تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827971634




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ساينس مانيتور: آيا عصر پذيرش بي قيد و شرط بازارهاي آزاد به سر آمده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ساينس مانيتور: آيا عصر "پذيرش بي قيد و شرط" بازارهاي آزاد به سر آمده است؟
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/07/20
روزنامه كريستين ساينس مانيتور نوشت با وجود آنكه اروپا، سرمايه داري لجام گيسخته آمريكا را عامل بحران مالي جهان مي داند، اما نهادهاي مالي امريكا زودتر از اروپا بهبود خواهند يافت.
اين روزنامه در مطلبي در پايگاه اينترنتي خود به قلم جفري وايت از برلين گزارش داد چهره اقتصادي آمريكا همچون سرمايه داري قمار باز در كازينويي در لاس وگاس كه مي خواهد قمار كند و جوايز را درو كند، هميشه با قمار در بارهاي اروپا متفاوت بوده است.
ساينس مانيتور مي افزايد اكنون اينجا در اروپا كه مدتهاست سنگر بي اعتمادي نسبت به سرمايه داري بي قيدو بند بوده است در پس اين بحران مالي سوالي مطرح شده است و آن اينكه آيا عصر "پذيرش بي قيد و شرط" بازارهاي آزاد به سر آمده است؟
نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه خطا ناپذيري بازارهاي آزاد را رد كرد. وزير مالي ايتاليا نيز در حال تبليغ كتاب پرفروش خود است كه رساله اي بر ضد جهاني سازي است. همتاي آلماني وي ، انگشت اتهام را به سمت آمريكا نشانه رفته است و اخيرا گفته است آمريكا مسئول و كانون اين بحران است.
فريدهلم هنگزباخ مفسر محافظه كار روزنامه آلماني زود دويچه اخيرا نوشت " از نظر برخي ها در اروپا اين بحران مالي پيروزي با امتياز براي نظام مالي اروپا در برابر نظام مالي آنگلو آمريكن است".
هرچند اين اظهار پيروزي ناشي از شكست نظام مالي آمريكا كم كم در ايتاليا و اروپا رنگ باخت زيرا اين كشورها در هفته هاي اخير با فروپاشي بسياري از نهادهاي مالي خود مواجه شدند و نتوانستند براي نجات از فروپاشي اقتصادي، نظام مالي خود را سر پا نگه دارند. براي مثال ايسلند به گفته گير هارده Geir Haarde نخست وزير اين كشور، در معرض خطر ورشكستگي ملي قرار دارد.
هرچند آنها بر ماهيت فلسفي متفاوت اقتصاد بازار اروپا و آمريكا تاكيد مي كنند و مي گويند سياست مالي آمريكا مورد قبول كشورهاي اروپايي نيست. البته هر دو سوي آتلانتيك در حال مقابله با اين بحران و تعيين مسيري هستند كه سرمايه داري پس از بهبود و باز سازي نظام هاي مالي بايد در پيش گيرد.
اين مقاله مي افزايد آمريكا و تا حدي انگليس، به طور سنتي از رويكرد سهل گيري در زمينه سياست هاي اقتصادي پيروي كرده اند كه مبتني بر ريسك پذيري است: سياستي كه بر پايه اعتماد به نهادهاي مالي و خودداري از اعمال نفوذ بر آنها مبتني است. در حالي كه قاره اروپا در اين زمينه محتاط تر بوده و هر كشوري قوانيني در اين زمينه وضع كرده است و تلاش كرده اند رفاه اجتماعي و امنيت شغلي را در اولويت قرار دهند.
پيتر آيرلند Peter Ireland استاد اقتصاد در دانشكده بوستون مي گويد" راهبرد اروپا عمدتا به نجات پس اندازكننده هاي كوچك فكر مي كرد و بعد از آن نگران موسسات مالي بزرگ بود. هرچند آمريكا درست عكس اين كار عمل كرد و از ابتدا به فكر نجات نهادهاي مالي افتاد و بعد از ان به فكر پس انداز كننده هاي كوچك افتادند."
استفان بلمير تحليلگر بانك دويچه مي گويد" مدل اقتصادي اروپا معايبي داشته است. ميل به وضع قواعد اقتصادي سبب مي شود اقتصاد اروپا نتواند همچون آمريكا به سرعت خود را بازسازي كند."
اولاف گرسمن تحليلگر مي گويد" در عصر صنعتي قديم ، نظم بهتر نتيجه مي داد در حالي كه در شرايط كنوني كه انعطاف بر نظم و كار حرفه اي ترجيح دارد سياست اقتصادي آمريكا راه بهتري براي تجارت است".
پس وقتي رهبران اروپا سرمايه داري آمريكا را سرزنش مي كنند اين كار آنها بيشتر عوام گرايي است؟ نه اين گونه نيست. گرهارد ايلينگ محقق موسسه مطالعات اقتصادي در مونيخ مي گويد : بحران مالي نشان داد كه دولت ها بايد قواعدي را براي نظام هاي مالي وضع كنند كاري كه اروپا در اين زمينه انجام داده است.
به عنوان مثال در اجلاس سال گذشته سران جي هشت در آلمان، آنگلا مركل صدر اعظم آلمان خواستار تنظيم مقررات بيشتري بر موسسات مالي خصوصي شد. در حالي كه آمريكا و انگليس در اين زمينه مقاومت كردند . هرچند به گفته تحليلگران اين وضعيت اكنون دچار تغيير شده است و امريكا نيز بايد در مسير اروپا حركت كند.
بروكسل پيشنهاد كرده است بايد نظارت بيشتري بر بانك هاي بين المللي كه در چند كشور اروپايي شعبه دارند صورت گيرد. همچنين در آينده نزديك بايد قوانين حسابداري اروپا تغيير يابد و محدوديت هايي بر وام دهي بانك ها وضع شود.
افكار عمومي در اروپا از نظارت بيشتر مالي حمايت مي كنند و اين بحران به نفع بي اعتمادي پنهان اروپايي ها تمام شد. به ويژه در آلمان كه مدتهاست اقتصاد بازار سوسيال را در پيش گرفته است كه تركيبي از اصول سرمايه داري با حمايت گسترده از كارگران و ارزش هاي رفاه اجتماعي بوده است.
اكنون آلمان از منتقدان كمك مالي به نهادهاي خصوصي براي مقابله با بحران مالي است. دولت آلمان كه سال گذشته با مشكلات ناشي از رسوايي ماليات بر در آمد شركت ها دست و پنجه نرم مي كرد به علت نظارت كافي نكردن بر اين نهادها با فشار زياد داخلي روبروست.
يكي از اعضاي حزب ليبرال در دولت آلمان مي گويد " آلمان هميشه بين انتخاب نوعي سرمايه داري از يك سو و نوع جديدي از سوسياليسم مدرن در نوسان بوده است".
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن