تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835060859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون سازمان بورس در گفت وگوي اختصاصي با «دنياي اقتصاد»:«مخابرات» مي‌توانست شفاف‌تر عرضه شود


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: معاون سازمان بورس در گفت وگوي اختصاصي با «دنياي اقتصاد»:«مخابرات» مي‌توانست شفاف‌تر عرضه شود
گروه بورس: معصومه طاهرخاني- «هنوز خبري از صورت‌هاي مالي مخابرات نداريم»، «واقعيت اين است كه در عرضه‌هاي دولتي حمايت پنهاني وجود دارد»،


«ما ادعا داريم سهمي كه بدون اطلاعات معامله مي‌شود، ريسك زيادي دارد»، «حجم زياد اطلاعات براي بازار مفيد نيست» همه بايد بدانند كه اطلاعات حرف اول را در اين بازار مي‌زند»، «سازمان منفعت مادي از ورود شركت‌ها نمي‌برد»... اينها بخشي از گفته‌هاي دكتر «سيدعلي حسيني»، معاون سازمان بورس است كه در گفت‌و‌گوي اختصاصي با «دنياي اقتصاد» مطرح كرده است. يكي از مهم‌ترين خبرهايي كه وي در اين گفت‌و‌گو به آن اشاره كرده، انتشار اطلاعات تمام نمادهاي متوقف بازار است. وي معتقد است: «با انجام اين كار مي‌خواهيم بازار را به سمت شفافيت هر چه بيشتر ببريم.» ادامه اين گفت‌و‌گو را با هم مي‌خوانيم:
آقاي دكتر به عنوان اولين سوال روند انتشار اطلاعات شركت‌هاي بورسي را چه طور مي‌بينيد؟ به طور مشخص بحث روي نحوه اطلاع‌رساني سهام «مخابرات» است.
روند انتشار اطلاعات طي سال‌هاي اخير، روند رو به رشدي بوده است. سازمان همواره تلاش كرده اطلاعات قابل اتكايي را به بازار منعكس كند. لازم به ذكر است كه سازمان بورس نمي‌تواند خود را معاف از بررسي اطلاعات دريافتي كند. وقتي كه ما اطلاعات شركت‌ها را دريافت مي‌كنيم، موظف به بررسي هستيم حتي در مورد اطلاعات اختياري كه شركت‌ها علاقمندند از طريق سازمان منتشر و به بازار اطلاع‌رساني شود، نيز اين حساسيت وجود دارد. به نظر ما سهمي كه بدون اطلاعات معامله مي‌شود، ريسك زيادي دارد. از طرفي بخش زيادي از اعتبار بورس‌ها، چه در كشور و چه در دنيا به دليل شفافيت اطلاعات است.
آيا اين ادعا در مورد مخابرات هم موضوعيت پيدا مي‌كند؟ واقعا در مورد عرضه سهام اين شركت شفافيت بر نقدينگي ارجحيت داشت؟
سوال سختي است. سازمان همه اطلاعاتي را كه شركت تاكنون ارائه كرده، به بازار منعكس كرده است.
ببينيد آقاي دكتر هنوز در سايت بورس EPS مخابرات ثبت نشده و سهامدار نمي‌داند كه مخابرات را با چه P/E مي‌خرد؟ آيا شما با اين صحبت كه عرضه مخابرات ناقض ماده 45 قانون بازار است، موافقيد؟
البته EPS حسابرسي نشده مخابرات در قالب اطلاعيه اداره نظارت بر ناشران به بازار منعكس شده است. ما هم روي نحوه اطلاع‌رساني مخابرات نقطه نظراتي داريم و روزي هم كه گزارش «مطابقت عرضه مخابرات با قانون بورس» در روزنامه دنياي اقتصاد درج شد، بحث‌هايي را با همكاران خود در سازمان پيرامون آن داشتيم. البته نبايد اين طور بحث را مطرح كنيم كه مخابرات ماده 45 را نقض كرده يا مي‌كند، بلكه بهتر است تاكيد كنيم بورس بايد قبل از عرضه هر سهم رعايت ضوابط افشاي اطلاعات توسط شركت را طبق دستورالعمل اجرايي ماده 45 قانون كنترل كرده و از اين بابت اطمينان حاصل كند.
ولي من هنوز جواب سوال اولي را نگرفته‌ام. آيا مخابرات شرط تقدم شفافيت را بر نقد شوندگي دارد؟
ببينيد، در‌حال‌حاضر اطلاعات زيادي در مورد مخابرات در بازار وجود دارد. صورت‌هاي مالي شركت‌هاي تابعه آن به خصوص ارتباطات سيار را هم به بازار منعكس كرده‌ايم.
