تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826673382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگوي قدس با مدير كل دفتر پيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر (بخش نخست): رويكرد طرح پيشگيري از اعتياد در ادارات، تشويقي است


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: گفتگوي قدس با مدير كل دفتر پيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر (بخش نخست): رويكرد طرح پيشگيري از اعتياد در ادارات، تشويقي است
* مريم زنگنه
اشاره: هومن نارنجي ها مدير كل پيشگيري در ستاد مبارزه با مواد مخدر از اجراي طرح آزمايشي پيشگيري از اعتياد در ادارات دولتي خبر مي دهد. البته قبل ترها هم با عنوانهاي مختلف اين طرح، مطرح شده بود اما آنچه مسلم است هيچ گاه به شكل واقعي

عملياتي نشده بود، زيرا اگر دقيق اجرا مي شد شايد امروز تعداد معتادان محيط هاي كارگري و كارمندي بسيار كمتر از اكنون بود اما هومن نارنجي ها مي گويد: اين طرح با پيگيري و امضاي شخص رئيس جمهوري اجرا خواهد شد و سازمانهايي كه آن را اجرا نكنند شناسايي مي شوند. آنچه مي خوانيد گفتگو با مدير كل دفتر پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص شرح بيشتر اين خبر است.

* جناب دكتر نارنجيها از طرح پيشگيري از اعتياد در ادارات دولتي خبر داده ايد، كمي بيشتر توضيح دهيد كه مجري اين طرح كيست و چقدر اعتبار براي اجراي آن در نظر گرفته شده است؟ و از چه زماني به شكل قطعي آغاز خواهد شد؟ آيا اجراي اين طرح باعث نخواهد شد كه در برخي از ادارات دولتي و يا وزارتخانه ها افراد معروفي هم مشمول شوند و باقي قضايا؟
** پيشگيري از اعتياد كانون هدف دارد. يكي از اين كانونهاي هدف، محيط هاي اداري است به طور معناداري رابطه بين مواد مخدر و محيط كار ثابت شده است. اينكه محيطهاي كاري به ويژه محيطهاي صنعتي و كارگري بيشتر در معرض خطر هستند تا محيطهاي كارمندي و اداري. اما در هر صورت محيط كار به عنوان يك حوزه مداخله، يك جنبه از بحث پيشگيري را شامل مي شود و ما حتماً بايد براي حوزه هاي كاري بحث پيشگيري را مطرح كنيم. اينجا رويكرد، تشويقي است رويكرد جلوگيري از ورود افراد جديد است. ما قصد مچ گيري و يا آبروريزي نداريم. فقط از اين باب كه وقتي افراد به شكل آزمايشي تحت تست بزاق يا ادرار قرار مي گيرند خواهند دانست كه احتمالاً به شكل تصادفي در طول سال باز هم مورد آزمايش قرار خواهند گرفت. لذا من به عنوان يك كارمند يا مدير با اين فكر كه يك روز ديگر ممكن است اين آزمايش شامل حالم شود و شايد آن روز فردا باشد امشب كه در محفلي نشسته ام به طور داوطلبانه مواد را مصرف نخواهم كرد، زيرا ممكن است فردا دوباره آن آزمايش تكرار شود، زيرا عواقب اين آزمايش مثبت را نمي توانم بپذيرم و نزد مقامهاي ذي ربط توضيح دهم كه چرا آزمايش من مثبت شده است. به همين دليل رويكرد ما در مرحله اول جلوگيري از افراد جديد است و در مرحله بعدي اين است كه افراد بيمار و نيازمند درمان شناسايي شوند و با پيش بيني آن در آئين نامه برخورد با اين افراد، آنها را در مراحل مختلف به سمت درمان سوق دهيم.
در محيط كاري سرمايه گذاري زيادي روي افراد شده است كه آنها واجد آن شرايط شده و در كاري ثابت مانده اند. قطعاً كسي نمي خواهد آن شرايط از دست برود.
تمام تلاش در راستاي تشويق و بهينه سازي اين افراد در محيط كار است تا بتوانيم آنها را به شكل درمانهاي مؤثر و كليدي پيش ببريم.
تجربه پيشگيري از اعتياد در محيط كار تجربه جديدي نيست. سازمان بهزيستي بيش از 5 سال است كه در زمينه پيشگيري از اعتياد و در محيط هاي كاري فعاليت مي كند اما ستاد مي خواهد آن را با يك تجربه جديدتر و با برد و وسعت بيشتر با ثبت آن مجوز به شكل بخشنامه اي از مقامهاي ذي ربط انجام دهد. ضمن اينكه تا اين لحظه مجوز آموزش ضمن خدمت را براي پيشگيري از اعتياد براي كاركنان دواير دولتي، در جلسه 122 ستاد مبارزه با موادمخدر با امضاي رئيس جمهوري كسب كرديم.
رئيس جمهوري تأكيد كرد كه اين آموزش به عنوان يكي از دروس ضمن خدمت گنجانده شود اما پيشگيري يك استراتژي است. بايد خدمات مشاوره اي را هم در كنار درمان تقويت كنيم. غني سازي اوقات فراغت و برنامه ريزي براي پيشگيري در ساير حوزه ها برنامه هايي است كه به كمك ما مي آيد.
* چه دستگاههايي با ستاد همكاري مي كنند؟
** ما با دستگاههاي مختلف كار مي كنيم. سازمان بهزيستي، وزارت آموزش و پرورش، وزارت كار، جمعيت هلال احمر و تمامي دستگاههايي را كه در حوزه كار فعال هستند دعوت كرده ايم تا كارشناسان خود را به ما معرفي كنند و براي برنامه ريزي در جلسه هاي ما شركت و ما را ياري كنند.
بايد حوزه فعاليتهاي مان را در حوزه اداري انجام دهيم و آن را در ساير دواير دولتي گسترش و تعميم دهيم و سپس آيين نامه ها، ضعف ها و نقاط قوت آن را استخراج كنيم تا در سال آينده آن را به همه ادارات دولتي تعميم دهيم.
اما اعتبار اين كار اين گونه است. اعتبار آزمايشي در بودجه هاي سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت ديده شده است اما آنچه قرار است در مجلس شوراي اسلامي و در حوزه قانون به ثبت برسد اين است كه هر دستگاهي در حوزه پيشگيري از اعتياد بخشي از اعتبار خود را به پيشگيري از اعتياد كاركنان و خانواده هاي آنها اختصاص دهد، زيرا اگر اين طرح جزو قانون شود هر دستگاهي اين اعتبار را خواهد داشت، فقط بايد برنامه ريزي كند. پيشگيري از اعتياد برنامه و چارچوب مشخص دارد.
اصلاً قابل كپي برداري نيست، زيرا امكانات هر حوزه و استرسهاي هر حوزه كاري با جاي ديگر فرق دارد. قطعاً كسي كه در شيفتهاي شب يك كارخانه كار مي كند با كسي كه در حوزه حسابرسي يك اداره كار مي كند فرق دارد. قطعاً اوقات فراغت آن كارگرها با كارمندها فرق دارد. آنجاست كه تقاوت ماهوي و جنس فعاليت باعث تغييراتي در برنامه مي شود اما چارچوب برنامه، امكانات و اهداف آن و راهكارهاي آن براي تمام حوزه ها يكسان و يك جور است.
ذات و رسالت ستاد در اين حوزه سازماندهي، برنامه ريزي و سياست گذاري است اما اجرا توسط دستگاه هاي عضو است. مثلاً اگر ما قرار است مداري را تحت پوشش بگيريم ما نمي توانيم وارد مدرسه شويم. نيروهاي مختلف در حوزه آموزش و پرورش بايد وارد شوند. ما فقط برنامه ريزي و ابلاغ مي كنيم.
* آيا دستگاههاي مجري به شكل تصادفي از افراد آزمايش مي گيرند يا اينكه اول شناسايي مي شوند و سپس تحت آموزش قرار مي گيرند.
** ما بايد برنامه يكدست و قابل اجرا داشته باشيم تا دستگاههايي كه مي خواهند آن را اجرا كنند با يك برنامه مدون رو به رو باشند. ما چندين استراتژي موفق را كه در دواير دولتي مي شناسيم مي بريم. اما قبل از آن بايد از حوزه هايي نمونه بگيريم تا بتوانيم به ساير حوزه هاي كشور آن را تعميم دهيم.
اما اگر بخشنامه ما قابليت اجرايي نداشته باشد، دستگاهها سر در گم مي شوند و نمي توانند اجرا كنند و در اعتبارات خودشان آن را نمي بينند، اما اگر برنامه مدون باشد بخش مشاوره تقويت مي شود. آموزشهاي ضمن خدمت انجام مي شود و به شكل تصادفي در كنار اين آموزشها و مشاوره ها، آزمايش خون هم گرفته مي شود و اين مي شود پيشگيري از اعتياد و هيچ شاخ و دم هم ندارد. بعد از آن هم ارزيابي مي شود كه كجا بيراه رفته است، كجا اجرا نشده است، كجا تست صوري گرفته مي شود و اما مي دانيم كه تأثيرگذار است و هر كس اگر بداند كه ممكن است يك روز هويت او باشد كه حراست برود آزمايش بدهد و ... خودش را آماده مي كند و اين آمادگي در طول سال بايد باشد.
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن