تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826873596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فاصله جنسیتی در ریاضیات


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: فاصله جنسیتی در ریاضیات

یک پژوهش جدید این باور سنتی را که به طور متوسط پسرها در ریاضی و دخترها در خواندن به دلایل زیستی بهترند رد می کند. یک مطالعه بین المللی اشاره به این موضوع دارد که فاصله جنسیتی در ریاضیات طبق فرهنگ ملی متغیر است، یعنی در کشور هایی که تساوی تقریبی بین زن و مرد برقرار است ، این فاصله یا شکاف از بین می رود.
در این تحقیق دو مسئله مرتبط مهم دیگر نیز روشن شد: با افزایش مساوات بین جنسیتها، تعداد دخترها در بالاترین سطوح افزایش می یابد، و فاصله جنسیتی در خواندن به نفع دخترها حتی بیشتر هم می شود.
نتایج این تحقیق در 30 مه در بخش آ موزشی نشریه "علوم" توسط لوئیجی گیزو، فردیناندو مائونته، پائولا ساپلنزا، و لوئیجی زینگالس منتشر شد. این نویسندگان که به گفته خود در این تحقیق به یک اندازه همکاری کرده اند، نماینده چندین موسسه هستند: انستیتو دانشگاهی اروپایی در فلورانس، ایتالیا (گیزو)، بخش اقتصاد دانشگاه شیکاگو در ایلینوی (مائونته) ، دانشکده مدیریت کلاگ در دانشگاه نورث وسترن در اوینستون، ایلینوی (ساپلنزا)، و کالج بازرگانی در دانشگاه شیکاگو (زینگالس).




در این تحقیق، برای اندازه گیری تفاوت های عملکردی در ریاضیات و خواندن ، از داده های برنامه ارزیابی بین المللی دانش آموزان در سال 2003 (پیسا)(1) استفاده شده است . دانش آموزان 40 کشور تست های یکسان انجام دادند که عاری از تعصبات فرهنگی بود.
تست پیسا نشان داد که در بسیاری از کشورها ، عملکرد دخترها به طور متوسط در ریاضیات از پسرها بدتراست، اما در تمام کشورها، دخترها در خواندن از پسرها بهتر بودند. به عبارت دیگر، اگر دقیقاً بررسی نکنیم ، این باور سنتی به نظر درست می آید : ریاضیات پسرها بهتر است و دخترها خواندنشان بهتر است.
اما سپس محققان از مقیاس های مختلف تساوی جنسیتی برای طبقه بندی کشورها استفاده کردند که شاخص اختلافات نسل در پایگاه اقتصاد جهانی(2) ، مطالعات ارزشهای جهانی (3) مقیاس فعالیت اقتصادی زنان و شاخص قدرت سیاسی که سمینار اقتصاد جهانی آن را طراحی کرده است، در بر می گرفت. مثلاً برای شناسایی نگرش های فرهنگی به زنان، آنان به عکس العمل در مقابل چنین اظهاراتی توجه می کنند از جمله اینکه: "وقتی کار کمیاب است، مردان باید حق بیشتری نسبت به زنان برای تصدی شغل داشته باشند."
زمانی که محققان نتایج را کشور به کشور بررسی کردند، متوجه شدند فاصله جنسیتی در ریاضیات در جوامعی که از تساوی جنسیت بیشتری بر طبق معیارهای بکار رفته برخوردارند، کم می شود یا کاملاً از بین می رود. پنج کشور اول سوئد، نروژ، فنلاد، ایسلند و نیوزیلند هستند.
هیچ کشوری با مقیاس های به کار رفته، به تساوی کامل جنسیتی دست نیافته است . در جدول محققان ،ایالات متحده در مقام 31 تساوی جنسیتی قرار دارد.
ساپلنزا در مصاحبه ای اینترنتی به America.gov گفت: "محققان برای اطمینان از اینکه رابطه بین تساوی و فاصله جنسیتی در ریاضیات فقط انعکاسی از ضریب پایین فقر و تساوی نسبی درآمد در کشورهای بالا نیست، فقط از نمرات 50 درصد از دانش آموزان ممتاز بر حسب و ضعیت اقتصادی – اجتماعی استفاده کردند."
وی گفت: "ما نگران تفاوت ترک تحصیل بین دخترها و پسرها دربرخی کشورها بودیم . مثلاً در بعضی جوامع ممکن است در خانواده های فقیر یا پسرها یا دخترها در مدرسه حضور نیابند چون در خانه کار می کنند. میزان ترک تحصیل می توانست بر مقایسات تاثیر گذار باشد. اما مشخص شد که تاثیری ندارد. اگر دانش آموزانی را که از لحاظ اقتصادی اجتماعی در سطح پایین قرار دارند حذف کنیم، نتایج یکسان است. اما تجزیه و تحلیلی که در مقاله ارائه شد ، بر پایه نمونه های تقلیل یافته، استوار است.
ساپلنزا گفت: "این به اصطلاح فاصله جنسیتی در ریاضیات به نظر می رسد به عوامل محیطی مربوط است، یعنی می توان با برنامه های اجتماعی یا آموزشی آنها را حذف کرد. این شکاف در کشورهایی که زنان و مردان به منابع و فرصت های مشابه دسترسی دارند، وجود ندارد."
نویسندگان به این مطالب اشاره می کنند که "یافته های آنها بر گرایشات جدید در دستاوردهای آموزشی ایالات متحده نور افکنده یعنی جایی که فاصله جنسیتی در ریاضیات در طول زمان دارد از میان می رود."
طبق آمار مرکز ملی آموزش در سال 2001 ، زنان در ایالات متحده 48 درصد مدارک لیسانس را در ریاضیات به دست آوردند.
مطالعه جدیدی برای آموزگاران، اخبار خوبی به ارمغان آورده ، اگر چه چالش جدیدی راهم مطرح می سازد اگر فاصله جنسیتی یا عملکرد ضعیف در ریاضیات در کل ریشه در زیست شناسی یا فقر داشت ، فوریتی یکسان در رویارویی با مشکل وجود نخواهد داشت، مشکلی که در صورت اعمال تغییرات برنامه آموزشی تاثیر گذار خواهد بود. مثلاً، آموزگاران بسیاری گفته اند که به نظر می رسد پسرها و دخترها ریاضی به ویژه هندسه را به نحو متفاوتی یاد می گیرند.
بنیاد ملی علوم ، از سال1993 بودجه تحقیقی در مورد تاثیر جنسیت در زمینه های علوم ، فناوری ، مهندسی و ریاضی (STEM)(4) را فراهم کرده است . بنیاد ملی علوم بودجه سالیانه ای، که از 7 تا 10 میلیون دلار متغیر است، بیش از 350 کمک مالی برای تحقیق بر چگونگی حفظ علاقه دختران به علوم پس از دوره راهنمایی، چگونگی جذب دختران بیشتر در ریاضی اختیاری دبیرستان و واحدهای علوم پیشرفته و چگونگی افزایش میزان ثبت نام زنان جوان در مطالعات دوره کارشناسی STEM بویژه مهندسی و علوم کامپیوتر، اهدا کرده است .
مثلاً، در آموزش سنتی ریاضیات در کلاس بر این فرض است که شاگردان تنها کار می کنند و انگیزه شان با ایجاد رقابت بسیار بالا می رود. اما محققینی که بودجه شان را بنیاد ملی علوم دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تامین می کند، دریافتند که دخترها ریاضی را از طریق فعالیت های جمعی و گفتگو بهتر یاد می گیرند.
محققان دانشکده بوستون مشغول تحقیق بر توانایی اندازه گیری سال چهارمی ها هستند ، قدرتی که نشان دهنده قویترین و اصولی ترین تفاوت جنسی و اقتصادی – اجتماعی است و در موفقیت در زمینه های STEM نقش کلیدی بازی می کند.
در تاریخ 9 اوت 2007 ، پرزیدنت بوش با امضای خود " لایحه رقابت امریکا " را به قانون تبدیل کرد که طبق آن صرف 33.6 میلیارد دلار در طول سال های مالی 2008 تا 2010 برای برنامه های آموزشی تصویب می شود و شامل کمک به معلمان کنونی و آتی در حوزه های آموزش علوم و ریاضیات می شود.
دانش آموزان آمریکایی، در ریاضیات مقام بیست و ششم را در بین 40 کشور در تست پیسا کسب کردند، یعنی عددی کمتر از متوسط امتحان دهندگان ممتاز که نمودار فاصله معنی دار جنسیتی است.
ایالات متحده در پیگیری حقوق مساوی برای زنان در قرن نوزدهم و نیز در جنبش طرفداران حقوق زنان که در دهه 1960 شروع شد ، نقشی عمده بازی کرد. اما دستیابی به پیشرفت در بعضی از حوزه ها مشکل تر از حوزه های دیگر است.
به یک مقاله مربوط مراجعه کنید.


ساپلنزا گفت: "برخی کشورهای اروپای شمالی مهاجران فقیر بسیاری دارند و آنها را حتی در سطوح پایین بهره مندی اجتماعی بسیار خوب آموزش می دهند . خانم ساپلنزا حدس میزند که عملکرد ضعیف دختران آمریکایی در تست ریاضیات پیسا ، ریشه در تفاوت های برنامه های آموزشی دارد. "گمان من این است که به ویژه برنامه های آموزشی ریاضیات در اروپای شمالی قوی تر از برنامه آموزشی است که نوعاً در ایالات متحده انتخاب شده است، بخصوص در مناطقی که بچه های محروم آسیب پذیر دارد."
در واقع، برنامه آموزشی اصلاح یافته در ریاضیات و خواندن احتمالاً برای پسرها نیز اهمیت روز افزونی خواهد داشت. ساپلنزا گفت: "تحقیق ما نشان می دهد که در جوامعی که تساوی جنسیتی رعایت می شود، دخترها نسبت به پسرها برتری مسلمی کسب می کنند."

1. 2003 Programme for International Student Assessment (PISA)
2. World Economic Forum’s Gender Gap Index
3. World Values Surveys






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن