تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826609665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيشنهاد بحران‌زدايي از اقتصاد جهان با تحريك بازار مسكن


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پيشنهاد بحران‌زدايي از اقتصاد جهان با تحريك بازار مسكن
دنياي اقتصاد - در حالي‌كه دولت بوش اميدوار است اجراي «طرح نجات» و تزريق 250ميليارد دلار از بسته 700‌ميليارد دلاري به موسسات مالي و بانك‌هاي اين كشور بتواند بحران مالي را كه اكنون از آمريكا فراتر رفته است، كنترل كند، اما كارشناسان اكونوميست مي‌گويند تا زماني كه بحران مسكن در آمريكا از بين نرود، بازارهاي بحران‌زده مالي در اين كشور حتي با تزريق‌ميلياردي دلار‌هاي دولتي سامان نخواهد گرفت.
اكونوميست به نقل از تحليل‌گران اقتصادي:
«700ميليارد دلار» آمريكا را نجات نمي‌دهد
هانك پاولسون وزير خزانه‌داري آمريكا و مبتكر طرح نجات اقتصاد موسسات مالي آمريكا از بحران مسكن ضربه خورده‌اند
و از اين محل بايد ترميم شوند، اما تا زماني كه روند نزولي قيمت مسكن ادامه دارد ترميمي اتفاق نخواهد افتاد
دولت بوش به جاي دخالت در موسسات مالي و تزريق دلار دولتي به آنها بايد قيمت مسكن را يك دفعه پايين بياورد تا روند بهبود بازار آغاز شود.
نيلوفر قديري
دولت بوش اميدوار است اجراي «طرح نجات» و تزريق 250ميليارد دلار از بسته 700‌ميليارد دلاري به موسسات مالي و بانك‌هاي اين كشور بتواند بحران مالي كه اكنون از آمريكا فراتر رفته را كنترل كند. اما كارشناسان اقتصادي آمريكا نظر متفاوتي دارند.
آنها مي‌گويند تا زماني كه بحران مسكن در آمريكا از بين نرود، بازارهاي بحران‌زده مالي در اين كشور حتي با تزريق‌ميلياردي دلار‌هاي دولتي سامان نخواهد گرفت.
مسكن در آمريكا مهمترين بخش اقتصادي به شمار مي‌آيد. بنابراين بخش زيادي از 250ميليارد دلار تزريق شده به بانك‌ها و موسسات مالي در آمريكا بايد توسط فعالان بازار مسكن دريافت شود تا اوضاع مالي سر و سامان بگيرد، اما چون قيمت مسكن در ايالات مختلف روز به روز در حال كاهش است. سرمايه‌گذاري و از همه مهم‌تر حجم خريد ملك نيز در كمترين حد ممكن قرار دارد.
همين مساله باعث مي‌شود پول‌هاي تازه تزريق شده به بانك‌ها بدون مشتري بماند.
از سوي ديگر، كمك 700ميليارد دلاري دولت بوش به بانك‌ها و موسسات مالي كه به خاطر نپرداختن اقساط وام‌هاي مسكن در يك سال گذشته در آستانه ورشكستگي قرار گرفته‌اند، تنها در مدت كوتاهي مي‌تواند اوضاع مناسبي را براي اقتصاد رقم بزند.
چون بر اساس پيش‌بيني‌ها كاهش قيمت مسكن حداقل تا يك سال آينده ادامه دارد و تا آن زمان داستان عدم بازپرداخت اقساط وام مسكن توسط مردم آمريكا و در نتيجه كاهش حجم پول و توقف چرخه مبادله پولي در بانك‌ها تا زمان اوج دوباره قيمت در بازار مسكن ادامه خواهد داشت.
بر اساس آمارهاي رسمي تاپايان سال 2009، بيش از 5/5ميليون وام مسكن دچار مشكل مي‌شود و نيمي از آن تا مرز حراج پيش خواهد رفت. اين در حالي است كه بودجه پيش‌بيني شده در طرح نجات دولت آمريكا قادر خواهد بود تنها 400هزار خانوار را از حراج خانه توسط بانك‌ها نجات دهد.
طرح نجات از نگاه اكونوميست
مجله معتبر اقتصادي اكونوميست در گزارشي درباره آينده اوضاع اقتصادي آمريكا در حالي كه در مقدمه گزارش از انتظار عمومي براي آغاز روند احياي اقتصاد گفته است، اما بلافاصله تاكيد كرده است: «اين انتظار چندان هم قابل تحقق نيست.»
در گزارش اكونوميست به نقل از كارشناسان اقتصادي آمريكا پيشنهاد شده است: «دولت بوش براي اينكه دوران روند نزولي قيمت مسكن سريع‌تر به پايان برسد، بايد قيمت‌ها را يك دفعه پايين بياورد تا اين حباب بتركد و سپس روند بهبود بازار مسكن آغاز شود.»
بسياري از كارشناسان اقتصادي آمريكا و سراسر دنيا بر اين باورند كه مهمترين تحولي كه پيش از كمك 700‌ميليارد دلاري به بانك‌هاي آمريكا بايد محقق شود، توقف سير نزولي قيمت مسكن در اين كشور است. تصويب طرح كمك مالي به بانك‌ها اين پيام‌ها را به نظام بانكداري آمريكا مي‌دهد كه بحران سپري شده و اكنون دوباره مي‌توانند پول خرج كردن براي وام‌هاي بدون پشتوانه را شروع كنند. اما اين يك سراب است. مسكن بخش مهمي از اقتصاد آمريكا است و به همين دليل در دسترس قرار گرفتن اعتبارات در اقتصاد اهميت دارد. در آمريكا از هر 8 شغل، يك شغل به صورت مستقيم يا غيرمستقيم به مسكن وابسته است. اين مشاغل طيف گسترده‌اي از كارگران ساختماني تا ماموران بانك يا دلالان بزرگ وال‌استريت را شامل مي‌شوند. اكنون نرخ بيكاري در آمريكا به 1/6‌درصد رسيده‌است. اين رقم در همين زمان در سال گذشته 7/4‌درصد بود. در طول يك سال گذشته شمار بيكاران آمريكايي از 2/2‌ميليون نفر به 5/9‌ميليون نفر رسيده‌است. پيش‌بيني‌ها حاكي از آن است كه اين نرخ تا اواخر سال 2009 ممكن است به 5/7‌درصد برسد كه اگر چنين شود بالاترين نرخ از زمان ركود سال 1990 است.
به همين دليل است كه تحول در قيمت مسكن مي‌تواند اعتماد مصرف‌كنندگان در كل اقتصاد را تقويت كند. از ديرباز مسكن در آمريكا اقتصاد را به سوي رونق يا ركود هدايت كرده‌است. اكنون هم اگر شرايط بازار مسكن بهبود نيابد، اقتصاد آمريكا روي آرامش را نخواهد ديد.
كاروان هم ارزان شد
اما بحران اخير پديده‌اي جالب را به زندگي مردم آمريكا آموخت و آن عادت كردن به زندگي بدون اعتبار و وام است. يكي از فروشندگان خانه‌هاي متحرك ماشيني (كاروان) در واشنگتن در گفت‌وگو با خبرگزاري رويترز با اشاره به آمار و ارقام فروش خود در يك سال گذشته مي‌گويد، تا سال پيش بسياري از اين خانه‌ها با قيمت 4 تا 5‌هزار دلار با وام‌هاي سنگين بانكي كه گاه همه پول اين خانه‌ها را پوشش مي‌داد به فروش مي‌رفت. اما اكنون ديگر خريداران به دنبال وام نيستند. حتي بعضي از خريداران از اقوام و دوستان خود پول قرض مي‌گيرند، اما به سراغ وام بانكي نمي‌روند. اين فروشنده در گذشته بايد براي پذيرفتن يا نپذيرفتن كارت‌هاي اعتباري با مشتريان چانه‌زني مي‌كرد، اما مدتي است كه حتي يك مشتري با كارت اعتباري به او مراجعه نكرده‌است. اما همين از ميان رفتن خريد‌هاي اعتباري باعث از بين رفتن اعتماد ميان خريدار و فروشنده در آمريكا شده‌است.
طرح 700‌ميليارد دلاري كه به طرح نجات معروف شده، ميزان سپرده‌گذاري فدرال نزد بانك‌ها براي وام دادن به مردم را از 100‌هزار دلار به 250‌هزار دلار افزايش داده‌است.
اين اقدام ذخاير بانك‌ها را تقويت كرده و باعث راحت چرخيدن چر‌خ‌هاي اين بانك‌ها مي‌شود.
كنگره آمريكا گفته ‌است كه تصويب اين طرح مرحله اول از ايجاد تحول اقتصادي به ويژه در بازار مسكن است. قرار است سال آينده سياست تحول بازار مسكن و مقررات مالي جديدي به تصويب برسد. اما كارشناسان مي‌گويند تحول و تغيير بازار مسكن بايد قبل از طرح نجات انجام شود تا نتيجه‌بخش باشد.
وزارت دارايي آمريكا اعلام كرده منتظر انجام مراحل اداري اجرايي شدن اين طرح نمي‌ماند و تزريق پول به بانك‌ها را شروع مي‌كند. اما حتي اين تعجيل هم نمي‌تواند مشكل را به صورت كلي حل كند.
بانك‌ها از 700‌ميليارد استقبال نمي‌كنند
بسياري از تحليلگران پيش‌بيني مي‌كنند كه بانك‌ها از بيم تكرار شرايط وخيم روزهاي اخير، از قرض دادن پول‌هايي كه دولت به آنها داده‌است تا اطلاع ثانوي خودداري مي‌كنند تا سرنوشت اين طرح روشن شود. اين تاخير و دشوار شدن شرايط وام‌دهي باعث كند شدن روند خريد مسكن توسط مردم مي‌شود وقتي خانه‌اي خريد و فروش نشود بازار همچنان در ركود مي‌ماند و قيمت‌ها باز هم كاهش مي‌يابد. هر چه اين سير نزولي بيشتر ادامه يابد روند حراج بيشتر مي‌شود.
قيمت مسكن در آمريكا از جولاي سال 2006 كه اوج را طي كرد تا كنون 20‌درصد كاهش يافته است. اين كاهش قيمت تا وقتي قيمت‌ها به كف خود برسد، ادامه مي‌يابد. اين مدت ممكن است يك يا دو سال طول بكشد. اكنون از هر 6 مالك خانه در آمريكا يك نفر با مشكل بازپرداخت وام مسكن خود رو‌به‌رو هستند.
تصويب طرح نجات تنها به مصرف‌كنندگان آمريكايي اين دلخوشي را مي‌دهد كه بحران سپري مي‌شود و وام‌ها دوباره در دسترس قرار مي‌گيرند. اكنون ميزان وام‌هاي به دردسر افتاده در بانك‌هاي آمريكا از 700‌ميليارد دلار فراتر رفته‌است.
 پنجشنبه 25 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن