واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش دو روزه طب و قضا/ معاون آموزشي قوه قضاييه: پزشكي قانوني نقطه تلاقي علم طب و قضا است فقه شيعه معدني است كه همه مسائل را درون خود دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
معاون آموزش قوه قضاييه گفت: امور پزشكي در پزشكي قانوني نقطه تلاقي علم طب و قضا است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت الاسلام و المسلمين سعيد جواهري عصر پنجشنبه در مراسم پاياني همايش دو روزه طب و قضا با بيان اين مطلب تصريح كرد: انبوهي از مسائل و مشكلات پيچيده كه اغلب نوظهور و مبتلابه جامعه هستند در مقابل ما قرار گرفتند كه ما بايد به عنوان متوليان امر با همكاري يكديگر مشكلات موجود در اين مسير را حل كنيم.
وي ادامه داد: يك مثلث متشكل از پزشكي قانوني، قوه قضاييه و حوزههاي علميه ميتواند اين مشكلات را حل كنند و اين در صورتي است كه با يك تعامل مستمر در سطوح مختلف كار را به صورت جدي تلقي كرده و آن را پيگيري كنيم.
معاون آموزشي قوه قضاييه با بيان اين كه فقه غني شيعه معدني است كه همه اين مسائل را درون خود داشته و نيازمند فردي قادر براي استخراج آنها است خاطرنشان كرد: با يك همكاري مستمر برخوردار از دو سطح استاني و مركزي ميتوان كميسيون ويژهاي را با استفاده از همه ظرفيتهاي موجود در اين زمينه ايجاد كرد تا به صورت دقيق موضوعات را مورد مطالعه قرار داده و همه محمولات و احكام را شناسايي كرد.
او با تاكيد بر لزوم توجه بر برنامهريزي براي دانشافزايي مستمر پزشكان قانوني و قضات حسب نياز و اقتضا خاطرنشان كرد: توجه بيشتر پزشكان به مسووليت اخلاقي، مدني، انتظامي و كيفري خودشان خصوصا توجه به ابعاد و آثار نظر كارشناسي آنها مسئلهاي است كه بايد روي آن كار شود.
وي ارتقاي ابزار، تجهيزات و طرق جرميابي همسو با پيشرفت زمانه را از ضروريات برشمرد و افزود: توسعه ارتباطات پزشكان قانوني و قضات به طرق مناسب و مقتضي، تشكيل پرونده شخصيت براي متهمان ضمن دادرسي و بررسي دقيق اختلالات رواني در افراد از مهمترين مسائلي است كه بايد به آنها پرداخته شود.
جواهري همچنين فعال كردن تيم بررسي صحنه جرم و حضور به موقع در صحنه را از ديگر موارد مورد لزوم برشمرد و گفت: حساسيت و توجه بيشتر به حفظ حقوق بيمار و سلامت جامعه در راستاي حفظ اعتماد عمومي از مسائل مهمي است كه بايد مورد توجه كارشناسان پزشكي قانوني قرار گيرد.
معاون آموزشي قوه قضاييه گفت: بعضي مسائل مطروحه نيازمند فرهنگسازي هستند كه اين امر ضرورت همكاري رسانهها و متوليان فرهنگي را بيش از پيش نشان ميدهد.
وي اضافه كرد: به حمدالله افتخار ميكنيم كه همه همكاران ما در اين مسير تلاش ميكنند اما هرگز نبايد كوچكترين غفلتي صورت گيرد.
معاون آموزشي قوه قضاييه همچنين اظهار كرد: بايد تلاش شود حتي الامكان براي مراجعان خانم از پزشكان زن استفاده شود؛ علاوه بر اين حل مشكل اختلاف و تفاوت در آراء، بررسي و تحليل و جمع بندي اطلاعات مربوط به عوامل زمينه ساز در اختلالات رواني و محصور نكردن همه مسائل پزشكي قانوني به سازمان با توجه به اصل 44 قانون اساسي از مسائل مهم در اين زمينه است.
جواهري در پايان با بيان اين كه اگر درك مشتركي بين قضات و پزشكان قانوني وجود داشته باشد بسياري از مشكلات حل خواهد شد، تاكيد كرد: لازم است قضات و پزشكان قانوني مسائل مستحدثه و موردهاي قابل بهرهبرداري در حوزه تحقيق و آموزش را به معاونت آموزش قوه قضاييه ارجاع دهد زيرا معتقديم آموزش متقابل و تبادل تجربيات ضرورتي انكارناپذير است.
انتهاي پيام
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]