واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همايش دين در دنياي معاصر- 2 كوفي عنان: مقامات مذهبي و سياسي پيشگام محكوميت خشونت جهاني شوند
خبرگزاري فارس: دبيركل سابق سازمان ملل بر پيشگام شدن مقامات و مسئولان مذهبي و سياسي كشورهاي مختلف در محكوم كردن خشونتي كه جهان امروز از آن رنج ميبرد، تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، كوفي عنان دبيركل سابق سازمان ملل در همايش دين در دنياي معاصر با ابراز خرسندي از حضور در تهران و شركت در اين سمينار و با تشكر از موسسه بينالمللي گفتوگوي فرهنگها و تمدنها، كلوپ مادريد و مركز صلح اسلو كه ترتيب برگزاري اين سمينار را دادهاند، از سيد محمد خاتمي و نخستوزير سابق فنلاند تشكر ويژه به عمل آورد.
عنان با يادآوري طرح موضوع گفتوگوي تمدنها در زمان دبيركلياش در سازمان ملل به ميز هيات رييسه اين سمينار اشاره كرد و آن را به جهت حضور افراد داراي فرهنگ و تمدنهاي مختلف در آن حائز اهميت خواند.
دبيركل سابق سازمان ملل در ادامه با اشاره به ويژگيهاي دنياي معاصر از بعد تنوع فرهنگي و مذهبي، نقش مذهب را در چنين جهان متنوعي نقشي اصلي خواند و اظهار داشت: نقش مذهب در از بين بردن نگرانيهاي جهان معاصر و ايجاد اعتماد بسيار مهم است و ما بايد نسبت به آن اقدام كنيم.
كوفي عنان مشكل جهان معاصر را نه مشكل اعتقادات مذهبي و كتب آسماني، بلكه مشكل شيوه رفتارها دانست، و افزود: تورات، قرآن يا انجيل نيستند كه به افراد افراطي ميگويند نسبت به اقدامات، افراطي اقدام كنند يا به سياستمداران فرصتطلب نميگويند براي اينكه راي بياورند حرفهاي افراطي بزنند، مشكل خشونتها از جانب مذاهب نيست بلكه از سوي پيروان مذهبي است كه باعث ميشود صداهاي افراطي از مذهبيون و سياستمداران شنيده شود.
عنان در ادامه با تاكيد بر لزوم پيشگام شدن مقامات و مسئولان مذهبي و سياسي كشورهاي مختلف در محكوم كردن خشونتي كه جهان امروز از آن رنج ميبرد، اظهار داشت: ما مسئوليت داريم زيرا فضاي فرهنگي و سياسي جامعه را شكل ميدهيم؛ لذا بايد آماده باشيم كه تصاوير اشتباه كه باعث تبعيض و خشونت ميشود را از بين ببريم.
دبيركل سابق سازمان ملل با بيان اينكه كشتارهاي جمعي از كشتن يك فرد شروع ميشود بر اين نكته كه بايد حتي در برابر كشته شدن يك فرد نيز حساس بود، تاكيد كرد.
عنان در ادامه با تاكيد بر لزوم شناختن پلهاي ارتباطي، نقش جوانان را در اين مسئله يادآور شد و گفت: ما بايد به آنها فرصت واقعي بدهيم تا نظام جهاني را ببينند.
دبيركل سابق سازمان ملل در ادامه با تاكيد بر لزوم برخورداري جهان معاصر از محاسن آزادي بيان، به نقش رسانهها در اين زمينه اشاره كرد و گفت: رسانهها بايد بدانند كه كلماتي كه آنها به كار ميبرند هم ميتواند مروج صلح باشد و هم خشونت ايجاد كند؛ پس مهم است كه بدانيم چه طور كلمات را به كار ميبريم.
عنان در ادامه افزود: آزادي بيان مسئوليتهايي به دنبال ميآورد كه بايد با حساسيت اين موارد را در نظر بگيريم تا باعث ارتباط بين جوامع شود.
دبيركل سابق سازمان ملل در پايان اظهار اميدواري كرد كه سمينار دين در دنياي جديد بتواند در رفع نزاعها و افزايش تفاهمات ابتكار عمل را به دست گيرد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]