واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران در نشست شوراي امنيت درباره افغانستان مطرح كرد انتقاد تهران از تلاش برخي قدرتها در گفت و گو با گروههاي تروريستي
سياسي. شوراي امنيت . افغانستان . خزاعي
سازمان ملل - سفير و نماينده دائم ايران نزد سازمان ملل متحد در جلسه شوراي امنيت سازمان ملل كه جهت بررسي تحولات افغانستان برگزار شده بود، از تلاش برخي قدرتهاي خارجي براي مذاكره با گروههاي افراطي و تروريستي در افغانستان انتقاد كرد.
محمد خزاعي در اين نشست كه روز سه شنبه برگزار شد، با تشريح حمايتهايي كه جمهوري اسلامي ايران طي سالهاي اخير از مردم و دولت افغانستان بعمل آورده، بر حمايت كشورمان از ثبات، امنيت و توسعه افغانستان تاكيد كرد.
وي با شمردن چالشهاي موجود در اين كشور كه ناشي از مسائلي از قبيل ناامني، كشت، توليد و قاچاق مواد مخدر و نيز بحران انساني ميباشد، از تلاش برخي قدرتهاي خارجي بمنظور مذاكره باگروههاي افراطي و تروريستي در افغانستان انتقاد كرد و اظهار داشت كه اين حركت صرفا به بازگرداندن افغانستان به افراطي گري كه يك بار در قبل دچار آن بوده، منجر خواهد شد و نه تنها سبب حل مشكلات افغانستان نخواهد شد بلكه به دامنه ناامني در اين كشور خواهد افزود.
سفير ايران در سازمان ملل افزود: به جاي اين اقدامات غير قابل توجيه و نيز به جاي تكيه صرف بر رهيافت نظامي، بايد باكمك به بازسازي و توسعه افغانستان تلاش شود تا مردم افغانستان نتيجه كمكها و مساعدت جامعه بين المللي را در زندگي روزانه خود حس كنند و اين امر از جمله از طريق ايجاد زيرساختها، كمك به ظرفيت سازي، تقويت بخشهاي مهم كشور از جمله بخش كشاورزي و نيز كمك به آموزش افغانها ميسر خواهد بود.
خزاعي گفت: به نظر ما يكي ديگر از راههاي حل معضل ناامني در افغانستان ، برداشتن گامهاي جدي تر در جهت تقويت ارتش و پليس ملي اين كشور و نيز سرعت بخشيدن به موضوع انتقال كامل مديريت امور امنيتي به دولت افغانستان مي باشد.
نماينده دائم كشورمان، در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: افزايش كشتار غير نظاميان و مردم بيگناه در افغانستان كه بخشي از آن نتيجه اقدامات تروريستي و بخشي ديگر به علت عمليات نظامي نيروهاي خارجي است، سبب نگراني روزافزون جامعه جهاني و مردم افغانستان شده است.
وي همچنين با تشريح چالشهايي كه در نتيجه افزايش توليد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان براي اين كشور و نيز براي منطقه و جهان ايجاد شده است، به اقدامات كشورمان در مبارزه با اين تهديد اشاره و گفت: ايران در عزم خويش جهت مقابله با اين پديده خانمانسوز مصمم است و انتظار دارد جامعه جهاني نيز گامهاي قاطعانه تري در اين جهت برداشته و در اين نبرد مهم به ايران پيوسته و به جلوگيري از اين پديده كه آثاري مخرب بر تمامي مردم در سراسر جهان دارد، كمك كند.
خزاعي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران در طي سه دهه گذشته بيش از سه ميليون آواره افغاني را با سخاوتمندي ميزباني نموده است، خواستار مساعدت بيشتر جامعه بينالمللي در روند بازگشت آوارگان و اتباع غير قانوني افغانستان از ايران شده و گفت: در حال حاضر علاوه بر ۹۵۰هزار آواره افغاني كه در ايران ثبت نام شده اند، بيش از يك ميليون اتباع افغاني نيز در ايران حضور غير قانوني دارند.
سفير ايران در سازمان ملل همچنين در اين جلسه، به تشريح اقدامات جمهوري اسلامي ايران در كمك به دولت و مردم افغانستان در بازسازي كشورشان پرداخته و برخي از مهمترين پروژههايي را كه ايران در اين زمينه در افغانستان اجرا نموده است، مورد اشاره قرار داد.
در نشست شوراي امنيت، ابتدا كاي آيده نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل در امور افغانستان گزارشي از آخرين تحولات سياسي و امنيتي افغانستان ارائه و سپس اعضاي شوراي امنيت، افغانستان و نيز برخي از كشورهاي غير عضو شورا از جمله جمهوري اسلامي ايران، به تشريح نقطه نظرات خود پرداختند.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]