واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در اختتاميهي جشنوارهي تئاتر كودك و نوجوان در اصفهان: صفارهرندي: پس از انقلاب اسلامي هنر ما مردميتر شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
پانزدهمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد و همچنان اعلام شد كه چهارمين دورهي جشنواره سال آينده هم در اصفهان برگزار ميشود و مصطفي رحماندوست دبير اين جشنواره باقي ماند.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم اختتاميهي اين جشنواره كه شامگاه روز شنبه 20 مهرماه در تالار رودكي اصفهان برگزار شد، طي سخنان كوتاهي از همهي هنرمندان، دستاندركاران برپايي جشنواره از كودكان كه رونقبخش آن بودند و از مردم اصفهان كه ميزبان خوبي براي اين جشنواره بودند و از استانداري اين استان تقدير و تشكل كرد.
محمدحسين صفارهرندي گفت: دنياي كودكان صميمي و معصوم است و هرآن كه به آن منصوب باشد پر از صفا و صميميت است و اينجاست كه تئاتر كودكان براي بزرگسالان هم دلنشين است. بنابراين بايد پاسدار معصوميت تئاتر كودك باشيم و فضاي اين تئاتر را به تئاتر بزرگسال هم منتقل كنيم.
او سپس خواستار توجه بيشتر به تئاتر كودك و نوجوان شد و اضافه كرد: تئاتر كودك با تئاتر براي كودك متفاوت است و هر دو گونه مهماند و بايد مورد توجه قرار بگيرند. خوشبختانه پس از پيروزي انقلاب كه مقدرات مردم به خودشان سپرده شد، هنر ما هم مردميتر شد و در اختيار عامهي مردم قرار گرفت.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين مراسم مصطفي رحماندوست دبير جشنواره گزارش خود را ارايه كرد.
رحماندوست گفت: در سه سال گذشته خوب يا بد تلاش كردم چراغ تئاتر كودك و نوجوان روشن بماند كه با كمك مركز هنرهاي نمايشي و اداره ارشاد امكانپذير شد.
او با اظهار خرسندي از اينكه جشنواره تئاتر كودك از حد يك جشنواره منطقهاي به يك جشنواره بينالمللي تبديل شده است ادامه داد: نميدانم اهالي تئاتر به تلاش ما چه نمرهاي ميدهند؟! اما پيش از ديدن كارنامه خود پندهايي براي آنان دارم.
به اعتقاد او بيتوجهي اهالي تئاتر به ادبيات كلاسيك و مدرن حركت تئاتر ما را كند كرده است.
او ادامه داد: نوآوري كاري ستوده است، اما نه براي آنان كه از سر تقليد و ناتواني اصول كهن تئاتر را زيرپا ميگذارند، بسياري از اهالي تئاتر خود را نيازمند صحنههاي گوناگون، نور، صدا، دكور و لباس ميدانند تا بتوانند كاري را عرضه كنند و هرزمان يكي از اينها كم شود تمام ناتواني خود را بر گردن كمبود امكانات ميگذارند، درحاليكه با تكيه به قدرت خيال تماشاگران كاري كنيم تا ديگران امكاناتشان را به پاي شما بريزند و امكانات را گدايي نكنيم.
او به دبير بعدي جشنواره پيشنهاد كرد: اولويت را به آثاري بدهد كه بر پايه تئاتر «بيچيز» خلق شدهاند.
در بخش ديگري از اين مراسم بختياري استاندار اصفهان با ارايه سخنان كوتاهي گفت: جاي اينگونه جشنوارهها در كشور ما خالي است. اگر نگاهي به روايات داشته باشيم و نحوه رفتار با كودكان و آداب تربيت آنان را مورد توجه قرار دهيم، درمييابيم كه اين امور جايگاه بسيار ارزشمندي در معارف اسلامي ما دارد.
وي افزود: پرداختن به كودكان پرداختن به آينده بشريت است، اگر كودكان را كه امانتهايي نزد ما هستند با شيوه درستي تربيت كنيم آينده بشريت بيمه خواهد شد.
به گفتهي او در عرصهي شيوه رفتار با كودكان در آغاز راه هستيم، هرچند آموزههاي بسياري داريم و جشنوارهاي همچون تئاتر كودك و نوجوان زمينهساز اجراي احكام نوراني اسلام است و منشأ بركات زيادي خواهد بود.
در ادامه اين مراسم بزرگداشت منصور خلج نمايشنامهنويس، كارگردان و پژوهشگر تئاتر توسط محسن چينيفروشان مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و مصطفي رحماندوست برگزار شد.
منصور خلج گفت: به خاطر اظهار لطفي كه به من ابراز شده است، سپاسگذارم و اميدوارم بتوانم حركتي را كه طي سالها در پيش گرفتهام ادامه دهم.
* جوايز
مسابقهي نمايشنامهنويسي: جايزه اين بخش به طور مشترك به امير مشهديعباس و محمد برومند اهدا شد، اين جايزه توسط محمد ميركياني مدير گروه كودك شبكه دو همراه با رضا بابك ارايه شد.
جايزه انجمن نويسندگان كودك و نوجوان: بيانيهي اين جايزه توسط عباس جهانگيريان ارايه شد.
رضا كوچكزاده به خاطر نمايش «يك بازي تازه»، اكرمالسادات ابوالمعالي به خاطر نمايش «عروسكها بخيل نيستند»، مجتبي مهدي به خاطر نمايش «آي آدميزاد» تقدير شدند.
جايزه ويژهي اين بخش به «دوست عجيب من» نوشتهي اكرم اصغري و محسن ايمانخاني ارايه شد.
جوايز مسابقه ايران: جوايز اين بخش توسط معاون شهردار اصفهان، مديركل ارشاد استان و دبير جشنواره ارايه شد.
منوچهر اكبرلو به عنوان نمايندگان هيئت داوران بيانيهي اين بخش را خواند.
جايزه پوستر و بروشور به روشنك كريمي به خاطر نمايش «آي آدميزاد»، جايزه موسيقي به جواد و رضا رضايي به خاطر نمايش «كوچولو ميخواست بفهمه»، طراحي لباس به احمد پناهنژاد به خاطر نمايش «عروسكها بخيل نيستند»، طراحي صحنه به جواد مهماندوست به خاطر نمايش «پرواز كاغذي» اهدا شد.
همچنين جايزه دوم بازيگري زن به مريم اكبري به خاطر نمايش «دوست عجيب من»، جايزه اول بازيگري زن به آرام زنجاني به خاطر نمايش «كوچولو ميخواست بفهمه»، جايزه دوم بازيگري مرد به پژمان روشن به خاطر نمايش «من و گربه و يك موش»، جايزه اول به جويا پورمشكور به خاطر نمايش «من و گربه و يك موش»
در بخش نمايشنامهنويسي هيئت داوران برگزيدهاي نداشت، اما دو نمايشنامهي «دوست عجيب من» نوشتهي محسن ايمانخاني و «كوچولو ميخواست بفهمه» نوشته احمد رضايي مشروط به اصلاحات لازم به برگزاركنندگان جشنواره معرفي شدند.
در بخش اشعار نمايشنامه نيز هيئت داوران هيچ برگزيدهاي نداشت.
منوچهر اكبرلو در اينباره گفت: به خاطر سيستم نامناسب صداي سالنها امكان شنيدن هيچ شعري را نداشتيم البته حتما شعرهاي خوبي وجود داشته است.
جايزه كارگرداني به احمد رضايي درخشاني به خاطر نمايش «كوچولو ميخواست بفهمه» ارايه شد.
نمايش «حسنك كجايي» به كارگرداني احمد سليماني از قم به عنوان اثر برگزيدهي تماشاگران كودك و نوجوان انتخاب شد و مقرر شد با حمايت ارشاد اصفهان پنج اجراي عمومي در اين شهر داشته باشد.
* جوايز مسابقهي بينالملل
بيانيهي اين بخش توسط گرد تاوبه ارايه شد.
در اين بيانيه اظهار اميدواري شده بود براي ايجاد رشته تئاتر كودك در دانشگاهها تلاش شود.
همچنين با ابراز خرسندي از استقبال مردم در مديريت بهتر برگزاركنندگان جشنواره تأكيد شده بود.
جوايز اين بخش توسط صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي- ، محمدحسين ايماني خوشخو -معاون هنري- و بختياري - استاندار اصفهان - ارايه شد.
عليرضا خمسه به عنوان نماينده هيئت داوران با گراميداشت اين روز، حاصل جوايز اين بخش را خواند.
جايزه موسيقي به نمايش «هانس خوشحال» از روسيه، جايزه طراحي صحنه به حسن وارسته و مهدي نيكروش به خاطر نمايش «حسنك كجايي»، جايزه بازيگري زن به نمايش «هانس خوشحال» از روسيه، بازيگري مرد به پسرهاي نمايش «بچههاي خاكستري» از ايران، جايزه نمايشنامهنويسي به «هانس خوشحال» از روسيه و جايزه كارگرداني به محمد عاقبتي به خاطر نمايش «اسكار و مامان صورتي» ارايه شد.
محمد عاقبتي هنگام دريافت اين جايزه از خبرنگاران و تماشاگراني كه پشت درهاي سالن مانده بودند و نتوانسته بودند از نمايش او ديدن كنند عذرخواهي كرد.
جايزه ويژهي جشنواره به گروه نمايش «ميليونها لبخند» ارايه شد، حامد زحمتكش و مهدي فرشيدي سپهر كارگردانهاي اين نمايش تنديس خود را به مرتضي حيدري مدير تئاتر كانون پرورش فكري ارايه كردند.
* حاشيهها
اين مراسم با اقامه نماز جماعت در طبقه دوم تالار رودكي اصفهان آغاز شد.
در آستانه برگزاري مراسم تعدادي از حاضران با مصطفي رحماندوست عكس يادگاري گرفتند.
در آغاز مراسم حضور عكاسان و فيلمبرداران در فاصله نزديك به صحنه امكانپذير نبود.
مراسم با حدود نيمساعت تأخير برگزار شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]