واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك كارشناس منابع طبيعي؟ ايران منبع غني گياهان دارويي در جهان است
اقتصاد. ژاپن. ايران
توكيو- رييس بخش تحقيقات گياهان دارويي موسسه تحقيقات سازمان جنگلها و مراتع كشور، روز شنبه گفت: جمهوري اسلامي ايران با توجه به تنوع اقليمي فراوان ، يك منبع غني انواع گياهان دارويي و معطر در سراسر جهان محسوب مي شود.
فاطمه سفيد كن كه براي شركت در دومين سمينار مشترك ايران و ژاپن در خصوص زعفران و گياهان دارويي ايران در توكيو بسر ميبرد، در گفت و گو با خبرنگارا يرنا ، افزود: در حال حاضر ۱۱اقليم از كل ۱۳اقليم جهان در ايران قرار دارد و تنوع گياهي را كه اين اقليم به وجود آورده ، يك منبع غني از انواع گياهان دارويي و معطر است كه ميتوانند در صنايع غذايي، داروسازي و آرايشي مورد استفاده قرار گيرند.
سفيد كن ، خاطرنشان كرد: گرايش دنيا هم اينك به سمت استفاده از تركيبات طبيعي و از جمله گياهان دارويي براي توليد فرآوردههاي دارويي، آرايشي و بهداشتي و غذايي روز به روز در حال افزايش است .
وي در بيان علت اين مساله ، افزود: يكي از دلايل اين مساله اين است كه موادي كه سنتز و مصنوعي هستند ميتوانند مشكلاتي را براي افراد ايجاد كنند ، اما تركيبات طبيعي چنين مشكلاتي را ايجاد نميكنند.
رييس بخش تحقيقات گياهان دارويي موسسه تحقيقات سازمان جنگلها و مراتع كشور،در خصوص جايگاه مصرف گياهان دارويي در ايران، گفت: اگر وضعيت كنوني گياهان دارويي را با ۱۰سال گذشته مقايسه كنيم ، مشاهده ميشود كه گرايش مردم ايران نيز با توجه به گرايش جهاني كه در استفاده از اين نوع گياهان وجود دارد ، بهتر از گذشته شده است.
سفيدكن، افزود: با وجود آن كه ايران كشوري بود كه از گذشته به استفاده از داروهاي گياهي تمايل داشت، اما پس از به وجود آمدن انواع داروهاي سنتزي اين گرايش از بين رفته بود و به دنبال روي آوردن بسياري از كشورهاي جهان به سمت استفاده از تركيبات طبيعي ، آنها نيز به اين سمت روي آورده اند.
وي اظهارداشت: شايد يكي از دلايل گرايش ضعيف شهروندان ايراني به استفاده از گياهان دارويي مخالفت بخشي از جامعه پزشكي ايران در گذشته بود كه اطلاعات كافي نسبت به تحولي كه به وجود آمده است نداشتند و تصور ميكردند كه روي آوردن به داروهاي گياهي يعني استفاده سنتي از اين نوع گياهان ، در صورتي كه اصلا اين مد نظر نيست و از گياهان دارويي ميتوان داروهاي مدرني تهيه كرد.
اين بانوي محقق ايراني كه بيش از ۱۶سال روي گياهان دارويي در كشور تحقيق ميكند، يادآورشد: در حال حاضر اسانس و عصاره گياهان دارويي استخراج ميشوند و دقيقا در فرمولاسيون قرص و كپسول و ديگر داروها مورد استفاده قرار ميگيرند و هم اينك نيز برخي داروهاي گياهي در بازار دارويي ايران وجود دارد كه توسط پزشكان ما تجويز ميشوند.
وي ضمن ابراز خرسندي از روي آوردن مجدد شهروندان ايراني به استفاده از داروهاي گياهي و همگام با ديگر شهروندان خارجي در اين زمينه، گفت: برغم اين مساله براي آن كه به سطح كشوري نظير آلمان كه ۷۰درصد از ميزان مصرف دارو را داروهاي گياهي تشكيل ميدهند و فقط ۳۰درصد داروي شيميايي دارد، خيلي فاصله داريم.
سفيدكن با اشاره به تنوع اقليمي موجود در ايران كه يك نعمت خدادادي براي ملت ما محسوب ميشود، افزود: براي رسيدن ايران به چنين جايگاهي نياز به فرهنگسازي مناسب از سوي رسانههاي جمعي است.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]