محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830903812
ضمن اعلام رسمي كانديداتوري خود در انتخابات رياست جمهوري كروبي: احمدي نژاد جدي ترين رقيب است/كساني كه شعار 50 هزار تومان را مسخره كردهاند خودشان مشابه آن را سر دادهاند
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ضمن اعلام رسمي كانديداتوري خود در انتخابات رياست جمهوري كروبي: احمدي نژاد جدي ترين رقيب است/كساني كه شعار 50 هزار تومان را مسخره كردهاند خودشان مشابه آن را سر دادهاند
خبرگزاري انتخاب : دبير كل حزب اعتماد ملي اظهار كرد: من عصباني نيستم، فقط ناچارم مثال بزنم؛ مثلا نميگويم پيش از اصلاح كشور خود بايد به سراغ دنيا برويم، هولوكاست را مطرح نميكنم، مدارك را ورقپاره نمي خوانم و همه را عليه خود بسيج نميكنم .
دبير كل حزب اعتماد ملي صبح روز يكشنبه در يك نشست خبري رسما نامزدي خود را براي دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري انتخاب، حجتالاسلام والمسلمين مهدي كروبي، صبح روز يكشنبه در نشست خبري با خبرنگاران رسانههاي گروهي اظهار كرد: با گفتوگوهاي فراوان، مشاورههاي فراوان و آگاهي از نقاط قوت، ضعف و مشكلات و دشواريهاي پيش رو، به ياري خدا و آشنايي به همهي تلخيها و شيرينيهاي موجود و با عشق به نظام، كشور و منافع ملي و مردم براي داوطلبي در صحنهي انتخابات خرداد آينده و رقابت اعلام آمادگي ميكنم.
وي در ادامه با تاكيد بر اعلام برنامهها و پرهيز از پيگيري خط تخريب در زمان منتهي به انتخابات رياستجمهوري ، اظهار كرد: هم مردم شريف و صاحبان قلم و هم نيروهايي كه در محافل انقلابي كار ميكنند و به ويژه گروههاي سياسي، همه بايد فعاليت و تلاش كنيم و برنامههايمان را بگوييم و از افرادي كه داوطلب هستند دفاع كنيم؛ ولي از تخريب، تهمت و افترا بپرهيزيم.
كروبي ادامه داد: من ابتدا به خود و بعد به هوادارانم ميگويم كه راضي نيستم با تخريب ديگران موفقيتي نصيب من شود؛ بنابراين توصيه ميكنم هر گونه فعاليت سازنده و مثبتي را انجام دهند، ولي از تخريب بپرهيزند؛ چرا كه بدآموزيها و آثار سوء تخريبها باقي خواهد ماند و در ذهن همه، حتي آنهايي كه امروز در مدارس ابتدايي درس ميخوانند، تاثير خواهد گذاشت.
وي همچنين با تاكيد بر لزوم بيطرفي مسوولان نظارتي و اجرايي انتخابات، افزود: كساني كه انتخابات را برگزار ميكنند حتما گرايش دارند و بايد هم داشته باشند. من و دوستان هم گرايش داريم، ولي آنها بايد اصل امانتداري را رعايت كنند. اين يك امتحان مهم است؛ چرا كه هيچ جرياني از ابتداي انقلاب در اين سطح از بيخبري و كناربودن از كار نبوده و تا اين حد كم خبر و كم اطلاع نبوده است؛ لذا در چنين موقعيت حساسي انتظار داريم مسوولان برگزاري انتخابات بيطرفي را رعايت كنند تا انتخابات خوبي داشته باشيم؛ به طوري كه هم براي حال و آينده الگو باشد و ستايش كنيم كه انتخابات خوبي برگزار شده است.
دبير كل حزب اعتماد ملي همچنين با بيان اين كه از مسوولان محترم ميخواهيم از الان صحبتهايي نكنند كه متوجه برخي افراد شود، تصريح كرد: اگر مسوولاني كه متولي برگزاري انتخابات هستند الان صحبتي كنند كه متوجه جرياني شود و تخريب آن جريان را موجب شود، اين بسيار بسيار مهم است و با عدالت سازگاري ندارد.
وي افزود: نبايد از الان مثلا بگوييم دشمن ميخواهد در انتخابات نفوذ كند؛ چون در چنين شرايطي اين مطلب را براي آن طرف يعني آقاي احمدينژاد، لاريجاني، حداد و توكلي مربوط نميكنند. ممكن است آن شخص چنين منظوري نداشته باشد، ولي چنين برداشتي صورت ميگيرد.
كروبي خاطرنشان كرد: دشمن هميشه تلاش كرده در همهي زمينهها نفوذ كند، ولي الحمدالله تا كنون نتوانسته است. دشمن ممكن است يك نوع نفوذ كند؛ بدين ترتيب كه تخريب ارزشهاي انقلاب باشد. نوع ديگر اين كه حرفهايي از اسلام بزنند ولي مغاير با آنها باشد و تخريب محسوب شود. ميشود از اسلام حرف زد و دفاع كرد، ولي تخريب و حرف نفوذي باشد و يا حرفهايي زده شود كه با اسلام مغاير باشد. دشمن هميشه ميخواهد نفوذ كند و اين طور نيست كه فقط بخواهد در انتخابات نفوذ كند.
كروبي در ادامه نشست مطبوعاتي خود اظهار كرد: در اين دوره از انتخابات مشكل جديدي براي ما وجود دارد كه البته قابل قبول است و آن اين كه روساي جمهور در ايران هر كدام دو دوره رييسجمهور بودند و در مرحله دوم رقباي جدي نداشتهاند، اما آقاي احمدينژاد پس از اتمام دور اول رقباي جدي دارد؛ حتي از جناح راست ممكن است افرادي رقيب او باشند و مسلما از طرف ما هم رقباي جدي براي ايشان وجود داشته باشد.
وي افزود: مسوولان اجرايي مراقب باشند؛ زيرا آنها جايگاه ، سمت و امكانات دارند و بايد پرهيز كنند از اين كه اين امكانات در جهت انتخابات استفاده شود.
دبير كل حزب اعتماد ملي با بيان اين كه اعلام كانديداتوري وي طبيعتا بازتابهاي مثبت و منفي موافقان و مخالفان را در پي خواهد داشت، اظهار كرد: اگر افرادي عليه من و دوستانم حرفي بزنند من بناي اين كه از خود دفاع كنم را ندارم، حتي اگر روزنامهها هم حرفي عليه من بزنند، ولو اين كه حرفشان غيرمنصفانه باشد بنا دارم سكوت محض كنم.
وي گفت: اما اگر بنا باشد از نهادهاي مقدس و مباركي استفاده شود و برخي افراد شفاها و كتبا سخناني را بگويند محكم جواب ميدهيم، براي اين كه اين افراد نميتوانند از اعتبار يك نهاد مقدس استفاده سياسي كنند؛ زيرا امانتدار آنجا هستند.
كروبي ادامه داد: ما آمادهايم اعلام موضع كنيم و برنامه كلي خود را بگوييم؛ برنامههايي در بخشهاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي داريم و اتاق فكر ما در حال تدوين برنامهها و تكميل آنهاست. افرادي را هم علاوه بر دوستان حزب از خارج از حزب دعوت كردهايم كه با ما همكاري كنند.
دبير كل حزب اعتماد ملي مسائل اقتصادي ، سياسي داخلي و سياسي خارجي را اولويتهاي نخست خود در رياستجمهوري خواند و تصريح كرد: در حال حاضر مهمترين مشكل مردم مساله اقتصادي است و ما بنا داريم در جهت كار، توليد و رونق اقتصادي حركت كنيم. متاسفانه نرخ بيكاري در كشور ما بسيار بالاست و علاوه بر اينها مردم گاهي هزينه درمان بيماري خود را هم ندارند؛ از اين رو اولويت اول من و همكارانم مساله اقتصادي و معيشتي در بخشهاي مختلف است.
وي همچنين اظهار كرد: اولويت دوم من مسائل سياسي داخلي است، مثل دفاع از آزادي مشروع مردم و حقوق آنها در حدي كه در توان مديريت كشور است. علاوه بر اين آزادي روزنامهها در چارچوب قوانين موجود كشور براي من بسيار مهم است، هم چنين معتقدم امنيت مردم نيز بسيار مهم است؛ به نحوي كه آنها در رفت و آمدهاي خود جنگ رواني نداشته باشند و احساس كنند پليس و مسوولان امنيتي، حافظ ، پناهگاه و خدمتگزارشان هستند.
كروبي در ادامه يادآور شد: مسائل مهم ديگر از نظر من مسائل مربوط به جوانان، زنان، بازنشستگان ، اصناف جزء، ماليات هاي آنها و زنان سرپرست خانوار ، صنعت و كشاورزي هستند كه مشكلات آنها در جامعه ظهور پيدا كرده و قابل مشاهده است. جاي تعجب دارد مسوول محترمي از زنجان گفته بود وضعيت معيشت مردم در اين شهر آن قدر خوب است كه كسي پيدا نميشود فطريه ماه رمضان را به او بدهند؛ اين در حالي است كه من هفته گذشته سفري به زنجان داشتم و وضعيت اين شهر را ديدم.
دبير كل حزب اعتماد ملي بسياري از مشكلات اجتماعي در كشور را نتيجه مسائل داخلي خواند و گفت: بسياري از كارهاي غير منتظره و جنايتآميزي كه به وجود ميآيد نتيجه مشكلات اجتماعي در كشور است؛ لذا بايد در مسائل داخلي گام بلند و موثري برداشته شود؛ البته وقتي به ضعفها اشاره ميكنم منظورم اين نيست كه اين ضعفها معطوف به دولت فعلي يا قبلي است؛ اما طبيعتا فعلا بار آن بر دوش دولت فعلي قرار دارد.
وي درباره اولويت سياست خارجي و روابط بينالمللي نيز خاطرنشان كرد: ما تلاش ميكنيم جز با اسرائيل ارتباطمان با همه كشورها خوب باشد و روابط حسنه داشته باشيم، تعامل برقرار كنيم و اگر هم رابطه خوبي نداريم، حداقل برايمان شمشير نكشند و با آنها خصومت نداشته باشيم. هدف ما اين است كه با حفظ اصول و آرمانهايي كه بنيانگذار نظام براي ما به ارمغان آورده و نتيجه سالها مبارزه ملت شريف ايران است، سعي كنيم دشمنتراشي نكنيم و حرفهاي نسنجيده، هزينهاي بر كشور تحميل نكنند، بلكه در چارچوب قانون اساسي براي ايجاد گفتمان و بهبود روابط تلاش كنيم.
مهدي كروبي همچنين گفت: ملت چه به من راي بدهند، چه ندهند و من چه مسوول اجرايي باشم و چه نباشم، تا زماني كه در قيد حيات هستم، ميتوانيد مطمئن باشيد كه راست ميگويم، اگر وعدهاي دادم و نتوانستم آن را عملي كنم صادقانه ميگويم كه مقدور نشد. سر مردم شيره نميمالم و كارم را توجيه نميكنم، آرزويم هم اين است كه تا روزي كه در قيد حيات هستم، صادقانه با مردم برخورد كنم.
در ادامه نشست مطبوعاتي، دبير كل حزب اعتماد ملي به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ داد.
در ادامه خبرنگار روزنامه اعتماد درباره مطرحشدن بحث شوراي حكميت از سوي كروبي و برخي بحثهاي مطرح شده در اين مورد سوال كرد كه كروبي پاسخ داد: من پيشنهادي دادم و نفراتي در اين باره تعيين نكردم. بحثهايي بود و الان هم هست كه يك وقت ممكن است تفرقه موجب شكست شود و يا داوطلبان متعدد موجب شكست ميشوند؛ بنابراين من پيشنهادي مطرح كردم و گفتم چهرههاي مختلف بيايند حرفهاي خود را بزنند و كارهايشان را انجام دهند و يك مقدار كه جلوتر رفتيم مشخص ميشود، هر كس چه كارهايي ميكند و چه كساني از آنها حمايت خواهند كرد، آن وقت يك جمع بيطرف و سالم قضاوت كنند كه اين مساله هم مورد استقبال قرار گرفت.
دبير كل حزب اعتماد ملي درباره برخي اسامي مطرح شده در اين زمينه خاطرنشان كرد: ممكن است در مصاحبهاي به عنوان مثال از چند نفر ياد كرده باشم، مثلا وقتي از آقاي محتشمي ، موسوي خوئينيها، رحماني و حضرتي اسم ميبرم، اين را به عنوان مثال گفتهام.
در ادامه خبرنگار فايننشيال تايمز از كروبي پرسيد «آيا اعلام زودهنگام كانديداتوري شما پيامتان براي نيامدن آقاي خاتمي نيست؟» كه كروبي پاسخ داد: هم ميگوييم جامعه مدني و تضارب افكار و هم ميگوييم هيچ كس چيزي نگويد. آقاي خاتمي براي ما بسيار محترم و عزيز است و آمدن و نيامدن ايشان به نظر خودشان بستگي دارد. اگر من اين را بگويم يك نوع توهين به ايشان است و اين كه مثلا بگوييم شخصي آمده، ديگر شما نياييد، توهين به آقاي خاتمي است.
دبير كل حزب اعتماد ملي ادامه داد: به نظر من مطرح كردن اين پرسش چندان به صلاح نيست و ابدا هم چنين چيزي مطرح نيست. ما يك حزب و تشكيلات داريم و زحمت كشيدهايم و كارمان را به صورت حزبي و تشكيلاتي انجام ميدهيم. ما امروز وارد انقلاب نشدهايم و سالها در اين كشور كار كردهايم و منش هر كدام از ما مشخص است.
در ادامه خبرنگار تلويزيون ژاپن از كروبي درباره مواضعش درباره مساله هستهيي ايران سوال كرد كه كروبي در پاسخ به اين پرسش كه « آيا حاضر ميشويد تعليق در برابر تعليق را بپذيريد؟» پاسخ داد: اوج اين گفتوگو، چالش و كشمكش زماني بود كه من هم در مجلس بودم و آن زمان بحثهاي متعددي در حضور مقام معظم رهبري مطرح ميشد.
رييس اسق مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: من بارها گفتهام كه در مساله هستهيي بايد دو كار كنيم؛ اول اين كه از حق خود دفاع كنيم ، عقبنشيني نكنيم و دوم ، ضمن اين كه عقبنشيني نميكنيم با گفتوگو و اعتمادسازي عمل كنيم. آنهايي كه مخالفت ميكنند دو دستهاند؛ اول كساني كه مخالفتشان جنبه سياسي دارد كه بحث جداگانهاي دارد . دسته دوم كساني هستند كه واقعا در رابطه با مسائل هستهيي و اتمي دغدغههاي درستي دارند كه ما تلاش ميكنيم دغدغه آنها را رفع كنيم.
كروبي تاكيد كرد: در توان من هست كه طوري عمل كنم كه هم بر حق خود پافشاري كنيم، هم تلاش و گفتوگو كنيم و هم دغدغهها را رفع كنيم.
وي در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار تلويزيون ژاپن مبني بر اين كه « اگر آقاي خاتمي كانديدا شود كنارهگيري ميكنيد؟» گفت: عدهاي به من ميگفتند نيا و مصلحت نيست كه بيايي، در اين زمينهها ادله متفاوت است. آقاي خاتمي هم تشكيلات خود را دارند و تصميمگيري درباره آمدن يا نيامدنشان به خودشان بستگي دارد. من هم گفتم كه ما اين راه را باز گذاشتهايم كه ببينيم چه كار ميكنيم و اين مساله براي بعد است. تعيين زمان اين مساله با من نيست. كنارهگيري هر فرد تا 24 ساعت قبل از انتخابات ممكن است؛ البته نميگويم انصراف ميدهم، ولي چنين چيزي وجود دارد.
در ادامه اين نشست خبرنگاري درباره مهمترين رقباي كروبي از وي سوال كرد كه كروبي گفت: در رابطه با دوستان رقيب تا اين لحظه رقيب جدي من آقاي احمدينژاد است كه الان هم رييسجمهور و مشغول به كار است. در رابطه با دوستان خودمان يعني نيروهاي خط امام (ره)، نيروهاي چپ و دوستان اصلاحطلب هنوز نديدهام كسي بيايد و رقابت جدي كند؛ البته نه اين كه كسي نتواند با من رقابت كند، منظورم اين است كه بايد بگذاريم كانديداتوري افراد اعلام شود. خبرهاي مختلفي است كه آقاي احمدينژاد فعاليت ميكنند و در انتخابات ميآيند، ولي هنوز كسي به طور جدي كانديداتوري خود را اعلام نكرده است.
در ادامه خبرنگار AP نظر كروبي را درباره بحران مالي جهان جويا شد كه وي گفت: اين بحران عوامل گوناگوني دارد و خود آنها هم به دنبال رفع آن هستند و قدرتهايي هم دارند. به نظر من مشكلات خودمان مهم است كه بايد براي رفع آنها تلاش كنيم. بحران مالي جهان دلايل مختلفي دارد، مثلا جنگ عراق هزينههاي زيادي براي آمريكا ايجاد كرده است و دلايل ديگري هم در اين زمينه وجود دارد ولي به هر حال اروپاييها و آمريكاييها با قدرت و امكاناتي كه دارند ميتوانند مشكلاتشان را حل كنند. انشاءالله ما هم بتوانيم مشكلاتمان را حل كنيم.
همچنين خبرنگار روزنامه كارگزاران نام اشخاص و گروههاي دعوتكننده از كروبي را از وي پرسيد كه او پاسخ داد: من دبير كل مجمع روحانيون و جزو موسسان اوليه آن بودم و گروههاي ديگر هم بودهاند. در انتخابات قبل كه وارد انتخابات شدم حتي گروه خود من (مجمع) هم سه دسته شدند كه عدهاي از من حمايت كردند و عده موثري هم حمايت نكردند. نميخواهم از خود تعريف كنم، ولي من آنقدر طرفدار در سراسر كشور دارم؛ به طوري كه بر اساس نظرسنجيها در نفرات اوليه بين پنجم و ششم بودهام.
كروبي اضافه كرد: روحانيون فراوان و نه فقط از مجمع روحانيون مبارز و شخصيتهاي فراواني از من حمايت كردند. آقاي مقتدايي در آن موقع كه من نه حزبي داشتم و نه تشكيلاتي مسووليت ستادهاي انتخاباتي من را در جنوب عهدهدار بودند و من در هر سه اين استانها اول شدم. گروههاي مختلفي هم از من حمايت ميكنند. براي مثال همين حزب اعتماد ملي ، بانوان و يا مثلا حزب همبستگي كه البته خود آنها دو دستهاند و دانشجويان نيز چند دسته شدهاند، يا مثلا درباره مدرسين آقاي دكتر رهامي بدون آن كه من چيزي بگويم آمد و در زنجان با من صحبت كرد. نيروي من به لطف خدا و عقبه امام است و بعد هم تجربه و كارهاي سنگين در انقلاب. همچنين گروههاي مختلف از جمله مثلا كارگزاران با من مرتب رابطه دارند و صحبت ميكنند.
كروبي با تاكيد بر اين كه طرفداران موثر و مهمي دارد، درباره اعلام اسامي دقيق آنها به شوخي گفت: اين مساله هم مثل همان قضيه هست كه ميپرسند پول از كجا ميآوريد؟ من كه پول ندارم و وضع پوليمان هم بد است، ولي همين طرفداران كمك مي كنند، البته ما نميگوييم چه چهرههايي از ما حمايت ميكنند كه مبادا همين كمكها هم قطع شود.
كروبي در ادامهي نشست خبري خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار المنار دربارهي تفاوت انتخابات سال 88 با چهار سال گذشته گفت: حرفهايمان نسبت به چهارسال گذشته تا حدودي تكرار ميشود و برخي حرفها هم به نسبت شرايط جديد طبعا جديد خواهد بود. شعار من در انتخابات گذشته تشكيل دولت مقتدر بود، اما اكنون شعارم تغيير وضع موجود قوه اجرايي با خرد جمعي است.
وي دربارهي شعار اقتصادي خود در انتخابات رياستجمهوري نهم نيز اظهار كرد: 50 هزار تومان رقم كارشناسي و حسابشدهاي بود. من در اين مسائل ضعيف هستم و وحشت دارم چيزي بگويم و نتوانم آن را عملي كنم، با اين كه سالها بودجه نوشتهام و برنامه دادهام؛ اما چون شعار مذكور حرف جديدي بود، كار زيادي روي آن انجام شد و حالا ميبينيم كساني كه اين شعار را مسخره كردهاند خودشان مشابه آن را سر دادهاند.
دبير كل حزب اعتماد ملي درباره توفيقات و ضعفهاي دولت نهم نيز اظهار كرد: دولت آقاي احمدينژاد دولتي است كه كار كرده و زحمت كشيده است، اما من اين دولت را هم در سياست خارجي و هم در مسائل اقتصادي ناموفق ميدانم. بانك مركزي تورم را 23 درصد اعلام كرده است. من بارها اعلام كردهام تورم چيزي نيست كه دربارهي آن شعار بدهيم و مردم نيز بپذيرند، زيرا مردم با اين موضوع زندگي ميكنند و سر و كار دارند و نميتوان با تبليغات آن را اصلاح كرد. در سياست خارجي هم كه اوضاع و احوال را ميبينيد؛ البته اين كارشناسي من است و بقيه ميتوانند نظر ديگري داشته باشند.
كروبي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا مبني بر اين كه « شما مطالب موهن در روزنامه را مسكوت ميگذاريد» گفت: شما خودتان اهل قلم هستيد. طبعا روزنامه مطالبي مينويسد كه بسياري از آنها ارزشمند است و مورد استفاده قرار ميگيرد، البته برخي هم آن را قبول ندارند. ممكن است اين مطالب گاهي ضعيف يا اشتباه باشد، اما بايد سعه صدر و تحمل داشت. ضمن اين كه لازم نيست هر كسي كه در روزنامه مينويسد من را قبول داشته باشد، بلكه تنها نظام و منافع ملي را قبول داشته باشد كافي است.
وي درباره پرسش اين خبرنگار مبني بر استعفاي رييس شاخهي جوانان حزب اعتماد ملي نيز تصريح كرد: طبيعتا در هر تشكلي هم ريزش وجود دارد و هم رويش و اين امر چندان عجيبي نيست.
كروبي خاطرنشان كرد: براي اين كه نگويند تفرقهاي بين اصلاحطلبان ايجاد شده يا رايها پخش ميشود بهتر است همه فعاليت كنيم و جلو برويم تا ببينيم نتيجه چه ميشود. چهرهها ميتوانند خود را تا پايان امسال معرفي و بعد هم جمعي در اين باره گفتوگو كنند و چهره مقبول را برگزينند.
وي پرسش خبرنگار خبرگزاري آلمان در مورد موضوع هولوكاست و چگونگي طرح آن در دولت كروبي را نيز اين گونه پاسخ داد: اين در اختيار من نيست كه غرب اين موضوع را به فراموشي بسپارد. رييسجمهور سخني را در اين باره گفت كه ما هزينهي زيادي در رابطه با آن پرداخت كرديم و نفهميديم بركاتش چه بوده. بايد تلاش كنيم غير از اسراييل روابط ما با دنيا درست تنظيم شود و بر اساس سياست برد - برد با كشورهاي منطقه كشورهاي اسلامي و كشورهاي حاشيه خليج روابط خوبي برقرار كنيم.
كروبي ادامه داد: موضوع هولوكاست را نه من بيان كردم و نه دوستان گفتهاند. ما هميشه گفتهايم حق ملت فلسطين ضايع شده و آنها آواره شدهاند و بايد صلح عادلانهاي برقرار و رفراندومي برگزار شود تا حق مردم ادا شود. متاسفانه موضوع هولوكاست را بدون جهت مطرح كردند؛ در حالي كه نميدانم اين موضوع براي ما چه ثمري داشته است؛ البته حق هر كس است كه نظرات خود را بگويد.
دبير كل حزب اعتماد ملي در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مركزي خبر دربارهي چگونگي برقراري ارتباط با آمريكا نيز گفت: خوشبختانه اكنون زبان ما باز است كه در اين باره سخن بگوييم. اگر چند سال پيش اين موضوع مطرح ميشد بعيد نبود تحت پيگرد دستگاه قضايي قرار بگيريم. به هر حال آمريكا به دنبال منافع خود است. ما هم بايد منافع خود را ببينيم؛ اما مي توانيم با گفتوگو و تعامل حداقل كاري كنيم كه از خصومتها كاسته شود، در غير اين صورت هم محكم جواب ميدهيم و برخورد ميكنيم؛ چرا كه نميخواهيم تسليم زور شويم.
وي اضافه كرد: به هر حال زماني بوده كه چه راديكالها و چه محافظهكاران فرصتي در اين رابطه داشتهاند و نتوانستهاند از آن استفاده كنند. ما بايد از اين فرصتها استفاده كنيم؛ زيرا مردم هوشيارند و ديپلماتهاي ورزيدهاي داريم كه ميدانند چه كنند. به هر حال من معتقدم ميتوان با خرد خصومتها را كم و اختلافات را حل كرد؛ البته سياستگذار نظام رهبري نظام است و بايد نظر او را گرفت؛ زيرا ميخواهيم كار پيش برود، نه اين كه دعوا كنيم.
كروبي در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه جام جم مبني بر احتمال تكرار شكست اصلاحطلبان در انتخابات آينده گفت: اينكه جمعيت، انديشه، گرايش و حزبي در يك انتخابات شكست بخورد معنايش اين نيست كه بايد كنار بنشيند، بلكه بايد تلاش كند تا نواقص و عيوبش را برطرف كند. به هر حال اگر شكستي بود بايد دوباره فعاليت كرد.
كروبي با طرح اين پرسش كه شما ميدانيد در انتخابات گذشته چه شد؟ گفت: آقاي مجيد انصاري گفتند در مسجدي پرجمعيت دو صندوق وجود داشته كه ايشان در يك صندوق 600 راي داشته و در صندوق ديگر هيج رايي نداشته است. آيا اين سوال برانگيز نيست؟ آقاي مجيد انصاري و برادرانش محمدعلي و حميد در تشكيلات حضرت امام(ره) هستند و در جماران ساكنند اما آقاي انصاري ميگفت در جماران حتي يك راي نداشته است. به هر حال ما فكر آينده هستيم و اميدواريم انتخابات آينده خوب برگزار شود. شكست هم انسان را محكمتر ميكند؛ زيرا پيروزي بعد از شكست ارزش بيشتري دارد.
دبير كل حزب اعتماد ملي همچنين در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان دربارهي ايجاد تفرقه بين اصلاحطلبان در صورت كانديداتوري وي تاكيد كرد: اگر هم تفرقه و تشتتي ايجاد شود طبعا كسي كه راي نداشته باشد كنار ميرود، تا الان هم هنوز هيچ اتفاقي نيفتاده؛ البته من به شوراي حكميت عقيده دارم، ولي اجازه دهيد كارها شروع شود، داوطلبان وارد صحنه شوند و اقبال آنها را ببينيم؛ به هر حال ما بايد از هفتخوان رستم عبور كنيم.
وي دربارهي اين كه پيش از اين گفته بود عطش قدرت در انتخابات آينده به سمت اصولگرايان است نيز گفت: ممكن است همين نظر را داشته باشم؛ البته اصولگرايي و اصلاحطلبي صرفا يك اصطلاح است و دوستان ما اصولا نوعا اصلاحطلب اصولگرا هستند. به هر حال احساس ما اين است كه امكانات و فضا با آنهاست، اما بگذاريد جلو برويم تا اوضاع روشن شود. بايد شرايط را سنجيد. ما به دنبال تصميم مردم هستيم و ميخواهيم تشويق كنيم افراد مختلف حضور پيدا كنند تا فضاي انتخابات پررونق شود.
در ادامه اين نشست خبري دبير كل حزب اعتماد ملي در پاسخ به پرسش خبرنگار العالم دربارهي عدم حمايت برخي اصلاحطلبان از وي يادآور شد: اين كه گفتيد برخي گروههاي اصلاحطلب با من نيستند همين طور است، اما اين موضوع مربوط به اكنون نيست و اين اتفاق در پي يك سري مسائل پيش آمد. آنها هم حقشان است سليقهاي را بپذيرند و سليقهاي را نپذيرند؛ اما اينكه بگويند من اصلاحطلب نيستم مشكل دارد. اصلاحطلبي هر كس به مشي و روش او برميگردد. عملكرد هر كس هم نشان ميدهد آيا به اصلاحطلبي پايبند هست يا خير. اصلاحات نه مربوط به من است نه اين گروهها، بلكه يك حركت سراسري است و اكنون بخش عظيمي از جامعه حتي بين اصولگرايان خواهان تغيير و تحول هستند.
كروبي در ادامه دربارهي چالشهاي پيش روي خود در انتخابات رياستجمهوري آينده گفت: مسائل اقتصادي ، مسائل باندي و ذخيرهي ارزي كشور از مسائلي است كه چالشهاي پيش روي ماست. ببينيد كه پيش از اين چقدر پول هنگفت در صندوق ذخيره ارزي داشتيم و اكنون چقدر داريم؟
وي اضافه كرد: حداقل به حرف مرتضي نبوي كه فرد متديني هم هست ميتوان اشاره كرد كه گفت پولهاي نفت بد خرج شده است، واقعيت اين است كه هزينهها با رقم بالاي نفت تنظيم شده؛ اما به هر حال اين چالشها نبايد ما را از ميدان به در كند؛ بلكه بايد با خرد جمعي جلو رفت ، به هر حال اگر هم رييسجمهور نشدم به كسي كه اين مسووليت را ميگيرد توصيه ميكنم از كارشناسي ، خرد جمعي و نيروهاي مخلص استفاده كند.
خبرنگار شبكهي خبر از كروبي پرسيد « شما حرف جديدي نداريد، مگر چه كاري غير از آنچه دولت نهم ميكند ميخواهيد انجام دهيد؟ اين كه ميگوييد اگر نتوانستيد وعدهاي را عملي كنيد صادقانه به مردم ميگوييد مگر كار شاق يا شقالقمر است؟»
دبير كل حزب اعتماد ملي در پاسخ به اين پرسش اظهار كرد: من اين حرف را دربارهي صداقت گفتم و اعلام كردم وعده دروغ نميدهم يا حتي اگر نتوانستم كاري را انجام دهم آسمان ريسمان نميبافم. برنامهي ما اين است كه از حقوق مردم دفاع كنيم اما من نميگويم اگر ميخواهم اين كارها و برنامهها را اجرا كنم، دولت نهم اين كارها را نكرده، بلكه گفتوگو، توان و شيوهي من به اعتقاد خودم موثرتر است و ميتوانم جلب اعتماد كنم. توجه داشته باشيد من عصباني نيستم، فقط ناچارم مثال بزنم؛ مثلا نميگويم پيش از اصلاح كشور خود بايد به سراغ دنيا برويم، هولوكاست را مطرح نميكنم، مدارك را ورقپاره نمي خوانم و همه را عليه خود بسيج نميكنم .
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره چگونگي پيگيري خصوصيسازي در دولت خود نيز اظهار كرد: ما سعي ميكنيم بخش خصوصي را در كار، سرمايهگذاري، مطبوعات ، هنر و ساير مسائل اقتصادي دخيل كنيم. به هر حال اگر رييسجمهور شدم ميبينيد كه شقالقمر ميكنم يا نه.
كروبي در پاسخ به پرسشي دربارهي برخي از اظهارات خاتمي و احمدينژاد ادامه داد : آقاي خاتمي با شماره شناسنامه 9 از استان يزد از برادران ارزشمند من هستند . ايشان يك سلسله اطلاعاتي دارد به خاطر اينكه 8 سال رييسجمهور بوده است. آنچه من ميبينم هم اين است كه وضع خوب نيست، من هم از همان ابتدا بر سر كارهاي مردمي مثل مجلس، كميتهي امداد و بنياد شهيد بودهام. همچنين اين موضوع را كه آقاي احمدينژاد گفتند منحني تورم در حال كاهش است، من اين را نگفتم و انصافا صحبتهاي ايشان نقد ميشود.
دبير كل حزب اعتماد ملي دربارهي وجود تضمين براي صيانت آرا در انتخابات آينده نيز گفت: حرف شما درست است اما انتظار نداشته باشيد من به آن پاسخ دهم.
در پايان اين نشست خبري، كروبي در حال خروج از سالن، به پرسشهاي خبرنگاران درباره كابينه خود پاسخ داد و گفت: « كابينه من، معتدل، ائتلافي و كارشناسي خواهد بود، حتي اصولگرها فراوان در آن هستند و از گروههاي راست، كساني كه خوب كار ميكنند در كابينه من خواهند بود.»
دبير كل حزب اعتماد ملي بر ائتلافي بودن كابينه خود نيز تاكيد كرد و افزود: « افراد مجرب، خوب و ائتلافي در اين كابينه حضور خواهند داشت، چه اصلاحاتيها و چه اصولگراها. اگر نيروهايي باشند كه خوب كار كنند در آن خواهند بود. معناي حزبي بودن اين نيست كه تنها از حزب خاصي نيروها حضور داشته باشند . اولويت با دوستان خودمان است، ولي براي اينكه نگويند كابينه حزبي تشكيل داده است، از ظرفيتهاي گروههاي مختلف استفاده خواهيم كرد.»
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]
-
گوناگون
پربازدیدترینها