واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: معماری و آینده
صنعت چندرسانه ای
سرویس های مخابراتی و چندرسانه ای، رشد صنایع را در عصر ما نشان می دهد. تولیدکنندگان نرم افزار و سخت افزار، گروههای رسانه ای، شرکت های تلویزیونی، کامپیوتری، آژانس های تبلیغاتی و مجریان خدماتی سنتی چاپ، در موقعیت های کاری خود به دنبال آینده می گردند و همچنانکه از شواهد برمی آید، بدنبال انقلابی هستند که البته تقریباً آغاز شده است. مجموعه سبک ها و فرم های به گونه ای تئاتروار، های تک و فوتوریسم را در بر می گیرد. دیگر هیچ گونه ارتباط عملکردی مهمی بین محیط های کاری و ظاهرشان وجود ندارد. محصولات الکترونیکی توسط شرکت های شبکه ای و کوچک شده و تحت لیسانس تولید می شوند. در حالی که حتی کوچکترین محدودیتی را بر واقعیت معماری تحمیل نمی کنند. در این زمینه، نقش اولیه معماری القا کردن یک پیام مناسب جهت بهینه سازی، توسعه و رشد است.
محیط های اداری توسعه یافته
نظام مالی بین المللی، اشاره به جلو دارد. در جهان ÷س از حکومت های اداری، فرآیندهای اداری در دفاتر online ، توسط سیستم های الکترونیکی که جریانات ثابت اطلاعات در آنها از مرزهای زمان فراتر می رود، صورت می پذیرد و این در حالی است که سئوال از موقعیت مکانی، امری بی ربط می نماید (بی زمان و بی مکان). در میان همۀ بخش های صنایع، عملکردهای دفتری در حال تغیرند، سلسله مراتب بی مصرف می گردند، دفاتر مرکزی شرکت ها کوچک می گردد و محدودیت های نیروی کار تنظیم می گردند تا به سطوح غیرقابل پیش بینی برسیم. منطق گرایی، امور زیربنایی پروژه ها و یافتن منابع خارجی، کلمات کلیدی آینده هستند. شرکت ها به واحدهای تیمی کوچکتر تفکیک می گردند (اغلب از کارگران موقت و غیروابسته استفاده می شود). با واحدهای دیگر، از طریق email ، پایگاه اطلاعاتی، سیستم های میزبان، اینترانت، سیستم های گردشی کار و گردهمایی های الکترونیکی در ارتباطند. روند کم ارزش شدن سریع ساختارهای اداری سنتی، باعث شده تا این ادارات به نسبت سبک و اهمیت، به بقا ادامه دهند. اثرات نمایشی معمارانه می تواند مراتب مرکزی و اصلی را انجام دهد. دیگر آنها به صورت انحصاری برای کارفرمایان مکان های عمومی و نیمه عمومی، رزرو نمی گردند؛ در این تحول اداری، مستخدمین باقیمانده جهت پالایش اکولوژیکی، اقتصادی و تکنیکی تربیت می گردند.
ساختارهای ترکیبی
فن آور های «ظریف» الکترونیکی، هرچیزی را به اثبات می رسانند اما تاثیرات اقتصادشان، ظریف و نرم است. این توسعه، روند رو به ساخت ساختمانهای چندمنظوره ای را که تولید، امکانات اجرایی، ارتباطات و تسهیلات علمی را زیر یک سقف، ترکیب می کنند، شتاب بخشیده است. بسیاری از این ساختمان های ترکیبی، روش های ساخت مرکب و پیشرفته را به همراه
سیستم های مدیریتی ساختمانی (تحت کنترل کامپیوترها) را به کار می گیرند. آنها آخرین تکنولوژی های شیشه و نما را به همراه سیستم های ذخیره انرژی و آیین نامه های حرارتی، نمایان می کنند. کیفیت های محیطی و تکنولوژیکی پیشرفته آنها، اغلب به عنوان بخشی از یک استراتژی روابط اجتماعی نشان داده می شوند. یک نمونه فوق العاده از این ساختمان ها در اصلاح و بازسازی فضاهای عمومی نمود می یابد. ساختمان های دولتی، دیگر آن ساختمان های صلب، نظامی وار و غیرقابل دسترس، نیستند بلکه مراکز خدماتی هستند و در بهترین حالت : اجتماعات زنده سازماندهی شده، اطراف میدان های پرزرق و برق با فروشگاه ها، کافه ها، کیوسک های اطلاعاتی و تالارهای حوادثی که نقش خود را در بی اثر کردن مجازی سازی های فزایندۀ زندگی روزمره خوب ایفا می کند، آنها را احاطه می کند.
محیط های کنترل الکترونیکی
واقعیت های مجازی، شبیه سازی های کامپیوتری و ارتباطات online متقابل، جذابیتهای آنها را در کشاندن مردم به بی نهایتی از تسهیلات و امکانات اطلاعاتی و سرگرمی، نشان می دهد. تالارهای پیچیدۀ تفریحی و مجهز سرگرم کننده تبدیل به یک زمینۀ آزمایش برای آخرین تکنولوژی های سرگرمی الکترونیکی شده است و این فقط شرکت های ارتباط دور و رسانه ها نیستند که از تکنولوژی برای خلق «اطلاعات جذاب» استفاده می کنند. رستوران های موضوعی، اثرات و تجهیزات چند رسانه ای را جهت نمایش های تئاتری جذاب و عالی، به کار می برند. کافی نت ها، مصرف کنندگان جوان و مدرسه ای را در دنیای بازیهای کامپیوتری، هدف قرار داده اند و یک ورودی جهت گیری شده، واقعی و راحت را به سوی دنیای پیچیده مصرف کنندگان online که به سرعت در حال تکاملند را پیشنهاد می کند. یک سبک تخصصصی معماری، «توسعۀ این ساختمانها» است که در آن، تکنیک هایی که اساساً به سوی کاربردهای فردی درگیری شده اند، برای متناسب سازی یک بازار عمومی، اختصاصاً استفاده شده است. دنیای مجازی کامپیوتری، این مشارکت معمارانه را در تأویل سبک وار دنیاهای تخیلی، رویدادهای علمی در عالم خیال کارتون ها و نمایش های هالیوودی، یافته است. نتیجه، خواه یک بهشت ما جدایی رفیع باشد یا یک نمایش «های تک » باشکوه، در همۀ موارد، این میادین گروههای جدید، جهت خنثی سازی عملکردهای تجزیه زیربنایی در مناظر کامپیوتری بکار گرفته می شود.
مبادلۀ اطلاعات
تحول اطلاعات عددی دیجیتال، سرانجام شروع به غلبه کردن بر قلمرو آکادمی و هوشمندی نموده است. این تأخیر می تواند توسط مقاومت و سختی معمولی دارایی های عمومی، تشریح گردد و نیز به وسیله یک مقاومت ذاتی در مقابل تغییرات بر روی خود مؤسسات فرهنگی – آموزشی تبیین گردد. گنجینه های سنتی و رسانه ای اطلاعاتی مانند کتاب و نشریه به وسیلۀ محصولات و داده های الکترونیکی و خدمات شبکه ای تکمیل می شوند. آنچه که روزگاری محدودۀ ممنوعۀ دانش آموزان بود، اکنون به یک جلوه استاندارد در زندگی آکادمیک تبدیل گشته است؛ تحقیقات و بررسی های علمی بر روی مانیتور انجام می گردد. نشریه های تخصصی به وسیلۀ کامپیوتر در دسترس قرار می گیرند. پایگاه های اطلاعاتی، آرشیوها و داده های تحقیقاتی به صورت online هستند. هجوم رسانه های الکترونیکی، ظاهر و عملکرد کتابخانه ها، مؤسسات و مراکز فرهنگی را تغییر داده است. این امر توسط یک روش معاصر و نه از طریق جایگزینی برنامه ریزی های عملکردی، دوباره پالایش شده را به وضوح در انقلاب کتابخانه ای مشاهده می شود. امروزه معابد آموزشی قرن، به یک تبادل اطلاعات شبکه ای دیجیتال، تغییر شکل یافته ... . برای همۀ این تغییرات عملکردی، هیچ گونه تغییرات اساسی در سبک معماری، لازم نیست؛ ترکیبات سنتی با سبک های کارگاهی از پیش طرح ریزی شده و تشریفاتی، مغلوب می گردند.
امید رهایی
دانشجوی دکترای معماری
منابع :
1- کتاب design for change
2- اینترنت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]