واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: احمدي نژاد با تأكيد بر ضرورت تحول اقتصادي: مصرف روزانه انرژي ، بيش از توليد نفت كشور است
رشت - خبرنگار كيهان:
رئيس جمهوري در اجتماع مردم گيلان گفت: امروز موضوع مهم كشور بحث تحولات اقتصادي است.
دكتر محمود احمدي نژاد افزود: در طول 30 سال گذشته كارهاي فراواني انجام شده و چهره كشور عوض شده است اما همه ما همچنان با مشكلات متعدد مواجه هستيم.
وي افزود: سرمايه گذاري و تلاش زيادي مي شود اما سرعت پيشرفت آنگونه كه ما انتظار داريم نيست. هنوز تعداد زيادي از جوانان بيكار هستند و هنوز در بسياري از نقاط كشور فاصله طبقاتي و تبعيض فراوان احساس مي شود.
احمدي نژاد اظهار داشت: دولت و خدمتگزاران شما بيش از دو و نيم سال است كه با تحقيقات و مطالعات جامع و استفاده از نظر كارشناسان دلسوز ريشه مشكلات كشور و تورم و گراني هاي نوساني و ريشه بسياري از بيكاري ها را بررسي كرده و برنامه اي را در 7 بخش ارائه كرده است. رئيس جمهوري با تاكيد بر لزوم صرفه جويي در مصرف انرژي گفت: با مديريت صحيح مصرف انرژي در كشور مي توان در يك سال به اندازه چند سال به پيشرفت كشور كمك كرد.
وي با بيان اينكه سالانه 50 هزار ميليارد تومان در بخش انرژي اتلاف و مصرف نامناسب صورت مي گيرد؛ افزود: به ما مي گويند براي ايجاد اشتغال براي جوانان گيلاني 500 تا 800 ميليارد تومان بودجه لازم است و اين در حالي است كه سالانه بيش از 50 هزار ميليارد تومان در بخش انرژي اتلاف مي شود.
وي مصرف روزانه انرژي در داخل كشور را بيش از ميزان توليد نفت ايران كه روزانه حدود 4 ميليون و 200 هزار بشكه است؛ دانست و گفت: مصرف انرژي در كشور ما معادل مصرف انرژي در كشوري با سه برابر وسعت كشور ما و به عبارت ديگر معادل مصرف انرژي در كشور با 8 برابر جمعيت كشور ما است. احمدي نژاد اظهار داشت كه امروز روزانه بيش از يك ميليون و 800 هزار بشكه نفت فقط در داخل كشور مصرف مي شود و معادل 2 ميليون و 400 هزار بشكه نفت نيز گاز طبيعي مصرف مي شود.
رئيس جمهوري در ادامه بودجه عمراني در سراسر كشور را 17 تا 18 هزار ميليارد تومان در سال اعلام و تاكيد كرد: اين ميزان بودجه عمراني كه صرف كارهاي زيادي از جمله راه سازي، ساخت بيمارستان، احداث دانشگاه و... مي شود؛ در حالي است كه در سال بيش از 50 هزار ميليارد تومان از ثروت ملي مي سوزد يا مصرف نامناسب مي شود. رئيس جمهوري گفت كه اگر اين مبلغ صرف عمران و آباداني كشور شود؛ سرعت آباداني كشور افزايش مي يابد و اگر بخواهيم با آن اشتغال ايجاد كنيم؛ به راحتي مي توانيم ظرف دو سال ريشه بيكاري را در كشور بطور كامل بخشكانيم.
رئيس جمهوري با انتقاد از كساني كه از اعلام نظر وي درباره نحوه تخصيص يارانه ها به مردم عصباني شده اند؛ بر اطلاع رساني به مردم تاكيد كرد.
دكتر محمود احمدي نژاد كه در جمع مردم سخن مي گفت؛ تصريح كرد: برخي افراد عصباني شدند و گفتند فلاني به چه حقي اين حرف ها را با مردم در ميان گذاشت؛ بايد اول از اين گروه اجازه مي گرفت و بعد مطلب را به مردم مي گفت. احمدي نژاد با بيان اينكه بنده، نوكر مردم هستم؛ خاطرنشان كرد: مردم اولين كساني هستند كه بايد در جريان هر اتفاقي كه مي خواهد در كشور بيفتد؛ قرار گيرند. مردم صاحبان كشور هستند. احمدي نژاد با اشاره به پرداخت پنجاه ساله يارانه انرژي در كشور اظهار داشت: بيش از 70 درصد از رقم 80 هزار ميليارد تومان در سال 1387 به 30 درصد مردم داده مي شود.
وي با مقايسه دهك اول و آخر جامعه؛ به بهره مندي 30 برابري از يارانه ها توسط بالاترين دهك نسبت به آخرين دهك اشاره كرد و افزود: يارانه ها بايد در بين بدنه مردم و كساني مانند كارگران؛ معلمان و كشاورزان توزيع شود كه نياز بيشتري دارند.
رئيس جمهوري با بيان اينكه سالانه بيش از 50 ميليارد تومان يارانه به جيب 2 تا 3 دهك بالا مي رود؛ اين روند را برخلاف عدالت توصيف كرد و ادامه داد: هر سال وقتي مي خواهيم 1000 ميليارد تومان براي اجراي طرح هماهنگ اختصاص دهيم با كمبود بودجه روبه رو مي شويم.
وي با تاكيد بر اصلاح روش توزيع يارانه ها و استحصال ميزان يارانه ها؛ اضافه كرد: 60 درصد اين يارانه ها بايد به هفت دهك پايين جامعه بازگردد كه بر اثر تورم دچار مشكل مي شوند. رئيس جمهوري از اختصاص ماهانه 45 هزار تا 50 هزار تومان به هر نفر خبر داد و تاكيد كرد به قشرهاي ضعيف تر كه در اقصي نقاط كشور زندگي مي كنند 70 هزار تومان پرداخت مي شود. احمدي نژاد با اشاره به پرداخت 25 درصد ديگر دارايي ناشي از هدفمند شدن يارانه ها براي كمك به فعاليت هاي عمران و آباداني كشور اظهار داشت: 15 درصد ديگر نيز به حمات از كشاورزي، صنعت، توليد و صادرات كشور تعلق دارد.
وي با بيان اينكه عده اي براي 50 سال برده اند و 10 تا 20 سال هم ساير مردم ببرند، درباره اثرات اجراي طرح اصلاح يارانه ها افزود: يكي از ريشه هاي تورم مستمر كه عامل تبعيض و فاصله طبقاتي است از بين مي رود. اجراي 65 درصد طرحها و مصوبات دور نخست سفر استاني رياست جمهوري به استان گيلان از ديگر مواردي بود كه احمدي نژاد به آن اشاره كرد. وي با تاكيد بر بررسي طرحها و تلاش براي رفع موانع موجود، با اظهار تأسف از ميزان نرخ بيكاري در استان گيلان خطاب به مسئولان دولت گفت: نرخ 12 درصد بيكاري براي گيلان، اسباب شرمندگي ماست.
اجراي 62 طرح بزرگ صنعتي براي استان گيلان و راه اندازي طرح بنگاه هاي زودبازده از راه هايي بود كه احمدي نژاد براي رفع مشكل بيكاري استان پيشنهاد داد. وي با اشاره به اشتغال يك ميليون جوان در طرح بنگاه هاي زودبازده، از اقدام برخي براي آسيب رساندن به اين طرح انتقاد كرد و افزود: دست هاي نابكار و انديشه هاي زشتي دست به كار شده اند تا به اين طرح با تبليغات و مانع تراشي برابر وام هاي بانكي آسيب برسانند و توانستند چند ماه در اجراي آن وقفه ايجاد كنند.
وي بر فعال شدن طرح بنگاه هاي زودبازده تاكيد كرد.
وي سپس به برنامه ها و مصوبات دولت براي توسعه و پيشرفت گيلان اشاره كرد و با بيان اينكه دولت در اين سفر براي تمام بخش هاي مربوط به آب استان گيلان يعني سدهاي كوچك و بزرگ و شبكه هاي آبياري تصميم گيري لازم را انجام خواهد داد، اظهار داشت: ان شاءالله با اين اقدام، گيلان در آينده با خشكسالي مواجه نشود. احمدي نژاد با اشاره به اينكه دولت در بخش حمل ونقل طرح هاي وسيعي دارد، اضافه كرد: با اختصاص بودجه بيشتر به راه آهن قزوين- رشت، اين مسير با سرعت بيشتري به آستارا خواهد رسيد.
رئيس جمهوري ادامه داد: دولت با استفاده از توانمندي هاي داخلي و علاقه مندان جهاني، پروژه راه آهن رشت به سمت ساري را نيز اجرا خواهد كرد. بنابر اين گزارش، در اين هنگام شخصي از ميان جمعيت با اشاره به دكتر احمدي نژاد خواستار توجه وي به خواسته اش در خصوص پل هاي روگذر شهر رشت شد و رئيس جمهوري گفت: با اينكه ما وارد حوزه مديريت شهري نمي شويم اما به خاطر شما مردم كمك خواهيم كرد تا ساخت اين پل ها زودتر پايان يابد. احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: در خصوص دانشگاه ها، بهداشت، درمان، راه ها و مسكن تصميماتي داريم، رئيس جمهوري گفت: در سفر قبل به استان گيلان، تاسيس تعداد بسياري مجموعه ورزشي به تصويب رسيد كه اكنون در حال ساخت است اما در اين سفر ساخت مجموعه هاي جديدي براي جوانان نيز به تصويب مي رسد كه اولويت به مجموعه هاي ورزشي دختران مؤمن و سپس پسران انقلابي دارد.
وزير آموزش و پرورش: لايحه كسري بودجه وزارتخانه ها
به مجلس مي رود
وزير آموزش و پرورش گفت: لايحه كسري بودجه تمام وزارتخانه ها از طرف دولت ظرف چند ماه آينده به مجلس تقديم مي شود.
عليرضا علي احمدي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار فارس در لنگرود افزود: قرار بود لايحه اي در خصوص كسري بودجه وزارت آموزش و پرورش به مجلس تقديم شود اما چون بخش هاي ديگر غير از آموزش و پرورش نيز با كسري بودجه مواجه هستند، مسئولان ذي ربط تلاش مي كنند لايحه اصلاحيه متمم بودجه براي تمام وزارتخانه ها و دستگاه ها تنظيم و يك باره به مجلس ارائه شود.
وي تصريح كرد: در لايحه متمم بودجه ارسالي دولت به مجلس، تمام كسري بودجه وزارت آموزش و پرورش لحاظ مي شود كه با تصويب مجلس، پرداخت خواهد شد. علي احمدي خاطرنشان كرد: براي پرداخت حقوق معلمان رسمي دچار مشكل نيستيم به طوري كه هم اكنون حتي مبالغ حق التدريس و اضافه كار و ساير پرداخت هاي ضروري را براي 6 ماه نخست امسال در اختيار استان ها قرار داده شده تا به آنها پرداخت شود.
گفتني است، علي عباسپور رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس روز گذشته به خبرنگار فارس گفته بود: آموزش و پرورش در پرداخت برخي حق الزحمه معلمان رسمي با مشكل مواجه است.
وي از دولت خواسته است تا هرچه سريع تر لايحه كسري بودجه وزارت آموزش و پرورش به مجلس ارائه شود.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]