واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفرمقاومت در قاب عكس
نمايش عكس هاي ماندگار كه ثمره تلاش و زحمت گروهي از عكاسان خبرگزاري جمهوري اسلامي در هشت سال دفاع مقدس است امروز بعد از گذشت كمتر از دو دهه از آن دوران، براي آناني كه كوله باري از خاطرات روزهاي جنگ را بر دوش دارند ،همچون سفري به روشنايي هاي گذشته است .
سفر مقاومت كه با پيروزي انقلاب اسلامي و شروع هشت سال دفاع مقدس آغاز شد و پاياني نيز براي آن متصور نيست.
شهيد " داريوش گودرزي كيا " ، جاويد الاثر "كاظم اخوان " و " محمود ظهيرالديني" ، "علي فريدوني" ،"عربعلي هاشمي" ،" مجيد كريميان" ، "احمد ناطقي" ، "امير علي جواديان "،"سيف الله صمديان" ، " محمد رازدشت" و "حميدي" از جمله عكاساني هستند كه بيش از 50 اثر ماندگار از دوران هشت سال دفاع مقدس را در شرايطي سخت و پرخطر به تصوير كشيده و اكنون پس از گذشت بيش از دو دهه درنمايشگاه " السابقون " در موزه هنرهاي معاصر فلسطين به نمايش عموم گذاشته اند.
نمايشگاه السابقون 31 شهريورماه همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس برپا شد و با استقبال خوب مردمي تا 30 مهرماه تمديد گرديد.
به گزارش ايرنا از محل برپايي نمايشگاه در ورودي نمايشگاه ،عكسي از چند شهيد عكاس در جبهه هاي جنگ بر ديوار نصب شده است كه مربوط به مراسم سالگرد شهداي عكاس است. اين عكس مزين به امضاي جمعي از عكاسان دفاع مقدس است كه گويي مي خواستند با امضاي اين عكس ، بار ديگر بر ادامه راه شهداي هشت سال دفاع مقدس صحه گذارند.
بازديد مقام معظم رهبري از منطقه عملياتي والفجر 10 در زمان رياست جمهوري ايشان ، ايستگاه صلواتي عمليات رمضان ، منطقه دشت عباس در دوم فرودين ماه 1362 ، ديگ هاي بزرگ غذا و رزمندگاني كه در نوبت براي دريافت غذا هستند ، سقاها ي جبهه و دهها رزمنده تشنه و صحنه دستگيري اسراي عراقي در شهر طويله عراق از جمله تصاويرعكاسان نمايشگاه السابقون است كه از روزهاي ماندگار جنگ ، به يادگار مانده است .
در فاصله اي نه چندان دورتر ،عكسي از دهها رزمنده در حالي كه در دي ماه 1365 در خاك سرد سنگر - تانك - آرميده اند ، به چشم مي خورد و بالاخره تصويري از چهره مصمم رزمنده گمنام عمليات والفجر 4 كه خاك جبهه بر ديدگان وي نشسته است و عمق نگاه او پروانه ياد هر بيننده را به جبهه هاي نبرد جايي كه ميعادگاه هزاران هزار شهيد دفاع مقدس است ، مي برد .
"علي فريدوني " يكي از مسوولان برپايي نمايشگاه السابقون در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت : در اين نمايشگاه كه در موزه هنرهاي معاصر فلسطين در تهران برپا است ، 50 اثر ماندگار و منتخب از آثار عكاسان "ايرنا"، حضور با شكوه و عزتمند رزمندگان سلحشور ميهن اسلامي درمناطق عملياتي و جبهه هاي حق عليه باطل درطول دوران هشت سال دفاع مقدس را روايت مي كند.
وي افزود : اين نمايشگاه با همكاري انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس ، فرهنگسراي پايداري و موزه هنرهاي معاصر فلسطين از 31 شهريورماه و به مناسبت هفته دفاع مقدس برپا شده است و قرار بود تا 15 مهر ماه پذيراي علاقه مندان باشد ولي به دليل استقبال مردم به ويژه جوانان ، زمان آن تا 30 مهرماه تمديد شد.
