واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي: 40 درصد گواهينامههاي توسعه خراسان رضوي مربوط به صنايع غذايي است
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: از حدود 185 گواهينامه تحقيق و توسعه صادر شده در استان، 74 مورد آن يعني 40 درصد كل، مربوط به صنايع غذايي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، حسين احمدي امروز در ادامه هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران افزود: صنعت غذا در مقايسه با ساير صنايع استان پيشگام در توجه به فعاليتهاي تحقيق، توسعه و توليد فرآوردههاي صنعتي جديد بوده است.
وي اظهار داشت: تغيير ديدگاه مديريتي صنايع غذايي استان و گرايش به سمت نوآوري، تحقيق و توسعه و روند رو به رشد استفاده از فناوري جديد زمينه تداوم حضور اين صنعت را در بازارهاي جهاني فراهم ميكند.
رئيس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي گفت: 22 درصد فناوري خريد ماشينآلات پيشرفته از كشورهاي خارجي در سال گذشته، مربوط به صنايع غذايي استان بوده است.
وي خاطر نشان كرد: راهاندازي واحدهاي توليد ژلاتين خوراكي، شير خشك نوزاد و طرحهاي در دست اقدام توليد اسيد سيتريك، لاكتوز، شيرينكنندههاي رژيمي، نمك تصفيه شده به روش شيميايي و توليد فرآوردههاي لبني با ظرفيت بالا مؤيد تلاش مديريت صنايع غذايي استان براي رسيدن به جديدترين فناوريهاي روز دنياست.
احمدي ادامه داد: صنايع غذايي استان در مقايسه با ساير بخشهاي صنعتي از نظر سرمايهگذاري 6/21 درصد و اشتغال 7/23 درصد سهم كل صنعت استان را به خود اختصاص داده كه از نظر اشتغال نخستين رتبه و از نظر سرمايهگذاري رتبه دوم بعد از صنايع فلزي را داراست.
وي عنوانكرد: صنايع غذايي استان در مقايسه با صنايع غذايي كشور از نظر سرمايهگذاري 7/10 درصد و اشتغال 5/12 درصد را شامل ميشود.
احمدي خاطرنشان كرد: سهم ارزش افزوده محصولات غذايي آشاميدني در مقايسه با ساير فعاليتهاي صنعتي كشور در سال 84 بالغ بر 7/12درصد بوده در حاليكه اين رقم در خراسان رضوي 1/23درصد است.
وي با اشاره به اينكه صنايع غذايي استان در مقايسه با ساير فعاليتهاي صنعتي هنوز از توجيه اقتصادي لازم براي توسعه سرمايهگذاري برخوردار است، افزود: رشد ارزش افزوده صنايع غذا به نسبت ساير صنايع استان و همچنين ميانگين رشد نرخ رشد سالانه ارزش افزوده، اين صنعت به نسبت ساير صنايع داراي شتاب لازم نبوده است.
رئيس سازمان صنايع و معادن خراسان رضوي تصريح كرد: در سال 86 سهم صنايع غذايي از صادرات صنعتي معدني كشور پنج درصد بوده در حاليكه اين رقم در استان 7/29درصد بوده است.
احمدي خاطر نشان كرد: همجواري با كشورهاي آسياي ميانه و نزديكي به بازارهاي هدف صادراتي، جايگاه ويژهاي را براي صادرات اين محصولات از مرزهاي استان ايجاد كرده كه اين امر مزيت نسبي را براي توسعه صنايع غذايي فراهم كرده است و نزديكي بازارهاي هدف از مهمترين عوامل توسعه صنايع غذايي و بستهبندي در استان است.
انتهاي پيام/ش
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]