واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: آرتروز، پوكي استخوان و رماتيسم بيماري هاي شايع زنان ايراني
افرادي كه غير فعالند و از تحرك كمي برخوردارند ، سلول هاي استخوان ساز آنها نيز غير فعال است بنابراين حداقل يك روز در ميان بايد 30دقيقه ورزش كرد.
يك رماتولوژيست در آستانه روز ملي سلامت زنان (28 مهرماه) آرتروز ، پوكي استخوان ، بيماري هاي رماتيسمي و فيبرو ميالژي را از جمله بيماري هاي شايع در زنان ايراني عنوان كرد .
دكتر محمد مهدي امام با بيان اينكه پوكي استخوان در خانم ها بسيار شايع تر از مردان است گفت: اين بيماري بدون علامت است و در مرحله پيشرفته علايم آن بروز مي كند.
امام گفت: هنگامي كه پوكي استخوان معمولا به 25 تا 30 در صد پيشرفت رسيد ، بر اثر يك شكستگي كوچك بروز مي كند و گاهي فرد متوجه شكستگي هم نمي شود . بدون علامت بودن 60 درصد شكستگي هاي ستون مهره از جمله آنها است و ممكن است بر اثر پوكي استخوان اتفاق بيافتد اما فرد متوجه نشود .
وي به افراد در معرض خطر پوكي استخوان گفت: زمينه ژنتيكي ، قوز پشتي ، بالاي 65 سال سن داشتن، رژيم غذايي نامناسب ، كمبود كلسيم ، كم تحركي، استعمال دخانيات و الكل و همچنين استفاده طولاني مدت از برخي دارو ها از جمله داروهاي با تركيبات كورتون از جمله عوامل مستعد كننده ابتلا به پوكي استخوان است .
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به اهميت ورزش در تراكم استخوان ها اشاره كرد وگفت: افرادي كه غير فعالند و از تحرك كمي برخوردارند ، سلول هاي استخوان ساز آنها نيز غير فعال است بنابراين حداقل يك روز در ميان بايد 30دقيقه ورزش كرد.
امام گفت: زنان يائسه هر سال بين يك تا پنج درصد تراكم استخوان خود را از دست مي دهند كه با فعاليت هايي از جمله ورزش و رژيم غذايي مناسب حاوي كلسيم كافي مي توانند از كاهش تراكم استخوان جلوگيري كنند.
اين رماتولوژيست به نوع ورزش نيز اشاره كرد و گفت: افراد بايد هنگام ورزش و انتخاب نوع فعاليت خود شرايط فيزيكي خود را هم در نظر بگيرند به عنوان مثال اگر مي خواهند ورزش ايروبيك را انجام دهند بايد از سالم بودن زانو ، كمر و شانه هاي خود مطمئن باشند.
وي بهترين ورزش را پياده روي در سطح صاف با قدم هاي كمي تند دانست و گفت: پياده روي در سطح صاف باعث مي شود تا فشار كمي روي مفاصل وارد شود .
امام همچنين به آرتروز از جمله بيماري هاي شايع زنان اشاره كرد و گفت: آرتروز در زنان بيشتر در ناحيه زانو و گاهي گردن اتفاق مي افتد كه به تدريج در صورت بي توجهي افزايش يافته و باعث ناتواني آنان مي شود .
وي گفت: استفاده نادرست از اندام در حين كار كردن ، وزن سنگين ، چربي ها ي زياد در اطراف شكم و زانو از جمله علل بروز آرتروز در زنان محسوب مي شود .
دكتر امام در ادامه به بيماري هاي رماتيسمي نيز به عنوان يكي از بيماري هاي شايع در زنان اشاره كرد و اظهار داشت : از هر پنج زن مراجعه كننده به رماتولويست ، يك نفر به اين بيماري متبلا است .
امام در خصوص بيماري فيبروميالژي نيز گفت: مبتلايان به اين بيماري اغلب به درد و تورم در مفاصل مواجه هستند كه اين درد در زمان صبح بيشتر بروز مي كند.
وي افزود: اين بيماري نيز كه مشخصه آن علايمي از جمله دردهاي پراكنده ، خستگي و كوفتگي است به شدت در بين زنان شايع است كه درد، با بروز سرما ، استرس و كار سنگين ، بيشتر شده و ساليان زيادي نيز ادامه دارد . اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه فيبروميالژي ممكن است ساليان زيادي مدتي ادامه يابد، اظهارداشت: ورزشكاراني كه ورزش را بنا به دلايلي ترك مي كنند يا افرادي كه يك استرس ناگهاني به آنان وارد مي شود و يا دچار اختلال خواب هستند به فيبروميالژي مبتلا مي شوند.
با توجه به اهميت سلامت زنان در جامعه ، از سال گذشته ، روز 28 مهر در كشورمان به عنوان " روز ملي سلامت زنان " نامگذاري شده است .
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]