تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825919841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم تازه حكمت /سه زن در ميان مفاهيم و درام‌پردازي درگير است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نگاهي به فيلم تازه حكمت /"سه زن" در ميان مفاهيم و درام‌پردازي درگير است
فيلم سينمايي "سه زن" منيژه حكمت كه بر اكران سينماهاست هر چند به خاطر داشتن دغدغه‌هاي خاص و مفهومي واجد اهميت است، اما اين وجه نتوانسته به روايتي دراماتيك، جذاب و سينمايي از اين مفاهيم منجر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حكمت در دومين فيلم كارنامه خود با حفظ نگاه خاص خود به وضعيت زنان در جامعه روز، زاويه ديدش را به زناني از چند نسل بسط داده است. او با فاصله زماني طولاني از ساخت "زندان زنان"، جديدترين فيلمش را در سال 85 ساخت و بالاخره موفق شد با همه حرف و حديث‌ها آن را به اكران عمومي سينماها درآورد.

"سه زن" اين نقطه امتياز را دارد كه نگاه تلخ و واقعگراي فيلمساز را صرفاً تكرار نمي‌كند بلكه نقطه ديد او را با حفظ دغدغه‌ها به سوي مفاهيم دروني‌تر در زيرلايه فيلم عمق مي‌بخشد. حكمت با فاصله گرفتن از رنگين‌كمان شخصيت و نسل‌هاي مختلف زنان در "زندان زنان" نگاه خود را بر سه شخصيت زن به عنوان نمايندگان سه نسل از جامعه متمركز مي‌كند.

اين تمركز از آن جهت اهميت دارد كه به نويسنده و فيلمساز اجازه داده بخش عمده دغدغه‌ها، مفاهيم دردها و مشكلات قشر زنان را به زيرلايه فيلم ببرد. "سه زن" با توجه به انتخاب سه شخصيت محوري، سه خط قصه را به صورت تو در تو روايت مي‌كند. طبيعتاً آنچه مي‌تواند حكم نخ تسبيح را داشته باشد مسيري است كه بايد در پيشرفت ماجراها قرينه‌سازي شود.

نويسنده و فيلمساز براي ايجاد اين نخ تسبيح اوليه زنان سه نسل از يك خانواده را براي قرار گرفتن بر بستر مورد نظر انتخاب كرده‌اند. مادر (مريم بوباني)، مينو (نيكي كريمي) و پگاه (پگاه آهنگراني) نمايندگاني هستند كه هر يك به نوعي دچار يا آسيب‌ديده از يك فراموشي تاريخي هستند.

از آنجا كه مفاهيم اينچنيني به عنوان تم اصلي مورد نظر فيلمساز بوده، اين وجه در بهترين شكل ممكن به گونه‌اي نمادين و به شدت مفهومي وارد كار شده و كمتر مي‌تواند وارد كنش و واكنش‌هاي دراماتيك فيلم شود. فراموشي تاريخي كه به نظر مي‌آيد مادر مبتلا، مينو مقصر و پگاه تاوان دهنده‌اش است.

به اين ترتيب پشت پا زدن دو نسل زنان (مادر به دليل نيمه‌كاره بافتن فرش و مينو به دليل بي‌توجهي به آن) به اصالت و ريشه‌هاي گذشته است كه نسل امروز را دچار اين بي‌هويتي و نداشتن هدف و آرزو كرد است. تحليل اين نقطه نظر خود نياز به پيشزمينه‌اي دارد و قرار گرفتن آن در بطن يك فيلم سينمايي هم طبعاً مشكلات خاص خود را.

به اين مشكلات اگر جرح و تعديل‌هاي وارد شده به فيلم را هم اضافه كنيم، بخش عمده الكن و نامفهوم بودن "سه زن" در شكل مي‌تواند به هر دو وجه بازگردد. وجهي كه هم از فاصله گرفتن خط قصه شخصيت‌ها از روند عادي زندگي مي‌آيد و ديگري كدها و جزئياتي است كه با حذف، كاركرد و اهميت خود را از دست داده‌اند.

فيلم "سه زن" شروع گرم و جذابي دارد. وقتي سكانس اول به گونه‌اي دراماتيك موقعيت بحراني و پرتنش شخصيت اصلي را به تصوير مي‌كشد، قلاب قصه بدون حاشيه رفتن به هدف برخورد كرده است. مينو در معرفي اوليه زني درگير ميان چند دغدغه و ذهنيت است.

اجبار او براي همراه بردن مادري كه دچار فراموشي شده، نگراني او براي پگاه كه بي‌خبر رفته، درگيري‌هاي كاري او به عنوان يك رفوگر فرش كه مي‌خواهد مانع از فروش فرشي عتيقه شود و نهايتاً باوري كه نمي‌تواند از خود به اطرافيانش بدهد، برجسته‌ترين نقاطي هستند كه به گونه‌اي دراماتيك در چند سكانس اوليه به تصوير درمي‌آيد.

به اين ترتيب مينو با قرار گرفتن در بحران و تكاپو براي تغيير شرايط برجسته‌ترين شخصيت است كه هم فيلمساز و هم مخاطب براي همراهي برمي‌گزيند. نويسنده و فيلمساز براي ورود به دو خط روايي ديگر تمهيدهايي انجام داده‌اند كه البته به نتيجه رسيدن آنها بستگي خاص به بار دراماتيك هر يك دارد.

گم شدن مادر با فرش عتيقه هر چند در ادامه بيماري و وضعيت روحي نامتعادلي اوست، اما از جهت بار دراماتيك و تأثيرگذار در روند رئال فيلم كمترين تأثير را دارد. در حاليكه اين خط قصه عمده‌ترين بار مفهومي و نمادين فيلم را بر دوش دارد كه گره‌گشايي دو خط ديگر را زمينه‌سازي مي‌كند.

كميت اختصاص يافته به اين خط نيز گوياي اين وجه و نمادين بودن حركت مادر در راه رسيدن به يك نقطه امن (امامزاده) همراه با فرش است كه نمادي از ريشه‌ها و اصالت‌هاي كهن فراموش شده است. فلاش‌بك‌هايي كه فرار او را در نوجواني با فرشي نيمه‌تمام از خانه به تصوير مي‌كشد، كدي است كه در ماجراهاي اپيزود پگاه مي‌تواند تا حدي جواب بگيرد.

در اپيزود پگاه همه بار دراماتيك بر دوش ديالوگ و رد و بدل شدن جملات قصار بين پگاه و پسر جوان (بابك حميديان) است كه تهي بودن ذهن اين نسل از گذشته و بي‌هدف بودن آنها را برجسته مي‌كند. در اين خط قرار است برخورد با دختر روستايي (ستاره پسياني) كه بچه‌اش را سقط كرده و در انتظار تصميم ايل براي سنگسار شدن است، كدهاي ارائه شده در خط قصه مادر جواب بگيرد.

اما از آنجا كه اين اپيزود بيش از همه دچار جرح و تعديل شده، پيدا كردن يك حلقه ارتباطي بين اين ماجراها مشكلتر از مشكل مي‌شود. به اين ترتيب نمي‌توان انتظار داشت كه رسيدن پگاه به فرش دستباف دختر مرده، جايگزين اين فراموشي تاريخي و جوابگوي بي‌ريشگي اين نسل باشد.

اما خط قصه مينو برجسته‌ترين و دراماتيك‌ترين در ميان بقيه است. بخصوص كه شخصيت اصلي در منگنه شرايط بحراني هر چه بيشتر كه فرو مي‌رود، متوجه ارتباط ناقص خود با جهان و دنياي اطرافش مي‌شود. زني كه همه او را ترك كرده و تنها گذاشته‌اند و او در جستجوي براي پيدا كردن حلقه‌هاي گمشده ارتباطي‌اش به وجوهي تازه مي‌رسد.

اينكه هيچ شناختي از دخترش، دلمشغولي و حتي نوع زندگي او نداشته، اندوخته گذشته (فرش) را در صندوقي جا گذاشته و در نهايت اينكه بازگشت و يافتن ريشه‌هاي گذشته مي‌تواند زمينه‌ساز بهتر شدن شرايط باشد. در واقع اين نقطه اميد را هم مي‌توان وجه امتياز فيلم نسبت به "زندان زنان" دانست كه هر چند مستقيم و روشن نيست اما تأثير خود را مي‌گذارد.

فيلم "سه زن" هر چند به خاطر داشتن دغدغه‌هاي خاص و مفهومي در زيرلايه كار واجد اهميت است اما اين وجه نتوانسته به روايتي دراماتيك، جذاب و سينمايي از اين مفاهيم منجر شود. در اين ميان تأثير جرح و تعديل‌هاي وارد شده را بر الكن شدن فيلم نبايد ناديده گرفت.

"سه زن" دومين فيلم منيژه حكمت پس از "زندان زنان" و روايتگر قصه سه نسل از زنان جامعه است كه يكديگر را گم كرده‌‌ و در جستجو براي يافتن پيوندهاي گمشده يكديگر را بازمي‌يابند. نيكي كريمي، مريم بوباني، پگاه آهنگراني، رضا كيانيان، بابك حميديان، صابر ابر، آتيلا و ستاره پسياني از بازيگران اين فيلم هستند.

اين فيلم به نويسندگي نغمه ثميني محصول سال 85 است كه آنونس آن را سامان مقدم ساخته و در جشنواره‌هاي متعدد خارجي حضور پيدا كرده است. "سه زن" از چهارشنبه دهم مهرماه در گروه سينمايي عصر جديد اكران شده است.
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن