واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرهنگ اسلامي به پروراندن نوابغ تاكيد دارد نه ستارهسازي
اجتماعي. رسانه ها. ستارهسازي
مدير مسوول روزنامه جوان گفت: ستارهسازي در رسانههاي غربي بر پايه فريب و تبليغ پيش ميرود كه متاسفانه بعضي از مطبوعات با پيروي غلط از اين شيوه، در جهت بزرگ نماييهاي دروغين پيش ميروند در حالي كه فرهنگ اسلامي به پروراندن و معرفي نوابغ تاكيد دارد.
دكتر محمدرضا جمالي روز يكشنبه در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار گروه اجتماعي ايرنا اظهار داشت: مهمترين نقش در شخصيتسازي و ستارهسازي و معرفي ستارهها به اجتماع به خصوص در ورزش فوتبال و عرصه فيلم، رسانه ها هستند.
وي افزود: در گذشته افراد بزرگ بسياري به خاطر معرفي نشدن توسط رسانههاي جمعي ناشناس باقي ماندند.
جمالي با اشاره به قدرت رسانهها در اطلاع رساني گفت: بعضي از ستاره ها توسط جادوي رسانه، بيشتر از آن چيزي كه هستند معرفي ميشوند كه اين امر در جامعه تاثيرات بسار منفي به لحاظ الگوبرداري نوجوانان از اين افراد باقي خواهد گذاشت.
مدير مسوول روزنامه جوان به نوع نگارش و تبليغ مطبوعات غربي در عرصه ستارهسازي اشاره كرد و افزود: رسانههاي غربي از كاه، كوه ميسازند، ستارهسازي آنها بر پايه فريب و دروغ قرار گرفته است و بيشتر فرم تبليغاتي دارد.
جمالي با اشاره به اين مطلب تصريح كرد: متاسفانه بعضي رسانهها در ايران از اين شيوه و نوع قلم براي ستارهسازي استفاده ميكنند در دنياي مطبوعات ، به اين رسانهها كه تيراژ قوي دارند اما از پشتيباني مطبوعاتي قوي برخوردار نيستند، رسانههاي زرد گفته ميشود.
وي امر ستارهسازي در اين نوع مطبوعات را استفادههاي ابزاري دانست و خاطرنشان كرد: امروزه غرب با ستارهسازي غير اصولي در سيطره غير اخلاق سازي در جوامع ديگر پيش ميرود كه بايد نسبت به آن آگاه بود و با آن مقابله شود.
جمالي افزود: برخي مطبوعات فاقد ارزشهاي لازم در امر شناساندن ستاره ها در جامعه هستند و در فرهنگ ملي، بومي و مذهبي ما ستارهسازي ريشه ندارد و به جاي آن پرورش نوابغ از جايگاه خاصي برخوردار است و فرهنگ اسلامي به پروراندن نوابغ تاكيد دارد.
مدير مسوول روزنامه جوان به خبرنگار اجتماعي ايرنا گفت: مطبوعات بايد به نوابغ و فاكتورهاي اصلي آنها بپردازد اما زماني كه بحث ستارهسازي مطرح مي شود فاكتورهاي اصلي قطع ميشود.
جمالي افزود: با ناديده گرفتن فاكتورهاي اصلي، حاشيه زندگي شخصي ستاره از قبيل ازدواج، طلاق، ثروت و موارد ديگر مطرح ميشود، به طور كلي وجه و عنصر ستارهسازي حاشيه هاست.
وي با اشاره به اينكه ستاره ها، الگوهايي براي نوجوانان خواهند بود، بيان كرد: نوجوانان و جوانان متاثر از فضاها و شخصيتهايي هستند كه با آنها از لحاظ سني، چهره و خواستهها نزديكي دارند و حاشيه زندگي ستارهها مي تواند الگويي نامطلوب براي جوانان قرار بگيرد.
مدير مسوول روزنامه جوان، نقش فروش نشريات را در تقارنسازي و هماهنگ سازي ميان ستارهها و جوانان دانست و گفت: متاسفانه نشريات با نشان دادن كمبودها و نبودهاي جوانان در ستارهها براي فروش و سود دهي بيشتر، در فرهنگسازي غلط گام بر ميدارند.
جمالي همچنين معتقد است كه معرفي نبوغ و الگوسازي از نوابغ بر روحيه اجتماعي بودن و رقابتهاي سالم تاكيد ميكند اما با تاكيد بر ستارهسازي و الگوهاي مادي، جسماني و غير معنوي موجب فرد گرايي در جامعه خواهند شد.
وي با اشاره به اين مطلب افزود: تاكيد بر فرد گرايي با روحيه جمعي در جامعه مغايرت دارد و جامعه شناسي نوين نيز بر همراستايي و حركت در جمع تاكيد ميكند.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]