واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ارتباطات آنلاین مثل شیطان افسونگر وسوسه کننده هستند.اگر نرم افزار گیرنده و ارسال کننده ایمیل تان مثلا (Outlook) به شما در هر لحظه و هر شرایطی قادر به اعلام دریافت ایمیل جدید می باشد، باید بعرضتان برسانم که متاسفانه بهروری مفید خود را بطرز قابل توجهی کاهش داده اید. همین مساله در مورد پیغام رسانهای آنلاین مثل (Yahoo messenger) و غیره نیز صادق است. در حالی که لازم است تمرکز خود صرف کارهای مهم خود که نیاز به تمرکز دارند صرف نمائید، و همزمان شما در فضای آنلاین، تماس دیگران را با خود میسر می کنید، این آنلاین و قابل دسترس بودن، بهای سنگینی است که برای از دست دادن تمرکز و بهره وری لازم برای انجام امور مهم و روزانه خود می پردازید.
تصمیم بگیرید
پیشنهاد میکنم که موقتاً به حالت آفلاین بروید تا اینکه همواره آنلاین باشید.در اینصورت هرکسی هر زمان که اراده کند می تواند با شما سلام و علیکی داشته باشد. اگر واقعاً می خواهید کارمهمی را که مشغول آن هستید را به پایان برسانید، تمام ارتباطات آنلاین خود را قطع کنید.در اینصورت هم وقت کافی برای انجام آن خواهید داشت و اینکه ریسک از دست دادن تمرکز حواس خود را نیز کاهش خواهید داد. نگران نباشید، متوجه می شوید که بعداً وقت کافی برای پاسخ به ایمیلها و تماسهای آنلاین خود خواهید داشت.
از جمله تهدیدهای خزنده رسانه های ارتباطی آنلاین مثل فیس بوک،فرند فید، اسکایپ ، یاهو مسنجر و غیره، ایجاد توهم حضور در اجتماع و برقراری ارتباطات اجتماعی در شما است.وقتی که مدام با نوک انگشتانتان قادر به برقراری تماس می شوید، دیگر لمس ارتباط واقعی و چهره به چهره برایتان سخت و پیچیده می شود. تحقیقات علمی ثابت کرده نوع اصیل برخورد چهره به چهره در شما توازن و تعادل روحی ایجاد میکند. منفک و جدا بودن از صحنه واقعی اجتماع، بتدریج باعث کاهش بهره وری شما می گردد.بنابراین توصیه میکنم که تمام ارتباطات آنلاین خود را در زمانی که مشغول به امور روزانه خود اعم از کار یا تحصیل و مطالعه هستید، قطع کنید و زمانی را که از این طریق صرفه جوئی می شود را در صحنه واقعی اجتماع صرف در ارتباط چهره به چهره کنید.
حالا شاید برای شما سوال پیش بیاید که چطور چنین چیزی امکانپذیر است؟ درحالیکه بعضی از امور روزانه مستقیما به همین نوع ارتباط آنلاین وابستگی دارد.امور خلاقانه یا تخصصی، تحت فرآیندی دو بخشی، شکل می گیرند.اولین قسمت تهیه خوراک یا مواد اولیه کافی برای پردازش است.شما برای به ثمر رسانده یک کار تخصصی یا ابتکاری، نیاز به ایده ها و مطالب کافی دارید.بخش دوم پالایش و خلاصه سازی و همچنین فشرده ساختن مطالب و مواد مورد نیاز کارمورد نظر است، البته بطوریکه از ارزش و کیفیت محصول نهائی کاسته نشود.بعنوان مثال یک نویسنده ابتدا بساکن ایده های مختلف را که قصد نوشتن مطلب درباره آنها را دارد را در جائی گردآوری می کند.ولی در عین حال لازم است که برای این ایده ها مفهوم قابل درکی خلق نموده و بین آنها ارتباط منطقی برقرار سازد.
آرامش و نظم ترتیب چیزهای مطبوعی هستند که گاهی از آن غافل می شویم
دلیل عمده ای که مانع ثمر بخش بودن خلاقیت انسانها می شود، انجام هر دو فاز فراهم سازی مواد و ابزار مورد نیاز و مفهوم بخشی و برقراری ارتباط بصورت همزمان است.
این دو فرآیند هر کدام در یک فضای ذهنی امکانپذیرند.در بخش اول ذهن شما باید حس اعتماد بنفس بالا، انگیزه و همچنین شور و شوق را ایجاد کند. در حالیکه لازمه بخش برقراری ارتباط منطقی مطالب و مواد، حس انتقادی ،تقید و امانتداری است. همانطور که ملاحظه میکنید این دو گروه حسی، اگر در یک زمان بروز کنند اثر یکدیگر را خنثی می سازند و شما را در طی تکمیل کل فرآیند، نا امید و افسرده می سازند. به شما قول می دهم که با تقسیم بندی کار به این صورت مقدار ریادی از اوقاتی را که بهوده صرف امور با اولویت بسیار کمتر میکنید را صرفه جوئی خواهید کرد.
کاری که من بعنوان یک نویسنده میکنم، اینست که ابتدا لیست بلند و بالایی از کل عناوینی که می خواهم درباره آن بنویسم تهیه نموده و سر فصل های موضوعی هر مطلب خاص و مورد نظزم را در زیر عناوین اصلی گردآوری می کنم، سپس در گام دوم به اقدام به شاخ برگ دادن و پالایش مطالب مورد استفاده در سوژه مورد نظر خود می کنم. من این روش را برای نوشتن یک کتاب بکار بردم و راندمان بسیار بالایی را تجربه کردم.در مجموع خلاصه کل تکنیک این است که شما در یک مرحله عناوین اصلی و فرعی را گرد آوری میکنید سپس در باره آنها مطلب می نویسید یا آنها را پردازش و بهینه سازی می کنید.بطوریکه بعنوان مثال مطلب نگارنده برای خواننده قابل درک و همچین خواندنش لذت بخش باشد. با استفاده از این تکنیک شما قادر به انجام و تکمیل کارهائی که لازمه آنها خلاقیت و تخصص است، خواهید بود، چیزی که قاطعانه به گمان من، بدون آن در اغلب اوقات در میانه کار شما را دچار آشفتگی و اضطراب می کند. بطوریکه یا قادر به اتمام آن نخواهید بود یا پس از انجام کار ، احساس خستگی شدید و مفرط خواهید کرد. اثر منفی روانی که در روحیه شما بجا خواهد ماند، باعث پیدایش مقاومتی منفی در جهت انجام کارهای مشابه در وجود شما می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]