محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827720308
گزارشي از سهم بازار در بين ماركهاي مختلف چه برندي در چه جايگاهي از بازار ايران قرار دارد؟
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارشي از سهم بازار در بين ماركهاي مختلف چه برندي در چه جايگاهي از بازار ايران قرار دارد؟
م.ر.بهنام رئوفكارشناسان و فعالان بازار فناوري اطلاعات و ارتباطات حجم اين بازار براي سال 2008 در ايران را نزديك به 7ميليارد دلار پيشبيني كردهاند.
البته اين رقم مربوط به سه بخش ارتباطات، فناوري اطلاعات و لوازم ديجيتالي خانگي است كه شامل تلفن ثابت، تلفن همراه، اينترنت، كامپيوترهاي خانگي، كامپيوترهاي قابل حمل و لوازم و تجهيزات جانبي است.
بهرغم آنكه پيشبيني حجم بازار بر اساس اطلاعات موجود و نظرسنجيهاي مختلفي كه از سوي نهادهاي صنفي و دولتي امري ممكن است اما برآورد رقم فروش در همين بخش به دليل نبود ساختاري مناسب در بخشهاي مالياتي و گمركي و نيز به دليل وجود بازاري سنتي امري محال و شايد ناممكن باشد. با اين حال طي چند سال گذشته و با تاسيس باشگاه فعالان ICT كه متشكل از اعضايي در امر توزيع و فروش محصولات رايانه و ارتباطات است و درج آمار هفتگي در طرحهاي نظرسنجياي كه در سايت اين باشگاه به آدرس www.sandp.ir صورت ميگيرد باعث شده تا پيشبيني تقريبي بازار به لحاظ محبوبيت كالاها و برندهاي مختلف تا حدي امكانپذير شود. بر همين اساس در گزارش امروز سعي داريم با بررسي آمارهاي تازه اين سايت و مقايسه آنها با آمارهاي سال گذشته جايگاه برندهاي مختلف در محبوبترين وسايل رايانهاي را منعكس كنيم. گفتني است كه تهيه اين گزارش به منظور ارايه راي قطعي نسبت به بازار اين برندها نبوده بلكه تنها بر اساس نظرسنجيهايي است كه از 2هزار و 500 عضو اين باشگاه كه از فروشندگان و توزيعكنندگان بازار نيز محسوب ميشوند، صورت گرفته است.
نوتبوك، بازاري در حال رشد
شركتهايي كه در بخش توليد و توزيع نوتبوك فعاليت دارند اين روزها بيشتر از هر زمان ديگري مشغله دارند. چرا كه بازار اين كالا اين روزها و با تغيير ذائقه كاربران جهاني از PC به لپ تاپ بيش از هر زمان ديگري داغ شده است. ايران نيز از اين قاعده مستثنا نيست. بدون شك ميتوان نوتبوكها را جزو يكي از كالاهايي به حساب آورد كه طي دو سال گذشته بيشترين واردات را به ايران داشته اند. مراكز فروش كامپيوتر در بازار ايران، اين روزها مملو از فروشگاههايي است كه تنها به فروش نوتبوكها و لوازم جانبي آن كه مهمترينشان كيف نوتبوك است ميپردازند.
s،Sony، Dell، Toshiba، Asus، Acer، HP، IBM، Lenovo، Farassoo و apple از جمله برندهايي هستند كه در بازار لپتاپ ايران حضوري فعال دارند.
بر اساس آخرين نظرسنجي كه طي يك ماه گذشته توسط باشگاه فعالان ICT در ايران صورت گرفته است هم اكنون نوتبوكهاي Dell با 7/30درصد از سهم بازار در مقام نخست محبوبيت بازار لپ تاپ كشور قرار دارند. اين برند سال گذشته نيز با 3/26درصد از سهم بازار در جايگاه اول بازار قرار داشت كه مقايسه اين دو آمار نشان از كاهش محبوبيت اين برند را دارد.
بعد از Dell، نوتبوكهاي VAIO سوني در مكان دوم بازار ايران قرار دارند. رشد فروش اين برند نسبت به سال گذشته خود تنها 3/0درصد بوده است اما اين برند همچنان با 5/24درصد از سهم بازار در مكان جدول نوتبوكهاي محبوب ايران قرار گرفته است. VAIO سال گذشته را نيز در همين مكان با 2/24درصد قرار داشته است. مكان سوم جدول فروش لپ تاپها در ايران به Toshiba تعلق دارد. برندي كه زماني و در غياب رقباي سرسخت خود يكهتاز بازار لپتاپ ايران بود، اما اين روزها با 7/13درصد از سهم بازار جايگاه سوم را همانند سال گذشته براي خود حفظ كرده است. نكتهاي كه در اين بين از اهميت ويژه اي برخوردار است اين است كه اين برند طي يك سال گذشته 9/7درصد از سهم محبوبيت خود در بازار را از دست داده است.
بعد از Toshiba نوتبوكهاي HP Compaq در جايگاه چهارم بازار ايران قرار گرفتهاند. اين برند امسال با 1/8درصد از سهم بازار در اين جايگاه قرار گرفته است و نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته 2/0درصد كاهش داشته است؛ چرا كه سال گذشته سهم اين برند در شاخص نظرسنجي فعالان ICT ايران 3/8درصد بوده است. Acer هم بر اساس اين نظرسنجي هم اكنون با 7درصد از سم بازار در رتبه 5 قرار دارد. اين برند سال گذشته 3درصد از سهم شاخص نظرسنجي را به خود اختصاص داده بود.
نكته ديگر قابل توجه در اين بخش به 16درصد سهم باقي مانده از بازار اين كالا باز ميگردد. چرا كه بر اساس نظرسنجي صورت گرفته برندهايي همچون: Asus، Apple، IBM، Lenovo، Suzuki، Farassoo، Gigabyte، Sanyo و Fujitsu/seimens در مجموع مابقي سهم 16درصدي بازار را در اختيار خود گرفتهاند.
كامپيوترهاي روميزي
ميزان فروش رايانههاي روميزي يا همان PCها را ميتوان از روي فروش مانيتور يا LCD سنجيد. اما متاسفانه يا خوشبختانه باز هم در اين بخش از سوي فروشندگان يا همان نمايندگان اصلي در ايران آماري منتشر نشده است.
بر اساس آمارهاي جهاني روند فروش مانيتورهاي CRT طي دو سال گذشته با كاهش روبرو بوده است؛ چرا كه افزايش در توليد LCD مانيتورها و كاهش در قيمت فروش آنها از يك سو و نيز ساخت محصولات سبز كه با كاهش در مصرف انرژي سعي در حفظ محيط زيست دارند باعث شده تا بازار LCDها گرمتر از قبل باشد.
در بازار مانيتور ايران رقابت اصلي تنها بين دو برند است. الجي و سامسونگ. بر اساس آخرين نظرسنجيها كه طي يك ماه گذشته صورت گرفته است هم اكنون الجي با 4/36درصد در جايگاه نخست در بازار ايران قرار گرفته است. سهم الجي از محبوبيت در بازار ايران در مقايسه با مدت مشابه سال گذشتهاش 7/2درصد كاهش داشته است. چرا كه اين برند سال گذشته با سهم 1/39درصد در جايگاه نخست جدول قرار داشته است.
با يك اختلاف 3/1درصدي سامسونگ تنها رقيب جدي الجي در جايگاه دوم شاخص محبوبيت مانيتور LCDها قرار گرفته است. اين برند بر خلاف كاهش رشد الجي طي يك سال گذشته، 9/5درصد رشد داشته است. چرا كه سامسونگ امسال با سهم 1/35درصدي از شاخص محبوبيت در جايگاه دوم قرار دارد. اين درحالي است كه اين برند سال گذشته و در همين زمان با سهم 2/29درصدي جايگاه دوم را به خود اختصاص داده بود. اما برند محبوب سوم در بازار مانيتور LCDها به يك نام ايراني تعلق دارد. نامي كه البته طي يك سال گذشته 2/4درصد از سهم محبوبيت خود در بازار را از دست داده است در حقيقت فراسو است. اين برند ايراني امسال با 6/8درصد رتبه سوم شاخص را در اختيار خود دارد در حالي كه سال گذشته با سهم 8/12درصدي در همين جايگاه قرار داشت. برندي كه در جايگاه چهارم اين بازار قرار دارد Sony است. اين برند هم طي يك سال 7/2درصد از سهم خود را در شاخص محبوبيت از دست داده است. به طوري كه هماكنون با 3/7درصد در جايگاه چهارم قرار دارد و اين در حالي است كه سال گذشته با سهمي 10درصدي در همين جايگاه قرار داشت. به طوري كلي هر چهار برند مطرح بازار ايران طي يك سال گذشته با كاهش سهم محبوبيت رو به رو بودند.
شايد اين امر به دليل ظهور نامهاي جديد در اين بازار باشد. نامهايي كه هماكنون و در مجموع 6/12درصد سهم بازار را در اختيار خود دارند.
Motherbord
بازار مادربوردها را شايد بتوان به عنوان بازاري با بيشترين تغيير و تحول به حساب آورد، چرا كه طي يك سال گذشته شركتهاي حاضر در اين بازار محصولات زيادي را روانه بازار كردهاند.
شركتهاي قدرتمند و با سابقهاي همچون آواژنگ، سازگار ارقام، الماس خاورميانه و رايان بدر كماكان توانستهاند صدرنشينان فهرست پرفروشترين برندهاي بازار مادر بورد در ايران باشند كه عواملي از قبيل گارانتي و خدمات پس از فروش، سازگاري با ديگر قطعات و كيفيت مناسب كالا را ميتوان دلايل موفقيت آنها در بازار دانست.
باشگاه فعالان ICT، براساس آخرين شاخص نظرسنجي خود در مورد محبوبترين برند مادربورد، همچنان نام GIGABYTE را بالاتر از ديگر برندهاي بازار ايران ميبيند.
اين برند با كاهش 2درصدي نسبت به 6 ماهه دوم سال 86 در حال حاضر 32درصد از سهم شاخص بازار را در اختيار دارد و همچنان مقام اول را در اين نظرسنجي به خود اختصاص داده است.
جايگاه دوم در اين شاخص را ASUS كه يكي از رقباي اصلي GIGABYTE محسوب ميشود به خود اختصاص داده است. ASUS يكي از قديميترين و در عين حال باسابقهترين برندهاي مادربورد در بازار محسوب ميشود كه براي بيشتر كاربران، ناميآشنا و شناخته شده است. به گفته برخي از فروشندگان و فعالان بازار ايران، اين برند داراي ويژگيهاي منحصر به فردي مثل سازگاري بسيار عالي با پردازندههاي حال حاضر و آينده بازار بوده و همچنين قابليت استفاده از بيشتر كارتهاي گرافيك موجود در بازار را با حداكثر بازدهي دارا است.
ASUS در حال حاضر توانسته با سهم شاخص 26درصدي، جايگاه خود را در رده دوم حفظ كندكه البته اين برند هم با كاهش 2درصدي نسبت به 6 ماه دوم سال 86 روبرو بوده است.
شايد حضور برندهاي نو پا در بازار ايران از علل اصلي اين افت سهم در شاخص اخير باشد اما ASUS كه با برچسب گارانتي شركت الماس خاورميانه به بازار عرضه ميشود احتمالا در آينده نيز قادر به حفظ جايگاه خود خواهد بود.
شركت سازگار ارقام در آذر ماه 85 با عرضه مادربوردهايي با نام ELITGROUP و ASROCK توانست تحول عمدهاي در بازار اين محصول به وجود آورد. ASROCK كه در مدت كوتاهي پس از عرضه توانسته بود 6درصد از سهام شاخص را در اختيار بگيرد، امروز فقط با يكدرصد كاهش توانسته 5درصد از اين سهم را در اختيار داشته باشد و همچنان مكان خود را در جايگاه پنجم حفظ كند.
اما ELITGROUP كه گويا قصد تصاحب بازار را دارد با رشد 2درصدي در 6 ماه دوم سال 86 و رشد 4درصدي در بهار 87 توانسته 9درصد از سهم شاخص مادربورد را از آن خود كند و با يك پله صعود در مكان سوم و بالاتر از برند مطرحي چون MSI قرار گيرد.
بسياري از فروشندگان، فراواني عرضه را از مهمترين علل موفقيت اين برند در چند ماه اخير ميدانند كه البته قيمت گذاري مناسب و نسبتا متعادل ELITGROUP نيز كمك موثري در اين راستا بوده است و هماكنون اين دو برند با گارانتي شركت سازگار ارقام در بازار موجود ميباشند.
اما مكان چهارم در شاخص مادربوردها به MSI تعلق دارد. برندي كه از شهرت خاصي در ارائه كارت گرافيك در بازار برخوردار است. مادربوردهاي MSI كه در 6 ماه دوم سال 86 توانسته بودند 11درصد از سهم شاخص بازار را به خود اختصاص دهند، در بهار 87 با كاهش باور نكردني 5درصدي، فقط 6درصد از اين سهم را در اختيار گرفته و با يك پله سقوط در مكان چهارم جاي گرفتند.
در شاخص محبوبيت مادربورد، شركتهايي همچون Asrock، Abit، Foxconn، Soyo، Intel، Albatron، Biostar، DFI، Iwill، Soltek، XFX، Axper، Silicon، Aopen، Pascal، Matrix، Solonex، supermicro و Epox نيز در مجموع 3/25درصد از شاخص محبوبيت را در اختيار خود دارند.
CPU
بازار CPU در ايران در انحصار دو برند INTEL و AMD است. بر اساس آخرين نظرسنجي كه طي يك ماه گذشته صورت گرفته است هماكنون Intel Dual-Core E2180 - 2.0GHz با 7/23درصد در رتبه نخست شاخص محبوبيت CPUها قرار دارد. بعد از آن Intel Core 2 Duo E4600 - 2.4GHz با 6/10درصد در جايگاه دوم شاخص و Intel Dual-Core E2160 - 1.8GHz با 6/6درصد جايگاه سوم را به خود اختصاص داده است. در ادامه اين شاخص Intel Pentium 4 - 3.0GHz به همراه
Intel Celeron D - 3.06GHz هر كدام با 6درصد از سهم جايگاه چهارم و پنجم شاخص محبوبيت CPU را در اختيار دارند و
AM2 - ATHLON 64 Bit X2 Dual Core 4600 + نيز با 1/5درصد رتبه ششم شاخص را به خود اختصاص داده است. در بازار CPUها 9/41درصد نيز در اختيار ساير مدلهاي intel و amd قرار گرفته است.
Graphic Card
بنا بر آخرين نظرسنجي صورت گرفته در بازار كارت گرافيك ايران كه دو ماه پيش انجام شده است، Gigabyte توانسته است همچنان 1/22درصد از سهم شاخص محبوبيت در جايگاه نخست بازار قرار گيرد. البته اين برند امسال 4/0درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل خود با كاهش رشد روبرو شده است؛ چرا كه سال گذشته همين جايگاه اما با سهمي 5/22درصدي در اختيار Gigabyte بود.
XFX جايگاه دوم شاخص را با 1/21درصد در اختيار خود دارد. اين برند سال گذشته همين جايگاه را با 9/2درصد در اختيار خود داشت كه اين آمار نيز نشاندهنده كاهشي 8/0درصدي است. جايگاه سوم اين جدول به ASUS تعلق گرفته است. چرا كه اين برند توانسته امسال 18درصد از سهم محبوبيت بازار را به خود اختصاص دهد. البته ASUS نيز مانند دو رقيب ديگر خود با كاهش سهم در بازار روبهرو شده است، چرا كه سال گذشته اين برند همين جايگاه را با 9/20درصد در اختيار خود داشت.
در بازار كارت گرافيك ايران، طي يك سال گذشته 7/38درصد از شاخص محبوبيت نيز به در مجموع به برندهايي همچون Albatron، MSI Palit، axtrom، Club-3D، Leadtec، Point of view، Gainward، Sparkle، Biostar، SOYO، Winfast، Foxconn، Pixelview، Matrox، Abit، Elite، PNY و . . . قرار گرفته است.
حافظه جانبي، شاه لوازم جانبي
اين روزها يكي از مهمترين قطعات مورد مصرف در بازار كامپيوترها را فلش ديسكها يا فلاش مموريها تشكيل ميدهند. قطعات كوچكي كه زماني با قيمتهاي سرسام آور و حافظههاي اندك به عنوان كالايي لوكس در بازار كامپيوتر شمرده ميشدند، اما اين روزها به دليل افزايش ظرفيتها و نيز كاهش بيش از حد قيمت به كالايي پرفروش و در عين حالي حياتي براي كاربران تبديل شده است. بر اساس آخرين نظرسنجي صورت گرفته، هماكنون حافظههاي4 GB در راس هرم محبوبيت اين محصولات قرار دارند، به طوري كه 6/32درصد از بازار اين محصولات در اختيار اين گروه از حافظههاي پرتابل قرار گرفته است. اين در حالي است كه سال گذشته و در همين زمان حافظههاي2 GB با 9/34درصد از سهم بازار در جايگاه اول قرار داشتند. همين مساله نشان از توجه بازار ايران طي يك سال گذشته به فلشهاي پر ظرفيت دارد. جايگاه دوم در بازار فلش مموريها به حافظههاي 2GB تعلق دارد. حافظههايي كه سال گذشته در همين زمان در مكان اول بازار اين محصولات قرار داشتند اما امسال با سهميبالغ بر 8/27درصد جايگاه دوم بازار را از لحاظ محبوبيت كسب كردهاند. شايد فكر كنيد كه مكان سوم بازار فلش مموريها به حافظههاي كم ظرفيتتر تعلق داشته باشد. به شما ميگوييم كه حدستان اشتباه است. در جايگاه سوم بازار حافظههاي قابل حمل، فلش مموريهاي8 GB با 7/20درصد از سهم بازار قرار دارند. اين درحالي است كه اين حافظهها سال پيش از آن تنها 1.5درصد از سهم بازار را در اختيار گرفته بودند. شايد تا سال آينده حافظههاي پر ظرفيت بتوانند جايگاه اول بازار ايران را كسب كنند. رتبه چهارم بازار كارتهاي حافظه به1 GBها اختصاص يافته است. اين كارتها كه سال گذشته و در همين زمان جايگاه دوم بازار را تحت اختيار خود داشتند، اما امسال و به واسطه حضور پرظرفيتها به جايگاه چهارم بازار طرد شدهاند و با 8/11درصد از سهم بازار همچنان اميد به حضور در بازار ايران را دارند.
اما در مورد جايگاه برندها در اين بازار آمارهاي موجود كمي قديمي هستند. سال گذشته و در همين زمان Kingston در مكان اول قرار داشت و بعد از آن Sony در مكان دوم. Apacer،
Farassoo و A-Data نيز در مكان سوم تا پنجم قرار گرفتند. باشگاه فعالان ICT و گروه S&P اما براي حال حاضر هنوز آمار تازهاي از جايگاه برندها اعلام نكردهاند. شايد اين امر به دليل حضور ماركهاي چيني و برندهاي تقلبي در بازار ايران باشد. چرا كه طي يك سال گذشته و با گسترش اقبال اين حافظهها در بين كاربران ايراني بسياري از شركتهاي چيني اقدام به توليد و توزيع ماركهاي نامرغوبي در بازار ايران كرده اند كه همين امر كار را براي برندهاي خوشنام تا حدي سخت كرده است.
پرينتر بازاري هميشه فعال
در بازار پرينتر ايران بر اساس آخرين نظرسنجياي كه صورت گرفته است HP با 6/41درصد از سهم شاخص محبوبيت در مكان اول جدول ايستاده است. اين برند نسبت به مدت مشابه سال قبلش در بازار ايران كاهشي 9/0درصدي را شاهد بوده است. بعد از اين برند، Canon با سهم 6/20 در جايگاه دوم جدول ايستاده است. اين برند نيز نسبت به سال گذشتهاش كاهشي 4/0درصدي را شاهد بود، چرا كه سال گذشته با سهمي 21درصدي در همين جايگاه قرار داشته است. Epson جايگاه سوم را با 4/20درصد از محبوبيت در اختيار دارد. اين برند سال گذشته جايگاه دوم بازار را در اختيار داشت. Epson هم 15درصد نسبت به مدت مشابه سال قبلش كاهش رشد داشته است؛ چرا كه در آن زمان با 9/21درصد اندكي بالاتر از Canon قرار داشته است. اما جايگاه چهارم جدول به پرينترهاي Samsung قرار دارد. اين برند توانسته با 1/6درصد رشد با سهم 1/10درصدي امسال جايگاه چهارم جدول را به خود اختصاص دهد و اين درحالي است كه سال گذشته در همين جايگاه و با سهمي 4/9درصدي تكيه كرده بود.
3/7درصد باقي مانده از شاخص محبوبيت بازار پرينترها به طور مشترك برندهايي همچون Brother، Sharp، Dell، Lexmark، Kodak، Xerox، Kyocera، Olivetti و Oki قرار گرفته است.
موبايل، بازاري هميشه در سود
بر اساس آمارهاي منتشر شده تعداد كاربران تلفن همراه هم اكنون بالغ بر 37ميليون نفر است. البته به باور بسياري از كارشناسان نميتوان اين آمار را تعداد كاربران نهايي ارزيابي كرد؛ چرا كه ممكن است برخي از كاربران دو يا چند سيم كارت در اختيار خود داشته باشند. به هر حال بازار تلفن همراه را ميتوان به عنوان بكرترين بازار تجهيزات ارتباطي در كشور به حساب آورد.
هر چه بازار بزرگتر باشد دريافت آمار رسميو درست هم از آن بازار مشكلتر است. به خصوص اگر حجم زياد اين بازار در اختيار قاچاقچيان باشد. با اين حال بر اساس نظرسنجي صورت گرفته از بين 2هزار و 500 نفر هماكنون در بازار تلفن همراه كشور نوكيا با 39درصد راي در مقام نخست جدول شاخص محبوبيت قرار گرفته است و بعد از آن سوني اريكسون با 1/28درصد جايگاه دوم را از آن خود كرده است. رتبه سوم اين جدول به سامسونگ تعلق گرفته كه توانسته طي يكسال گذشته 2/17درصد از سهم محبوبيت بازار را به خود اختصاص دهد. باقي مانده سهم شاخص محبوبيت گوشي در ايران كه سهمي برابر با 2/17درصد دارد در مجموع به برندهايي همچون Motorola، LG، HTC، Apple، i-mate و ساير ماركهاي موجود در بازار تعلق دارد.
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 419]
-
گوناگون
پربازدیدترینها