واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مشاور مركز مطالعات استراتژيك خاورميانه در گفت و گو با ايسكانيوز: انتفاضه سوم به تضعيف رژيم صهيونيستي و تشكيل كشور فلسطين خواهد انجاميد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مشاور مركز مطالعات استراتژيك خاورميانه در پي اعلام خبر آغاز انتفاضه سوم از سوي سخنگوي جنبش جهاد اسلامي فلسطين گفت: وقوع انتفاضه سوم قطعا به تضعيف رژيم صهيونيستي و تشكيل فلسطين خواهد انجاميد.
دكتر سيدمحي الدين ساجدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، اظهار داشت: با توجه به تجربه هاي گذشته در انتفاضه بزرگ و انتفاضه مسجدالاقصي بديهي است كه گروه هاي فلسطيني طرح ها و سناريوهايي را براي انتفاضه احتمالي آينده تهيه كرده باشند.
وي درباره دلايل تشكيل انتفاضه سوم خاطرنشان كرد: از جنبه نظري، هرگاه كه راه حل سياسي براي رفع مشكل پيدا نشود، خشونت به عنوان راه حل خود را نشان مي دهد، اين بدان معناست كه همواره خشونت و مبارزه به صورت قهرآميز زماني اتفاق مي افتد كه فضايي براي مذاكره و راه حل مسالمت آميز وجود نداشته يا آن راه حل شايستگي هاي لازم براي رسيدن به هدف را نداشته باشد.
ساجدي به شكست مذاكرات در سال 1379 ميان عرفات، باراك و كلينتون در كمپ ديويد اشاره كرد و افزود: مطابق اعتراف كلينتون در سخنراني و يادداشت هايش بعد از دوره رياست جمهوري، باراك نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي حاضر به واگذاري امتيازات براي حل مشكل فلسطين نشد.
وي با بيان اينكه ورود شارون به مسجد الاقصي تنها جرقه اي بود كه بشكه باروت را منفجر كرد، يادآور شد: در سال 1379، انتفاضه مسجدالاقصي آغاز شد و در حال حاضر نيز شرايطي مشابه آن در منطقه پيش آمده و بوش دوم طرحي را به عنوان نقشه خاورميانه بزرگ براي حل مشكل خاورميانه ارايه كرده كه سال 1384 مطابق 2005 ميلادي كشور فلسطين تشكيل مي شد اما چنين اتفاقي رخ نداد.
اين كارشناس مسايل خاورميانه در ادامه افزود: اسراييلي ها اشكال تراشي كردند و با ساختن شهرك ها در كرانه باختري و عقب نشيني كامل از غزه شرايطي را پديد آوردند كه تشكيل كشور فلسطين در شرايط كنوني را محال ساخت و تلاش هاي بعدي دولت بوش حتي با تشكيل اجلاس آناپوليس در سال گذشته براي تشكيل اين كشور تا پايان سال 2008 به جايي نرسيد.
مشاور مركز مطالعات استراتژيك خاورميانه همچنين به اختلافات داخلي ميان فلسطيني ها و جدا شدن كامل نوار غزه از نظر حاكميتي از كرانه باختري كه منجر به ضعيف تر شدن آنها شد، اشاره كرد و گفت: رژيم صهيونيستي از اين فرصت نهايت استفاده را كرد و حتي حاضر نشده اند امتيازاتي به ابومازن و طرفداران مذاكره در فلسطين بدهد.
ساجدي افزود: بنابر اين وقتي مذاكرات سياسي و گفت و گوهاي صلح، راه به جايي نمي برد و در افق هم هيچ اميدي براي رسيدن به توافق وجود ندارد بديهي است كه ميل به مبارزه قهرآميز و اعتراضات گسترده افزايش مي يابد كه اين اعتراضات و مبارزه در قاموس فلسطين انتفاضه نام دارد و به طور طبيعي قابل پيش بيني است.
وي با اعلام اينكه معمولا انتفاضه به طور خودجوش در شرايط اجتماعي و سياسي رخ مي دهد كه محيط را آماده انفجار مي كند خاطرنشان كرد: دو انتفاضه قبلي به صورت خودجوش و در راستاي اعتراضات مردم به ادامه اشغال سرزمين شان بوده كه استمرار يافت و نتايج را هم به بار آورد.
اين كارشناس مسايل خاورميانه افزود: به نظر من انتفاضه اول براي متقاعد كردن مردم دنيا به اين بود كه ملتي به نام ملت فلسطين وجود دارد كه نمي توان آن را ناديده گرفت و بايد مشكلش را حل كرد و اين منجر به قرارداد اسلو شد.
مطابق اين حركت اسراييلي ها براي نخستين بار به نوعي به حاكميت فلسطين هر چند ضعيف، تن دادند ولي پس از آن هفت سال مذاكرات بي نتيجه ادامه يافت تا اينكه انتفاضه مسجدالاقصي پديد آمد و در خلال اين انتفاضه ملت فلسطين سرمايه هاي گزافي را از دست دادند و رهبران شان ياسر عرفات، شيخ احمد ياسين و دكتر عبدالعزيز رنتيسي به شهادت رسيدند.
وي در پايان اظهار داشت: به نظر من نتيجه انتفاضه مسجد الاقصي آن است كه جامعه بين المللي پذيرفته بودند كه بايد براي ملت فلسطين كاري كند كه اين راه حل چيزي جز تشكيل كشور فلسطين نيست./01/110
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]