تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846133750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بيانيه كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران به مناسبت روز جهاني كودك


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بيانيه كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران به مناسبت روز جهاني كودك


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي

كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران به مناسبت 17 مهرماه روز جهاني كودك، بيانيه‌اي صادر كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين بيانيه آمده است:

« "به نام او كه زيبايي‌هاي عالم همه از اوست و كودكان مهربان و زيبادوست جلوه‌اي از او"

مناسبت‌هاي مختلف سال چه در سطح جهاني و چه در سطح ملي، فرصتي را براي عموم فراهم مي‌آورند تا در كشاكش زندگي و انواع جلوه‌هاي تلخ و شيرين آن، زماني هر چند كوتاه را به تفكر و انجام يك سري فعاليت‌ها حول موضوع مناسبت مورد نظر اختصاص دهند تا از اين گذر، موجبات بهبود شرايط زندگي بشر در ابعاد مختلف فراهم شود. روز جهاني كودك نيز يكي از اين مناسبت‌هاست كه ميليون‌ها كودك، والدين آنان، موسسات آموزشي ترويجي مربوط و عموم سازمان‌ها و نهادهاي حكومتي و غير حكومتي هر يك به فراخور توان خود فرصتي پيدا كنند تا به كودك بينديشند و اين كه وضع كودكان جامعه‌ي بشري در حال حاضر چگونه است و براي آينده‌ي بهتر آنان چه بايد كرد؟

ما ايرانيان به جهت فرهنگ غني چند هزار ساله و آموزه‌هاي مترقي ديني و خصوصيت عاطفي و احساسي ذاتي، حرف‌هاي بسياري در جهت بهبود شرايط كودكان در سراسر عالم مي‌توانيم داشته باشيم و چه بهتر كه هر يك از ما ايرانيان اين احساس مسووليت را در خود ايجاد كنيم كه هم در اين زمينه فكر كنيم، هم نكات شايسته را مطرح سازيم و هم براي اجراي نكات شايسته، خود ابتدا پيشگام شويم تا در فرآيندي توام با مشاركت همه و مبتني بر همبستگي، مشكلات فراروي رفع شوند و خوبي‌ها و دستاوردها توسعه پيدا كنند.

نظر به اين كه در سطح ملي شعار امسال روز جهاني كودك "احتياط، شادي و نشاط و زندگي" تعيين شده است و هر يك از اين واژه‌ها حاوي نكات مهم و درس آموزي هستند، كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران ضمن تبريك روز جهاني كودك به يكايك كودكان عزيز و خانواده‌هاي آنان و نهادها و موسسات مختلفي كه در حيطه كودكان تلاش مي‌كنند و با لحاظ اين كه اين نهاد در سطح تهران واستان‌ها برنامه‌هاي متعددي را به اين مناسبت به اجرا در مي‌آورد، فرصت را مغتنم دانسته در اين مناسبت گرامي توجه مخاطبان محترم را به چند دغدغه‌ي مورد توجه اين نهاد در حيطه‌ي حقوق كودك جلب مي‌كند:

1 ـ به موجب اسناد مختلف جهاني و موازين حقوقي جمهوري اسلامي ايران خصوصا قانون اساسي، همه‌ي آحاد انسان‌ها صاحب كرامت و شرافت ذاتي هستند و مبتني بر اين حيثيت خداداد، صاحب حق و جايگاه ويژه‌اي در نظام خلقت هستند. اين جايگاه ويژه و حقوق مربوط به آن، از دوره‌ي جنيني انسان در رحم مادر و قبل از تولد آغاز مي‌شود و تا پايان عمر ادامه دارد. بر اين مبنا هر كودك همانند ديگر آحاد بشر از حيث سني اعم از جوانان، ميانسالان و سالمندان، داراي كرامت ذاتي و حقوق ناشي از آن است و به جز محدود حقوقي كه به اقتضاي سن فرد، پس از خروج از دوران كودكي استيفاي آن را خود شخصا انجام مي‌دهد، در بقيه حقوق هم صاحب حق است و هم هر لحظه اراده كند بايد بتواند از حقوق خود در چارچوب قوانين و مقررات كشوري استفاده كند و بهره‌مند شود.

بنابراين لازم است دائما يادآور شويم كه منظومه حقوق انساني، آحاد بشر از جمله كودكان را در بر مي‌گيرد و اين طور نيست كه به عنوان قشري جدا محسوب شوند كه قرار است حق‌هاي محدودي براي آنان در نظر گرفته شود. حق كرامت انساني، حق منع تبعيض، حق منع شكنجه و رفتارهاي موهن و تحقيرآميز، حق آزادي بيان، حق تفريح و استراحت، حق آموزش و ده‌ها حق ديگر، همه‌ي انسان‌ها از جمله كودكان را در بر مي‌گيرند و به هيچ عنوان نمي‌توان كودكان را از بهره‌مندي از همه‌ي حقوق انساني خارج يا مستثني كرد بلكه بالعكس لازم است به دليل آسيب‌پذيري كودكان، تدابير حمايتي ويژه‌اي نيز در هر يك از حيطه‌هاي حقوق انساني براي آنان در نظر گرفت و به درستي اجرا كرد.

حجم انبوه وسايل غير استاندارد بازي و تفريح كودكان در محيط‌هاي عمومي يا خصوصي و حوادث و مخاطراتي كه براي كودكان در پي دارند، نمونه ديگري از توجه نكردن به تعهدات ديگر عناصر جامعه در ارتباط با تامين احتياط لازم براي سلامتي و شادابي كودكان است.

3 ـ نشاط و شادي كودك تابعي از نشاط و شادي جامعه است. اگر جامعه‌اي به علل مختلف به دور از نشاط و شادابي باشد و فضاي غم و اندوه و نبود طراوت و ياس بر آن حاكم باشد، طبيعتا كودكان جزو اولين گروه‌هايي خواهند بود كه آثار زيانبار فضاي عمومي، تازگي اين گل‌هاي بهشتي را به پژمردگي تبديل خواهد كرد. بنابر اين لازم است دائما شاخص‌هاي شادي و نشاط عمومي جامعه و علل نزولي يا ارتقاي شادي عمومي جامعه و خانواده‌ها بررسي شوند تا سهم مناسب شادي و نشاط كودكان نيز به طور خاص مورد توجه قرار گيرند. مثلا در شرايطي كه خانواده‌ها دچار مشكلات متعدد اقتصادي و معيشتي هستند و حقوق و درآمدهاي آنان كفاف سرپناه حداقلي را نمي‌كند آيا مي‌توان از كودكان خانواده‌ها شادي و نشاط توقع داشت و يا انتظار داشت كه در محيط خانواده‌ها آرامش رواني و نبود تنش و اضطراب حاكم باشد؟ نكته ديگر اين كه براي تامين شادي و نشاط كودكان به موجب اسناد حقوقي، دولت‌ها موظفند سرمايه‌گذاري مادي و معنوي قابل قبولي انجام دهند: ايجاد مراكز تفريحي و فرهنگي و هنري و ورزشي مناسب و با هزينه كم، توليد برنامه‌هاي مفرح هنري براي ارائه از طريق رسانه‌هاي مختلف يا اماكن فرهنگي، توليد متون مكتوب مناسب و مورد نياز شادي كودكان، مناسب‌سازي فيزيكي اماكني كه مربوط به بازي و تفريح كودكان مي‌شود و تدارك امكانات لازم براي اين كه كودكان در بهره‌مندي از برخي حقوق ياد شده در بند قبلي دچار مخاطرات مربوطه نشوند از جمله سرمايه گذاري‌هاي ضروري است.

روز كودك فرصتي است تا به قوانين و مقررات كشور نگاهي بيندازيم و ببينيم اصولا تعهد يا تعهداتي در اين زمينه‌ها برعهده سازمان ها قرار گرفته؟ آيا بودجه‌هايي متناسب در اين زمينه پيش بيني شده؟ و آيا اگر سهمي براي سازمان‌ها و نهادهاي مختلف لحاظ شده آن‌ها در صحنه عمل و اجرا توانسته‌اند به وظايف خود عمل كنند و اگر نكرده‌اند به كجا بايد پاسخگو باشند و چه مرجعي استيفاي حقوق كودكان را با ضمانت اجراهاي متناسب پيگيري مي‌كند؟

4 ـ زندگي شايسته براي هر انساني از جمله كودكان صرفا محدود به حق حيات نمي‌شود بلكه عرصه‌هاي مختلف حيات را در بر مي‌گيرد. به عبارت ديگر، وقتي همه حقوق انساني ولو به طور نسبي رعايت نشوند زندگي شايسته تامين نشده است. بر اين اساس بايد حقوق كودك را در حيطه‌هاي مختلف شناخت و براي تحقق آن‌ها كوشيد تا زندگي شايسته كودك، مفهوم واقعي خود را پيدا كند. نكته ديگر اين كه همه كودكان شرايط يكساني ندارند چه از جهت داشتن والدين يا برخوردار بودن از والدين مناسب و چه از جهت فيزيكي يا تعلقات قومي و ديني و فرهنگي خاص و چه از جهت وضعيت اقتصادي و سطح رفاه اجتماعي خانواده‌هايشان. به عبارت ديگر لازم است توجه كنيم كه كودكان بي‌سرپرست، كودكان بدسرپرست، كودكان داراي معلوليت يا جزو اقليت‌هاي ديني يا قومي يا كودكان اقشار آسيب‌پذير اقتصادي جامعه كه بعضا گروه اخير ناچار به تحمل مشقت‌هاي زياد از جمله كار در خيابان و امثالهم مي‌شوند و يا كودكان تحت بهره‌برداري‌هاي خلاف ديگر، همه و همه حق زندگي شايسته دارند و براي تامين زندگي شايسته آنان همه بايد خود را مسوول بدانيم تا زندگي توام با شادي و نشاط براي همه كودكان معنا پيدا كند. آيا تا به حال به اين نكات فكر كرده‌ايم؟ آيا بررسي كرده‌ايم كه كودك ايلامي، سيستاني، بوشهري، ياسوجي و ديگر نقاط سرزمين پهناورمان همانند مركز و يا شهرهاي بزرگ كشور بهره‌مند از حداقل‌هاي زندگي شايسته هستند يا خير؟ آيا محيط‌هاي آموزشي مورد نياز و امكانات تفريحي و فرهنگي متناسب را دارند؟ و ده‌ها پرسش مصداقي مشخص ديگر كه پاسخ‌دهي به آن‌ها مي‌تواند دريچه‌اي جديد از توجه به موضوع زندگي شايسته كودكان در گستره ملي يا جهاني به روي ما بگشايد.

روز جهاني كودك فرصتي براي فكر كردن به اين امور و تلاش جدي در اين زمينه‌ها است. لطفا حداقل فرصت فكر كردن در اين زمينه‌ها را از دست ندهيد. اين كه چه مي‌كنيد و آيا مايليد كه به جمع ديگر فعالان حقوق انساني يا فعاليت حقوق كودك بپيونديد را به خودتان واگذار مي‌كنيم و منتظر مي‌شويم تا در مناسبت‌هاي آتي آثار اقدامات جمعي را با هم مرور كنيم.

به اميد آينده‌اي بهتر براي همه كودكان سراسر جهان»

انتهاي پيام
 پنجشنبه 18 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن