تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اجابت دعایت را دیر مپندار، در حالی که خودت با گناه راه اجابت آن را بسته ای.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833440313




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتقاد شديد پاموك از سانسور ادبي در تركيه


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: انتقاد شديد پاموك از سانسور ادبي در تركيه
: نمايشگاه كتاب فرانكفورت2008 به عنوان بزرگ ترين رويداد ادبي و فرهنگي جهان در فصل پاييز در حالي عصر روز سه شنبه با حضور مسوولان رسمي آلمان و رئيس جمهور تركيه افتتاح شد كه سخنراني شديد و اعتراض آميز اورهان پاموك - برنده نوبل ادبيات2005 - درباره موانع پيش روي نويسندگان در تركيه اين افتتاحيه را تحت تاثير خود قرار داد.

نمايشگاه كتاب فرانكفورت يكي از بزرگ ترين رويدادهاي فرهنگي و ادبي جهان است كه هر ساله در محل دائمي اين نمايشگاه در مركز شهر فرانكفورت برگزار مي شود و امسال با حضور ويژه تركيه شصتمين سال تولد خود را جشن گرفته است. تركيه امسال تحت شعار «رنگيني مسحوركننده» مي خواهد تنوع و شفافيت فرهنگ ها را به نمايش بگذارد. در مراسم افتتاحيه نمايشگاه فرانكفورت اورهان پاموك نويسنده محبوب جوانان تركيه و برنده جايزه نوبل ادبي كه به عنوان سخنران ويژه و نماينده ادبيات اين كشور سخن مي گفت با انتقاد از دشواري هايي كه نويسندگان هموطنش در تركيه با آن مواجه اند، گفت: «علاقه دولت تركيه به ممنوع كردن كتاب ها و مجازات نويسندگان متاسفانه همچنان ادامه دارد اما نبايد تصور كنيد كه نويسندگان و ناشران در تركيه مايوس و دلسرد شده اند. دورنماي صنعت نشر در تركيه طي 15 سال اخير به طرز غيرقابل باوري پيشرفت كرده است.»
پاموك پيگرد قانوني چندين نويسنده و خبرنگار در تركيه را به عنوان مثال آورد و گفت:«اين محدوديت ها نيز اغلب ناشي از بهانه هاي سياسي است كه منجر به ايجاد مشكلاتي براي اهالي قلم در اين كشور مي شود.»
اين نويسنده ترك زبان همچنين با انتقاد دوباره از قانون اساسي تركيه كه بر اساس آن وي به علت برخي اظهاراتش تحت پيگرد قانوني قرار گرفت، گفت: «اين قانون براي ترساندن نويسندگاني مانند من وضع شده است. صدها نويسنده و روزنامه نگار متهم شده اند.» به گزارش آسوشيتدپرس، پاموك فيلتر شدن سايت يوتيوب در اين كشور را كاري برخلاف اصول فرهنگي و اخلاقي دانست و گفت: «وقتي در حال نگارش رمان جديدم بودم، به خطوط پرسرعت اينترنت براي يافتن ترانه ها و فيلم هاي تركي نياز شديدي داشتم كه به لطف سايت يوتيوب در دسترس اند اما در تركيه اين امكان وجود ندارد و اين يك مشكل است. امروزه مردم تركيه به صدها وب سايت خارجي مربوط با سياست دسترسي ندارند. محدوديت در تركيه در زمينه آزادي كتاب و اينترنت همچنان ادامه دارد.» پاموك كه در حضور عبدالله گل رئيس جمهوري تركيه صحبت مي كرد در ادامه اظهارات انتقاد آميزش گفت: «اگرچه اين امر براي آنهايي كه در قدرت هستند، خوشايند است اما با توجه به اينكه فرهنگ و ادبيات ما در سراسر جهان اشاعه مي يابد، ما نويسندگان، ناشران و هنرمندان معني اين اقدامات را نمي دانيم.»
عبدالله گل رئيس جمهوري تركيه كه يكي ديگر از سخنرانان اين افتتاحيه بود؛ در واكنش به صحبت هاي پاموك گفت : «محدوديت ها و فشاري كه نويسندگان اين كشور با آن مواجه بودند، به مرور زمان كاهش يافته و يا به طور كلي از بين رفته است. تركيه با سرعت بخشيدن به اصلاحات اقتصادي و سياسي، معيارهاي اتحاديه اروپا را در زمينه آزادي بيان و احترام به تكثر گرايي فرهنگي، تا حدزيادي تحقق بخشيده است.» فرانك والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان نيز در اين مراسم، با دفاع از عضويت تركيه در اتحاديه اروپا گفت: «حضور آنكارا در اتحاديه اروپا به همگرايي سريع تر و سهل تر ترك هاي مقيم در آلمان كمك زيادي مي كند. تركيه در مسير تكثرگرايي و دموكراتيزه شدن قرار دارد.
اين سياستمدار حزب سوسيال دموكرات آلمان، گسترش تكثرگرايي و دموكراسي در تركيه را در ادبيات معاصر اين كشور قابل مشاهده دانست. اشتاين ماير خواستار تغيير طرز فكر درباره آزادي بيان درجهان شد و گفت :«تركيه نيز براي رسيدن به اين مهم راه سختي در پيش دارد.»وي خواستار كمك آلمان به تركيه در حيطه فرهنگي و حركت اين كشور به سمت آزادي بيان شد و گفت: «تاسيس دانشگاه آلماني - تركيه اي در استانبول مي تواند پلي بين فرهنگ هاي دو كشور باشد. نمايشگاه كتاب فرانكفورت آلمان در زندگي 60 ساله خود به بزرگ ترين نمايشگاه كتاب جهان تبديل شده است. يورگن بوس، مدير نمايشگاه كتاب فرانكفورت، علت اين موفقيت را اينگونه توضيح مي دهد: «اين نمايشگاه از سال 1949 يك نمايشگاه آلماني نبود، بلكه يك نمايشگاه بين المللي بود كه تصادفاً در فرانكفورت برگزار شد.گستره انتشارات، محلي را كه جست وجو مي كرد در اينجا يافت و اكنون اينجا را خانه خود مي داند. من فكر مي كنم سنت نقش مهمي دارد .امسال بيش از هفت هزار بنگاه انتشاراتي از 101 كشور جهان در اين نمايشگاه شركت خواهند كرد (از پانزدهم تا نوزدهم اكتبر). شمار ناشران آمريكايي كه به فرانكفورت مي آيند، حتي بيش از ناشران آمريكايي است كه در آمريكا در نمايشگاه هاي داخلي شركت مي كنند. بيشترين رشد، در حوزه زبان انگليسي وجود داشته است. بيشترين ناشران انگليسي زبان، از بريتانيا به آلمان مي آيند. در فرانكفورت حدود هفت هزار غرفه، تقريباً 400 هزار عنوان كتاب جديد عرضه خواهند كرد. اين رقم در سال 1949 تنها 10 هزار بود. اين نمايشگاه همچنين ميزبان بيش از 7400 ناشر و عرضه كننده كتاب از 108 كشور جهان است كه 391 هزار عنوان كتاب را ارائه مي كنند.
انتظار مي رود كه امسال بيش از 283 هزار بازديدكننده از اين نمايشگاه ديدن كنند. موضوع اصلي نمايشگاه امسال، آموزش خواهد بود كه محور اصلي بحث ها و نشست هاي كارشناسان و نويسندگان شركت كننده در نمايشگاه را به خود اختصاص خواهد داد. تاكيد بر همگرايي و چندزباني در حيطه آموزش از محورهاي سخنان سخنرانان جلسات آموزشي اين نمايشگاه خواهد بود. شاشيتا روور از هند و امين معلوف از لبنان از جمله نويسنده هاي معروف شركت كننده در اين نمايشگاه هستند كه درباره آموزش و همگرايي سخنراني خواهند كرد. 55 درصد عرضه كنندگان و ناشران كتاب اين نمايشگاه را غير آلماني ها تشكيل مي دهند. در پايان نمايشگاه امسال، جايزه صلح تاجران كتاب به فرد برگزيده از سوي آنان اهدا مي شود.
امسال تركيه، سال آينده چين
يكي ديگراز دلايل موفقيت اين نمايشگاه، حضور «يك ميهمان افتخاري» است. نخستين ميهمان در دهه هفتاد، آمريكاي جنوبي بود. كشور ميهمان سال 2009، چين خواهد بود؛ كشوري كه دولت آن به شدت سانسور مي كند. جايي كه حقوق بشر اعتبار چنداني ندارد. بوس، مدير نمايشگاه كتاب فرانكفورت در برابر اين انتقاد چنين واكنش نشان مي دهد: «ما در چين پس از انقلاب فرهنگي، شاهد يك گسست فرهنگي بوديم. ديگر هيچ كس نمي نوشت. ميراث ادبي نيز از ميان رفت. از همين رو من فكر مي كنم كه ما بايد به چين نيز روي آوريم زيرا در اين كشور روند تازه اي در حال شكل گيري است. از نخستين بنگاه هاي انتشاراتي دولتي، نخستين بنگاه هاي انتشاراتي مستقل پديد آمده اند. ما بايد از اين روند پشتيباني كنيم تا دوباره تنوع ايجاد شود، نه اينكه يك نظر و يك كتاب وجود داشته باشد».
نشر ديجيتال كمك به فروش بيشتر
يكي از موضوعات مهم در نمايشگاه امسال، ديجيتال در دنياي كتاب و كتاب هاي الكترونيكي است. در حال حاضر تنها دو درصد از كتاب ها به صورت ديجيتال عرضه مي شود ولي انتظار مي رود اين رقم با برنامه هايي كه امسال از سوي شركت كنندگان در عرصه كتابفروشي ديجيتالي، آنلاين و الكترونيكي صورت مي گيرد، افزايش قابل توجهي پيدا كند. بسياري از ناشران و كتاب فروشان معتقدند فروش كتاب به صورت آنلاين يكي از راه هاي موثر در فروش كتاب و توسعه آن در 60 سال اخير در صنعت نشر بوده است. طبق برآوردهاي صورت گرفته، گستره گردش مالي كتاب الكترونيكي از
5/3 ميليون دلار در سال 2007 به 291 ميليون دلار در سال 2012 افزايش خواهد يافت. 400 نفر از 1000 متخصص اين صنعت در بيش از 30 كشور جهان به اين باور رسيده اند كه فروش اينترنتي كتاب مي تواند تا 10 سال آينده روش فروش سنتي كتاب را به كلي دگرگون كند. در عين حال يك سوم از دست اندركاران اين صنعت نيز معتقدند چنين امري هرگز عملي نخواهد شد. طبق برآوردهاي صورت گرفته، گستره گردش مالي كتاب الكترونيكي از 5/3 ميليون دلار در سال 2007 به 291 ميليون دلار در سال 2012 افزايش خواهد يافت.از جمله افرادي كه بيش از هر كس ديگر به اين امر اعتقاد دارد، «پائلو كوئيلو»، نويسنده برزيلي است؛نويسنده آثاري چون «كيمياگر» و «11 دقيقه». وي به تاثير اينترنت بر صنعت چاپ اعتقاد راسخ دارد.
حضور ايران با1500 عنوان كتاب
ناشران جمهوري اسلامي ايران نيز مانند هر سال، امسال حضور خوبي را در نمايشگاه كتاب فرانكفورت داشته اند. ايران امسال در دو سالن سه و پنج نمايشگاه كتاب فرانكفورت كه يكي مربوط به كودكان است و يكي مربوط به بزرگسالان بيش از 1500 عنوان كتاب را نمايش مي دهد.ايران نيز قصد دارد امسال چندين نشست در اين نمايشگاه برگزار كند كه نشست هاي تجليل از يك ايرانشناس آلماني و نشستي در زمينه خليج فارس از جمله آنهاست.
 پنجشنبه 25 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن