واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در صدر خوراكي هاي ضد سرطان ،طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است. برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.
تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است. اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج ...
در صدر خوراكي هاي ضد سرطان
طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است. برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است. تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است. اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج و ادويه نظير زنجبيل و هل ودارچين خورده شود. اسفناج رفع تشنگي مي كند و سريع الهضم تر از ساير سبزي ها است و براي درد گلو نافع است. و ضماد آن براي ورم هاي حاصل از گزش زنبور و سرباز كردن دمل مفيد است.
مقدار مصرف عصاره اسفناج ۱۰ گرم است. اسفناج چون داراي اكسلات است براي بيماري مبتلا به ورم مفاصل و سنگ هاي صفراوي مناسب نيست. در چين و مناطق دور از اسفناج به عنوان باد شكن (روا) و ملين ( ايچي مورا) استفاده مي شود و ماده اسپيناسين ترشحات مربوط به هاضمه را تحريك مي كند. (كارين و كيمورا)
غذا هاي اسفناج به عنوان دارو :
آش اسفناج كه در آن گيشنيز ريخته شده باشد، براي سر دردهايي كه حادث از اختلال گوارشي و سوء مزاج باشد مفيد است و اگر با آب ليمو يا آب سماق يا آب غوره ترش شود، براي سردردهاي ناشي از اختلالات صفراوي خوب است. اسفناج پخته كه در كره گاو يا روغن بادام سرخ شده باشد نيز براي سردردهاي حاصله از اختلالالت صفراوي خوب است، براي افراد مبتلا به سرسام صفراوي، اسفناج پخته با كمي شكر و سركه و يا آبليمو يا تمر هندي كه ترش شود، بسيار مفيد است. اگر آش اسفناج با ماش پوست گرفته و جو پوست گرفته و روغن بادام شيرين و شيره تخم خشخاش پخته شود، براي سرسام هاي سوداوي بسيار مفيد است.
در مورد اشخاصي كه از بي خوابي رنج مي برند، اسفناج را با كدو وبرگ كاهو و يكي دو برگ خشخاش با گوشت مرغ چاق يا گوشت بزغاله پخته و كمي شيره تخم خشخاش و شيره بادام شيرين يا كره مخلوط كرده ميل كند، براي بي خوابي حاصل از خشكي دماغ مفيد است. اگر اسفناج را در آب پخته يا روغن بادام شيرين يا كره گاو و گوشت بره پخته بخورند، براب ماليخوليا مفيد است. اگر ماليخوليا ناشي از گرفتگي هاي كبد باشد اسفناج را به تنهايي و يا با كرفس پخته بخورندو يا آب كرفس را گرفته و بياشامند خيلي مفيد است.
اگر اسفناج را با جو سفيد و ماش بي پوست پخته بخورند براي اولين ابتلاي به ذات الجنب و بيماي هاي سينه و ريه و سرفه نافع است. اگر اسفناج را با پخته با كره گاو يا روغن بادام شيرين سرخ شوند و ميل كننده، غذاي بسيار مناسبي براي اشخاص مبتلا به جنون و قطرب( نوعي ماليخوليا كه مبتلايان به آن از مردم گريزانندو در گوشه اي منزوي مي نشينند.)
اسفناج پخته ساده را اگر با روغن بادام شيرين آغشته و ميل كنند، براي تشنج هاي ناشي از يبوست مفيد است.
نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني اسفناج :
اسفناج طبق نظر اغلب دانشمندان يكي از گياهاني است كه ظرفيت ضد سرطاني آن خيلي بالا و براي پيشگيري ابتلاعيه به سرطان به سلطان گياهان معروف است. بنابراين اشخاصي كه سالها اعتياد به سيگار و دخانيات داشته اند، از نظر اين خاصيت بايد به خوردن اسفناج كه توجه خاص مبذول دارند.
اسفناج كه از سبزي هاي داراي رنگ سبز تيره است، همراه با هويج در صدر ليست خوراكي هاي ضد سرطان جاي دارد و طبق تحقيقات دانشمندان كه در كاهش سرطان كولون، سرطان ركتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد.
مطالعات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در حد بسيار كم و به ندرت از سبزيجات به رنگ سبزتيره كه داراي مقدار زيادي ماده معروف كاروتنونيد هستند و در اين گروه اسفناج در صدر آنها قراردارد، مي خورد؛ دوباره بيشتر از سايرين د رمعرض خطر ابتلا به سرطان هستند. و در عين حال تحقيقات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در هر روز يك خوراك اسفناجي مي خورند حتي معتادان به دخانيات خيلي كمتر از ديگران در معرض اين خطر قرار دارند.
در هر ده مورد از يازده تحقيق علمي كه در مورد سرطان ريه به عمل امده است، حقايق فوق تأييد شده است. از جمله تحقيقاتي كه توسط دكتر ريشارد شكل كه از نسج شناشان دانشگاه تگزاس است، به عمل آمده نشان مي دهد كه خوراكي هاي داراي كاروتن به طور مؤثري در نجات معتادان به دخانيات از سرطان دخيل است.
دانشمند ديگري از محققان داشگاه جان هاپكينز در تحقيقات خود نشان مي دهد، اشخاصي كه مقدار بتاكاروتن خون آنها زياد است درمقابل ابتلاي به سرطان بسيار مقاومتر از سايرين هستند. در آزمايش ديگري كه به تازگي مهققان در آمريكا انجام داده اند ، اسفناج را از نظر مواد شيميايي موجود در آن تجزيه كرده اند، مقدار كارتنوئيد در اسفناج خام ۳۶ ميلي گرم در هر ۱۰۰ ميلي گرم است در حالي كه در هويج خام در هر ۱۰۰ ميلي گرم داراي ۱۴ميلي گرم مواد كارتنو ئيد با آين تفاوت كه در هر هويج قسمت عمده بتاكاروتن است.
با اينكه ماده قطعي مؤثر ضد سرطان است ولي با اين حال مواد كارتنو ئيد موجود در اسفناج، عملاً نقش بسيار مؤثري در اين ماجرا دارند. به علاوه اسفناج داراي مقدار زيادي كلرو فيل است كه آن هم مواد داراي ظرفيت بالاي ضد سرطان است. عده اي از دانشمندان دليل ضد سرطان بودن كلرو فيل را به سسب خاصيت آن در متوقف كردن يا به هر حال كند كردن متاسيون هاي سلولي ميدانند كه از اين طريق از شروع سرطاني شدن سلول ها جلوگيري مي شود.
در يك مطالعه علمي كه دانشمندان در ايتاليا به عمل آورده اند، مشاهده شده است كه اسفناج قدرت چشمگيري در سد كردن و متوقف كردن پيشروي يكي از مقتدرترين عوامل سرطان زا به نام نيتروزامين دارد و بين چند خوراك نظير هويج، گل كلم،كاهو، تمشك،عصاره اسفناج خام از همه در امر مقابله با نيتروزامين قدرت بيشتري نشان داده است. دانشمندان ژاپني در سال ۱۹۶۹ نتيجه تحقيقاتي را نشان دادند كه در آن آمده است اسفناج در كاهش كلسترول خون در جانوران اثر زيادي نشان داده و در مطالعات ديگر متعاقب آن دريافتند كه برگ اسفناج موجب تسريع تبديل كلسترول به كوپروستانول در بدن مي شود مصرف اسفناج در رژيم غذايي براي بهره گيري از خواص فوق و ساير خواص آن براي هر شخص مستلزم مشاوره پزشك و كارشناس گياه درماني است. زيرا ممكن است براي عده اي خوردن اسفناج به علل خاص فيزيولوژيكي، معارض با برخي اختلا لات جسمي آنها باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 407]