"مهدي سروري " يكي از عكاسان انقلاب و دفاع مقدس و از بازديد كنندگان اين نمايشگاه به خبرنگار ايرنا گفت : آثار عكس ارايه شده در اين نمايشگاه بسيار غني و پر محتوي است و از اين رو به سادگي هرچه تمام تر در نمايشگاه ارايه شده اند زيرا محتوي و مضمون عكس ها خود گوياي همه چيز است .
وي خاطرنشان كرد كه ساده ارايه شدن اين آثار، قابل تحسين است و با توجه به اين كه در اين نمايشگاه شاخص ترين عكس هاي هشت سال دفاع مقدس به نمايش درآمده است ،مي توان گفت كه سادگي ارايه آثار بر جذابيت آنان به ويژه براي مخاطبان خاص كه آن روزگاران را تجربه كرده ، افزوده است .
اين عكاس دفاع مقدس، گفت : امروزه متاسفانه برگزاركنندگان نمايشگاه هاي هنري ، كمتر به مخاطب شناسي توجه مي كنند و برپايي نمايشگاه هايي با مضمون حماسي و دفاع مقدس با كمترين جذابيت ها در كشورما همراه است چنان كه اغلب اين نمايشگاه ها ، جذابيت هاي لازمه براي جذب نسل جوان كه آن دوران را تجربه نكرده اند را دارا نيستند .
" علي محمدي " يكي ديگرازبازديد كنندگان اين نمايشگاه به خبرنگار ايرنا گفت : برپايي اين نمايشگاه در روزگاراني كه نزديك به دو دهه از هشت سال دفاع مقدس مي گذرد لازم و ضروري است زيرا بايد صحنه هاي جنگ براي آنان كه آن دوران را تجربه كردند و جواناني كه آن دوران را به ياد ندارند، يادآوري شود .
به گفته وي عكس به عنوان يكي از مستندات تاريخي يكي از بهترين و گويا ترين وسيله ارتباطي است كه دلاورمردي هاي رزمندگان اسلام را به شكل مستند به تصوير كشيده است، هرچند كه شايد اين نمايشگاه ها از نظر نحوه برپايي ، تعداد آثارارايه شده و ابعاد مختلف دچار كاستي ها و كمبودهايي باشند ولي اين ضعف ها مانع برپايي اين نمايشگاه ها نمي شود.
اين هنرمند عكاس جوان خواستار برپايي نمايشگاه هاي عكس دفاع مقدس به صورت دايمي شد و گفت كه برپايي اين نمايشگاه ها نبايد فقط مختص هفته دفاع مقدس باشد .
در دفتر يادبود نمايشگاه السابقون هم، دست نوشته اي خود نمايي مي كند كه با امضاي "محمد جعفر بهداد" مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي به ثبت رسيده است:
" غيرت و قدرشناسي عكاسان دفاع مقدس نسبت به همسنگران و ياران روزهاي خاطره انگيز جنگ دفاعي ، سبب شد تا ما امروز ميهمان نمايشگاه السابقون باشيم ، اينجا فرصتي است تا عكاسان جبهه و جنگ ديده ، ما را به سال هاي نه چندان دور، به روزهاي خوب بي ريايي ، يكدلي و جهاد ببرد .ايجاد امكان تجديد خاطرات جنگ براي جبهه رفته ها و نيز انعكاس زيبايي هاي دوران دفاع مقدس براي نسل جديد ، خود جهادي است كه در نزد خداوند پربهاست .
دست يكايك عزيزان غيرتمندي كه بي مزد و بي منت ، اين نمايشگاه اثر گذار را با نام زيباي السابقون برپا كرده اند ، مي بوسم و به ايشان به خاطر داشتن چنين توفيق بزرگي تبريك مي گويم ."
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]