واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
نهادها- همشهری آنلاین:
پیشینه تأسیس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا)، به سال 1313 بر می گردد.تاريخچه تأسيس سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي
در سال 1313 ادارهاي به نام آژانس در وزارت امور خارجه تشكيل شد تا اخبار كشور را گردآوري و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد و علاوه بر اين دو نشريه صبح و عصر به زبانهاي فارسي و فرانسه براي مسئولان و خبرگزاريهاي خارجي و روزنامهها منتشر و ارسال ميكرد.
آژانس به ترتيب با خبرگزاريهاي فرانسه، رويتر، آسوشيتدپرس و يونايتدپرس و آناتولي قرارداد خبري منعقد كرد و از سال 1332 اخبار خبرگزاريها و راديو تلويزونها و مطبوعات را به زبانهاي مختلف ترجمه و منتشر ميكرد.
در سال 1342 همزمان با تاسيس وزارت اطلاعات، خبرگزاري به نام خبرگزاري به اين وزارت خانه ملحق و به صورت 24 ساعته فعاليت خود را آغاز كرد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1360 نام سازمان خبرگزاري به خبرگزاري جمهوري اسلامي تغيير يافت.
يك خبر چگونه روي خروجي ایرنا قرار ميگيرد
اخبار در تهران از طريق خبرنگاران حوزهها، روابط عمومي سازمانها و وزارتخانهها، رابطين خبر، اخبار خبرگزاريهاي خارجي و شنود راديويي و تلويزيوني دريافت و پس از تنظيم بر روي خروجيهاي مطبوعات، اقتصادي، ايرنا فارسي، ايرنا انگليسي، ايرنا عربي ارسال ميشود و اخبار شهرستانها نيز توسط خبرنگاران و رابطين به دفاتر و سپس به مناطق هشتگانه خبري ارسال ميشود و توسط سردبيران و دبيران بر روي خروجيهاي ذكر شده قرار ميگيرد.
گردآوري اخبار و گزارشها در شهرستانها زير نظر هشت منطقه خبري صورت ميگيرد و هر منطقه تعدادي از استانهاي كشور را تحت پوشش قرار ميدهد.
اخبار و گزارشها توسط رابطين خبري و خبرنگاران شهرستانها تهيه و پس از ارسال به منطقه آن را به طور مستقيم بر روي خروجيهاي سازمان قرار ميدهند كه اين اقدام به منظور تمركز زدایي و سرعت بخشيدن به ارسال خبرها صورت گرفته است.
فعاليت اداره كل اخبار خارجي به عهده هشت گروه. اروپا و آمريكا، آفريقا و خاورميانه. آسيا و اقيانوسيه. شبه قاره هند و آسياي ميانه. اخبار انگليسي، اخبار عربي، اخبار بينالمللي فارسي و اخبار خارجي است.
گروه اخبار خارجي مشتمل بر سه بخش شنود صوتي و تصويري، ترجمه اخبار خارجي و شبكه اطلاعرساني جهاني (اينترنت) به صورت 24 ساعته، 23 فرستنده راديوئي و 13 فرستنده ماهوارهاي را بر روي نوارهاي ويدئويي و صوتي مغناطيسي ضبط ميكند.
فرستندههاي راديويي روزانه در 85 نوبت شنود ميشود و اين برنامهها علاوه بر زبان فارسي به زبانهاي انگليسي، عربي و فرانسه نيز ترجمه ميشود. همچنين اخبار خبرگزاريهاي مهم جهان و شبكه جهاني اينترنت نيز در اين گروه مورد بررسي قرار ميگيرد و خبرهاي مهم از آنها استخراج ميشود.
مناطق خبري خارجي ايرنا
مناطق خبري ايرنا در خارج از كشور شامل منطقه خاورميانه و آفريقا به مركزيت بيروت، منطقه اروپا و آمريكا به مركزيت لندن، آسيا و اقيانوسيه به مركزيت كوالالامپور و دفتر ارشد هند كه پوشش خبري آسياي ميانه و شبه قاره را به عهده دارند خبرهاي تهيه شده در 30 دفتر خارجي ايرنا و اخبار رابطين خبري و خبرنگاران آزاد ايرنا در سراسر جهان را به طور مستقيم بر روي خروجيها ارسال ميكنند.
همكاري با خبرگزاريهاي خارجي و منطقهاي ايرنا در راستاي مبادله خبر و عكس با خبرگزاريهاي خارجي و منطقهاي همكاري به صورت قراردادهاي انحصاري پايا پاي و فروش خبر و عكس دارد كه عمر اين همكاري با برخي خبرگزاريها به دهها سال ميرسد.
اين قراردادها كه قبل از انقلاب فقط با خبرگزاريهاي غربي بود و پس از پيروزي انقلاب اسلامي با خبرگزاريهاي آسيایي و منطقه را نيز شامل شد. عضويت سازمان خبرگزاري در مجامع بينالمللي.
ايرنا در مجامع مهم بينالمللي تلاشهايي در جهت راهاندازي و تقويت مجامع خبري منطقه كرد كه بسياري از اين تشكلهاي خبري مرهون تلاشهاي اين سازمان است.
ايرنا در زمان حاضر در اكثر گردهماييهاي حرفهاي نقش تعيين كنندهاي در مصوبات و تصميمات ايفا ميكند.
ايرنا در مجامع بينالمللي همچون خبرگزاري بينالمللي اسلامي (IINA)، سازمان خبرگزاريهاي آسيا و اقيانوسي آرام (OANA)، خبرگزاريهاي غير متعهد (NANAP)، خبرگزاري اوپك (OPECNA)، اتحاديه خبرگزاريهاي درياي خزر(ACSNA) و خبرگزاري اكو (ECONA) عضويت دارد و رياست دورهاي چندين اجلاس مجامع بينالمللي را به عهده داشته و دارد.
ايرنا در جهت تحقق سياستهاي خود فعاليتهاي ذيل را به انجام رسانده است.
انتشار اخبار كشورهاي جهان بخصوص كشورهاي اسلامي، جهان سوم و كشورهاي حوزه آسياي ميانه و توسعه روابط خبري با جهان. شركت فعال در كنفرانسها و مجامع حرفهاي و ديدار از خبرگزاريها، عقد قرارداد دو جانبه و چند جانبه با بيش از 70 خبرگزاري كشورهاي خارجي براي مبادله مستقيم اخبار به ويژه با كشورهاي مسلمان دوست و همسايه، تقويت دبيرخانه و تداوم رياست خبرگزاريهاي كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد، ايجاد ائتلاف آكسنا (خبرگزاريهاي حاشيه درياي خزر) و رياست نخستين دوره آن، مشاركت در ايجاد و رياست دورهاي خبرگزاريهاي عضو سازمان همكاري اكو (اكونا) و رياست خبرگزاريهاي كشورهاي آسيا و اقيانوس آرام تا سال 2000.
دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري ايرنا با بهرهگيري ازامكانات و پرسنل خود ماموريت دارد وظايفي چون انجام فعاليتهاي تحقيقاتي، پژوهشي و بررسي در زمينه موضوعات مختلف اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و… در باره مسائل داخلي، منطقهاي و جهاني و تحليل و تفسير اهم رخدادها براي اطلاع رساني دقيق و علمي به رسانههاي گروهي، مردم و مسئولان، همچنينن گردآوري آمار و آخرين اطلاعات و تحولات خبري ايران و ساير كشورهاي جهان وطبقهبندي و نگهداري مدارك و اطلاعات جمعآوري شده و ايجاد بانك اطلاعاتي خبري به هنگام، تهيه و تدوين بولتنهاي تخصصي، موضوعي ويژه خبري سازمان را به انجام ميرساند.
خدمات خبري سازمان
سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي براي دسترسي اقشار مختلف جامعه به آخرين اخبار و اطلاعات اقداماتي چون ارائه لحظه به لحظه اخبار و گزارشهاي خبري ايران و جهان از طريق شبكه رايانهاي داخلي پيامنگار و شبكه جهاني اينترنت، انتشار نشريات تحقيقي و تخصصي در زمينههاي مختلف سياسي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و ارائه خدمات مربوط به اسناد و ميكروفيلم را انجام داده است.
شبكه پيام نگار ايرنا به دو روش خطوط نقطه به نقطه “online” و سيستم ارتباط از راه دور موسوم به پيامنگار مودمي قابل دريافت ميباشد.
ايرنا به عنوان يكي از پيشگامان ورود انينترنت به ايران محسوب ميشود و براي نخستين بار اينترنت با سرعت 19/200KB/S در سازمان به كارگيري شد و يك سال بعد سرعت آن به 512/512KB/S ارتقاء يافت و در حال حاضر باخ پهناي باند ماهوارهاي 2MEG/2MEG به مشتريان خدمات ميدهد.
ايرنا همچنين خدمات اينترنتي به شرح ذيل به متقاضيان ارائه مينمايد:
ارائه نشاني پست الكترونيكي E-mail ميزباني صفحات وب web Hosting طراحي و ايجاد “Home Page” انتشار آگهيهاي تبليغاتي موردي صفحات سايت ايرنا طراحي آگهيهاي تبليغاتي ثبت نام اينترنتي در صفحه ايرنا بر روي اينترنت ارائه لحظه به لحظه تيتر آخرين اخبار ايران و جهان به زبانهاي فارسي، انگليسي و عربي، دسترسي به آخرين اخبار ايران و جهان به زبانهاي فارسي، انگليسي و عربي، دسترسي به آخرين شماره نشريات مؤسسه ايران، ارائه مجموعه اطلاعات جذاب از مناسبتهاي ملي مذهبي و فرهنگي ايران امكان پذير است.
نشاني پست الكترونيكي [email protected] شماره تماس با اينترانت 8890000
Username:irna
Password:irna
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]