واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سخنگوي سولانا خواستار تداوم مذاكرات ايران با گروه پنج بعلاوه يك شد
سرويس سياسي - اجتماعي: سخنگوي نماينده گروه 1+5 و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بر تداوم مذاكرات ايران و اين گروه در چارچوب قطعنامههاي شوراي امنيت تاكيد كرد.
به گزارش مهر، كريستينا گالاچ در مصاحبه با پرس تي وي درباره ديدگاههاي نماينده گروه 1+5 درباره برنامههاي هستهاي تهران بعد از ارائه نامه سعيد جليلي نماينده ايران گفت: داشتن انرژي هستهاي صلحآميز حق مسلم ايران به عنوان يك كشور مهم جهان است اما آنچه غرب ميخواهد شفافيت بيشتر در فعاليتهاي هستهاي جمهوري اسلامي است.
وي قطعنامه چهارم شوراي امنيت را نگران كننده ندانست و خواستار تداوم مذاكرات بين ايران و گروه 1+5 در چهارچوب قطعنامههاي شوراي امنيت شد.
گالاچ همچنين از نبود اتفاق نظر بين ايران و گروه 1+5 درباره بعضي مسائل خبر داد و گفت: با حل بعضي اختلاف نظرها، مذاكرات رسمي ميتوانند در آينده نزديك در دستور كار قرار بگيرند.
ابراز رضايت مسكو
معاون وزير امور خارجه روسيه نيز اعلام كرد كه مذاكره تنها راه رفع تنش بر سر برنامه هستهاي ايران است.به گزارش ايسنا، سرگئي ريابكوف، معاون وزير امور خارجه روسيه كه كشورش نسخهاي از نامه اخير سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان را دريافت كرده است، گفت كه مسكو از راه حل ديپلماتيك مساله هستهاي ايران حمايت ميكند.
وي افزود: ابتكار جليلي در نوشتن نامه به خاوير سولانا، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا اقدام مثبتي است كه نشان دهنده جديت ايران در تداوم اين گفتوگوها با گروه موسوم به 1+5 است.
براساس گزارش شبكه خبري پرس.تي.وي، جليلي در اين نامه كه روز دوشنبه به سولانا تسليم شد از رفتار غير منطقي غرب در مذاكرات هستهاي با ايران انتقاد ميكند.
مذاكره گروه 1+5
خبرگزاري شينهوا به نقل از برخي منابع غربي از انجام مذاكرات تلفني قريبالوقوع ميان مقامات كشورهاي عضو گروه موسوم به پنج بعلاوه يك درباره مسأله هستهاي ايران خبر داد.
خبرگزاري چين در گزارش خود به نقل از منابع وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد: اين مذاكرات تلفني طي چند روز آينده ميان مقاماتي از كشورهاي آمريكا، روسيه، چين، فرانسه، انگليس و آلمان انجام خواهد شد.شينهوا در گزارش خود به نقل از منابع غربي به اين نكته اشاره كرد كه طرفهاي ذيربط در حل مسأله هستهاي ايران درباره اتخاذ تدابير آتي در قبال ايران از طريق شوراي امنيت سازمان ملل بحث و تبادلنظر خواهند كرد.
ايران محور مذاكرات روسيه و آلمان
سخنگوي وزارت امور خارجه آلمان گفت: وزير امور خارجه اين كشور و روسيه امروز در شهر دورتموند درباره پرونده هستهاي ايران گفتوگو ميكنند.
ينسپلويتنر ديروز در گفتوگو با خبرنگاران افزود: فرانك والتر اشتاين ماير و سرگئي لاوروف در اين ديدار آخرين تحولات پرونده هستهاي ايران و راهكارهاي بعدي در اين باره را مورد بحث قرار خواهند داد.
وي همچنين آخرين تحولات مناقشه گرجستان و آينده روابط روسيه و اتحاديه اروپا را از ديگر موضوعات مورد بحث در اين ديدار عنوان كرد.
حل موضوع مطالعات ادعايي
رئيس دورهاي شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي از ايران، كره شمالي و سوريه خواست تا همكاري كامل، صريح و شفاهي با آژانس براي حل و فصل تمامي مسائل جنجال برانگيز و نگرانكننده در استفاده از مواد هستهاي براي اهداف مسالمتآميز داشته باشند.
به گزارش ايسنا طاووس فروخي، نماينده دايم الجزاير در آژانس بينالمللي انرژي اتمي و رئيس دورهاي شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گفتوگو با خبرگزاري آكي به عنوان سومين زني كه رياست شوراي حكام را بر عهده گرفت با تاكيد بر اهميت حل و فصل مسائل موجود بين سه كشور ايران، كره شمالي و سوريه با آژانس بينالمللي در چارچوب گفتوگو، تفاهم و كار ديپلماتيك به گونهاي كه در راستاي خدمت به منافع مشترك گفت: اين همكاريها بايد به گونهاي باشد كه زمينه انجام فعاليتهاي آژانس و اختيارات آن و در راس آن نظارت، بازرسي و تحقيق درباره عدم وجود هرگونه فعاليت هستهاي ممنوعه را تسهيل كند.
وي درباره برنامه هستهاي ايران نيز گفت: برنامه هستهاي ايران همواره در راس برنامههاي كاري شورا قرار دارد و با وجود پيشرفتهاي بسيار زياد از سال 2003 اما تنها يك مساله باقي مانده و آن هم مساله مطالعات ادعايي است كه اميدواريم اين مساله هم از طريق گفتوگو و به دور از زبان تهديد و زور حل شود و تهران هم با آژانس همكاري كند.
اهميت تداوم مذاكرات
در همين حال كويت با حمايت از حق دستيابي كشورهاي عضو معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي از جمله ايران به فناوري صلحآميز هستهاي بر ضرورت پيوستن فوري رژيم اشغالگر قدس به اين معاهده تاكيد كرد.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاري دولتي كويت (كونا)، كويت بر اهميت ادامه گفتگو و همكاري ميان جمهوري اسلامي ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي آنچه برطرف كردن نگرانيها درباره برنامه هستهاي ايران خواند، تاكيد كرد.
كويت همچنين بر ضرورت تلاش براي پيوستن فوري رژيم اسرائيل به معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي و قرار گرفتن تمام فعاليتهاي هستهاي اين رژيم تحت نظارت و كنترل آژانس تاكيد و اعلام كرد : نپيوستن اسرائيل به معاهده ان پي تي، اختلال در موازنه قوا ايجاد كرده و عامل نگراني دائمي منطقه خاورميانه شده است.
ناصرمحارب الهين مشاور دفتر نمايندگي كويت در سازمان ملل متحد كه بيانيه كشورش در شصت و سومين نشست كميته خلع سلاح وامنيت بينالمللي وابسته به مجمع عمومي اين سازمان را قرائت ميكرد از جامعه جهاني خواست براي توقف فروش وسايل و تجهيزات علمي و فناوري كه در تقويت و گسترش سلاحهاي هستهاي اسرائيل يا هر كشور ديگر استفاده ميشود جلوگيري كند.
نامه سند شوراي امنيت
نامه اخير سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به خاوير سولانا و وزيران خارجه پنج عضو دائم شوراي امنيت و آلمان در اختيار دبيركل سازمان ملل و نيز رئيس و اعضاي شوراي امنيت قرار گرفت و به عنوان سند شورا منتشر شد.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]