واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آشنايي با رشته اقتصاد كشاورزي
توانمندي و ويژگي هاي لازم براي موفقيت در مهندسي اقتصاد كشاورزي
رشته مهندسي اقتصاد كشاورزي نيز مثل دو رشته مهندسي كشاورزي-آبياري و مهندسي ماشين هاي كشاورزي تنها از بين داوطلبان گروه آزمايشي علوم رياضي و فني دانشجو مي پذيرد. چرا كه دانشجو اين رشته بايد بتواند به خوبي محاسبه كرده و اطلاعات به دست آمده را تجزيه و تحليل كند.يعني بعد از اينكه اطلاعات فني مورد نياز خود را از متخصصان كشاورزي در بخش هاي مختلف اعم از آبياري،زراعت،خاك شناسي،علوم داميو ساير متخصصان دريافت كرد،يك برنامه ي عملي مناسب در زمينه مقدار نيروي كار دائمي يا فصلي،نوع مماشين الات مصرفي و الگوي بهينه ي تقاضا و مصرف بخش هاي مختلف كشاورزي تعين نمايد و البته چنين كاري نياز به رياضي و آمار قوي و آشنايي با اصول كشاورزي دارد.
دكتر صدرالاشرف در همين زمينه ميگويد:
به تجربه ثابت شده است كه داوطلبان گروه رياضي و فيزيك به دليل پايه ي رياضي آنها قوي است ،در اين رشته موفق تر هستند.در ضمن دانشجويي كه به كشاورزي علاقه دارد و از كار و فعاليت در مزارع و دامداري ها لذت مي برند ، ميتوانند در اين رشته پيشرفت كند چون يك فارغ التحصيلمهندسي اقتصاد كشاورزي نمي تواند از محيط هاي روستايي و قطب هاي توليد كشاورزي فاصله رد و در پشت ميز محاسبات اقتصادي خود را انجام دهد.
گفتني است در حالي كه رشته مهندسي اقتصاد كشاورزي تنها از بين داوطلبان گروه آزمايشي علوم رياضي و فني دانشجو مي پذيرد ، رشته گرايش اقتصاد كشاورزي تنها از بين دانشجويان علوم تجربي و علوم انساني داوطلبان خود را انتخاب مي كند و داوطلبان گروه آزمايشي علوم رياضي و فني نمي توانند اين گرايش را انتخاب نمايند!
فرصت هاي شغلي موجود براي فارغ التحصيل مهندسي اقتصاد كشاورزي (در مقطع كارشناسي )
هر ساله از طريق رسانه هاي گروهي مطلع مي شويم كه در بعضي از نقاط كشور، در دي ماه يا فروردين سيل مي آيد و در تير ماه و مرداد ماه در همان منطقه خشكسالي مي شود. حوادثي كه آثار و تبعات آن از يك سو به صورت فقر، مهاجرت بي رويه ي روستائيان به شهرها، ناامني ، فساد و ناهنجاري هاي اجتماعي جلوه گر مي شود و از سوي ديگر باعث وابستگي كشور ما به قدرت هاي بزرگ دنيا مي گردد. قدرت هايي كه امروزه محصولات مهم كشاورزي از قبيل گندم و برنج را نه به عنوان كالاي مصرفي بلكه به عنوان ابزارهاي سياسي مي دانند.
حال در برابر اين مشكل چه بايد كرد؟ بايد گفت كه اين بر عهده ي رنامه ريزان اقتصاد كشاورزي است كه الگوهاي متداول اقتصادي را با شرايط عيني كشور و با استفاده از تجربيات ديگران و پيش شرط هاي اجتماعي ، سياسي و فرهنگي تعيين و طراحي كرده و ساز و كاري متناسب با شرايط موجود كشور ارائه دهند تا بتوان از بروز حوادث فوق و پيامدهاي منفي آن تا حدودي جلوگيري كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]