واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سرویس اجتماعی – آسیب های اجتماعی
رئيس پژوهشگاه فنآوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي ابنسينا در افتتاح پژوهشگاه فنآوريهاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي گفت:
سومين عامل طلاق، ناباروري است و درمان آن به حل مشكل اجتماعي كمك بسياري ميكند .
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران "ایونا" ، «دكتر محمد مهدي آخوندي» روز پنجشنبه در ادامه مراسم افتتاحيه اين پژوهشگاه گفت: «پژوهشكده بيوتكنولوژي توليد مثل و نازايي از 10 سال قبل شروع به فعاليت نمود و در زمينه تحقيقات بيوتكنولوزي، ناباروري، سقط مكرر، اهداء گامت و جنين و... فعاليت گستردهاي را آغاز كرده است. يكي از اين فعاليتها، ارايه چالشهاي مطرح در كشور در ارتباط با مباحث باروري و ناباروري درقالب سيمنارهاي متعدد ميباشدكه به طور مثال ميتوان به يكي از نمونههاي آن يعني بيمه و ناباروري اشاره كرد.»
وي در ادامه گفت: «طبق تعريف، ناباروري عبارت است از عدم باروري پس از يك سال تلاش مدام بدون استفاده از روشهاي پيشگيري جهت داشتن فرزند. در حال حاضر شيوع ناباروري در كشور ايران حدود 18 -15 درصد است اگر چه آمار دقيقي در اين ارتباط وجود ندارد انجام تحقيقات تكميلي در مورد توزيع نسبي و منطقهاي ناباروري در ايران ميتواند به دولت در چگونگي توسعه خدمات درماني و همچنين بيمه كمك كند.»
رئيس پژوهشگاه ابنسينا افزود: «در حدود20 سال پيش كه اولين مركز ناباروري در كشور شروع به فعاليت كرد، دولت خود را موظف ميدانست كه زوجهاي نابارور را به خارج از كشور اعزام كند كه براي هر زوج حدود 000/10 دلار هزينه ميشد. با وجود اينكه اين خدمات وسيع نبود ولي بعد از سرطان دومين هزينه درماني را دربرداشت و درحال حاضر موقعيت كشور به گونهاي است كه بيش از 40 مركز درماني ناباروري تاسيس شده است و اين مراكز خدمات متنوع ناباروري ارايه مينمايند و ديگر نيازي به اعزام ناباروران به خارج از كشور نيست.»
وي افزود: «همچنين حدود 20 سال پيش بيماراني وجود داشتند كه اغلب عمر توليد مثل خود را در مطبهاي مختلف با انجام تشخيص و مداخلات مختلف ميگذراندند و زماني براي درمان به مراكز درمان ناباروري مراجعه ميكردند كه امكان درمان موثر وجود نداشت ولي اكنون با توجه به آگاهي مردم و اطلاعرساني رسانهها در زمينه ناباروري به محض بروز مشكل در باروري افراد به مراكز متخصص مراجعه ميكنند تا امكان تشخيص و درمان صحيح در كوتاهترين زمان فراهم آيد.»
آخوندي تصريح كرد: «لذا تسهيل مراجعه به مراكز درماني باعث كاهش هزينههاست، زيرا به اين ترتيب زوجين سريعتر درمان خواهند شد. در حال حاضر بيمه هزينههايي را كه فرد در مطب يا مراكز غير ناباروري ميپردازد تحت پوشش قرار ميدهد، ولي در صورت رجوع بيماران به مراكز درماني ناباروري هزينهها توسط بيمه پرداخت نميشود. در صورتي كه به دليل بالا بودن هزينه درمانها، مراجعين دچار مشكل مي شوند.»
وي در پايان گفت: «البته بايد به اين نكته توجه داشت كه هزينههاي درمان ناباروري در ايران يك پنجم هزينههاي درمان در كشورهاي ديگر است. عليرغم تفاوت هزينههاي درمان ناباروري در ايران و ساير كشورها، پژوهشگاه ابن سينا حدود 10 سال است كه براي حل مشكل تلاش ميكند.»
آخوندي افزود: «تحت پوشش قرار گرفتن هزينههاي فعلي توسط بيمهها، به كاهش استرس و فشار اجتماعي و رواني زوجين نابارور كمك خواهد كرد. در واقع سلامت هسته جامعه، يعني خانواده آنقدر حايز اهميت است كه به راحتي نميتوان از كنار آن گذاشت زيرا هم اكنون سومين عامل طلاق، ناباروري است و درمان ناباروري به حل مشكلات اجتماعي كمك بسياري خواهد كرد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]