واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پاييز قطعنامه ها - پاييز حكومت بوش
گزارش :از محمدرضا شمالي مسكو- امريكا در حالي به تلاش ضد ايراني خود براي اعمال فشارهاي بيشتر با كمك متحدانش در قالب گروه 1 + 5 ادامه مي دهد كه دولت اين كشور در اوج ناتواني براي مقابله با بحران هاي فزاينده درامريكا ، شاهد آخرين ماه هاي حكومت "جورج بوش" است.
واشنگتن كه درطول سه دهه اخير، خصومت با ملت ايران و مقابله با پيشرفت هاي آن را پنهان نكرده است، تلاش زيادي را براي اعمال تحريم هاي سنگين عليه ايران بعمل آورد و با وعده هاي اقتصادي و سياسي كوشيد تا ديگر كشورها را نيز در سياست ضد ايراني خود همگام و همراه سازد.
قطعنامه 1835 در حالي به تصويب رسيد كه آمريكا در اوج زبوني و ناتواني و بحران مالي مخربي كه دامن اقتصاد و ساختار مالي متزلزل اين كشور را در برگرفته، براي نشان دادن توانايي خود و جلوگيري از تزلزل موقعيت در ميان كشورهاي متحد و رقيب دست به اين اقدام زد.
امريكا و برخي از متحدانش در مسير ضد ايراني خود با مردم مسلمان ايران سعي كردند تا با بهره گيري از مسائل داخلي كشورها ، ايجاد بحران هاي تصنعي ،مخدوش ساختن روابط و مناسبات ميان كشورها به قصد ميانجيگري و كمك به آنها ، دامن زدن به كشمكش ها و اختلافات منطقه اي و بين المللي و درگير ساختن كشورها با سياست هاي مخرب سياسي خود ، زمينه را براي ايجاد ائتلاف بين المللي عليه ايران فراهم كنند.
مقام هاي واشنگتن اگرچه در اين سياست خود چند كشور را به صحنه مقابله با مردم ايران كشاندند ولي موفق نشدند تا همراهي بين المللي را در برابر ايران بدست اورند.
مخالفت روسيه با مواضع خصمانه و تند امريكا عليه ايران و عدم همراهي مسكو با ديگر متحدان اين كشور، خود گواه روشني براي عدم موفقيت امريكا در دستيابي به اهداف سياست هاي ضد ايراني اين كشور است.
آگاهان سياسي معتقدند كه در جهان كنوني مردماني آزاد و كشورهاي مستقل نيز وجود دارند كه از سياست ها و مواضع امريكا دوري مي جويند و نه تنها حاضر نيستد تا با امريكا و چند كشور ديگر متحد واشنگتن همراه شوند ، بلكه براي همكاري با كشور بزرگ ايران و داراي موقعيت ويژه در منطقه خاورميانه مشتاقانه تلاش مي كنند.
قطعنامه ضد ايراني امريكا در حالي با فشار و تحميل سياست هاي امريكا به تصويب رسيد كه جمهوري اسلامي ايران، صدور آن را غيرمنصفانه و اقدامي سياسي دانسته كه فاقد هر گونه مبناي حقوقي و منطقي است.
به اعتقاد صاحبنظران سياسي ، برنامه هستهاي ايران در چارچوب مقررات و قواعد شناخته شده بينالمللي است و اين قطعنامهها هيچ تاثيري در حقوق ملت ايران نخواهد گذاشت.
جمهوري اسلامي ايران در مسير برنامه هسته اي خود با آژانس بين المللي انرژي اتمي در چارچوب برنامه كاري و مداليته هاي مورد توافق براي حل مسائل باقيمانده اجراي پادمان ها همكاري كرده است و بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي در جريان بازرسي ها ، هيچ انحرافي از برنامه هاي هسته اي صلح آميز ايران مشاهده نكردند و ايران به منظور اعتماد سازي و رفع ابهامات در سابقه برنامه هسته اي به تمام سووالات آژانس پاسخ داده است.
كاخ سفيد با اجراي تاكتيك هايي تلاش كرد تا با طرح مطالعات ادعايي پيرامون مسائل اتمي ايران، زنجيره جديدي از "تقابل سازي" عليه ايران را با اهداف شومي ايجاد نمايد.
مقامات روسيه اين قطعنامه را با توجه به اين كه در آن تحريم هاي جديد منظور نشده، قطعنامه متعادل و به نفع ايران مي دانند.
"سرگئي لاوروف" وزير امورخارجه روسيه با اشاره به پيشنهادهاي شركاي روسيه در گروه 1+5 براي تصويب قطعنامه جديد كه در آن تحريم هاي شديد عليه ايران در نظر گرفته شود و اين كشور تحت محاصره اقتصادي قرار گيرد گفت: مسكو اين پيشنهادها را رد و اعلام كرده است كه دليلي براي چنين رويكردي نمي بيند.
وزير امورخارجه روسيه اعتقاد دارد كه در پيشنهادهاي روسيه به گروه 1+5 بر حفظ ساز و كار اين گروه براي ادامه كار آن در مسير توافق هاي موجود تاكيد شده است كه به جست وجوي راه هاي سياسي براي حل مساله اتمي ايران بدون تهديدهاي غيرسازنده كمك مي كند.
روسيه يكي از اعضاي گروه 1 + 5 برخلاف امريكا و ديگر متحدانش ،همواره مسير مذاكره و گفت و گو با ايران را توصيه كرده است و خواستار آن شده تا رفتار هاي مسوولانه در قبال برنامه هسته اي ايران صورت گيرد .
مسكو اگرچه در تصويب قطعنامه ها عليه ايران شركت داشته و در اين مسير همگام با امريكا بوده است ، ولي تلاش مي كند تا سياست هاي خصمانه واشنگتن عليه ايران را تعديل كند و اجازه ندهد اين كشور و متحدانش در اين گروه حركتي بيخردانه دربرابر ايران از خود نشان دهند.
روسيه ، امريكا و ديگر متحدانش بر اين امر واقف هستند كه ايران جايگاهي ممتاز در سطوح منطقه اي و بين المللي دارد و از توان بالايي براي مقابله با تحركات مذبوحانه قدرت ها فرامنطقه اي و منطقه اي به مانند جنگ تحميلي هشت ساله عراق عليه ايران، برخوردار است .
مقام هاي كاخ كرملين ، سياست هاي امريكا در موضوعات جهاني قبول ندارند بطوريكه دميتري مدوديف در كنفرانس روز گذشته "سياست جهاني " در فرانسه ، امريكا را عامل بحران هاي سياسي و اقتصادي و مناقشات منطقه اي معرفي كرد و گفت ، امريكا داعيه رهبري جهان را بر عهده دارد در حالي كه چشم انداز روشني از اين سياست مشاهده نمي شود.
محافل مطبوعاتي و سياسي روسيه تلاش امريكا براي صدور قطعنامه جديد عليه ايران را ناشي از خصومت ورزي اين كشور و نيز ترميم چهره امريكا در سطح جهان مي دانند .
"نينا مامدووا" رييس شعبه ايرانشناسي موسسه خاورشناسي مسكو اعتقاد دارد كه امريكا در حال حاضر با كارزار رقابت هاي انتخاباتي رياست جمهوري و مسايلي از قبيل بحران مالي و جنگ در عراق و افغانستان گرفتار است و قادر نيست فشار بيشتري را بر تهران وارد آورد.
وي معتقد است، تهران با ادامه همكاري با سازمان بين المللي انرژي اتمي و ابراز آمادگي براي تداوم مذاكرات در تمامي سطوح حسن نيت خود را نشان داده است و اين بر عهده قدرت ها است تا فعاليت هاي صلح اميز هسته اي ايران را بپذيرند.
روزنامه "كامرسانت" نيز نوشت: بر خلاف تمايلات غرب، ايران مجددا تحريم نمي شود همانطوريكه روسيه تلاش كرد در متن قطعنامه اخير فقط از ايران خواسته مي شود تا فعاليت هاي غني سازي اورانيوم را متوقف سازد.
رييس مركز مطالعات ايران معاصر در روسيه هدف آمريكا و كشورهاي غربي در صدور قطعنامه 1835شوراي امنيت سازمان ملل متحد در باره مساله اتمي ايران را تلاش براي حفظ موجود يت گروه 1+5 عنوان كرد.
"رجب صفراف" با اشاره به وجود اختلاف ميان كشورهاي غربي عضو گروه 1+5 با روسيه به خاطر مساله گرجستان گفت: به همين دليل آمريكا و كشورهاي غربي براي صدور قطعنامه جديد در مورد ايران شتاب داشتند تا موضع واحد خود را در قبال مساله اتمي ايران نشان دهند.
وي سياست ايران در قبال آمريكا را سياست محكم و دور انديشانه خواند و افزود: جمهوري اسلامي ايران به سياست مستقل خود در قبال آمريكا ادامه مي دهد و تهديدها و تحريم هاي اين كشور را ناديده مي گيرد.
صفراف چشم انداز روابط ايران و روسيه و همكاري هاي دوجانبه در زمينه هاي مختلف را داراي افق هاي روشن دانسته كه از اراده سياسي سران دو كشور نشات مي گيرد.
وي معتقد است، روسيه در اين شرايط بايد به تعهدات خود در قبال ايران و در وهله نخست راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر پايبند باشد.
رييس شركت "اتم استروي اكسپورت" پيمانكار روس نيروگاه اتمي بوشهر اخيرا اعلام كرد راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر تا ماه فوريه سال آينده (بهمن ماه آينده) قطعي خواهد شد.
راه اندازي اين مركز اتمي با توجه به اهميت فراوان آن براي روابط دو كشور مي تواند باعث تقويت روابط دوجانبه شده و عزم مسكو را براي ادامه همكاري با ايران در زمينه مهمي همچون ساخت نيروگاه هاي اتمي نشان مي دهد.
اراده مصمم رهبران كرملين براي پرهيز از سياست هاي يكجانبه امريكا و برخي از متحدانش عليه ايران نه تنها باعث تقويت همكاري هاي دوجانبه در مسايل منطقه اي وبين المللي خواهد شد بلكه مي تواند قدرت دو كشور را در جلوگيري از دخالت بيگانگان در امور داخلي خود و موضوعات منطقه اي افزايش دهد و راه را براي حضور امريكا و متحدان غربي اين كشور در منطقه مسدود سازد.
اروپام / 1773**1440**1368
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]