واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مجله علمی «نیوساینتیست»، در گزارشی شش راز بزرگ منظومه شمسی را به عنوان مهمترین ناشناختههای این منظومه معرفی كرد.
در این گزارش آمده است: حدود چهار میلیارد و شش میلیون سال قبل در یك نقطه دور افتاده و معمولی در كهكشان راه شیری چیزی شكل گرفت.
این معجون از جنس ماده در میان ذرات تمام كهكشانهای متشكل از گازهای هیدروژن و هلیوم و غبارهای جامد شروع به متراكم شدن كرد و مولكولها را تشكیل داد.
بخشی از این ابر مولكولی تازه شكل گرفته چون نمی توانست در برابر وزن خود مقاومت كند در درون خود فرو ریخت. سپس در میان گرما و انفجار ستارهای متولد شد كه امروز «خورشید» ما نام دارد.ما دقیقا نمی دانیم چه چیزی عامل آغاز این پدیده بوده است.
شاید یك موج تكان دهنده در گیر و دارهای مرگ انفجاری از یك ستاره نزدیك عامل اصلی وقوع این پدیده باشد.
وقوع این انفجارات در كیهان غیر معمول نیست و به طور مكرر و غیر قابل شمارش رخ میدهند تا جایی كه می دانیم خود كهكشان راه شیری حدود 13 میلیارد سال پیش بر همین اساس و مبتنی بر همین پدیدههای انفجاری شكل گرفت.
هنوز هم اگر با تلسكوپ به فضا نگاه كنیم در نقاط دور دست كهكشانمان این پدیده را میبینیم.
اما از سوی دیگر تا جایی كه دانش ما پیش میرود شكل گیری این جرم خاص و سپس خورشید، پدیدهای منحصر به فرد در كائنات است.
بر اساس گزارش نیوساینستیت، از یك صفحه نازك ماده كه از تولد این ستاره بر جای ماند، هشت سیاره شكل گرفت كه با جاذبه خورشید هر یك در مدار خود قرار گرفتند.
یكی از این آنها در موقعیت خاصی در ارتباط با خورشید و سایر سیارهها در این منظومه مستقر شد و زمین را تشكیل داد و سپس مخلوقات زمینی حیات خود را روی این سیاره آغاز كردند.
اما پس از سالها تحقیق و كاوش و پژوهش دانشمندان علم نجوم و كیهان شناسی هنوز شش راز بزرگ در این منظومه شگفت انگیز وجود دارد كه هنوز جز ناشناختههای علمی به حساب میآیند.
راز اول، مربوط به تولد منظومه شمسی است.
همانطور كه مطرح شد دانشمندان هنوز نمیدانند این منظومه چگونه شكل گرفته است.
راز دوم پدیده خسوف و كسوف است.
سوالی كه ذهن محققان را در این زمینه به خود مشغول كرده این است كه با وجودی كه خورشید و ماه در حقیقت از نظر جثه بسیار با هم فرق دارند، اما چرا در آسمان به یك اندازه به نظر میرسند؟
راز سوم سیارات این منظومه هستند.
پژوهشگران در تلاش هستند دریابند كه آیا سیاره دیگری نیز در این منظومه وجود دارد؟ آنها تصور میكنند كه منظومه شمسی ما موطن سیاره گمنامی باشد كه به بزرگی مریخ یا زمین است.
راز چهارم دنبالهدارها هستند.
دانشمندان هنوز نمی دانند منشا دنبالهدارها از كجا است. تئوریهای بسیاری در این زمینه مطرح شده، اما هیچ یك تاكنون به اثبات نرسیده اند.
راز پنجم این است كه آیا منظومه شمسی در كهكشان راه شیری یا نقاط دیگر كیهانی منحصر به فرد است یا ممكن است نمونه مشابه آن نیز وجود داشته باشد.
تاكنون حدود 280 منظومه ستارهای بیگانه شناسایی شدهاند، اما هیچ یك شبیه منظومه شمسی ما نبودهاند.
بالاخره آخرین راز مربوط به پایان این پدیده بینظیر است.
سوال این است كه عمر این منظومه چطور به پایان خواهد رسید.
با این تفاصیل، منظومه شمسی ما با تمام سیارات اقمار، سیاركها و خورشید در مركز آن منبع بیانتهایی جذابیت، فریبندگی و شگفتی است كه دانش انسان در برابر عظمت آن همچنان بسیار ناچیز است.
منبع: isna.i
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]