واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گسترش دامنه بحران در بورسهاي جهان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بورس
سقوط شاخص قيمتها در بازارهاي سهام جهان ادامه داشته و ابعاد جديدي يافته است و در تلاش براي مقابله با بحران مالي، دولت انگليس برنامه جديدي را اعلام داشته است.
به گزارش ايسنا، با آغاز معاملات در بازار سهام توكيو در روز چهارشنبه روند نزولي بهاي سهام بار ديگر به جريان افتاد و در ساعات بعد از ظهر، نيكي ـ شاخص قيمت سهام در بورس توكيو ـ بيش از شش درصد تنزل كرده و به پائينترين سطح از ماه اوت سال 2003 رسيد.
نگراني در اين مورد كه با وجود اقدامات اخير شماري از دولتهاي پيشرفته براي مقابله با بحران مالي كنوني، راه حل نهايي اين بحران هنوز مشخص نيست عامل اصلي تصميم سهامداران به فروش، و در نتيجه، كاهش بهاي سهام دانسته شده است.
علاوه بر سهامداران موسسات مالي، بسياري از دارندگان سهام شركتهاي توليدي هم بيم آن دارند كه بحران مالي كنوني به ركود عميق اقتصادي منجر شود و ورشكستگي گسترده شركتها و از ميان رفتن ارزش سهام آنها را در پي بياورد.
انتشار گزارشهايي در اين مورد كه ممكن است پيشبيني شركت تويوتا، از شركتهاي عمده ژاپني، در مورد عايدي آن در ماه گذشته تحقق نيافته باشد بر اضطراب سهامداران ژاپني افزود.
سقوط بهاي سهام در بورس توكيو در پي روندي مشابه در دو روز گذشته گزارش ميشود.
روز چهارشنبه، اكثر بازارهاي سهام آسيايي نيز كه فعاليت خود را چند ساعت پيش از بازارهاي اروپا آغاز ميكنند، با سقوط بهاي سهام مواجه شدند.
در هنگ كنگ، شاخص بهاي سهام در معاملات پيش از ظهر چهارشنبه به ميزان 5.6 درصد تنزل كرد و نگراني از اوضاع مالي جهان عامل ادامه كاهش بهاي سهام دانسته شده است.
ميزان تنزل شاخص بهاي سهام در بورس جاكارتا در اندونزي به بيش از 10 درصد رسيد و مسوولان بورس تصميم گرفتند براي جلوگيري از ادامه سقوط قيمتها معاملات را به حالت تعليق در آورند.
ظاهرا اظهارات مقامات بانك مركزي اندونزي در روز سه شنبه در اين مورد كه اقتصاد اين كشور تحت تاثير بحران جاري قرار نميگيرد سهامداران را قانع نكرده است.
همزمان، دامنه بحران مالي گسترش يافته و در روز سه شنبه، دامنگير بازارهاي مالي كشورهاي عرب نيز شد.
روز گذشته، شاخص بهاي سهام در بورس قاهره 16 درصد سقوط كرد و شاخص بورس عربستان سعودي نيز براي دومين روز پياپي به ميزان هشت درصد كاهش يافت.
به اين ترتيب، شاخص سهام در بورس عربستان ـ بزرگترين بازار سهام در ميان كشورهاي عرب ـ از اول سال جاري تا كنون حدود 40 درصد از ارزش خود را از دست داده و شاخص بورس قاهره نيز از ماه مه تاكنون به نصف كاهش يافته است.
روز گذشته، بازارهاي سهام كويت و ابوظبي نيز متحمل كاهش بهاي سهام شدند و در دوبي، شاخص سهام بيش از پنج درصد كاهش يافت و به خصوص شركتهاي فعال در بخش ساختمان و مسكن با كاهش شديد قيمت سهام خود مواجه شدند.
ظاهرا سهامداران منطقه نسبت به سلامت نظام بانكي بينالمللي اطمينان لازم را ندارند و نگران تاثير بحران كنوني بر اقتصاد منطقه، به خصوص بخش مسكن و ساختمان هستند.
اخيرا برخي مقامات مالي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس، كه با وجود كاهش بهاي نفت همچنان از عوايد سرشار ارزي برخوردار هستند، اثر گذاري بحران مالي جهاني بر اين كشورها را محتمل ندانسته بودند.
به گفته آنان، بخش مالي اين كشورها در زمينه وامهاي درجه دو مسكن فعاليت نميكرد و در نتيجه، با ريشههاي بحران كنوني ارتباطي نداشته است.
در عين حال، بهاي سهام در بازار بورس تل آويو در پي تصميم بانك مركزي اين كشور به كاهش نرخ بهره افزايش يافت و باعث تقويت اين نظر شد كه شايد كاهش نرخ بهره در ساير كشورها نيز بتواند مانع از ادامه روند كنوني در بازارهاي سهام شود.
اين در حالي است كه در تلاش براي مقابله با بحران كنوني، بامداد چهارشنبه و قبل از آغاز به كار بازار مالي اين كشور، دولت انگليس برنامه جديدي را اعلام داشت.
الستر دارلينگ ـ وزير خزانهداري انگليس ـ گفت كه براساس اين برنامه، مبلغ 50 ميليارد پوند (حدود 90 ميليارد دلار) از منابع دولتي براي تقويت بانكهاي خصوصي انگليس اختصاص داده شده است.
اين تصميم يك روز پس از سقوط شديد بهاي سهام بانكها در بازار بورس لندن اعلام ميشود و هدف از آن، رفع نگراني سهامداران و مشتريان در مورد ادامه كار بانكها و امنيت سپردههاست.
دفتر نخست وزير انگليس نيز با صدور بيانيهاي گفت: تصميم جديد كه پس از مذاكرات مفصل در خلال شب گذشته اتخاذ شد، به منزله اقدام براي بازسازي ساختاري نظام بانكي است و بايد به اين شكل ارزيابي شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]