واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور وزير بهداشت در گفتوگو با فارس: نبود كنترل بر مواد غذايي قاچاق سلامت مردم را به خطر انداخته است
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت گفت: ارتباط ناهماهنگ بين دستگاههاي متولي نظارت بر سلامت و ايمني مواد غذايي، فقدان نظارت وزارت بهداشت بر مواد غذايي قاچاق و نبود بانك اطلاعات جامع در زمينه مواد غذايي، سلامت مردم را به خطر انداخته است.
عباس حاجيآخوندي، مشاور وزير بهداشت و مدير كل سابق نظارت بر مواد غذايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس كه به مناسبت 24 مهر روز جهاني غذا انجام شد، افزود: توسعه پايدار هر كشوري با تكيه بر توانمندي افراد آن كشور تحقق مييابد بنابراين برخورداري جامعه از افراد سالم پيش شرط توسعه پايدار است و در اين بين امنيت و ايمني مواد غذايي نقش قابل توجهي در سلامت افراد جامعه ايفا ميكند.
وي اضافه كرد: از جمله اقداماتي كه در سالهاي اخير براي اصلاح وضع ايمني و سلامت مواد غذايي انجام شده است تعامل سازنده و فعال با صنايع و انجمنهاي علمي مرتبط با امور غذا و تغذيه و مشاركت دادن آنها در سياستگذاري و نظارت است، تشكيل شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كشور كه با هدف سازماندهي و يكپارچهسازي امر سياستگذاري و راهبري نيز از ديگر اقدامات است.
وي ادامه داد: ايحاد و تقويت معاونت غذا و دارو در دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور كه منجر به ارتقا سطح كيفي و كمي فعاليتهاي مرتبط با ايمني و سلامت غذا در سطح استانهاي كشور ميشود، توجه به ارتقا سطح ايمني و سلامت برخي از اقلام مهم در سالهاي اخير نيز از ديگر اقدامات است كه تلاش براي ارتقاي سطح ايمني و كيفيت روغنهاي گياهي خوراكي از آن جمله است.
وي ادامه داد: طراحي نشان ايمني و سلامت غذا به منظور اعطا به محصولات غذايي كه از نقطه نظر ايمني و سلامت در سطح بسيار بالايي قرار دارند. نيز اقدام موثري است كه از سال گذشته شروع شده است. اين امر ميتواند مشوق خوبي براي توليد كنندگان و راهنماي مناسبي براي مصرف كنندگان در انتخاب مواد غذايي باشد. كه البته بايد در خصوص ملاكهاي انتخاب محصولات حساسيت زيادي به خرج داد.
وي ادامه داد: پيگيري بازنگري استانداردهاي مواد غذايي و آشاميدني نيز از ديگر اقدامات است به طوري كه اين امر منجر تجديد نظر بخش قابل توجهي از استاندارهاي قديمي شده و به روز شدهاند، به رغم صرف انرژي و منابع زياد در حوزه امنيت و ايمني غذا نتيجه حاصل از اقدامات صورت گرفته در خصوص ارتقاي سطح امنيت و ايمني مواد غذايي با منابع و انرژي صرف شده همخواني ندارد و چالشهاي مهمي در اين عرصه وجود دارد.
وي گفت: نبود بانك اطلاعاتي جامع در خصوص امنيت و ايمني مواد غذا، ضعيف بودن همكاريهاي بين بخشي در سطح وزارتخانههاي مرتبط با امور غذا و در سطح تعاملات بين وزارتخانههاي متولي، افزايش قيمت جهاني غذا و به تبع آن افزايش قيمت مواد غذايي در داخل كشور كه به طور اخص اقشار كم درآمد جامعه را در معرض تهديد قرار ميدهد.از جمله مهمترين چالشهاست به طوري كه پيشبيني شده بحران افزايش قيمت مواد غذايي شمار گرسنگان جهان را از 850 ميليون نفر به 1200 ميليون نفر افزايش دهد.
حاجي آخوندي افزود: در حال حاضر نظام ايمني غذا مبتني بر 3 حلقه متصل فعال است كه در كشور ما بهرغم نقص در هر يك از اين حلقهها، متأسفانه ارتباط بين اين حلقهها (همپوشاني) بسيار كم رنگ است؛ عدم كارآيي نظارت مديريت ايمني و سلامت مواد غذايي در كشور با توجه به نيازهاي روز به دليل محدوديت منابع و امكانات به خصوص متخصصان با تجربه نيز چالش ديگر اين حوزه است.
وي ادامه داد: وجود پديده قاچاق مواد غذايي و عدم نظارت و كنترل مواد غذايي قاچاق توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز چالش ديگري است كه بايد مورد توجه مسئولان امر باشد.
وي تاكيد كرد: اكنون مهمترين علت مرگ و مير در جهان بيماريهاي غيرواگير است و در كشور ما نيز سهم بيماريهاي غيرواگير رقابل توجه است. يكي از مهمترين عوامل تاثيرگذار بر ابتلا و شيوع بيماريهاي غيرواگير نظير بيماريهاي قلبي و عروقي الگوي غلط مصرف مواد غذايي توسط مردم و نامناسب بودن اين الگوست كه عامل مهم تهديد سلامت جامعه محسوب ميشود و ضرورت دارد تا با توجه به تغيير شيوه زندگي و به تبع آن كاهش فعاليتهاي فيزيكي، افزايش استرس و غيره نسبت به تغيير و اصلاح الگوي مواد غذايي و آشاميدني اقدام جدي صورت پذيرد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]