واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي ابعاد فني سبك استاد «محمود خليلالحصري» در تلاوت قرآن كريممسعود سياحگرجي:سبك تلاوت قرآن استاد «حصري» بيشتر جنبه آموزشي دارد
گروه فعاليتهاي قرآني: سبك تلاوت قرآن استاد «خليلالحصري» بيشتر جنبه آموزشي داشته و به كساني كه ميخواهند تلفظ دقيق و صحيح حروف را بياموزند توصيه ميشود كه دورههاي تحقيق آموزشي كه توسط اين استاد اجرا شده را گوش كنند.
«مسعود سياحگرجي» كارشناس و قاري بينالمللي قرآن كريم، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: استاد «محمود خليلالحصري» از قاريان بزرگ جهان اسلام است كه در زمينه تبحر در اجراي درست و دقيق قواعد و احكام تجويدي معروف است.
وي افزود: سبك تلاوت استاد خليلالحصري بيشتر جنبه آموزشي داشته و به كساني كه ميخواهند تلفظ دقيق و صحيح حروف را بياموزند توصيه ميشود كه دورههاي تحقيق آموزشي كه توسط اين استاد اجرا شده است را گوش كنند.
سياحگرجي تصريح كرد: توجه به تلفظ صحيح و دقيق حروف از مخرج اصلي خود و در مجموع رعايت كامل احكام و قواعد تجويدي و وقف و ابتدا در تلاوت قرآن كريم و نيز لحن ساده از ويژگيهاي تلاوت استاد محمود خليلالحصري است.
اين كارشناس قرآني ادامه داد: اينكه استاد حصري در تلاوت خود از تنوع لحني بهره نميگيرد معلول امر خاصي نيست، به عقيده بنده اين استاد توانايي اين امر را داشته كه بتواند در مقوله لحن در تلاوت قرآن نيز حرفي براي گفتن داشته باشد اما خود تمايلي به اين كار نداشته است.
سياحگرجي در پاسخ اين سؤال ايكنا كه چرا استاد محمود خليلالحصري در مقايسه با استادي مانند «مصطفي اسماعيل» از شهرت به نسبت كمتري برخوردار است عنوان كرد: با اين مطلب موافق نيستم، استاد حصري مانند ديگر استادان از شهرت خوبي برخوردار بوده و دوره ترتيلي كه وي اجرا كرده زبانزد عام و خاص است.
وي درباره ويژگيهاي صداي استاد حصري اظهار كرد: استاد حصري از صدايي حجيم همراه با طنين بسيار بالا و قوي برخوردار است كه متناسب با سبك استاد حصري در تلاوت قرآن كريم است.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم مالزي در سال 1380 در پايان گفت: كيفيت اجراي ممتاز اداءالحروف اين استاد، تلاوتهاي وي را از ديگر قاريان متمايز ميكند و بسيار خوب است كه قاريان جوان كشورمان توجه ويژهاي را به تلاوتهاي اين استاد داشته باشند.
يادآوري ميشود، استاد «محمود خليلالحصري» در 17 سپتامبر سال 1917 ميلادي در شبرالنعله از توابع طنطاي مصر به دنيا آمد، وي كسي بود كه فكر قرائت قرآن را همراه با صداي خوش در سر پروراند و پس از آن راديوي مصر، صوت دلنشين قرآن او را از قاهره پخش كرد. اين استاد علاوه بر گنجينههاي بيشماري كه در علم قرائت قرآن از خود به يادگار گذاشته است داراي تأليفات بسيار ارزنده در زمينههاي مختلف علم قرائت است.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]