در مورد صورت‌هاي مالي حسابرسي‌شده اصلي و تلفيقي سال 86 شركت هم پيگير هستيم و به دنبال اين هستيم كه هرچه زودتر اين اطلاعات را براي بازار منتشر كنيم. ولي هنوز اين صورت‌هاي مالي را در اختيار نداريم. اگر مخابرات صورت‌هاي مالي سالانه حسابرسي‌شده سال 86 خود و گروه را به‌صورت تلفيقي به بازار ارائه كند، قطعا شفافيت اين شركت بسيار بيشتر خواهد شد.
آيا خبري از چگونگي روند بررسي صورت‌هاي تلفيقي مخابرات داريد؟
تا آنجا كه من اطلاع دارم هنوز مخابرات صورت‌هاي مالي تلفيقي نهايي خود را به سازمان حسابرسي ارائه نكرده است.
آيا شما عرضه مخابرات با اين شرايط را تاييد مي‌كنيد؟
به هر حال سهام اين شركت در بورس تهران عرضه شده و هم‌اكنون معاملات آن در جريان است.
اجازه بدهيد كمي دقيق‌تر در مورد مخابرات صحبت كنيم. از 19مردادماه تاكنون، بازار هر روز شاهد صف‌هاي ميليوني خريد و فروش براي سهام اين شركت است. به نظر شما آيا اين رفتار معامله‌گران كه در بسياري از موارد احساسي است، ناشي از كمبود اطلاعات نيست؟
بله، من اين حرف را قبول دارم كه در مورد اين سهم با توجه به اندازه شركت و اهميت آن براي بورس و سهامداران بهتر است اطلاع‌رساني بيشتر و سريع‌تري صورت پذيرد.
حال كه فرصت ورود شركت‌هاي بزرگ به بورس به دست آمده، چه قدر اين فرصت به نفع سهامدار و چه قدر به نفع سازمان است؟
واقعيت اين است كه سازمان از ورود اين شركت‌ها قصد انتفاع مادي براي خود ندارد. تا زماني كه در كشورمان «فولاد مباركه»‌ها را عرضه نكنيم، قطعا سوالات و مشكلات مرتبط با اين قبيل عرضه‌هاي بزرگ و شركت‌هاي بزرگ حل نخواهد شد. عرضه اين شركت‌ها در كشور ما متناسب با شرايط موجود و با تاكيد بر رعايت شفافيت و حفظ حقوق سرمايه‌گذاران صورت مي‌گيرد.
ولي نوسان قيمتي و تعديل‌هاي چندگانه شركت‌هاي دولتي بعد از عرضه تا حد زيادي ابهام‌برانگيز و غيرشفاف است.
اين مساله به ساختار خاص شركت‌هاي دولتي برمي‌گردد. درخصوص شركت‌هاي بخش‌خصوصي وضع متفاوت است.
ولي بسياري از شركت‌هاي دولتي به‌رغم عرضه، هنوز دولتي باقي مانده‌اند. شاهد ماجرا هم كشتيراني است با تمركز 51درصد سهام در دست صندوق بازنشستگي و تامين اجتماعي در كنار 24درصد سهام عدالت و...
بله، واقعا بعضي شركت‌ها هنوز پس از عرضه نتوانسته‌اند خود را با محيط بخش خصوصي وفق دهند، هرچند كه مالكيت آنها توسط دولت واگذار شده است.
فكر مي‌كنيد آيا زماني مي‌رسد كه اينها غيردولتي شوند؟
به نظر من تغيير در اين رويكرد امكان‌پذير است، ولي تدريجي خواهد بود. روزي از روياي بورسي شدن «مس» صحبت مي‌شد، ولي بازار ديد كه نه‌تنها اين سهم عرضه شد، بلكه بعد از عرضه سهام اولين شركت اصل چهل‌وچهاري يعني مس، ساير «ايميدرويي»ها هم وارد بورس شدند.
