واضح آرشیو وب فارسی:قدس: سخنگوي وزارت خارجه: 1+5 با مسؤوليت پذيري به نامه جليلي پاسخ بدهد
گروه سياسي - مجيد معافي: سخنگوي وزارت خارجه در خصوص نامه جليلي به سولانا تصريح كرد: اميدواريم كشورهاي 1+5 با بررسي دقيق و جدي اين نامه، پاسخ مثبتي به ايران ارائه دهند تا مسير گفتگوي دوجانبه همچنان باز بماند. به گزارش خبرنگار
سياسي قدس، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه در نشست هفتگي خود، درباره جلسه شوراي حكام و بحث ادعايي آژانس در خصوص فعاليتهاي هسته اي كشورمان گفت: ايران با نهايت همكاري با آژانس، توانسته در مورد ادعاهاي 6 گانه آژانس رفع ابهام كند.وي افزود: به گفته مسؤولان آژانس، ايران تاكنون كوچكترين انحرافي به سمت سلاحهاي هسته اي نداشته است.قشقاوي ادامه داد: تاكنون ايران در پاسخ به ادعاهاي غيرمستند كشورهاي 1+5 و تنها در جهت حسن نيت، 200 صفحه به عنوان پاسخ به طرف مقابل ارائه كرده است.
دزدان دريايي
دستيار ويژه وزير خارجه با خرسندي از رهايي كشتي ايراني از دست دزدان دريايي سومالي، با بيان اين كه من از نحوه گفتگو و چگونگي پرداخت مبلغ اطلاعي ندارم، خبر داد كه آمارربودن كشتي از سوي اين دزدان به 62 كشتي رسيده است.وي، مسؤوليت اين حوادث را متوجه نيروهاي بين المللي كه ادعاي امنيت در آبهاي بين المللي را دارند، دانست و يادآور شد: بخش اعظم ناامني درآبهاي بين المللي ناشي از تحركات نظامي كشورهاي قدرتمند است و آنان بايد پاسخگوي اين ناامنيها باشند. قشقاوي گفت: ما از اين بابت كه اسباب استخلاص مسالمت آميز كشتي ايراني فراهم شده است، خرسنديم.
بحران اقتصادي جهان
وي در پاسخ به خبرنگاري كه درباره بحران اقتصادي جهان پرسيد، گفت: متأسفانه توجه بيش از حد و گره زدن منافع اقتصادي با اقتصادي كه در سالهاي اخير به صورت كاغذبازي و بدون پشتوانه اقتصادي بوده، نتيجه اي جز آنچه شاهديم نخواهد داشت.سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: بنا به گفته كارشناسان اقتصادي، بعيد است اين بحران حتي در آينده نزديك قابل مهار باشد.قشقاوي اضافه كرد: ايران به دليل تأثيرگذاري منفي اين بحران بر اقشار كشورهاي آسيب پذير جهان، از وقوع اين حادثه مسرور و شادمان نخواهد بود.
توهين به مقدسات مسلمانان
وي در مورد نشست اخير برلين و مسابقه ضداسلامي برگزار شده در آن، گفت: سفارت ايران در حال پيگيري آن مسابقه وهم آلودي است كه در راستاي توهين مستقيم به پيامبر اكرم(ص) صورت گرفت. مانند قبل كه موارد مشابه را شاهد بوديم، جهان اسلام و علماي اسلامي واكنش مناسبي در اين مورد نشان خواهند داد.
توافقنامه امنيتي
سخنگوي وزارت خارجه درباره توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق، با بيان اين كه هر گونه نقض حاكميت ملي عراق مورد تأييد ما نخواهد بود، گفت: مواضع ايران در راستاي مواضع نهادهاي قانوني، مراجع و شخصيتهاي تأثيرگذار عراق خواهد بود. قشقاوي، اخباري كه در زمينه توافقنامه امنيتي آمريكا با عراق مطرح مي شود را دو گونه دانست و گفت: بنا به برخي از اخبار، هنوز زمان عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از عراق مشخص نشده است.
هواپيماي نات
وسخنگوي وزارت خارجه در مورد هواپيماي ناتو كه در هفته گذشته وارد حريم كشورمان شده بود و در پاسخ به اين سؤال كه چرا دستگاه ديپلماسي در اين رابطه هيچ گونه اطلاع رساني نكرد، يادآور شد: اطلاع رساني در اين خصوص جزو وظايف حوزه هواپيمايي كشور است، بنابراين ضرورتي نديديم كه وزارت خارجه در اين امر موضع گيري كند.به گفته قشقاوي، اظهارنظر اخير يك مقام نظامي در اين زمينه و بيان جزئيات آن مكفي بوده است.
سفر متكي به تركمنستان
دستيار ويژه وزير خارجه با اعلام خبر سفر منوچهر متكي به تركمنستان در روز چهارشنبه هفته جاري، خبر داد كه وزير خارجه كشورمان پس از سفر به تركمنستان و ديدار با مقامات عالي رتبه آن كشور، به شهر آستانه، پايتخت قزاقستان سفر مي كند.
سخنان اخير هاشمي رفسنجاني
قشقاوي پيرامون سخنان اخير هاشمي رفسنجاني مبني بر كاهش ارزش و منزلت نظام در عرصه بين المللي، از هاشمي رفسنجاني خواست جزئيات اين مسأله را اعلام كند و گفت: اگر منظور سياستهاي كلي نظام است كه ايشان از مدافعان اصلي اين مسأله هستند و اجماعي اساسي درباره تلاشهاي سياست خارجي ايران و سياستهاي كلي نظام وجود دارد.به گفته وي، در كمتر مقطعي در تاريخ ايران اين اندازه انسجام و اجماع ملي ديده شده است.
رواديد به موقع بود
دستيار ويژه وزير خارجه در مورد ادعاي همكاري نكردن وزارت خارجه در صدور ويزا به برخي ميهمانان مراسم اخير تجليل از خاتمي با رد اين ادعا، ايران را كشور سمينارها و نشستها براي گفتگوهاي آزاد و تبادل نظر در موضوعات مختلف دانست و افزود: خوشبختانه ويزا براي ميهمانان اين مراسم به موقع صادر شد و ميهمانان در اين اجلاس حاضر شدند .
دفتر منافع
وي درباره تأسيس دفتر حافظ منافع آمريكا در ايران، اظهار كرد: پيشتر اين مسأله را روزنامه واشنگتن تايمز گفته بود و به تازگي هم روزنامه واشنگتن پست بار ديگر عنوان كرده است، در حالي كه تاكنون هيچ درخواست رسمي در اين مورد به ايران ارائه نشده است.
العطيه آبان مي آيد
سخنگوي وزارت خارجه به سفر العطيه، دبيركل شوراي همكاري خليج فارس به منظور اجرايي كردن پيشنهادات سازنده رئيس جمهور كه در اجلاس سال گذشته در دوحه مطرح شد، اشاره كرد و خبر داد كه وزير خارجه امارات در دهه اول آبان ماه به ايران سفر مي كند.وي همچنين از سفر وزير نفت و سفر لاريجاني، رئيس مجلس به بحرين خبر داد.
همايش قفقاز
سخنگوي وزارت خارجه همچنين خبر داد: هفتم آبان ماه امسال، همايش قفقاز با محوريت رخدادهاي اخير اين منطقه و پيامدهاي آن از سوي دفتر مطالعات وزارت خارجه ايران با حضور ميهمانان داخلي، خارجي و صاحب نظران اين عرصه برگزار مي شود.
تاجيك
قشقاوي در مورد وضعيت نصرا... تاجيك، ديپلمات سابق ايراني نيز ابراز اميدواري كرد، انگليسيها هر چه زودتر وي را آزاد سازند.
توطئه جديد عليه ايران اين بار در سازمان اطلاعاتي فدرال آلمان ساخته وپرداخته شد؛ بازداشت «سندباد» در مسأله هسته اي ايران
مرد ميانسالي كه به تازگي به عنوان يك تاجر ايراني در فرودگاه فرانكفورت دستگير شد، سالها نقش منبع اطلاعاتي را براي سرويس اطلاعاتي و امنيتي آلمان ايفا كرده است.
