واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مجيدي: با سرمايهگذاري اندك، نميتوان انتظار بيش از حد از سينما داشت
فرهنگي. سينما. نشست
مجيد مجيدي كارگردان سينما، گفت: با سرمايهگذاري اندك و توجه ناكافي به سينما، مسئولان نميتوانند انتظار بيش از حد از سينما داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، كارگردان فيلم آواز گنجشك ها، در نشست خبري روز شنبه با خبرنگاران ، خطاب به منتقدان مختلف سينما، با طرح اين پرسش كه چقدر در سينماي ايران سرمايهگذاري شده كه انتظار خروجي از آن داريم؟، توضيح داد: در طول ۳۰سال گذشته، در مجموع حدود ۲۰۰ميليارد تومان در اين بخش هزينه شده است.
مجيدي اين مطلب را در نشست رسانهاي فيلم آواز گنجشكها و بررسي نحوه حضور سينماي ايران در رويدادها و مجامع بينالمللي ، كه با كمال تبريزي كارگردان، مهران كاشاني فيلمنامه نويس و رضا درستكار منتقد، در فرهنگسراي رسانه تهران برگزار شد ، عنوان كرد.
كارگردان آواز گنجشكها با اشاره به بودجه اختصاصي سينما، گفت : از حدود ۳۰ميليارد تومان بودجه اختصاص يافته به سينما در سال جاري، حدود ۱۰ ميليارد تومان صرف پرداخت حقوق به كارمندان اداري و هزينههاي جاري و پنج ميليارد تومان صرف برپايي جشنوارههاي مختلف شده، بخشي مربوط به بازسازي سينماها بوده و در نهايت چيزي حدود پنج ميليارد تومان صرف توليد فيلم شده است.
وي با اشاره به اينكه هزينه متوسط توليد هر فيلم در حدود ۴۰۰ميليون تومان است، پرسيد كه اختصاص پنج ميليارد تومان براي توليد چيزي حدود ۷۰ اثر در سال، به كجا ميرسد؟
وي تصريح كرد: با اين وضع، باز هم همه از سينما طلبكار هستند. نقد كردن سينما از طرف سينماگران منطقي است، اما نقد اين بخش توسط برخي مسئولين پذيرفته نيست، آنها براي سينما چه كرده اند؟
مجيدي، با انتقاد از مجلس هفتم و نگرش دوره گذشته كميسيون فرهنگي اين نهاد، افزود: كميسيون فرهنگي مجلس، يكي از تاثير گذارترين بخشها براي كمك به سينماست، اما همواره اعضاي آنها مدعياند و كاري براي بهبود وضعيت سينما نميكنند.
كارگردان فيلم آواز گنجشك ها، با يادآوري اينكه شهرداريها در همه جاي دنيا به سينما كمك ميكنند و به نوعي متولي فستيوالهاي فيلم هستند و بسياري از آثار با مشاركت شهرداريها در حوزه مسايل اجتماعي و شهري ساخته ميشود، خاطرنشان ساخت كه شهرداري بايستي وظايف خود را در حوزه فرهنگ و هنر و بويژه سينما تعريف كند.
او به مشكلات توليد فيلم آواز گنجشكها اشاره كرد و گفت: بر خلاف گفته ها، شهرداري تهران در ساخت اين اثر نقش توليدي نداشته و در حقيقت ما به دنبال آنها بوديم و اين در حالي است كه فيلمساز نبايستي جلوي درب اتاق شهردار برود و در اصل آنها بايستي براي ساخت فيلم به دنبال ما بيايند.
مجيدي گفت: برغم پيگيري، حدود دو ماه است كه هنوز موفق به دريافت قسط آخر توليد فيلم آواز گنجشكها و نصب بيلبوردهاي تبليغي فيلم در نقاط مختلف شهر نشده ام.
اين كارگردان، افزود: شهرداري تهران حدود ۳۰فرهنگسرا در نقاط مختلف اين كلانشهر و با بودجهاي در حدود ۴۰ميليارد تومان در اختيار دارد، اين بودجه فقط صرف هزينههاي جاري و پرداخت حقوق اين مراكز ميشود.
وي با اشاره به اينكه فرهنگسراها براي توليد كار فرهنگي ساخته شدند، اما متاسفانه تاكنون اين اتفاق روي نداده است، گفت : اين امكانات ميتواند در اختيار حوزههايي همچون سينما، تئاتر، موسيقي و كتاب قرار گيرد.
كارگردان فيلم بچههاي آسمان، با تاكيد بر اينكه ، فقط تشكيلات اداري در حوزههاي مختلف فرهنگي و هنري بزرگ شده و عملا خروجي وجود ندارد، خاطرنشان كرد: ساختارها بايستي ترميم شود و همه بايستي در خدمت حوزه فرهنگ و هنر قرار گيرند.
مجيدي همچنين با اشاره به موضوع تهاجم فرهنگي، گفت: همانطور كه پيشتر رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند، بحث تهاجم فرهنگي، جدي است . تخريب مسايل فرهنگي ما در اين حمله اتفاق افتاده و خود ما نيز آن را گسترش داده ايم.
وي تصريح كرد: اگر حمايت مقام معظم رهبري نبود، رسما سينما تعطيل ميشد، ايشان به تاثير سينما اعتقاد دارند و در ديدار با كارگردانان فرمودند كليدپيشرفت و توسعه كشور، در سينماست.
اين كارگردان خطاب به مسئولين، گفت: اگر كاري براي مردم ميشود، وظيفه است و اگر اشتباهي ميشود، بايد پاسخگو بود، نبايد انجام وظايف را به نوعي به رخ مردم كشيد.
مجيدي، تاكيد كرد: اگر كاري در كشور قرار است انجام شود، بايستي متناسب با مقوله هويت و فرهنگ ما باشد، تا دچار سقوط اخلاقي در جامعه نشويم، زيرا بسادگي نميتوان خسران فرهنگي را جبران كرد.
او همچنين با انتقاد از عملكرد تلويزيون، گفت: با چند سريال و نشان دادن فرشته، جن و پري، نميتوان به اصطلاح مردم را به راه راست هدايت كرد، بازگشت به فطرت انساني، مهم است.
مجيدي، با اشاره به فيلم آواز گنجشك ها، افزود: تلاش كردم در اين فيلم بازگشت به فطرت انساني و هويت خويشتن در مواجهه با زندگي شهري را در قالب شخصيت كريم نشان دهم.
وي توضيح داد: اين فيلم در امتداد فيلم بچههاي آسمان است كه حدود ۱۲سال پيش ساخته شد و به نوعي رويكرد امروزين به انسان معاصر در زندگي شهري است كه دچار نوعي بيهويتي شده و تلاش دارد تا خود را به اصل خود بازگرداند.
فيلم آواز گنجشكها كه به نمايندگي از سينماي ايران در اسكار ۲۰۰۹حضور دارد، داستان كريم كارگر مزرعه شتر مرغ است كه دچار مشكلي ميشود و براي معاش به شهر ميرود و درگير مسايلي ميشود.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، در پايان نشست خبري فيلم آواز گنجشك ها، برنامه تقدير از مجيدي در فرهنسگراي رسانه برگزار شد.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]