اتفاقا شركت‌هاي تابعه «ايميدرو» كه وارد بورس شدند، ساختار به مراتب بهتري هم داشتند. شما دليل را چه مي‌دانيد؟
بنده از مسوولان ايميدرو شنيده‌ام كه كارهاي مربوط به آماده‌سازي سهام شركت‌هاي تابعه ايميدرو از سال‌ها قبل با هدف اصلاح ساختار و ورود به بورس پيگيري شده است و نتايج فعلي حاصل تلاش و برنامه‌ريزي مناسب وزارت «صنايع» و «ايميدرو» است. مسلم است كه با صرف اين مدت زمان براي آماده‌سازي، با مسائل و مشكلات كمتري رو‌به‌رو خواهيم شد. كاري كه به نظر مي‌رسد در مورد بعضي شركت‌هاي ديگر مثل «كشتيراني» و «مخابرات» در اين حد و انداره صورت نگرفته است.
با اين شرايط چه اصرار و الزامي به ورود چنين شركت‌هايي به بورس وجود دارد؟
ما براي واگذاري شركت‌هاي دولتي از طريق بورس تكليف داريم و اين مساله را يك فرصت مطلوب و مناسب براي رشد بازار سرمايه كشور مي‌دانيم.
سوال روشن من اين است كه آيا سازمان به عنوان عالي‌ترين نهاد نظارت بر بازار، نمي‌توانست عرضه مخابرات را به جاي 19 مرداد مثلا 6ماه ديگر ولي با اطلاعات شفاف‌تر انجام دهد. چه اصراري وجود دارد؟
بنده با شما موافقم كه بايد قبل از عرضه هر سهم حداكثر شفاف‌سازي ممكن صورت پذيرد. همچنين كارهاي مربوط به آماده‌سازي و اصلاح ساختار نيز اهميت زيادي دارد كه البته متولي هم در كشور دارد. در مورد مخابرات هم قبلا عرض كردم كه تمامي اطلاعات ارائه‌شده توسط شركت قبل از عرضه به بازار منعكس شده است. آقاي دكتر! سازمان عالي‌ترين نهاد نظارتي بازار است، يعني اگر شما اجازه ندهيد، سهام هيچ شركتي نمي‌تواند واگذار شود.
واقعيت اين است كه در عرضه‌هاي دولتي سعي شده كه با نظر مثبت مسوولان حداكثر اطلاعات ممكن، براي بازار فراهم شود و از طرف ديگر سهام از جذابيت لازم براي خريداران برخوردار باشد. ما هم به‌عنوان متولي بازار همواره دنبال اين هستيم كه سهام ارزشمند را به دست سهامدار بدهيم تا آنها هم از سرمايه‌گذاري خود منتفع بشوند.
بحث منتفع شدن سهامدار درست، ولي مگر وظيفه سازمان واگذاري سهام شركت‌ها با شفافيت نيست؟
سازمان تاكنون از هيچ تلاشي براي ارتقاي شفافيت شركت‌ها فروگذار نكرده است. ما براي بازگشايي و توقف تمام نمادهاي بازار دليل داريم، همچنين تصميم داريم به زودي تمام اطلاعات و دلايل مربوط به توقف نمادها را به‌صورت عمومي منتشر كنيم. پيش‌زمينه اين كار را هم با اعلام رتبه شفافيت و نقدشوندگي شركت‌ها طي دو سال گذشته مهيا كرده‌ايم.
يعني درنظر داريد بازار را از چرايي توقف نمادها مطلع كنيد؟
بله. عمده توقف نمادها، ناشي از ضعف شركت‌ها در اطلاع‌رساني است. با انجام اين‌كار مي‌خواهيم بازار را به سمت شفافيت بيشتر ببريم. البته اين كار هم براي ما خوب است و هم براي ما بار تعهدي دارد، زيرا بايد سطح پاسخگويي خود را بالا ببريم. در تمام دنيا افزايش كيفيت افشا به تقاضاي عمومي برمي‌گردد، هر چه مشاركت‌كنندگان بازار اطلاعات بيشتر و با كيفيت‌تري را مطالبه كنند، مديران ناچارند اطلاعات بيشتر و قابل اتكاتري را به بازار ارائه كنند. البته در اين ميان نقش مقام ناظر و بورس نيز انكارناپذير است.
