واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همايش دانشگاه و احياي تفكر ديني در خراسان جنوبي برگزار شد
خبرگزاري فارس: همايش دانشگاه و احياي تفكر ديني با حضور متخصصان و استادان حوزه و دانشگاه در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، رئيس مركز همانديشي استادان و نخبگان نهاد مقام معظم رهبري پيش از ظهر امروز در اين همايش با بيان اينكه زمينه احيا، شناخت ابعاد مختلف ديني و تفكيك قلمروها از يكديگر است، گفت: انسان داراي عقل و انديشه است و براي شناخت ماهيت و ابعاد وجودي خود سؤال ميكند.
علي فلاح رفيع سؤالات انسان را براي خوسازي و تكامل شامل سؤالهاي اساسي و بنيادين و غيراساسي دانست و تصريح كرد: سؤالهاي اساسي سؤالهايي هستند كه كه به اصل وجود انسان برميگردد و براي همه انسانها، همه مكانها و در همه زمانها مطرح بوده است و مرز نميشناسد.
وي افزود: همه متفكران، عالمان و انديشمندان در طول تاريخ درصدد پاسخگويي به سؤالهاي بنيادين بودهاند و منابعي كه به اين سؤالها پاسخ ميدهد عقل، دل و وحي است و نتيجه اين منابع دين است.
رئيس مركز همانديشي استادان و نخبگان نهاد مقام معظم رهبري با بيان اينكه عقل و عرفان در سايه دين به سؤالات اساسي و بنيادين انسانها پاسخ ميدهد، اظهار داشت: سؤالات غيراساسي انسانها نيز به چگونگي زندگي بر ميگردد و در زمانها مختلف متفاوت است.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علومپزشكي بيرجند نيز با بيان اينكه هنوز خواستههاي امام و رهبر معظم انقلاب در دانشگاهها محقق نشده است، تصريح كرد: پاسخ به منويات مقام معظم رهبري و دستيابي به راهكارهاي راهبردي در خصوص اسلامي شدن دانشگاهها از جمله اهداف برپايي اين همايش است.
محمدعلي تابعي با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال نوآوري و شكوفايي، افزود: مطالبات و خواستههاي رهبر معظم انقلاب از رؤسا، مديريت و استادان دانشگاهها مهمترين موضوع و عناوين مقالههاي ارائه شده در همايش تفكر احيا ديني است.
دبير علمي همايش احيا تفكر ديني دانشگاه و معنويت، دانشگاه و شاگرد پروري، حقوق و تعاملات دانشجو و استاد، نقش استادان در جريانات دانشجويي، نوآوري و شكوفايي در تعاملات استاد و دانشگاه و دانشگاه اسلامي از منظر مقام معظم رهبري را از محورهاي مقالات ارائه شده در اين همايش عنوان كرد.
تابعي گفت: اين همايش يكروزه با حضور استادان دانشگاههاي خراسان رضوي و جنوبي، كرمان، سيستان و بلوچستان و استادان حوزه از قم برگزار و 10 مقاله به صورت سخنراني و مابقي نيز به صورت پوستر در اختيار شركتكنندگان در همايش قرار گرفته است.
وي اظهارداشت: در مجموع 30 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال و 25 مقاله پذيرفته شده است.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علومپزشكي بيرجند با تأكيد بر اينكه بايد تعريف درستي از ارتباط بين علم و باورهاي ديني در دانشگاهها صورت گيرد، تصريح كرد: فعاليتهاي اين دانشگاه در بخش معارف و تقويت باورهاي معنوي دانشجويان بسيار گسترده است.
تابعي گفت: در حال حاضر هفت تشكل دانشجويي شامل انجمن اسلامي، بسيج، دارالقرآن، مجمع اهل بيت و كانونهاي فرهنگي و اجتماعي در دانشگاه علومپزشكي بيرجند فعال هستند.
رئيس دانشگاه علومپزشكي بيرجند نيز در اين جلسه نقش و جايگاه دانشگاه و حوزه را در تحولات يك جامعه بسيار مؤثر خواند و اظهار داشت: وحدت حوزه و دانشگاه و احياي تفكر ديني ميتواند نقش زيادي در ابعاد مختلف يك جامعه داشته باشد.
مراد هاشمزهي خواستار بسط و توسعه مباني اسلامي در دانشگاهها شد و خاطرنشان كرد: دانشگاه علومپزشكي بيرجند در راستاي منويات مقام معظم رهبري و در سال نوآوري و شكوفايي اقدام به برگزاري همايش احيا تفكر ديني در دانشگاه كرد كه اميدواريم گامي مثبت در راستاي اسلامي شدن دانشگاهها باشد.
انتهاي پيام/ش
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]