تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى‏رود، همچنان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826783161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به بهانه اعطاي وام يكصد ميليون توماني مجلس به نمايندگان‌ مرز اشرافيت ‌كجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: به بهانه اعطاي وام يكصد ميليون توماني مجلس به نمايندگان‌ مرز اشرافيت ‌كجاست؟
جام جم آنلاين: انتشار خبر پرداخت 100 ميليون تومان تسهيلات به نمايندگان دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي براي هزنيه‌هاي مربوط به وظايف نمايندگي، با واكنش‌هاي متفاوتي در جامعه مواجه شد. بعد از درج اين خبر، برخي وكلاي مجلس اعلام كردند، چنين مبلغي را دريافت نكردند و البته برخي نيز به دليل نياز به آن، از گرفتنش سرباز نزدند و حتي از دريافت آن دفاع كردند.


ارائه اين تسهيلات از طرف روساي قوه مقننه به همكاران خود، خارج از تمامي دلايل و منطق‌هاي موجود در لزوم پرداخت مبالغي به نمايندگان در جهت انجام وظايف سنگين آنان، شائبه وجود اختلاف طبقاتي ميان مردم و موكلان آنان را در ذهن‌ها به وجود آورد و باعث شد، كلام رهبر معظم انقلاب در هشدار به مسوولان نظام از جمله نمايندگان، بار ديگر تجلي پيدا كند.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در ديدار با نمايندگان دوره هشتم در 21 خردادماه 1387، مردمي ماندن نمايندگان مجلس و استمرار ارتباط با مردم را مهم خواندند و تاكيد فرمودند: در جمهوري اسلامي هيچ كسي و هيچ مسوولي نبايد به شكل‌گيري يك طبقه جديد اشرافي كمك كند. به همين علت، همه مسوولان از جمله نمايندگان مجلس بايد پاك وارد ميدان شوند و پاك باشند و در مقابل فتنه‌هاي پيچيده دل، كاملا مقاومت و مراقبت كنند.

ايشان همچنين در پيام خود به مناسبت تشكيل مجلس هشتم در 7 خردادماه، نمايندگان ملت را از جنس ملت دانستند و خاطرنشان كردند: شما (نمايندگان)‌ نه از قصرهاي رفيع و خاندان‌هاي اشرافي، كه از متن مردم، از مدرسه، حوزه و دانشگاه و از ميدان‌هاي كار به مجلس گسيل شده‌ايد اين رابطه و اين منش را پاس بداريد و براي خود نگه داريد.

ايشان تاكيد كردند: خوي اشرافي و گرايش به اسراف و طعمه انگاشتن اين مسووليت، بلاي بزرگي است كه گاه مردم سابقا نجيب و پارسا هم ممكن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه بايد بشدت مراقب خويش باشيم و دوره مسووليت خود را حسنه‌اي ماندگار و نه سيئه‌اي دامنگير بسازيم. در اين كار دشوار، كمك خواستن متضرعانه از خداوند رحيم و قدير و مراقبت از خود، بزرگ‌ترين كمك‌كار مي‌تواند باشد.

ايشان خطاب به نمايندگان هم تاكيد كردند، 4 سال فعاليت خود را براي رضاي خدا وقف كنند و بگويند، براي زندگي و آينده خودمان چيزي نمي‌خواهيم.

البته در سخنان گهربار ايشان در لزوم پرهيز از مال‌هاي فتنه‌انگيز و توجه به تقوا و مراقبت و مواظبت از نفس انسان و زياده‌خواهي‌ها هم تاكيد شده كه به هر حال، نمايندگان نبايد گشنگي و تشنگي بكشند و زهد به خرج دهند.

ايشان تاكيد كردند، زياده‌روي و اسراف نبايد صورت بگيرد و كارهاي بي‌قاعده و خرج‌هاي بي‌خود وجود نداشته باشد.

لذا فرمايشات و بيانات آن مرد فرزانه و لزوم توجه به نصايح ايشان نشان مي‌دهد كه مسوولان يك نظام اسلامي كه بر مبناي تكاليف قرآني و شرعي به مقام و مسووليتي دست يافته‌اند، خودشان بايد در مقابل خداوند و مردم پاسخگو باشند.

اشرافيت و خوي آن، بارها در كلام خدا، الله و پيامبران در آيات و روايات بوضوح مورد اشاره قرار گرفته است. لذا توجه مجدد به آن قطعا ذهن ها را بيدار خواهد كرد. اگر به مساله اخير و رويداد جديد مجلس در قبال پرداخت وام 100 ميليوني بازگرديم و به فرمايشات رهبري نيز توجه كنيم، بايد به اين نكته برسيم كه هيچ انسان آگاهي بر لزوم زندگي طبيعي براي ديگري شكي ندارد و هيچ كس با اطلاع از مسووليت‌ها و وظيفه سنگين نمايندگي، لزوم وجود امكانات، تجهيزات و حتي كمك‌هاي مالي به نمايندگان كه بايد دست اقشار كم‌درآمد جامعه را بگيرند و حتي از جيب خودشان به آنها پول بدهند را منكر نمي‌شود. اما از مردان قانون انتظار مي‌رود، در شرايطي كه براي كوچك‌ترين مسائل نياز به قانون را يادآور شده و بر آن اصرار و نظارت مي‌كنند نيز قانوني باشد تا از وجود هرگونه شبهه در خصوص پرداخت‌هايي كه قطعا بحق است، جلوگيري كند.

قرار گرفتن مجلس و تصميمات آن زير ذره‌بين ملت و نصايح بزرگان انقلاب بر ساده‌زيستي و پرهيز از خوي اشرافيگري، اين دقت را بايد در نمايندگان به وجود آورد كه خداي ناكرده شائبه استفاده دنيوي از شان نمايندگي ايجاد نشود.

همه مسوولان از اشرافيت پرهيز كنند

محمدتقي رهبر، نماينده اصفهان و يكي از نمايندگان روحاني مجلس با اشاره به سخنان بنيانگذار انقلاب اسلامي تاكيد دارد كه هيچ چيز براي روحانيت بدتر از دنيازدگي و اشرافيت نيست.

وي تاكيد دارد كه نه‌تنها روحانيت بلكه مسوولان نظام نيز به فرموده امام راحل بايد از اشرافيت پرهيز كنند چون آنها آمده‌اند تا نظام اسلامي را مستقر كنند.

رهبر با تاكيد بر اين نكته كه نبايد نيازهاي ضروري با رفتارهاي اشرافي مخلوط شود، بيان مي‌دارد كه قطعا مسوولان و نمايندگان هم بايد نسبت به فراهم كردن حداقل امكانات خود اقدام كنند، اما اين حداقل‌ها نبايد تبديل به وسايلي شود كه متوسطين جامعه از آن محروم هستند.

وي داشتن ماشين‌هاي مجهز معمولي مثل پژو و سمند را اشرافيت نمي‌داند بلكه آن را وسيله‌اي ضروري براي كارهاي نمايندگي مي‌داند كه ضرورت رسيدن به اهداف نمايندگي را تامين مي‌كند. نماينده اصفهان با اشاره به اين كه نمايندگان شهرستاني بايد به دليل حضور در خانه ملت داراي منزلي براي سكونت باشند، چون تعداد مهمانان و مراجعه‌كنندگان آنها زياد است. البته اين نكته را يادآور مي‌شود كه يك منزل معمولي هم حاجت نمايندگي را برطرف مي‌كند.رهبر داشتن خانه، ماشين و ساير ملزومات نمايندگي را در حد معمولي به همه توصيه مي‌كند و تاكيد دارد كه زندگي يك نماينده اگر بالاتر از حد زندگي نرمال مردم باشد، قطعا به اشرافيت مي‌رسد.وي وجود حداقل امكانات براي دفاتر نمايندگي و تجهيزات خدمات‌رساني به مردم را يك ضرورت مي‌داند، اما مي‌گويد كه نبايد در مورد نمايندگان جوسازي صورت گيرد چون اكثر آنان به حداقل‌ها قانع هستند.

نماينده دوره هفتم و هشتم مجلس با تاكيد بر اين كه هر نماينده دو فيش حقوقي دارد كه يكي مربوط به هزينه‌هاي دفتر نمايندگي، مكان، هزينه اياب و ذهاب، مراجعات و مطالبات است تاكيد مي‌كند: نمايندگان هم مانند ساير كاركنان دولت يك حقوق منطقي دارند كه حق مسكن، عائله‌مندي و ... در آن وجود دارد و اين حقوق اصلا، پول‌هاي اشرافي نيست.

وي مي‌گويد كه حقوق نمايندگان كمتر از وزرا است و نمايندگان هم مانند همه مردم داراي خانواده عروس و داماد هستند كه بايد با حقوقشان كه در حد معمولي است، زندگي كنند.

رهبر درمورد وام 100 ميليوني به نمايندگان مجلس كه شبهه اشراف‌زدگي را ميان مردم به وجود آورده است، تاكيد مي‌كند: بسياري از نمايندگان اين وام را دريافت نكرده‌اند، ولي اگر كسي هم آن را گرفته نتوانسته با اين مبلغ ساده‌ترين منزل‌ها را تهيه كند.

وي اين مبلغ را يك وام كه بايد بازپرداخت شود، عنوان مي‌كند و البته تاكيد دارد اگر قانوني وجود داشت كه مردم از ابتدا از چنين مسائلي اطلاع داشتند بهتر بود، اما حالا كه قانوني وجود ندارد نبايد آنقدر نمايندگان زير سوال بروند.

وي در خصوص شفاف شدن مسائل مالي مقامات مي‌گويد: به علت نداشتن قانون اگر جامعه توضيحي در مورد مسائل مالي خواست بايد ارائه شود ولي اگر توضيح نخواست، لزومي ندارد كه مسائل گفته شود. ضمن اين كه قانون و شفاف‌سازي بايد براي همه مسوولان باشد و نه تنها نمايندگان!

بهترين امكانات، رنگ و بوي اشرافي دارد

عزت‌الله يوسفيان ملا، نماينده آمل و يكي از نمايندگان حقوقدان مجلس، مرز اشرافيت را با تعريفي كه عرف از اشرافيت دارد، در صحنه عمل متفاوت مي‌داند و تاكيد مي‌كند كه در گذشته لفظ اشرافي به كساني گفته مي‌شد كه داراي ملك و املاك زيادي بودند و قدرت خريد بالايي داشتند، اما اين مفهوم باتوجه به شرايط امروز متفاوت شده است.

وي مي‌افزايد: امكان دارد فردي منزل نداشته باشد، اما در بزرگ‌ترين هتل كشور زندگي كند و بيشترين سهام بانكي را داشته باشد كه اين نوع جديدي از اشرافيت است كه رفاه را در سطح عالي فراهم مي‌كند.عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تاكيد دارد كه اگر مسوولي سعي كند بهترين امكانات از قبيل خانه، ماشين و ... را داشته باشد و بهترين مكان‌ها را براي زندگي تعيين كند، قطعا رنگ و بوي اشرافي به زندگي خود داده است.

مسوولان سطح زندگي خود را براساس زندگي عموم تعريف كنندحميد رسايي، ديگر روحاني مجلس هفتم، نماينده تهران و اصولگراي منتسب به رايحه خوش خدمت نيز عقيده دارد كه يك اصل كلي براساس نظام اسلامي وجود دارد و آن اين است مسوولان بويژه نمايندگان، سطح زندگي خود را براساس زندگي عموم مردم تعريف كنند تا دچار اشراف‌زدگي نشوند.وي خاطرنشان كرد كه چنين روشي اگر تغيير كند، قطعا از اصول انقلاب بيرون رفته‌ايم.

وي با برشمردن وظايف نمايندگي و نيازهاي منتخبان شهرستان‌ها، لزوم داشتن محل اسكان مناسب و در شان يك فرد معمولي را تاكيد مي‌كند و مي‌افزايد هيات‌رئيسه مجلس بر مبناي وظيفه، بايد شرايط اسكان آنان را فراهم كند.

