واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به زندگينامه چهارمين شهيد محراب آيتالله اشرفي اصفهاني
داخلي. سياسي. شهيد. محراب.
بيست و ششمين سالگرد شهادت آيتالله عطاءالله اشرفي اصفهاني بيست و سوم مهر ماه جاري در دانشكده علوم قرآني كرمانشاه برگزار ميشود.
شهيد آيتالله اشرفي اصفهاني از چهرههاي ماندگارانقلاب اسلامي و از ياران صديق امام خميني (ره) به شمار ميرود كه تا آخرين لحظه از همراهي و ياري محرومان، رزمندگان اسلام و پشتيباني از رهبري انقلاب فروگذار نكرد.
آيتالله اشرفي اصفهاني فرزند مرحوم حجتالاسلام ميرزا اسدالله در ۱۲۷۹شمسي در خميني شهر اصفهان متولد شد، پدر بزرگوار ايشان از عالمان عامل و با فضيلت بود كه اجدادشان به علماي جبل عامل ميرسد.
شهيد اشرفي اصفهاني پس از آموختن دروس مقدماتي در خمينيشهر در ۱۲سالگي رهسپارحوزه علميه اصفهان شد و دروس ادبيات و سطح رانزد حضرات آيات فشاركي و حاج سيدمحمد درچهاي فرا گرفت.
در ۲۰سالگي رهسپار حوزه علميه قم شد و مدت يك سال از محضر آيت الله - العظمي حايري كسب علم كرد، پس از ارتحال آيتالله حائري نزد حضرات آيات عظام سيدمحمدتقي خوانساري، حجت كوه كمرهاي و سيد اسماعيل صدر به كسب علم پرداخت و مدت ۱۰سال از دروس خارج فقه و اصول آنها بهره برد.
آيتالله اشرفي اصفهاني منظومه و اسفار را نزد امام خميني (ره) آموخت و پس از ورود آيتاللهالعظمي بروجردي به حوزه علميه قم به محضر پرفيض ايشان شتافت و به مدت ۱۲سال از محضر آن مرجع بزرگ بهره برد.
در اين مرحله آيتالله اشرفي اصفهاني، ضمن تدريس رسايل و مكاسب، از سوي آيتاللهالعظمي بروجردي و به اتفاق چند تن ديگر از شخصيتهاي علمي حوزه مامور رسيدگي به امور تحصيلي طلاب شد و نظارت بر امتحانات و مدارج علمي حوزه را بر عهده گرفت.
شهيد محراب در ۱۹سالگي موفق به كسب اجازه امامت نماز جماعت از سوي مرحوم آيتالله فشاركي در اصفهان شد و اجازه اجتهاد را در ۴۰سالگي از مرحوم آيتالله خوانساري و اجازه نقل روايت را از مرحوم شيخ آقا بزرگ طهراني دريافت كرد.
نمايندگي رهبر كبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) در سال ۱۳۴۲براي آن شهيد بزرگوار صادر شد.
در موقعيتي كه غرب كشور و بخصوص استان كرمانشاه به شدت نياز به اقدامات فرهنگي داشت، مرحوم آيتالله بروجردي در سال ۱۳۳۴اقدام به تاسيس مدرسه علميه كرمانشاه كرد و درسال ۱۳۳۵شهيد آيتالله اشرفي به همراه دو تن ديگر از علماي حوزه علميه قم به اين شهر اعزام شدند تا به تعليم، تعلم و نشر معارف اسلامي و اقامه نمازجماعت درمسجد آيتالله بروجردي كرمانشاه بپردازد.
شهيد محراب از آغاز نهضت اسلامي در سال ۱۳۴۲تا پيروزي انقلاب اسلامي و پس از آن همواره رهبري نهضت و حمايت از امام راحل و انقلاب را در غرب كشور بويژه استان كرمانشاه بر عهده داشت.
اين شهيد والامقام راهپيماييها و تظاهرات قبل از انقلاب را در استان شخصا هدايت ميكرد.
شهيد اشرفي اصفهاني سرانجام در پي هجرت حضرت امام (ره) از نجف به پاريس شبانه دستگير و رهسپار زندان كميته شهرباني تهران شد تا آنكه درپي اعتراض مردم كرمانشاه و مراجع تقليد آزاد گرديد.
ايشان پساز پيروزي انقلاب اسلامي ازسوي حضرت امام (ره) به عنوان نماينده تام الاختيار ايشان در منطقه غرب و امام جمعه كرمانشاه منصوب شد و مدت ۳۸ ماه به اقامه نمازجمعه پرداخت و در اين مدت مساجد، ابنيه و مدارس علميه متعددي به همت ايشان در خميني شهر و استان كرمانشاه بازسازي و ساخته شد.
شهيد محراب از آغاز دفاع مقدس درشهريور ۱۳۵۹تا روز شهادت همواره مساله جنگ تحميلي و بسيج مردم به منظور كمك به جبههها و حضور پرشور رزمندگان در جبهههاي غرب و جنوب را در راس مسايل كشور ميدانست و در اين راه لحظهاي آرام نبود و به طور مرتب و مستمر در جبههها حضور مييافت و حتي براي تقويت روحيه رزمندگان دو نوبت لباس رزم سپاهي پوشيد و براي شركت در عمليات ثبت نام كرد.
رزمندگان جبهههاي دفاع مقدس، بويژه جبهه غرب خاطرات بسياري از آن شهيد بزرگوار و سخنان پرشور و عبادات مخلصانه ايشان به ياد دارند.
آن شهيد برغم كهنسالي به فرماندهان سپاه و ارتش مرتب گوشزد ميكرد كه من هميشه آماده رفتن به جبههها هستم و در آخرين سفر نيز در عمليات مسلم بن - عقيل حضور داشت.
شهيد اشرفي اصفهاني داراي تاليفات و آثار متعددي در علوم اسلامي و مباحث اجتماعي است از جمله اين آثار ميتوان به كتابهايي همچون مجمع الشتات في- اصول الاعتقادات ( ۷جلد) در اصول عقايد و مباحث مختلف اسلامي، برهان قرآن در علوم و معارف قرآني، خطبههاي نماز جمعه كرمانشاه (۲جلد) در بيان مسايل اسلامي و اجتماعي و بررسي غيبت حضرت ولي عصر (عج) اشاره كرد.
شهيد محراب همواره آرزوي شهادت داشت و پس از شهادت آيت الله صدوقي ميفرمود: اميدوارم چهارمين شهيد باشم، حتي زماني كه نخستين توطئه ترور ايشان در ماه رمضان ۱۳۶۰ناكام ماند افسوس ميخورد كه چرا به فيض شهادت نايل نيامده است.
سرانجام در روز جمعه ۲۳مهر ماه سال ۱۳۶۱آيتالله عطاء الله اشرفي اصفهاني در سن ۸۰سالگي در مسجد جامع كرمانشاه و در سنگر نماز جمعه به دست منافقين كوردل به فيض شهادت نايل آمد و به ديدار حق شتافت.
امام خميني (ره) در بخشي از پيام خود به مناسبت شهادت آيت الله اشرفي اصفهاني فرمودند: شهيد عزيز محراب اين جمعه ما از شخصيتهايي بود كه اينجانب يكي از ارادتمندان اين شخص والامقام بودم و هستم، اين وجود پربركت و متعهد را قريب ۶۰سال ميشناختم.
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]