به گزارش برنا به نقل از اشپيگل، يك تاجر ايراني كه به اتهام قاچاق تجهيزات نظامي به ايران، تحت تعقيب قرار گرفته بود، جاسوس از آب درآمد. با دستگيري اين فرد كه با نام مستعار «سندباد» و به مدت 10 سال در بخش خارجي سرويس اطلاعاتي فدرال آلمان(BND) فعاليت مي كرد، پوشش وي به عنوان مأمور مخفي نيز از بين رفت.
«سندباد» 61 ساله كه مانند تاجران داستانهاي هزار و يك شب از شرق مي آمد، با كشورهاي آلمان، ايران و كانادا، جايي كه تابعيت دوم خود را از آن دريافت كرده بود، تجارت مي كرد. وي همواره علاوه بر تملك داراييهاي بيشمار و تكنولوژي مدرن، حامل اطلاعات باارزشي نيز بود.
اين فرد سالها بهترين و مهمترين منبع اطلاعاتي سرويس اطلاعاتي فدرال آلمان بود.
به اعتقاد نويسنده اشپيگل، انجام مأموريت اطلاعاتي در كشوري مانند ايران كه فعاليتهاي هسته اي آن حساسيتهاي بسياري را در جهان برانگيخته، از جمله اقدامات متهورانه دهه اخير بوده است.
«ارنست اورلاو»، رئيس سرويس اطلاعتي و امنيتي فدرال آلمان مي گويد: اعزام يك جاسوس به ايران براي كسب اطلاعات سري اين كشور، از جمله اهداف اصلي و جزو برنامه هاي حياتي سرويسهاي اطلاعاتي جهان سيا، موساد، ام آي سيكس و سرويس اطلاعاتي آلمان بوده است.
اشپيگل مي افزايد: فاش شدن اين موضوع ممكن است تنشهاي آتي در روابط برلين با تهران را موجب شود.
اين در حالي است كه اطلاعات به دست آمده از سندباد به سرويس اطلاعاتي آلمان، امكان پر كردن خلاهاي موجود در روابط آلمان با ايران را مي داده و اين سرويس نيز به نوبه خود راهبردهاي سياست خارجي اين كشور در قبال ايران را برنامه ريزي مي كرده است.
در ادامه اين گزارش آمده است: اطلاعات اين جاسوس كمك شاياني به طراحي سياستهاي وزارت خارجه آلمان و بويژه شخص «فرانك والتر اشتاين ماير» كرده است.
چند روز پيش، خبر دستگيري يك شهروند ايراني در آلمان به جرم معامله غيرقانوني با ايران منتشر شد. اين شهروند ايراني كه بيش از يك دهه به عنوان جاسوس با سازمان اطلاعات آلمان همكاري داشته است، به اتهام شركت در معاملات تسليحاتي غيرقانوني با ايران، در فرانكفورت دستگير شده است.
اشپيگل آن لاين روز شنبه هفته جاري از نگراني در ميان محافل امنيتي آلمان خبر داد و نوشت كه از قرار معلوم، يكي از منابع مهم اطلاعاتي سازمان اطلاعات آلمان در مورد ايران، در معاملات تسليحاتي غيرقانوني با ايران دست داشته است. طبق اطلاعاتي كه اشپيگل دريافت داشته، مأموران تجسس گمرك اين مرد 61 ساله را در فرانكفورت دستگير كرده اند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، وسايلي كه اين شخص به ايران فرستاده است، جزو وسايلي هستند كه از آنها مي توان دوگانه استفاده كرد؛ يعني هم در عرصه نظامي و هم عرصه غيرنظامي. اما دريافت كننده اين وسايل در ليست سياه دولت آلمان قرار دارد.
بنا بر اين گزارش، دولت آلمان نگران است كه اين مورد موجب ايجاد تنش سياسي ميان دولتهاي ايران و آلمان شود. گفتني است، سازمان اطلاعات آلمان از ميانه دهه 1990 مبلغي حدود يك ميليون يورو به عنوان حق الزحمه به سندباد پرداخته است.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]