واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دانشگاه شهيد بهشتي مجيدي حرفهاي چند ساله دلش را زد
خبرگزاري فارس: مجيد مجيدي، عصر روز گذشته در دانشگاه شهيد بهشتي و خطاب به دانشجويان اين دانشگاه گفت: من و نسل من يك عذرخواهي به نسل شما بدهكار است و آن اين است كه ما غير از دههاي كه جزو دهه افسانهاي تاريخ انقلاب بود در دو دهه بعدي به همه آرمانها پشت كرديم و امروز بدهكار شما هستيم.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، عصر روز گذشته مراسم بزرگداشت «مجيد مجيدي» در تالار ابوريحان بيروني دانشگاه شهيد بهشتي با حضور جمع كثيري از دانشجويان برگزار شد.
بنابراين گزارش، «مجيد مجيدي» در بخشي از سخنانش در اين مراسم، گفت: مدتهاي مديدي است كه دلم ميخواهد حرفي را بزنم كه فكر ميكنم جايش اينجاست براي اينكه در محضر نسل جديد هستم و خطابم به شماست. من و نسل من يك عذرخواهي به نسل شما بدهكار است و اين است كه ما غير از دههاي كه جزو دهه افسانهاي تاريخ انقلاب خواهد بود (خود انقلاب و جنگ، كساني كه با همهچيزشان وجودشان را فنا كردند تا ما بمانيم و باورهاي ما و اصالتهاي ما)، ما در دو دهه بعدي به همه آرمانها پشت كرديم و ما امروز بدهكار شما هستيم به اين معنا كه وقتي اتفاقاتي كه در كوچه و خيابان ميبينم فكر ميكنم كه خدايا! چرا اين نسل بيمسئوليت به بار ميآيد و تأثيرات مخرب غربي به شدت در آنها رخنه ميكند؟ ما كه چنين پشتوانههايي داشتيم.
وي ادامه داد: پدر و مادران ما درست زندگي كردند و به ما آموختند كه چگونه زندگي كنيم در حالي كه ما درست زندگي نكرديم كه شما از ما چگونه زندگي كردن را بياموزيد، ما فقط سعي كرديم شما را شبيه خودمان بكنيم، به زور و به ظاهر. و بابت قصوري كه شد سعي كرديم زندگي را درست آموزش بدهيم و باورها به خوبي بيان كنيم. اما گاه اين چيزها را با بخشنامه و فرمول، به نسل شما انتقال داديم در حالي كه خودمان خيلي باورش نكرديم.
مجيدي گفت: نيمي از مسئولين ما، بچههايشان در خارج تحصيل ميكنند و كمتر در فضاي مردمي ما حضور داشتهاند. بسياري از مسئولين شهروند كشورهاي ديگر هستند، با چنين رويكردي چگونه ميتوان آرمانها را به نسل امروز انتقال داد. ما فقط سعي كرديم شبيهسازي كنيم از اين بابت متاسفم و اظهار ندامت ميكنم و اميدوارم كه نسل امروز بتواند درست زندگي كند. من به سهم خودم اين تلاش جزئي را كردم كه در آثارم اين آرمانهاي از دست رفته را نشان دهم.
كارگردان «آواز گنجشكها» در مراسم بزرگداشت خود گفت: من سعي كردهام تا خانواده كه ركن اصلي جامعه ما است، روز به روز آسيبپذيرتر ميشود، به نمايش بگذارم و آرمانهايم را در فيلمهايم نشان دهم، به اميد روزي كه نسل ما به باورهاي انقلاب - كه ما به خاطرش تلاش كرديم و شهيد و معلول داديم- نسل شما بتواند با جوهرهاي كه در وجودش هست، حقانيت خون شهدا را پاسداري كنيم. رسالت سنگيني بر دوش شماست كه نسل بعدي را ميسازيد. شما سعي كنيد با همت خودتان، نسل بعدي را بهتر از نسل ما بسازيد.
به گزارش فارس، در اين جلسه كه محمدمهدي عسگرپور،حبيب رضايي ، رضا ناجي، رضا درستكار، حسين عابديني حضور داشتند، زاهدي مديريت امور فرهنگي دانشگاه شهيد بهشتي با ذكر دلايل تكريم از بزرگواري و كرامت «مجيد مجيدي» ، گفت: قله شاخصههاي مجيدي، غيرتمندي در دفاع كيان اعتقادي و حركت به جا و شايسته وي است كه ما در همان زمان نيز آن را ارج نهاديم و من به نمايندگي دانشگاه شهيد بهشتي از اين بابت از ايشان تشكر ميكنم.
وي ادامه داد: نگاه ظريف هنرمندانه و سير و روند تكاملي آثار مجيدي، از آسيبها اجتماعي كه غيرقابل انكار هستند، استفاده مفيد كرده است. مثل فقر كه در اين آثار، مجيدي از آن به رشد و بالندگي فرهنگي و عزت نفس رسيده است.
زاهدي ادامه داد: آثار وي، از «بدوك» تا آخرين كاري كه آقاي مجيدي ساخته يعني «آواز گنجشكها» و احترام به كيان خانواده در آن مطرح شده، از تمدن و فرهنگ ايراني - اسلامي ما بر ميآيند.
زاهدي، مجيدي را فيلمسازي مؤلف خواند و گفت: او در زمينه ابعاد اجتماعي به هنرمندي رسيده و دغدغههايش را با زبان مخاطب ارائه ميكند. تشخيص نياز جامعه پايه است اما اينكه آنكه اثر هنري بر اساس نياز مخاطبين ساخته شود مهمتر است.
وي همچنين اظهار داشت: سياستهاي فرهنگي هر چه قدر در تعامل بيشتر با اصحاب هنر و رسانه و سينما باشد، منشاء خير و بركت است. ما خلق شدهايم كه پديدهها را مسخر خود كنيم تا به شناخت خودمان برسيم و بهينه زندگي كنيم و مجموعههاي فرهنگسازي، هر چه بيشتر موجب رسيدن به اين شناخت ميشود.
به گزارش فارس، در ادامه اين مراسم كليپي از مجموعه فيلمهاي مجيدي به نمايش درآمد و سپس «محمدمهدي عسگرپور» مديرعامل خانهسينما، طي سخناني اظهار داشت: اين باعث افتخار است كه براي بزرگداشت بزرگترين سرمايههاي سينما و هنر كشور مجيد مجيدي صحبت كند. صحبت درباره او سخت نيست چرا كه به آثار او كه مواجه ميشويم، به راحتي ميتوانيم از آن تعريف روشن و يكخطي ارائه دهيم كه نيازمند توضيحات پيچيده نيز نيست، از طرفي نيز ذهن ما به سمت خارج از كشور سوق پيدا ميكند كه اين هم اشكالي ندارد.
وي ادامه داد: هر كدام از ما درجشنوارههاي خارجي با پديدههاي عجيب و غريبي روبرو ميشويم كه بخشي از آن براي ما زيباست. به خاطر دارم حدود 8 سال پيش با سفير كشورمان در يكي از كشورهاي مهم دنيا صحبت ميكردم. او معتقد بود كه ما هنوز در جايگاه سينماي ايران در دنيا خبر نداريم و از احتمال تحريم شديد ايران به صورت جدي و موقعيت خطرناكي كه در آن قرار داشتيم، صحبت ميكرد و اينكه حتي برخي از كشورها درخواست ملاقات آنها را نميپذيرفتند اما اكران دو فيلم ايراني در پايتخت اين كشور، باعث شد كه تمامي مسائل حل شود و ملاقاتها برقرار شد و بعضي راهها باز شد كه جالب است بگويم يكي از آن دو فيلم، فيلم مجيد مجيدي بود.
مديرعامل خانه سينما در ادامه اين مراسم با تأكيد بر اهميت فرهنگ در حوزه سياست، گفت: بخش عمده اين رفت و برگشتهاي سياسي با پارامترهاي فرهنگي قابل ترميم است كه اغلب نيز از آن برداشت بد و سياسي ميشود.
وي به حضور فيلمهاي مجيدي در جشنوارههاي خارجي اشاره كرد و گفت: فيلمهاي او به خصوص در دو دهه اخير با افتخاراتي همراه بوده است كه يك حضور روشن و بلاترديد است كه بخش عمده افتخارات سينماي ايران متعلق به او است.
وي در ادامه گفت: اما درباره حضور داخلي او دو نكته وجود دارد. اين كه سينماي ايران تقريبا به دو دسته سينماي جشنوارهاي و سينماي اكران داخلي تقسيم شده است كه اغلب سردمداران آن نيز راهشان ادامه منطقي دارد. اما چرا براي راه مجيدي ادامه منطقي به وجود نميآيد. جواب اين است كه او فيلمسازي است كه هر فيلمش به سختي ساخته ميشود و قريب به دو سال روي هر كدام از آنها وقت ميگذارد.
اما ما در كليت سينما با فضاي ساندويچي روبرو هستيم كه نميتوان تفاوتي ميان پروژههاي تلويزيوني و فيلمهاي سينمايي قائل شد.
عسگرپور افزود: سينماي مجيدي سختكوشي و مداومت لازم دارد كه در بخش عمده از سينماي ما موجود نيست. يكي ديگر از ويژگيهاي او اعتقاد به بنيانهاي اعتقادي و اخلاقي است كه يك مسير مشخص نيز در آثار ايشان پيگيري شده و اصولي براي خودش دارد و به همين سادگي دست از آن برنميدارد كه متاسفانه به آن هم معترض ميشوند كه چرا كارهاي او يكدست است و افراد كمي به اين ثابتقدمي و انديشه ديني كه هيچ وقت شعاري نشده است، رسيدهاند.
در ادامه اين مراسم، حبيب رضايي بازيگر و بازيگردان، درباره ويژگيهاي بازيگري در آثار مجيدي گفت: من به عنوان كسي كه با محدوديتها و فقر بازيگري در ايران آشنا هستم، صادقانه از مجيد مجيدي تشكر كنم كه به گنجينه فيلمخانه ايران يك فيلم اضافه كردند و به ظرفيت بازيگري يك هديه ارزشمند دادند كه كشف و پرورش يافت و حالا به بار نشسته است و حضور رضا ناجي را در جمع بازيگري ايران تبريك ميگويم.
وي ادامه داد: اين اتفاق قريبي نيست كه در فيلمهاي مجيد مجيدي بازي و بازيگري خوبي ديده ميشود چرا كه او خود بازيگر است و اين نگاه در هدايت بازيگري او تاثير ميگذارد به طوري كه شاهد ظرافتي خاص در تمام بازيهاي فيلمهاي او هستيم، ضمن اين كه «مجيدي» در كارهايش با كودكان كار كرده است كه اصولا بازي گرفتن از كودكان كار سختي است.
به گزارش فارس، پس از نمايش كليپي از فيلم «بيد مجنون»، رضا درستكار منتقد سينما به بيان سخناني پرداخت و گفت: سوال اينجاست كه چرا سينما مهم است؟ به اين دليل كه ميوه عصر مدرن است و به قول شهيد آويني سينما هنر پس از خاتميت است. و سوال ديگر اين كه چرا به سينماي مجيدي علاقمنديم؟ كساني كه معتقدند كه سينماي مجيدي، سينماي سادهاي است خودشان ساده هستند، سادهنگري متأسفانه در بعضي از مديران كشور ما وجود دارد.
وي ادامه داد: براي يك فيلمساز، دو حوزه مجزا وجود دارد، انتظارات و نيازهايي كه از طرف دينداران است و قواعدي گفته شده و جهان ديگر همه كه علم را مطرح ميكند كه آنها هم ديوارهاي خودشان و انتظارهاي خودشان را دارند.
درستكار با بيان اينكه شناخت علمي به هيچ سنت و ايماني وابسته نيست، اظهار داشت: اين جهان ادعايي ندارد كه باطن ما را تغيير ميدهد و ساخته و پرداخته انسان گذرا است و به سرعت هم در حال رشد است. اين دنيا در حال مهار كردن جهان است. وقتي كه آن دنيا را ميبينيم، دلمان ميخواهد آنها ما را تاييد كنند و در مهمترين مراسم سينمايي دنيا مطرح شدن، آن هم با توجه به اينكه سالانه 5 هزار فيلم ساخته ميشود، خيلي سخت است. مجيد مجيدي اين دو حوزه را به هم هاشور ميزند و چيزي را به نفع ديگري كنار نميگذارد.
در اين مراسم، پس از قرائت متني درباره ويژگيهاي كاري و فيلمهاي مجيد مجيدي ، مجيدي به روي صحنه آمد و ضمن تشكر از حضار و سخناني كه درباره وي زده شد، افزود: هر چه قدر بيشتر اين موقعيتها به وجود ميآيد، شرمنده و خجالتزده ميشوم. اگر كاري انجام شده وظيفهاي بوده كه داشتهام. از روزي كه پا به اين عرصه گذاشتم عهد كردم كه در اين مسير باقي بمانم و بايد از خالق خودمان و پشتوانه مردم تشكر كنم. پشتوانههايي كه از مردم خودم گرفتهام بيش از هر چيزي براي من ارزشمند است كه هيچگونه ريا در آن وجود ندارد و جزء خلوص چيزي در آن ديده نميشود و آن لذت و محبتي است كه مردم نسبت به من دارند و اين از همه جوايز، برايم ارزشمندتر است. اين جوايز چيز بدي نيستند و نفس انساني آنها را دوست دارد اما همين دلگرمي مردم مرا خوشحال مي كند.
كارگردان «آواز گنجشكها» در ادامه گفت: روزي از ميدان توحيد ميآمدم و ديدم كسي من را با لحني عاميانه و خالصانه صدا ميزند و هر چقدر كه جستجو كردم، كسي را پيدا نكردم. فكر كردم كه نكند همان فرشتههايي هستند كه تلويزيون نشان ميدهد تحت فيلمهاي معنوي و معنويگرا، در همين سريال «روز حسرت» هم ديدم كه جاي خدا تصميم گرفتند و آدمها را به بهشت و جهنم فرستادند. معلوم نيست شايد بهشت و جهنم يكي از كانالهايش از تلويزيون باز ميشود.
وي ادامه داد: خلاصه گشتم و ديدم آن طرف خيابان يك نفر از چاله تعويض روغني برايم دست تكان ميدهد، و ميگويد ما براي شما دعا ميكنيم و به شما ارادت داريم و وقتي كوپنفروشهاي خيابان انقلاب من را ميبينند و ذوق زده ميشوند، اين احساس به من دست ميدهد. اينها همه براي من ارزشمند است و رمز ماندگاري در دل و قلب مردم همين است.
انتهاي پيام/ا
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]