واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عشاير خراسان شمالي خواستار توجه دولت براي رفع مشكلات اين قشر شدند
داخلي. سياسي. هيات دولت. بجنورد.
شماري از جمعيت عشايري استان خراسان شمالي خواستار توجه دولت براي رفع تنگناها و رفع مشكلات اين قشر شدند.
آنان گراني علوفه، كمبود نقدينگي، كمبودامكانات رفاهي، بهداشتي، آموزشي و كمبود آب را از عمده مشكلات عشاير اين استان عنوان كردند.
خرابي ايلراهها، تصرف و تعرض به راهها، از بين رفتن مراتع ميانبندها و تخريب چراگاههاي دام توسط روستاييان از ديگر مشكلاتي است كه قشر عشاير اين خطه خواستار اقدام براي رفع آن شدند.
يك عضو شوراي اسلامي عشاير در شهرستان مانهوسملقان به خبرگزاري جمهوري اسلامي اظهار داشت: اكنون اگر عشاير حمايت نشوند توانايي اقتصادي خود را ازدست ميدهند.
امير قديري اشاره به كمبود و گراني علوفه كرد و گفت: عشاير براي تامين علوفه سخت در مضيقه هستند و مسوولان بايد اكنون كه عشاير نياز به كمك و مساعدت دارند كمك كنند و اگر دير شود عشاير متضرر ميشوند.
او از پايين آمدن قيمت دام زنده اظهار نگراني كرد و اظهار داشت: هزينه توليد از قيمتهاي فروش پيشي گرفته و اكنون عشاير دامهاي خود را با قيمت پايين به فروش ميرسانند.
او همچنين گفت: بيشتر عشايري كه از بانكها وام گرفتهاند و اكنون نيز وقت بازپرداخت آن رسيده براي پرداخت اقساط بانكي مجبور به فروش دامهاي خود ميشوند.
وي افزود: اگر دولت با ارايه طرحي مناسب فرصتي به عشاير بدهد اين قشر توليدكننده توانايي خود را باز يافته و اين خسارات را جبران ميكنند.
وي گفت: مسوولان بايد چارهاي اساسي براي عشاير بينديشند تا تنها چرخه اقتصاد زندگي آنان از حركت باز نماند.
وي اظهار داشت: با وضعيت پيش آمده عشاير شغل اصلي خود را از دست ميدهند و براي گذران زندگي مجبور به حاشيهنشيني در كرانه شهرها ميشوند.
يكي از عشاير شهرستان بجنورد نيز گفت: خشكسالي طي چند سال گذشته به عشاير ضرر و زيان زيادي وارد كرده است.
اكبر فرهادي افزود: براي جبران خسارات خشكسالي برخي از عشاير از بانكها وام و تسهيلات دريافت كردند اما اكنون كه موقع بازپرداخت وامها است توان پرداخت را ندارند.
وي گفت: شهروندان و بعضا روستاييان طي طرحهاي مختلف از حمايت دولت و همچنين يارانهها برخوردار هستند اما قشر عشاير كمتر از اين حمايتها برخوردار ميشوند.
او افزود: عشاير قشري توليدكننده هستند و حدود نيمي از گوشت قرمز مورد نياز و لبنيات استان را فراهم ميكنند و بايد اين قشر حمايت شوند تا بتوانند به توليد خود ادامه دهند.
يكي ديگر از عشاير اين استان گفت: لازم است ايلراه عشاير همانند راه روستايي تثبيت شود و روستاييان راههاي عشايري را به رسميت بشناسند و هر ساله راههاي عشاير را مورد تعرض قرار ندهند.
محمد قهرمانلو كه اكنون در كوه شاه جهان مستقر است اظهار داشت: كمبود آب براي عشاير اين استان نيز به دغدغه دايمي آنان تبديل شده است.
او افزود: در طي چندين سال گذشته كمبود باران موجب افت منابع آبي عشاير و بعضا خشك شدن چشمهها شده است.
وي اظهار داشت: اداره امور عشايري براي تامين آب مورد نياز عشاير با تانكرهاي سيار به صورت رايگان آبرساني دارد اما اين ميزان كافي نيست.
وي از مسوولان خواستار افزايش تانكرهاي آبرساني و همچنين ساخت آبشخور شد و افزود: عشاير قشري محروم هستند و نياز به حمايت مسوولان دارند.
او گفت: به دليل مشكلات اقتصادي، دوري راه و سخت گذر بودن راهها برخي دانشآموزان عشاير از آموزش محروم ميمانند.
وي خواستار توجه ويژه مسوولان به قشر عشاير در خصوص آموزش آنها شد.
عشاير خراسان شمالي با پنج هزار خانوار و حدود ۳۰هزار نفر و با داشتن ۹۰۰هزار راس دام در اين استان مستقر هستند. ك/۴
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]