واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در مراسم معرفي كرسي حقوق بشر مطرح شد: صلح ميتواند بستر لازم براي اجراي حقوق بشر را فراهم كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
مدير گروه صلح و حقوق بشر دوستانه گفت: صلح بسيار فراگيرتر از مباحث مربوط به حقوق بشر است و ميتواند بستر لازم براي اجراي حقوق بشر را فراهم كند.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، دكتر لميا رستمي تبريزي، معاون كرسي و مركز حقوق بشر، صلح و دمكراسي در مراسم معرفي كرسي حقوق بشر براي دانشجويان ورودي جديد دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي گفت: اولين گروهي كه در كرسي تشكيل شد گروه حقوق بشر بود پس از آن به تناسب نيازها، ضرورتها، گروهها توسعه يافت و در حال حاضر 5 گروه آموزشي و پژوهشي در داخل كرسي داريم :1- گروه حقوق بشر 2- گروه صلح 3- گروه دمكراسي 4- فلسفه حقوق و دين 5- گروه اخلاق زيستي.
وي افزود: قرار است كرسي حقوق بشر به مركز پژوهشي ارتقا يابد و پس از آن فعاليتهايمان را گسترش خواهيم داد. در حال حاضر اهداف خاصي را دنبال ميكنيم كه عمده مسايل در كرسي را مي توان در سطح داخلي و بينالمللي تعريف كرد.
رستمي ادامه داد: دانشجويان در كلاسهاي مختلف از اساتيد سوالاتي در مورد مثلا قصاص يا در حوزه حقوق زنان يا سنگسار و قطع دست و غيره مطرح ميكنند كه برايشان قابل فهم نيست و ميگويند آيا ميتوانيم از چنين قوانيني در كشور خودمان دفاع كنيم. اينها مسايلي است كه چه در سطح داخلي و چه در سطح بينالمللي از اهميت خاصي برخوردار است و بيشترين جا براي طرح آن كرسي حقوق بشر است.
در ادامه نشست ساعد، مدير گروه صلح و حقوق بشر دوستانه گفت: به همان ميزان كه ميشود گفت همه مباحث امروزي حقوق بشري شدهاند؛ مباحث به صلح ارتباط پيدا كردهاند. صلح بسيار فراگيرتر از مباحث مربوط به حقوق بشر است و ميتواند بستر لازم براي اجراي حقوق بشر را فراهم كند. مبحث مناسبات حقوق بشر و صلح از موضوعات اساسي است.
وي ادامه داد: طبيعي است كه بسترهاي مباحث مربوط به صلح با حقوق بشر كاملا متفاوت است. مباحث حقوق بشر انسان محور است و مباحث صلح حاكميت محور است و اگر روزي اين مباحث در نقطه مشترك به هم رسيدند تلاقي حقوق بشر و صلح خواهد بود.
ساعد با بيان اينكه به اقتضاي گستردگي مطالعات صلح 5 محور كاري مطرح است، عنوان كرد: حقوق بشر دوستانه، حقوق توسل به زور، تروريسم، محيط زيست، خلع سلاح و كنترل تسهيلات اين پنج محور هستند با اين حال هيچكس ادعا نميكند با مطالعه اين مباحث از حقوق نگاه جامعي به اين حوزه داشته است.
به گزارش ايسنا در ادامه مختاري، مدير گروه دمكراسي كرسي حقوق بشر صلح و دمكراسي گفت: ما در گروه دمكراسي بر روي مطالعات حكومت به طور كلي و دموكراسي به عنوان يك مدل حكومتي تمركز ميكنيم. از نظر محتوايي برنامه گروه اين است كه حكومت را به طور كلي مورد مطالعه قرار دهد. گروه دمكراسي بخش مطالعات نظري و كاربردي دارد كه در بخش نظري به مطالعات نظري حكومت ميپردازيم. خود بخش مطالعات نظري داراي دو واحد زير مجموعه مطالعات شرقي و غربي است.
وي ادامه داد: در واحد مطالعات شرقي به نظريههاي حكومت كه در مشرق زمين، خاورميانه و ايران وجود داشته و همچنين نظريه حكومت اسلامي پرداخته ميشود. در واحد حكومت غربي مدل دموكراسي ميتواند مورد توجه قرار گيرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1058]