واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توسعه آموزشها و كسب آمادگي از عوامل موثر در كاهش اثرات بلاياي طبيعي است
داخلي. اجتماعي. حوادث. بلاياي طبيعي.
مسوولان و دستاندركاران پيشگيري و مقابله با حوادث طبيعي در استان سمنان ارائه آموزشهاي همگاني و برخوردارياز آمادگي در بخشهاي مختلف را از عوامل موثر در كاهش اثرات بلاياي طبيعي ميدانند.
آنها با تاكيد بر نقش آموزش در اين زمينه معتقدند اين آموزشها بايد به صورت كلي و در بين خانوادهها ارائه شود تا تاثير آن بيشتر باشد.
مديرعامل جمعيت هلال احمر استان سمنان در اين زمينه نقش آموزش را بسيار مهم دانست و گفت: داشتن اطلاعات لازم و حتي ابتدايي ميتواند در كاهش تلفات در حوادث مختلف تاثيرگذار باشد.
"محمدكاظم اميديان" در اين زمينه به حادثه يك تصادف اشاره ميكند و ميافزايد: در يك سانحه در محور سمنان - گرمسار موتورسواري بر اثر سانحه مصدوم شده بود و جمعيت زيادي تنها نظارهگر و يا در حال تماس تلفني با مراكز امدادي بودند.
وي گفت: اين راكب از ناحيه پا دچار شكستگي خفيفي شده بود كه اگر افراد حاضر در صحنه اطلاعات مختصري داشتند ميتوانستند با كمك دو تكه چوب پاي وي را آتل بندي كرده و درد وي را تخفيف دهند.
اميديان گفت: اين مثال بيانگر اهميت امر آموزش و داشتن اطلاعات ساده امدادي است و اگر اين آموزشها توسعه يابد ميتواند در بسياري از حوادث علاوه بر امدادرساني از ابعاد حادثه نيز بكاهد.
مديرعامل جمعيت هلال احمر استان سمنان تاكيد كرد: توسعه آموزشها و داشتن توان و آمادگي بالاي امدادي از سياستها و اهداف اين جمعيت است.
وي يادآور شد: در نيمه اول امسال ۶۰۰دوره آموزشي هشت تا ۱۶۰ساعته براي نيروهاي مختلف مردمي و امدادگر در اين استان اجرا شده است.
امام جمعه سمنان نيز بر ضرورت توسعه آموزشها براي كاهش ابعاد حوادث تاكيد دارد و ميگويد: ارائه آموزشها و بالابردن سطح آگاهي مردم نقش بسيار موثري در كاهش اثرات بلاياي طبيعي دارد.
حجتالاسلام والمسلمين "سيدمحمد شاهچراغي" گفت: اين آموزشها بايد از سطح مدرسه شروع شود و در بين خانوادهها توسعه يابد تا در مواقع ضروري اثرات مثبتي بدنبال داشته باشد.
مديركل دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استانداري سمنان نيز برضرورت توسعه آموزشهاي امدادگري تاكيد دارد و ميافزايد: فلسفه برگزاري هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي آگاهي دادن به مردم و بررسي توان آمادگي دستگاهها براي مقابله با حوادث است.
"احمد طاهري" برگزاري مانورهاي مختلف و نيز برنامههايآموزشي را محور برنامههاي اين هفته اعلام كرد و گفت: از طريق اين برنامهها تلاش ميشود تا مردم در جريان اين آموزشها و اهميت آن قرار گيرند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر استان سمنان همچنين طرح امدادگري محله را از ديگر برنامههاي اين جمعيت براي امدادرساني سريع در حوادث اعلام كرد و گفت: اين طرح براي اولين بار بهطور آزمايشي در سه محله شهر سمنان اجرا ميشود.
وي گفت: در قالب اين طرح در اين محلهها اتاق و مكاني پيشبيني شده تا با استقرار يك تيم ۱۱نفره بههمراه تجهيزات لازم امدادي در صورت لزوم فعاليتهاي امدادي را انجام دهند.
وي گفت: مرحله آزمايشي اين طرح همزمان با هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي در سه محله سمنان آغاز شده و بتدريج در استان توسعه مييابد.
سمنان ششمين استان كشور از نظر وسعت است و تنوع اقليم و گستردگي آن سبب شده تا تمامي حوادث شناخته شده در كشور در اين استان به وقوع بپيوندد.
مديركل دفتر بازسازي حوادث غيرمترقبه استانداري سمنان در اين خصوص گفت: ۳۱نوع حادثه غيرمترقبه شناخته شده در كشور در استان سمنان نيز به وقوع ميپيوندد.
طاهري با بيان اينكه تاكنون ۴۱نوع بلاياي طبيعي در جهان شناخته شده است افزود: ۹۹درصد حوادثي كه استان سمنان را تهديد ميكنند شامل خشكسالي، سرمازدگي، سيل، زلزله، طوفان ،تگرگ و صاعقه است.
طاهري حجم زيانهاي وارده به استان سمنان در بخشهاي مختلف ظرف ۱۰سال اخير را بيش از پنج هزار ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: ۶۳درصد اين خسارات ناشي از خشكسالي، ۲۲درصد براثر سرمازدگي و ۱۵درصد نيز ناشي از سيل، طوفان و صاعقه است.
وي وجود گسلهاي حجيم و فعال در اين استان را موجب افزايش احتمال وقوع زلزله در استانسمنان دانست و افزود: هر ۳۰سال يك بار زلزلهاي با ميانگين شش تا هفت ريشتر در اين استان به وقوع ميپيوندد و اين در حالي است كه اين ميانگين در كشور در ۱۰سال يك بار است.
مديركل دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استانداري سمنان گفت: در استان سمنان زلزلههايي با قدرت پايين و زير چهار ريشتر اتفاق ميافتد.
وي گفت: براثر سرمازدگي پارسال و خشكسالي امسال يك هزار و ۷۳۰ميليارد ريال خسارت به اين استان وارد شده است.
وي تاكيد كرد:اين خسارات شامل خسارتهاي معيشتي، كشاورزي و دامي، پروژههاي عمراني و زيربنايي بوده است.
طاهري در پاسخ به اينكه آيا استان سمنان در رديف استانهاي دچار بحران خشكسالي محسوب شده است گفت:به دليل اينكه شدت خشكسالي در كشور بسيار بالا بود در ابتدا استانهايي كه ميانگين بارندگي آنها به كمتر از يك دوم رسيده بود به عنوان استانهاي دچار بحران خشكسالي محسوب شدند.
به گفته وي استان سمنان دائما در زمينه خشكسالي تهديد شده است و بايد تدابيري اتخاذ شود تا خشكسالي به عنوان يك پديده طبيعي همراه اين استان محسوب شود.
هجدهم تا بيست و چهارم مهرماه به عنوان هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي نامگذاري شده است و در اين هفته علاوه بر افتتاح چند طرح امدادي، چهار مانور تخصصي زلزله، جاده،سيلاب و كوهستان نيز در شهرهاي مختلف استان سمنان اجرا ميشود. ك/۴
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]