تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداى تعالى كتابى راهنما فرستاد و در آن خوب و بد را روشن ساخت. پس راه خوبى را پيش گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855115620




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«روزجهاني غذا و چشمان كودكاني كه گرسنگي را فرياد مي‌زنند» رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران: 840 ميليون انسان در سراسر جهان از غذاي كافي محرومند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «روزجهاني غذا و چشمان كودكاني كه گرسنگي را فرياد مي‌زنند» رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران: 840 ميليون انسان در سراسر جهان از غذاي كافي محرومند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

امسال با شعار«تغييرات آب و هوا و انرژي، امنيت غذايي جهان را به چالش مي‌كشد» به استقبال روز جهاني "غذا" مي‌رويم.

امسال هم، روز جهاني غذا در حالي فرا مي‌رسد كه علاوه بر سوء تغذيه كودكان آفريقايي و جنگ‌زده، در همين كلانشهر تهران خودمان هم، هستند كودكاني كه از سطل زباله‌هاي كنار رستوران‌ها و پيتزافروشي‌ها تغذيه مي‌شوند و هر روز بر آرشيو خاطرات تلخ آنها افزوده مي‌شود.

به گزارش ايسنا، كودكان نمي‌توانند اعتراض خود از گرسنگي و بي‌عدالتي‌هاي روي زمين را با فريادي بلند به گوش جهانيان برسانند، آنها مي‌ميرند تا بلكه با مرگ خود وجدان‌هاي خواب ساكنان كره خاكي را بيدار كنند. در اين ميان سران سازمان‌هاي جهاني به بهانه نوشتن اهداف انساني مكررا با هزينه‌هاي هنگفت اقدام به برگزاري اجلاس‌هاي جهاني كرده و به زعم خود مي‌خواهند جهان و دولت مردان را به اين اهداف پايبند كنند.

اين در حالي است كه در دنياي به اصطلاح متمدن امروزي و به گفته كارشناسان؛ عليرغم وعده‌هاي سازمان‌هاي جهاني، 840 ميليون انسان بي‌گناه در سراسر جهان ازغذاي كافي محرومند و هر ساعت هزار كودك به دليل گرسنگي و عوارض آن جان خود را از دست مي‌دهند.

دكتر ربابه شيخ الاسلام، رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران به خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: امسال روز جهاني غذا و شعار آن بسيار قابل تعمق است. جهان با تغييرات جوي روبرو شده است. طوفان‌هايي كه قبلا شاهد آن نبوديم كشورها را درمي‌نوردد و خشكسالي مزارع سرسبز را تهديد مي‌كند. از طرف ديگر قيمت بالاي سوخت در جهان تاثير منفي بر حمل و نقل مواد غذايي داشته و قيمت غذا با روند بي‌سابقه‌اي در حال افزايش است. كم آبي، گرسنگي و قحطي، از جمله مشكلاتي است كه امنيت غذايي جهان و بويژه مناطق محروم را تهديد مي‌كند.

وي در اين باره ادامه داد: البته انسان‌ها خود نيز در ايجاد اغتشاشات اين چنيني دخيل هستند. به اين ترتيب كه هنگام برگشت از پيك نيك چمن‌ها را لگد مال كرده، درخت‌ها را شكسته‌، سطح باغ را از پلاستيك و قوطي‌هاي خالي و آشغال به زباله‌داني تبديل مي‌كنند و آب تميز رودخانه‌ها را چنان آلوده‌ مي‌كنند كه ماهي‌ها مرده و در سطح آب قرار مي‌گيرند.

دكتر شيخ‌الاسلام افزود: 12 سال پيش در اجلاس جهاني غذا كه از 13 تا 17 نوامبر سال 1996 در رم برگزار شد، دولت‌هاي جهان تعهد كردند كه به منظور دستيابي به امنيت غذايي پايدار، فقرو گرسنگي را ريشه‌كن كنند و ليست بلند بالايي را از سياست‌هايي كه بايد به كار گيرند به امضا رساندند.

وي در اين باره ادامه داد: ريشه‌كني فقر به منظور دسترسي همه افراد به غذاي كافي، ادامه سياست‌هاي مبتني بر كشاورزي پايدار، هدايت سياست‌ها در جهت امنيت غذايي، كمك‌هاي اضطراري و پيشگيري از بحران، سرمايه‌گذاري در جهت توسعه روستاها و حصول توانمندي سياسي، اجتماعي و شرايط اقتصادي از جمله اهداف اين دولت‌ها بود.

دكتر شيخ‌الاسلام با استناد به گزارش‌هاي جهاني وافزايش جهاني قيمت‌هاي گندم برنج و همچنين افزايش خرج غذاي خانواده‌هاي فقير دنيا، گفت: بر اساس آمار بانك جهاني تخمين زده مي‌شود صد ميليون نفر ديگر از مردم جهان در دو سال آينده به فقر مبتلا مي‌شوند. همچنين پيش‌بيني مي‌شود قيمت‌ها تا سال 2015 همچنان بالا باقي بماند.

وي در اين باره ادامه داد: بنا بر گزارش، سازمان خواروبار و كشاورزي ( فائو )21 كشور از 36 كشور در بحران ناامني غذايي در جنوب آفريقا هستند و آفريقاي جنوبي و شاخ آفريقا در شرايط بسيار وخيم و بحراني قرار خواهند گرفت. اين بحران يعني آمار‌هاي وحشتناك گرسنگي ومرگ بيشتر.

دكتر شيخ‌الاسلام با اشاره به تاريخچه تلاش‌هاي سازمان‌هاي بين‌المللي در اين زمينه گفت: سال 2000 جهان باز به اجلاس بزرگ ديگري به منظور دستيابي به صلح وامنيت و مبارزه با فقر، بيسوادي، گرسنگي، بي‌عدالتي‌هاي جنسيتي، مرگ و مير كودكان و مادران، بيماري و نابودي محيط زيست، متوسل شد. اين بار نيز سران 189 كشور جهان در سپتامبر سال 2000 در مقر سازمان ملل متحد هم قسم شدند كه دست بدست يكديگر دهند. اين تلاش به زايش 8 هدف بزرگ منجر شد. اهداف توسعه هزاره يا MDG ابتدا ريشه‌كن كردن فقر و گرسنگي و تكرار هدف اجلاس جهاني غذا يعني به نصف رساندن تعداد گرسنگان تا سال 2015 بود. ترويج برابري جنسيتي و توانمندسازي زنان و كاهش مرگ و مير كودكان از ديگر اهداف آنها بود.

به گفته دكتر شيخ‌الاسلام؛ عليرغم اهداف مطرح در سازمان‌هاي بين‌المللي مبني بر اين كه بايد دو سوم مرگ كودكان زير 5 سال تا سال 2015 كاهش پيدا كند؛ اما اين هدف هم عملي نشد و در حال حاضر در سال 2008 ساليانه 11 ميليون كودك زير 5 سال يعني ساعتي 1200 كودك در اثر مرگ‌هايي كه قابل پيشگيري است جان خود را از دست مي‌دهند.

در پايان جهانيان نبايد يك بار براي هميشه دست‌ها را به يكديگر داده و در جهت ساماندهي، ايجاد امنيت غذايي و بهبود وضعيت فقرا و كودكان بي‌پناه سراسر اين كره خاكي گام‌هايي راسخ و استوار بردارند. به اميد آن روز...

انتهاي پيام
 چهارشنبه 24 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن