واضح آرشیو وب فارسی:قدس: مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي: در زمينه نهضت توليد علم و جنبش نرم افزاري كم كاري شده است
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلاميگفت: سيستم كنوني آموزشي و پژوهشي حوزه هاي علميه، نظريه پرداز و نخبه پرورش نمي دهد.
عبدالحسين خسروپناه، استاد حوزه و دانشگاه و مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در گفتگو با ايرنا، اظهار داشت: با وجود نامگذاري سال جاري به عنوان سال «نوآوري و شكوفايي»، در زمينه نهضت توليد علم و جنبش نرم افزاري كه از تأكيدات رهبر فرزانه انقلاب اسلامي است، كم كاري شده است. حضرت آيةا... خامنه اي، درباره توليد علم و جنبش نرم افزاري تأكيد كردند: مدعيان ليبرال دموكراسي، با استفاده از علم و فناوري، سياست، تبليغات و سرنيزه، درصدد فتح جهان هستند و مهمترين روشي كه در اين راه مورد استفاده قرار مي دهند، تئوري سازي و مفهوم سازي است. حوزه علميه قم مي تواند با اهتمام به نهضت نرم افزاري، نظريه پردازي و توليد علم، به مقابله با اين سلطه طلبي بپردازد. همچنين، ايشان در ديدار با دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير، تصريح كردند: توليد علم، فقط انتقال علم نيست. نوآوري علمي در درجه اول اهميت است. اين را من از اين جهت مي گويم كه بايد يك فرهنگ بشود.
خسروپناه به حركت حوزه هاي علميه اشاره كرد و گفت: پس از طرح مسأله نهضت توليد علم و جنبش نرمافزاري، حوزه هاي علميه حركتهايي را در اين زمينه آغاز كردند كه از آن جمله مي توان به ايجاد دفاتري با همين نام در معاونت پژوهشي حوزه علميه قم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي دفتر تبليغات حوزه علميه قم، اشاره كرد.
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي،به بيان چگونگي فعاليت اين دفاتر كه با هم نيز در ارتباط بودند؛ پرداخت و تصريح كرد: اين دفاتر در سالهاي گذشته، با برگزاري نشستهاي تخصصي، فضايي را براي نقد علمي باز مي كرد، به طوري كه هر فردي كه نقد ويژه اي را درباره يك موضوع خاص در نظرداشت، در حضور مخالفان و موافقان، نظريه خويش را ارائه مي كرد.
خسروپناه با تأكيد بر دور بودن فضاي حاكم بر جلسات نقد و گفتگو و يا به عبارت ديگر نشستهاي نظريه پردازي از هياهوهاي سياسي، خواستار ادامه برگزاري اين نشستها شد.
وي با انتقاد از كم كاري مسؤولان دفاتر نهضت نرمافزاري و جنبش توليد علم در سال نوآوري و شكوفايي، خاطرنشان كرد: رهبري سال گذشته در ديدار با علما، فضلا و روحانيون حوزه هاي علميه، خواستار تحول در سيستم مديريت حوزه ها شدند، زيرا اين سيستم جوابگوي نيازهاي جامعه امروز نيست.
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، به حضور طلاب جوان و مستعد در حوزه هاي علميه اشاره كرد و گفت: جوانان مستعدي كه بعضاً از رتبه هاي برتر كنكور در سالهاي گذشته هستند، وارد حوزه هاي علميه مي شوند، ولي پس از ده سال ماندن و درس خواندن، به دليل سيستم غلط آموزش و پژوهش در حوزه هاي علميه، نمي توانند به عنوان نظريه پرداز مطرح شوند.
خسروپناه در بيان عوامل ركود اين موضوع در حوزه هاي علميه، به نبود گروه هاي علمي منسجم براي تمركز بر روي موضوعات خاص، مشغله استادان و سيستم مديريت حوزه هاي علميه اشاره و خاطرنشان كرد: بايد بپذيريم كه حوزه هاي علميه در دو دهه اخير رشد خوبي داشته اند و حضور بعضي فضلا و درگير شدن با مباحث جديد حركتي مبارك است، ولي نسبت به سير تحولات جامعه، بسيار كم است.
خسروپناه، تشكيل هيأت حمايت از كرسيهاي نظريه پردازي را مطلوب ارزيابي كرد و اظهار داشت: اميدواريم با سپرده شدن بخش حوزوي اين هيأت به حوزه علميه كه اخيراً صورت گرفته است، شاهد شكوفايي هر چه بيشتر نهضت توليد علم و جنبش نرمافزاري باشيم.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]