واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /بطلان باوري غلط مبني بر مضر بودن ورزش براي بيماران قلبي/ دو همگاني بيماران قلبي ازپارك لاله تا مركز قلب، ٢٦ مهرماه برگزار ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس بخش بازتواني قلبي مركز قلب تهران اظهار كرد: اگر ورزش و فعاليتهاي فيزيكي در كنار درمانهاي جانبي قرار بگيرد، در بهبود بيماران قلبي موثرتر است.
دكتر مصطفي نجاتيان با بيان اين مطلب به خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: اينكه بيمار قلبي نبايد فعاليت فيزيكي و ورزشي داشته باشد، يك تفكر غلط و قديمي است، چرا كه 50 سال پيش اگر شخصي دچار حمله قلبي ميشد تا دو ماه اجازه تحرك به او نميدادند اما در حال حاضر ما بيمار قلبي را بيش از 24 ساعت روي تخت نگه نميداريم و معتقديم كه اين افراد بايد فعاليتهاي فيزيكي را هرچه زودتر از سر بگيرند و اين تاخير هر قدر بيشتر طول بكشد، صدمات جبران ناپذيري را در پي خواهد داشت.
وي افزود: با ورزش تحت كنترل و در حقيقت با يك نسخه ورزشي مناسب كه پزشك متخصص به بيمار قلبي ميدهد، فعاليت و تحرك، نه تنها براي بيمار ضرر ندارد؛ بلكه داراي فوايد درماني است و در صورتي كه در كنار درمانهاي جانبي تجويز شود در بهبود سريع تر بيمار موثر است و گاهي اوقات فايده ورزش بيشتر از درمان هاي جانبي است.
نجاتيان با بيان اينكه در مركز قلب تهران به عنوان يكي از بزرگترين مراكز قلب خاورميانه توجه به اين مهم در دستور كار قرار دارد، گفت: شش سال است كه اين فعاليتها را با كنترل مناسب انجام ميدهيم و بيماران بهترين نتايج را از درمان ميگيرند.
وي ادامه داد: همچنين براي اينكه روحيه بيماران تقويت شود و آنها به اين باور برسند كه فعاليت جسمي برايشان ضرر ندارد،در طول پنج سال گذشته بيش از 80 تور درماني ورزشي براي بيماران قلبي برگزار كردهايم و نتايج مثبت آن نيز كاملا مشهود بوده است.
دكتر تقي زاده، مديركل سلامت شهرداري تهران با اشاره به برگزاري دو همگاني بيماران قلبي با همكاري مركز قلب تهران، تربيت بدني و اداره كل سلامت شهرداري تهران و ... افزود: 26 مهرماه، بيماران قلبي به همراه خانوادههاي خود با شركت در دو همگاني ويژه اين بيماران، فاصله پارك لاله را تا مركز قلب تهران به صورت پياده روي و دو طي ميكنند و با حضور در سالن همايش مركز قلب، برنامههاي تفريحي و آموزشي براي آنها اجرا خواهد شد و البته در نظر داريم اين برنامهها را در نظر داريم اين برنامه ها را در هفتهها و ماههاي آينده نيز ادامه دهيم و به دور از فضاي بيمارستاني ودر يك محيط شاد و روحيه بخش، اطلاعات علمي مورد نياز بيماران قلبي و خانوادههاي آنها را در اختيارشان قرار دهيم.
وي اضافه كرد: بر خلاف آنچه كه برخي افراد معتقدند فعاليتهاي فيزيكي و ورزشي براي بيماران قلبي مضر است، اين افراد با شركت در همايش بزرگ دو همگاني فاصله پارك لاله تا مركز قلب تهران را ميدوند.
دكتر تقي زاده با اشاره به نقش ورزش در درمان بيماريها افزود: ورزش يكي از ابزارهاي ارتقاي سطح سلامت جسماني و رواني شهروندان است و همين موجب شده است كه توجه به ورزش و آثار آن به صورت ويژه در شهرداري تهران پيگيري شود.
مدير كل سلامت شهرداري تهران تصريح كرد: اين همايش دو هدف و رويكرد كلي را مدنظر دارد، هدف اول يادآوري اين نكته است كه ورزش ميتواند موجب ايجاد نشاط و شادابي و نيز حفظ سلامت جسماني و رواني جامعه شود و يك نقش پيشگيرانه در بيماريهاي مختلف ايفا كند.
به گفته وي هدف دوم يادآوري اينكه به بيماران قلبي است كه ورزش ميتواند در درمان بيماريهاي موثر واقع شود.
تقي زاده با اشاره به برخي باورهاي غلط درباره بيماريهاي قلبي گفت: متاسفانه اين باور به يك فرهنگ تبديل شده است و كساني كه دچار بيماريهاي قلبي شدهاند با اين تصور كه ورزش و فعاليتهاي بدني براي آنها مضر است، شيوه زندگي خود را تغيير داده و فعاليتهاي فيزيكي شان را محدود ميكنند.
مدير كل سلامت شهرداري تهران خاطر نشان كرد: اين تصور كاملا اشتباه و غلط است و بيماران قلبي نه تنها نبايد فعاليتهاي فيزيكي خود را كاهش دهند بلكه با نظر پزشك ميتوانند اين فعاليتها را افزايش و از آن سود ببرند.
وي در ادامه گفت: شعار اين همايش «يك قلب براي تمام زندگي» است و جوايز ارزندهاي به برگزيدگان اين همايش اهدا خواهد شد و همه شركت كنندگان پس از پايان همايش در نماز جمعه حاضر ميشوند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]