آقاي دكتر مطمئن باشيد كه انجام اين كار كمك زيادي به شفافيت بازار مي‌كند. اما نكته‌اي هم در مورد نحوه انتشار اطلاعات شركت‌هاي بورسي وجود دارد. در زمان سازمان كارگزاران سابق، شركت‌ها ماهانه اطلاعات خود را به بازار مي‌دادند، در حالي كه حال يا زمان‌هاي سه ماهه جاي آن را گرفته كه آن هم با تاخير حداقل يك ماهه به دست سهامدار مي‌رسد. طبيعي است كه اين مساله شانس درز اطلاعات را خيلي زياد مي‌كند. آيا برنامه‌اي براي اين مساله داريد؟
من به شخصه درگير مساله نظارت بر نشت اطلاعات هستم. اما بعضي ادعاها در اين مورد را هم قبول ندارم. فعالان بازار در بسياري از مواقع با تحليلي كه دارند اطلاعات شركت‌ها را قبل از اينكه توسط شركت تهيه و منتشر شود، پيش‌بيني مي‌كنند. ولي اين را هم بايد مورد توجه قرار داد كه حجم زياد اطلاعات، آن هم به صورت پراكنده، در بسياري جهات براي بازار مفيد نيست. از طرفي شركت‌ها هم براي جمع‌آوري اطلاعات و انتشار آن به صورت ماهانه با دشواري روبه‌رو هستند و ما نبايد بدون توجه به منفعت و هزينه تهيه اطلاعات، الزامات جديدي وضع كنيم يا كيفيت اطلاعات را قرباني سرعت انتشار كنيم.
ولي بسياري از شركت‌ها از «ايميدرويي»‌ها و «نفتي»‌ها اطلاعات روزانه، هفتگي و ماهانه خود را به مديران ارشد ارائه مي‌كنند.
بله، ولي اين اطلاعات خام و بررسي نشده است. باور كنيد همين حجم اطلاعاتي كه در مورد شركت‌هاي اصل چهل و چهارمي و ديگر شركت‌ها در قالب فرمت‌هاي سازمان مي‌بينيد با پيگيري‌هاي فراوان سازمان به دست مي‌آيد، ولي سازمان به دليل اهميت اطلاع‌رساني و نقش اطلاعات در بازار بر دريافت و انتشار عمومي آن تاكيد خاصي دارد. به نظر من شركتي كه نتواند براي بورس اطلاعات تهيه كند، بورسي نيست.
بهتر نيست به جاي اين جمله، بگوييم مدير شركت بورسي كه نمي‌تواند اطلاعات به بورس بدهد، يك مدير بورسي نيست؟
به نظر من بهتر است ما، شما و همچنين ساير مشاركت‌كنندگان بازار تلاش كنيم تا مديران شركت‌هاي بورسي روز به روز نسبت به سهامداران و حقوق آنها ازجمله داشتن اطلاعات كافي براي تصميم‌گيري، احساس مسووليت بيشتري كنند و رفتار مسوولانه‌تري از خود نشان دهند.
آيا مطلب ديگري هست؟
بنده به نوبه خودم از تلاش‌هاي جنابعالي و همكارانتان براي آگاهي بخشي هر چه بيشتر به سهامداران و سرمايه‌گذاران و توجه ويژه‌اي كه به بحث اطلاع‌رساني و شفافيت داريد تشكر و قدرداني مي‌كنم.

شفاف‌سازي در افطاري
گروه بورس- عليرضا كديور : پس از صرف افطار در سازمان بورس در آخرين روزهاي ماه مبارك رمضان، دكتر سيدعلي حسيني، عضو هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار و معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران با وجود خستگي ناشي از كار روزانه، در ساعت پاياني روز به گرمي پذيراي دنياي‌اقتصاد براي انجام يك مصاحبه شد.مصاحبه‌اي كه هر چند محور اصلي آن حول شركت مخابرات و نحوه عرضه آن بود، اما پاسخگويي گرم دكتر حسيني به سوالات باعث شد، پرسش‌هايي در خصوص عرضه كشتيراني و توقف نماد فولاد مباركه نيز مطرح شود. دكتر حسيني در اين مصاحبه عنوان كرد كه شركت مخابرات مي‌توانست با شفافيت بيشتري عرضه شود، هر چند وي عرضه شركت‌هاي دولتي را يك ضرورت تغييرناپذير مي‌داند.وي معتقد است تقاضاي عمومي براي اطلاعات به موقع و قابل اتكا باعث تعهد بيشتر مديران شركت‌هاي بورسي به ارسال اطلاعات مي‌شود. دكتر حسيني همچنين دليل توقف نماد مباركه را قرار دادن چندميليون سهم از سوي يك فعال حقوقي و ترغيب فروش سهام در صف توسط اين فعال مي‌داند. وضعيتي كه وي تصديق مي‌كند در خصوص برخي سهام ديگر از جمله مخابرات نيز به نوعي ديگر تكرار شده اما نماد آنها تاكنون متوقف نشده است.به هر روي براي دكتر حسيني و كليه همكاران وي در اداره «ناشران» با وجود حساسيت و سختي مسووليت، آرزوي موفقيت داريم.
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن