واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: لاريجاني: صحنه جهاني از نظريه كم خاصيت يك جانبه گرايي عبور كرده است/ 2 و پاياني
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/07/17
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: راهبرد جمهوري اسلامي ايران ناتواني نظريه يك جانبه گرايي در مديريت جهاني را در منطقة خاورميانه به خوبي ثابت كرد.
علي لاريجاني در ادامة سخنانش در افتتاحيه دومين نشست شوراي اجرايي مجمع مجالس آسيايي افزود: امروز در شرايط متفاوتي قرار داريم و صحنه جهاني از نظريه صلب و كم خاصيت يك جانبه گرايي عبور كرده است و قدرت هاي مقهور گذشته امروز جسارت عرض اندام يافته و بر تحرك خود در صحنه هاي منطقه اي و جهاني افزوده اند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر با مديريت چند جانبه مواجه نيستيم، گفت: در شرايط كنوني هنوز بازيگران نتوانسته اند استواري و پايداري خود را در شطرنج زمانه به خوبي اثبات كنند و طبيعي است كه به زمان نياز است.
لاريجاني ظرفيت هاي بالفعل بسياري براي همگرايي و همكاري در قارة آسيا قائل شد و گفت: اين قاره مي تواند چشم انداز آينده جهان را رقم بزند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: نگاه فعالانه روسيه در صحنه هاي منطقه اي و جهاني، قدرت نوظهور اقتصادي و فناوري چين، تحولات قابل توجه در حيات اقتصادي مناطق جنوب شرق آسيا، تحولات تأثيرگذار سياسي و پيشرفت هاي مهم در عرصة فناوري در منطقه ما، غرب آسيا و خاورميانه و همچنين قدرت انرژي نفت و گاز در آسيا، مجموعه اي از عناصر مهم بازيگري متعهدانة آسيا در دهه هاي آينده است.
لاريجاني با تأكيد بر قدرت آسيا در عرصه هاي بين المللي گفت: مشكل اين نيست كه ساير بازيگران در اين دورة ژله اي قطب بندي جهاني به دست اندازي بلاوجه مبادرت مي كنند بلكه مصيبت مهم تر آن است كه به سبب نداشتن آشنايي كافي با فرهنگ و مختصات اجتماعي آسيا، با رفتارهاي نابخردانه هم براي خود مشكل ايجاد، و هم امنيت و ثبات منطقه را دچار مخاطره مي كنند.
رئيس مجلس به ناشي گري هاي سياسي ناتو در افغانستان اشاره كرد و افزود: امريكا و ناتو با سر و صداي زياد، توجيه عمليات نظامي خود را در افغانستان بر مبارزه با طالبان متمركز كرده اند اما در طول سال گذشته بارها مطلع مي شديم كه برخي عناصر ناتو با طالبان مذاكرات پنهاني دارند.
لاريجاني وسوسه هاي نفوذ در منطقة قفقاز و آسياي ميانه را ازجانب غربي ها و نظريه خيالي تسلط بر مناطق انرژي آينده دنيا را از نقايص محاسباتي غرب دانست كه مسائل اخير را به وجود آورده است.
وي نقش مردم و نهادهاي مدني را در بينش همگرايانه در آسيا بسيار اساسي و مهم دانست و گفت: مجمع مجالس آسيايي به عنوان يكي از مهم ترين نهادهاي مدني در آسيا مي تواند در تقويت همگرايي آسيايي نقش مهمي ايفا كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ايده هاي جسورانه و مبتكرانه اي مانند «معاهدة دوستي در آسيا» و «بازار يكپارچه انرژي در آسيا» را از طرح هاي مهمي دانست كه تحقق هر يك از آنها گام بزرگي در مسير تحقق همگرايي در آسيا محسوب مي شود و مي توان علاوه بر موضوعات متنوع سياسي، اقتصادي و فرهنگي كه در نشست هاي سالانه مجمع مورد بحث و گفتگو قرار مي گيرد دربارة آنها بحث و تبادل نظر كرد.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: جمهوري اسلامي و مجلس شوراي اسلامي ايران به همگرايي در آسيا با ديد مثبت مي نگرند و به عنوان يكي از اعضاي مؤسس مجمع مجالس آسيايي براي تقويت و توسعة فعاليت هاي اين نهاد ممتاز بين المللي از هيچ كوششي دريغ نكرده و نخواهند كرد.
وي در پايان تصريح كرد: اين مجمع بايد با جديت بيشتري تلاش كند تا از طريق افزايش و تعميق روابط بين مجالس عضو از يك سو و نهادهاي دولتي در سطح آسيا از سوي ديگر، دايرة تأثيرگذاري تصميم ها و رهنمودهاي خود را توسعه بخشد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]