رسايي با يادآوري وضعيت زندگي يك نماينده شهرستاني كه بايد10 روز از ماه را در حوزه انتخابيه و 20 روز را در تهران سكونت داشته باشد، مي‌‌گويد به صورت طبيعي يك نماينده مجلس نمي‌تواند هزينه 2 مسكن را تقبل كند، بنابر اين در قانون، هيات‌رئيسه مجلس موظف به همكاري با نمايندگان شده است.

وي البته بر اين نكته تاكيد داد كه كمك هيات‌رئيسه نبايد خارج از عرفي باشد كه نمايندگان را به رفاه‌زدگي برساند و خاطرنشان مي‌كند كه پرداخت يك وام 100 ميليوني براي حق مسكن 4 ساله، وديعه مسكن و وام خودرو بايد از طريق هيات رئيسه به مردم اطلاع‌رساني و درخصوص چگونگي صرف آن به مردم توضيحاتي ارائه مي‌شد.عضو كميسيون فرهنگي مجلس دليل عدم اطلاع‌رساني شفاف درباره پرداخت اين تسهيلات به نمايندگان را كوتاهي هيات رئيسه عنوان مي‌كند و عقيده دارد فراهم كردن امكانات براي نمايندگان خلاف نبوده، چرا كه اگر همين امكانات فراهم نشود، امكان دارد خطر به فساد كشيده شدن زد و بندهاي نادرست در برخي زمينه‌ها رشد يابد.وي با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب و تاكيد ايشان بر ساده‌زيستي اعلام مي‌كند كه رهبري نيز فرموده؛ ، لذا فراهم آوردن امكانات اوليه، حق هر نماينده است و اصلا شائبه اشرافيت را به همراه ندارد.نماينده تهران خاطرنشان مي‌كند؛ هر مسوولي، مسووليت را با محروميت قبول كرده، لذا نبايد براي خودش كيسه بدوزد؛ اما سطح زندگي مسوولان نيز نبايد خارج از عرف معمول جامعه باشد.

رفاه در حد اعلا، اشرافيگري است‌

محمدرضا ميرتاج‌الديني، عضو روحاني هيات رئيسه مجلس و نماينده تبريز نيز با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب كه تلاش اصلي مسوولان بايد خدمت به مردم و پيگيري امور آنان باشد، تاكيد مي‌كند رفتار فردي و خانوادگي مسوولان بايد به‌گونه‌اي تنظيم شود كه فاصله فاحشي بين آنها و طبقه متوسط جامعه وجود نداشته باشد.وي رفاه در حد اعلا را اشرافيگري مي‌داند، ولي وجود امكانات عادي زندگي را رفتاري منطقي ذكر مي‌كند كه بايد از سوي هر مسوولي وجود داشته باشد.نماينده مردم تبريز، معيشت عادي و متوسط را به دور از اشرافيگري مي‌داند و تاكيد دارد كه ساز و كار آن بايد از سوي هر مسوولي اجرايي شود.

وي داشتن رفاه در حد معقول براي هر نماينده‌اي را لازم مي‌داند و تاكيد دارد كه نمايندگان به دليل شغل پراهميتشان بايد فكر و ذهن راحتي در قبال زندگي خود داشته باشند تا بتوانند به مشكلات مردم رسيدگي كنند.

نماينده تبريز تاكيد دارد كه مرز اشرافييگري و زندگي عادي بايد از يكديگر تفكيك شود و بهتر است مسوولان جمهوري اسلامي ايران كه در نظام جامعه اسلامي، اقدام به خدمت‌رساني كرده‌اند، سطح زندگي خود را در حد متوسط جامعه و مطابق با بيشتر اقشار آن تنظيم كنند كه خداي ناكرده شائبه زندگي اشرافي براي مسوولان ايجاد نشود كه اين مساله قطعا خدشه‌اي بر نظام جمهوري اسلامي ايران است.

فاطمه اميري‌
 دوشنبه 22 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن