واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس: صادرات كليد محوري توسعه هر كشوري است
اقتصاد. ژاپن . ايران . فروزش
توكيو- نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي روز يكشنبه ، گفت:
صادرات كليد محوري توسعه هر كشوري است.
پيمان فروزش كه براي شركت در دومين سمينار مشترك ايران و ژاپن در خصوص زعفران و گياهان دارويي در ژاپن در توكيو بسر ميبرد، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: با توجه به اين كه صادرات كليد توسعه هر كشوري است و با توجه به مزيتها و پتانسيلهايي كه در هر كشوري وجود دارد ، مساله صادرات براي افزايش رشد اقتصادي از جايگاه خاصي برخوردار است.
فروزش اظهار داشت: ما هم با توجه به اين كه در برنامه چهارم توسعه اقتصادي كشور بايد سالانه به طور متوسط هشت درصد رشد اقتصادي داشته باشيم ، ناگزير به افزايش صادرات صادرات هستيم .
وي خاطرنشان كرد: براي انجام صادرات موفق بايد بر مبناي پتانسيلها و مزيتهايي كه در كشور وجود دارد، كار و تلاش كرده و براي آن فكر كنيم تا بتوانيم توليد را افزايش داده و در كنار آن كيفيت را افزايش دهيم تا بتوانيم بازارهاي خارجي و منطقه را تسخير كنيم.
فروزش گفت: با توجه به اين امر مهم ما درمجلس هشتم فراكسيوني را با عنوان فراكسيون توسعه و صادرات كالاهاي غيرنفتي تشكيل دادهايم كه در راستاي افزايش رشد صادرات و افزايش رشد اقتصادي و همچنين افزايش سهم صادرات در توليد ناخالص داخلي و برنامههايي كه بتواند مشكلات صادرات را حل كند، است.
وي خاطرنشان كرد: صادرات را نبايد فقط تا نقطه صفر مرزي درنظر بگيريم و بايد به بازارهاي دنيا متصل شويم و صادركنندگانمان را بايد با بازارهاي هدف آشنا كنيم و اطلاعات لازم و كافي را در اختيار صادركنندگان و توليد كنندگانمان قرار دهيم تا بتوانند به راحتي برنامههاي خود را در خارج از كشور ارايه كنند.
نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ، گفت: در همين راستا برنامههايي را در مجلس داريم و برنامههايي نيز در دولت وجود دارد كه به اين نقطه دست يابيم.
فروزش افزود: باتوجه به اين كه روز ملي صادرات نيز نزديك است ، انتظار ميرود برنامهها منسجم تر شود و يك استراتژي توسعه صادرات را تدوين كنيم كه براساس آن استراتژي حركت كنيم.
وي اضافه كرد: ما در فراكسيون توسعه و صادرات كالاهاي غيرنفتي اولين كاري كه خواهيم كرد ، استراتژي توسعه صادرات را براي تمامي محصولات تدوين مي كنيم و به توليدكنندگان و صادركنندگانمان ميگوييم كه بايد در اين راستا حركت كنند.
وي گفت: در همين حال اگر موانعي هم در داخل و يا خارج وجود داشته باشد، سعي ميكنيم در داخل مجلس و دولت با همكاري همديگر آنها را رفع كنيم و در خارج از كشور نيز سفارتخانههاي ما برنامههاي سياسي شان را پشتوانه اقتصادي قرار دهند و درراستاي اهداف اقتصادي عمل كنند.
وي با اشاره به برگزاري دومين سمينار مشترك ايران و ژاپن در خصوص زعفران و گياهان دارويي كه روز جمعه گذشته در محل سالن فردوسي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن برگزار شد، گفت: زعفران و گياهان دارويي از مهمترين مزيتهاي كشور در بخش صادرات غير نفتي است و پتانسيل خيلي خوبي داريم اما سهم ما در بازار داخلي و خارجي در اين زمينه خيلي ناچيز و در سطح صفر است.
رييس فراكسيون توسعه و صادرات غيرنفتي مجلس شوراي اسلامي ، افزود: انتظار مي رود كه اين گونه مزيتها جايگزين درآمدهاي نفتي ما شود و هدف هم آن است كه بتوانيم از اين منابع خدايي كه در كشور داريم ، اعم از اقليم و تنوع آب و هوايي و امكاناتي كه وجود دارد ، استفاده كنيم و در آينده نزديك به اين هدف دست يابيم.
فروزش در خصوص جايگاه ژاپن در بخش صادرات غير نفتي ايران به آن گفت:
ژاپن از نظر صادرات غير نفتي براي ايران فوقالعاده كشور استراتژيكي است.
وي افزود: علت آن است كه ژاپن جمعيت بالايي دارد و به علت آسيايي بودن اين كشور ، فرهنگ مردم آن نيز تا حدودي به فرهنگ ما نزديك است و از سوي ديگر اين كشور بازار هدف اكثر كشورهاي عمده دنيا و دومين اقتصاد جهان است فروزش با بيان اين كه نگاه به كيفيت در ژاپن فوقالعاده مهم است ، گفت:
نخستين موضوعي را كه اين سمينار به ما گوشزد كرد و متوجه آن شديم آن است كه ما هر محصولي را كه ميخواهيم در بازار ژاپن وارد كنيم بايد در وهله نخست به كيفيت آن توجه كنيم و اين كيفيت بايد در حد بالا و استانداردهاي جهاني و همچنين بر اساس فرهنگ ، آداب و رسوم و قوانين آن كشور باشد.
رييس فراكسيون توسعه و صادرات غيرنفتي مجلس شوراي اسلامي در ادامه يادآور شد: ما بايد شرايط اقتصادي صادرات خود را بر اساس ويژگيهاي هر كشوري تدوين كنيم كه ژاپن از جمله كشورهايي است كه براي ورود در بازار آن بايد از يك برنامه ريزي دقيق تر، با يك سيستم روشنتر در حوزه كيفيت ، استاندارد و توليد ، استفاده كنيم و اگر اين جايگاه باز شود، دنيايي به سمت ايران باز ميشود كه ميتوانيم در آن موفق باشيم.
فروزش با اشاره به روابط خوب دو كشور، گفت: متاسفانه سهم صادرات ما به ژاپن فوقالعاده ناچيز است اما ميتوانيم با توجه به قرابت دو كشور، شرايطي كه در اين كشور وجود دارد، بيشتر خود را به آن نزديك كنيم.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]