واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست خبري نخستين جشنواره تلويزيوني فيلمهاي كوتاه برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
نشست خبري نخستين جشنواره تلويزيوني فيلمهاي كوتاه امروز (21 مهرماه) در شبكه دو سيما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين نشست، رضا حكيمالهي مديرگروه اجتماعي و اقتصاد شبكه دو و نماينده صداوسيما، رسول صدرعاملي رييس هيئت داوران، رضا كاظمي دينان-رييس جشنواره-، داريوش بابائيان- دبير اجرايي- فاطمه سمرقندي – دبير جشنواره – و مهدي احمدي دبير كميته طرح و برنامه و انتخاب آثار حضور داشتند.
در ابتداي اين نشست، احمدي گفت: اين جشنواره با هدف ارتقاي فرهنگ اجتماعي در همه طبقات و در ابعاد مختلف فرهنگي، اجتماعي و هنري برگزار و تلاش ميشود با ايجاد پيوند بين فيلمسازان، مسوولان و قشرهاي مختلف جامعه قدمي در راه رشد و فرهنگسازي بردارد.
حكيم الهي نيز اظهار كرد: صداوسيما به عنوان رسانهاي فراگير و مهمترين ابزار ارتباطي در كشور اهميت زيادي دارد يكي از وظايف اين رسانه انعكاس فعاليتهاي اجتماع است به گونهاي كه انتظارات مردم را به مسوولان منتقل كند و كاركرد نهادهاي مختلف را به اطلاع مردم برساند.
او اضافه كرد: سال جاري مصادف با سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي است. در طول اين مدت در نهادها تحولات زيادي صورت گرفته است تا مخاطبان با عملكردها به ويژه اقدامات دولت آشنا شوند.
مديرگروه اجتماعي و اقتصاد شبكه دو سيما در ادامه گفت: با توجه به تأكيدات مقام معظم رهبري و ضرورت مطلعكردن مردم به گونهاي هنرمندانه و حرفهاي از دستاوردهاي دولت در جنبههاي مختلف، تصميم به برگزاري اين جشنواره گرفتيم به گونهاي كه شركتكنندگان ميتوانند آثار نيمهبلند خود را تا حدود 30 دقيقه با استفاده از ظرفيتهاي بالقوه و بالفعل به جشنواره ارايه دهند.
حكيم الهي انتقال پيام نهادها و يا سازمانهاي مرتبط به مخاطب در قالب نمايش جذاب و اثربخش، اطلاعرساني ساده،جذب و روان و قابل فهم براي عموم جامعه درباره موضوعات متنوع و متناسب با نياز جامعه، اصلاح تصورات غلط از موضوعات موردنظر و ايجاد تصوير ذهني صحيح با هدف متعاليساختن رفتار مخاطب را از جمله اهداف نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه ذكر كرد.
او در ادامه اظهار كرد: آثار تهيه شده در 90 برنامه و در قالب سه فينال به معرض ديد گذاشته ميشود و با مشاركت مردم بهترين آثار برگزيده ميشود.
حكيم الهي افزود: نهادهاي دولتي علاقهمند براي مشاركت در اين جشنواره ميتوانند براي توضيح وظايف و كاركردهاي خود با جشنواره همكاري كنند.
در ادامه اين نشست، كاظمي دينان با بيان اينكه اين جشنواره در جهت معرفي درست سازمانها و تغيير رفتار مخاطبان با سازمانها برگزار ميشود تصريح كرد: اگرچه شاهد ساخت فيلمهاي مختلفي بودهايم ولي در بيشتر آنها جنبه تجاري مطرح بوده است ولي اين جشنواره صرفا با هدف اطلاعرساني برگزار ميشود. سازمانها اقدامات زيادي كردهاند كه مجال اطلاعرساني درباره آنها را نداشتند از سويي اينكار از طريق تبليغ امكانپذير نيست چون تبليغ درحال منسوخشدن است چراكه يكسويه عمل ميكنند اما نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه در جهت روابط عمومي است و ميتواند اثرگذار باشد.
كاظمي دينان با اشاره به جنبههاي ديگر اين جشنواره گفت: مردم ميتوانند درباره اين رويداد فرهنگي اظهارنظر و در انتخاب آثار شركت كنند از سوي ديگر افراد مستعد ميتوانند در كنار بزرگان سينما رقابت كنند و تواناييهاي خود را نشان دهند.
در بخش ديگري از اين نشست، صدرعاملي اظهار كرد: من براساس يكي از دغدغههاي خود در اينجا حضور دارم چون رابطه فرهنگ، هنر و سينما با روابط عموميها ضعيف است. روابط عموميها چندان جدي گرفته نميشوند و در 30 سال اخير بسيار ضعيف عمل كردند اين درحالي است كه در كشورهاي ديگر چون ژاپن، فيلمسازان از دل فعاليتهايي چون ساختن يك سد قصههايي ميپرورانند و در آثار خود اينگونه فعاليتها را به مردم نشان ميدهند و با اينكار نقاط قوت و ضعف را در كنار يكديگر مطرح كردهاند.
او تأكيد كرد: در سي سال گذشته اقدامات زيادي صورت گرفته ولي ديده نشده است اگرچه اين جشنواره دير برگزار ميشود ولي به هرحال برپايي آن خوب است چون اگر سالهاي گذشته چنين اقدامي كرده بوديم امكان داشت درحال حاضر بيشتر روابط عموميها مشاركت بيشتري داشته باشند چراكه روابط عمومي خوب هميشه مشوق هنرمند است و هنرمند فقط به معناي فيلمساز نيست.
اين فيلمساز در ادامه گفت: اميدوارم اين فيلمها سرآغازي براي ارتباط جدي و باورپذير با توليدكنندگان جامعه و همه كساني باشد كه صادقانه تلاش ميكنند.
در ادامه، سمرقندي درباره مراحل برگزاري جشنواره اظهار كرد: در يك فراخوان عمومي افراد علاقهمند به شركت در جشنواره شناسايي و موضوعات و محورها به اطلاع آنها ميرسد علاقهمندان ميتوانند با دادن پيشنهادات و سناريوها با اين جشنواره همكاري كنند. پس از مكاتبه با آنها و از طريق سوژههايي كه به دبيرخانه ارسال ميكنند اثرها و پيشنهادهاي مناسب انتخاب ميشوند. پس از آن ساخت آثاري به كارگردانان مطرح سينما و افراد مستعد سفارش داده ميشود.
او ادامه داد: پس از ساختهشدن فيلمها، اين آثار در زمان مناسبي از شب روي آنتن شبكه دو ميروند سپس ميزگرد نقد و كارشناسي آنها پخش ميشود پس از آن در مسابقهاي كه به طور مستقيم روي آنتن ميرود كارشناسان حوزههاي مختلف فيلمسازي چون موسيقي، تدوين و بازيگري به اين آثار امتياز ميدهند.
دبير جشنواره با اشاره به نوع مشاركت مردم در اين رويداد فرهنگي گفت: نمايندگان و مردم در استوديو حضور دارند علاوه بر آن مخاطبان ميتوانند از طريق پيامك و اينترنت ديدگاههاي خود را درباره آثار بيان كنند در نهايت امتياز نهايي از امتيازهاي داده شده از سوي مردم و كارشناسان استخراج ميشود.
او اضافه كرد: پس از هر 30 برنامه با حضور هيئت داوران فيلمها دوباره بررسي ميشوند، بعد از فينال سوم فينال فيناليستها برگزار ميشود و بار ديگر فيلمها با حضور هيئت داوران مورد بررسي قرار ميگيرند. به آثار برگزيده شده در مراسم اختتاميه كه در يكي از سالنهاي كشور برگزار ميشود جوايزي اعطا ميشود.
سمرقندي در پاسخ به پرسش ايسنا درباره زمان برگزاري اختتاميه نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه گفت: با توجه به نيازبودن حدود پنج ماه براي بررسي طرحها و صرف مدتزماني براي ساخت و پخش آنها اختتاميه سال آينده برگزار ميشود.
در ادامه اين نشست باباييان اظهار كرد: از جمله تهيهكنندگان سينما هستم كه در طول فعاليت خودم با جوانان همكاري كردم در اين جشنواره سعي ميكنيم ارتباط بين صنعت و سينما را نزديكتر كنيم و اميدواريم كه اين جشنواره به حركتي ارزشمند و ماندگار تبديل شود.
در بخش ديگري از نشست خبري نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه، احمدي با بيان اينكه هفته آينده فراخوان شركت در جشنواره از طريق صداوسيما و روزنامههاي كثيرالانتشار به اطلاع مردم رسانده ميشود، گفت: اينكار به دو شكل انجام ميشود برخي فقط سناريوهايي ارسال ميكنند در صورتي كه اثر آنها انتخاب شود فيلمنامه از اين افراد خريداري ميشود و ساخت آنها به كارگردانان مطرح سينما و افراد مستعد سفارش داده ميشود. دسته ديگري از آثار را فيلمسازان ميسازند و به جشنواره ارايه ميدهند.
او افزود: نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه تنها جشنوارهاي است كه خود براي ساخت اثر امكانات در اختيار قرار ميدهد تا شركتكنندگان در يك شرايط نسبتا مساوي آثار خود را ارايه دهند.
در بخش ديگري از اين نشست حكيمالهي اظهار كرد: تعمدا قالب نمايشي را براي اين آثار نيمهبلند انتخاب كردهايم چون اينگونه آثار علاوه بر اطلاعرساني، بر نگرش و باورهاي مخاطبان ميتواند تأثير مناسبي بگذارد البته قصد ما ارايه كارهاي فرمايشي نيست بلكه نقد منصفانه به گونهاي كه ابعاد مثبت و منفي اين موضوع در كنار هم بيان شود هدف ما از برگزاري اين جشنواره است.
او در پاسخ به پرسشي در زمينه شباهت اين جشنواره با جشنوارهاي كه سالهاي پيش برگزار شده و به نتيجه نرسيده بود گفت: ادعا نداريم كه اين جشنواره اقدام كاملا جديدي است بلكه به فراخور وظايف خود و فرمايشات مقام معظم رهبري به اين موضوع ميپردازيم و پيشبيني ميكنيم كه دولت و ساير بخشها از اينكار استقبال ميكنند.
او تأكيد كرد: البته فقط هدف ما به تصوير كشيدن كاركردهاي دولت نيست بلكه ساير قوا نيز ميتوانند مخاطب ما باشند حتا بخشهاي مردمي و نيمهخصوصي نيز اين امكان را دارد كه در اين جشنواره مشاركت كنند.
صدرعاملي خاطرنشان كرد: در جشنواره قبلي قرار بود 30 فيلم تبليغاتي ساخته شود.
وي در ادامه اظهار كرد: براساس تفكر اشتباهي فيلمسازان و تهيهكنندگان به روابط عموميها نياز دارند در صورتيكه اين نسبت برعكس است با توجه به اين ديدگاه اميدواريم به سمتي حركت كنيم كه مشكلات موجود نقد و بررسي شود و حتا پس از اعلام فراخوان روابط عموميها اعلام همكاري كنند.
سمرقندي نيز گفت: نخستين جشنواره تلويزيوني فيلم كوتاه اولين جشنوارهاي است كه چنين رويكردي دارد و قصد داريم نهادها را با فيلمسازان همسو كنيم. در نخستين گام سعي داريم با نگاهي هنرمندانه به دردها و مشكلات اجتماع كه براي مردم بسيار ملموس است بپردازيم و قصد ساختهشدن فيلمهاي تبليغاتي را نداريم.
كاظمي دينان نيز اظهار كرد: بايد به موفقيت اين جشنواره اعتقاد داشته باشيم و با بازنگري و آسيبشناسي در مسير درست حركت كنيم.
حكيم الهي در پاسخ به اين پرسش كه در صورت جذب حامي مالي اين امكان وجود ندارد كه آثار ساختهشده به سمت تبليغاتيبودن حركت كند، گفت: براي انتخاب طرحها مكانيزمي در نظر گرفتهايم. دبيرخانه با تكتك وزارتخانهها و سازمانهايي كه امكان دارد مايل به همكاري با اين جشنواره باشد مكاتبه ميكند. اكنون نميتوان اين موضوعات را كاملا مشخص كنيم، در نهايت آثار به گونهاي ساخته ميشوند كه كاملا مطابق ميل و سليقه مشاركتكننده نباشد چون قصد ارائه فيلمهاي تبليغاتي را نداريم بلكه در تلاش هستيم آثار در قالبي غيرمستقيم و هنرمندانه تأثير لازم را بگذارد.
كاظمي دينان نيز اظهار كرد: اگر آثار به گونهاي هنرمندانه ساخته و عملكرد يك نهاد را نقد كند آن سازمان از ديدن نقاط ضعف خود خوشحال ميشود.
صدرعاملي گفت: اگر يك كارشناس متخصص مدير روابط عمومي باشد اين نكته را درمييابد كه اين آثار براي جامعه ساخته ميشود و قصد تضعيف ندارد بلكه ميخواهد مسايل را بررسي كند.
حكيمالهي درباره زمان پخش فيلمهاي كوتاه جشنواره اظهار كرد: اين فيلمها با نظر مدير شبكه - مهدي فرجي- و ديگر دستاندركاران شبكهي دو قرار است در بهترين اوقات و پس از اذان مغرب روي آنتن رود.
سمرقندي درباره اين نكته كه خواه ناخواه فيلمهاي ساختهشده جنبه تبليغي پيدا ميكنند، گفت: قصد ما نقد و بررسي است و عملكرد سازمانها و نهادها چندان مطرح نيست سعي ميكنيم به موضوعات اجتماعي بپردازيم كه متولي آن دولت است.
احمدي نيز اظهار كرد: قصد داريم فرهنگسازي كنيم و نقد و بررسي انجام دهيم.
صدرعاملي هم گفت: نقد و بررسي مسايل مختلف از دو جنبه مثبت و منفي در يكي دو سال اخير در تلويزيون جدي گرفته شده است اين جشنواره نيز قرار است آرامآرام گامهايي را در زمينهي نقد بردارد.
احمدي در پايان درباره قالب ساخت آثار اظهار كرد: فيلمها ميتواند به صورت داستاني، مستند يا مستند- داستاني براي شركت در جشنواره ساخته شوند.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]