واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فروش نه و نيم ميليارد سهام 8 شركت دولتي
سازمان خصوصي سازي به وكالت از نهادهاي دولتي بيش از 5/9 ميليارد سهم 8 شركت را در بورس واگذار و از اين محل بالغ بر 5/4 هزار ميليارد تومان روانه خزانه كرد.
به گزارش فارس، سازمان خصوصي سازي به عنوان متولي اصلي واگذاري شركتهاي دولتي بر اساس اجراي اصل 44 قانون اساسي در 6 ماهه نخست سال اقدام به فروش وكالتي بيش از 9 ميليارد و 537 ميليون سهم 8 شركت دولتي كرد و از اين بالغ بر 5/4 هزار ميليارد تومان روانه خزانه دولت كرد.
بررسيها از واگذاري سهام
6 ماهه شركتهاي دولتي نشان ميدهد سازمان توسعه ونوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) اقدام به فروش سهام بلوكي سهام 3 شركت فولاد خوزستان، فولاد مباركه، ملي مس و ايرالكو كرده است. اين سازمان طي مدت ياد شده بلوك 5/30 درصدي (معادل 326/1 ميليارد سهم) سهام فولاد خوزستان را به ارزش 1364 ميليارد تومان به فروش رساند كه اين واگذاري عنوان بزرگترين واگذاري سهام دولتي را در تاريخ خصوصي سازي در بورس به خود اختصاص داد.
اين درحالي است كه با قطعي شدن معامله 4 بلوك 5 درصدي سهام فولاد مباركه (كه در سال گذشته انجام شده بود) در مجموع 3 ميليارد و 593 سهم اين شركت را به ارزش هزار و 315 ميليارد تومان به فروش رساند و همچنين باتوجه به قطعي شدن معامله بلوك 20 درصدي ملي مس در سال جاري، ايميدرو بيش از 879 ميليارد تومان را از محل فروش 562/1 ميليارد سهم اين شركت براي دولت به دست آورد. اين سازمان وابسته به وزارت صنايع 116 ميليون سهم ايرالكو را نيز طي عرضه بلوكي به ارزش 122 ميليارد تومان واگذار كرد.
آمار عرضه سهام ديگر شركتهاي مشمول اصل 44 توسط شركتها و نهادهاي دولتي در 6 ماهه نخست سال نشان ميدهد كه شركت ملي صنايع پتروشيمي اقدام به فروش 149 ميليون سهم پتروشيمي فناوران به ارزش 105 ميليارد تومان كرده و وزارت بازرگاني از محل فروش 250ميليون برگ سهم شركت كشتيراني 8/53 ميليارد تومان را روانه خزانه كرده است.
شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران نيز در حالي حاضر به فروش 248 ميليون سهم شركت پالايش نفت اصفهان به ارزش 139 ميليارد تومان شد كه با عرضه بيش از 2/2 ميليارد سهم شركت مخابرات در 19 مردادماه، دولت بزرگترين شركت خود را وارد بورس كرد و با اين اقدام در عرض چند ساعت 344 ميليارد تومان را از بورس راهي خزانه كرد. در مجموع دولت از محل واگذاري بلوكي و خرد و عرضه اوليه اين 8شركت، 537/9 ميليارد سهم را به فروش رساند و بالغ بر 5/4 هزار ميليارد تومان از سهامداران حقوقي و حقيقي جمعآوري كرد.
دلايل افزايش سود سهام كشتيراني
شركت 500 ميليارد توماني كشتيراني دلايل افزايش سود هر سهم از 737 به 931 ريال را اعلام كرد.
شركت كشتيراني در تاريخ 28 مرداد ماه سود هر سهم را 737 ريال پيشبيني كرده بود اما در آخرين اطلاعات ارايه شده در اواخر شهريور ماه اين سود به 931 ريال افزايش يافت اين شركت طي اطلاعيهاي دلايل افزايش سود هر سهم را اعلام كرد.
براساس اين اطلاعيه كه به امضاي محمد حسن داجمر مديرعامل كشتيراني رسيده است ارزيابي و بررسي حسابهاي شركت در پايان سال مالي منتهي به 31 خرداد كه منجر به تهيه صورتهاي مالي (حسابرسي نشده) شركت اصلي شد درآمد هر سهم را 931 ريال نشان ميدهد. دلايل ارتقا در سود هر سهم از مبلغ 737 ريال به مبلغ 931 ريال با رشد 26درصد عمدتا ناشي از افزايش درآمد حمل بار و ساير درآمدهاي عملياتي به ميزان 2/86 ميليارد تومان كه ميتوان در قالب افزايش نرخ كرايه حمل محصولات فله در ماههاي پاياني سال مالي 87- 1386، افزايش مقدار حمل محصولات كانتينري خصوصاً در خط جديد كانتينر آسيا به اروپا و افزايش ساير درآمدهاي عملياتي و غير عملياتي بود. همچنين راهاندازي سيستم آن لاين درآمد حمل كانتينر( (ICS به منظور شناسايي و ثبت بهنگام درآمدهاي عمليات كانتينر ناشي از پراكندگي فعاليت در گستره جهان، دريافت تصميمات تقسيم سود در شركتهاي تحت كنترل نيز از ديگر دلايل افزايش پيش بيني سود سهام بود.
اين شركت تصريح كرد: ضمن اينكه ماهيت دريافت اطلاعات مالي (درآمد و هزينه)در شركتهايي با ويژگي كشتيراني كه داراي نمايندگي فعال در اكثر نقاط جهان است موجب شده كه در پايان سال مالي منتهي 31 خرداد 87 تجمع ارسال اطلاعات وجود داشته باشد. از طرفي نوسانات نرخهاي حمل در نقاط مختلف دنيا نيز باعث تغييرات غير قابل پيش بيني ميشود و اين امر باعث نوسان در ارقام اعلام شده قبلي و افزايش حاشيه سود در عملكرد 12 ماهه شده است. اين در حالي است كه كاهش بهاي تمام شده به ميزان 3/3 درصد درآمد هر سهم ناشي از عملكرد 12 ماهه (منتهي به 31/3/87) نسبت به عملكرد 11 ماهه و افزايش حاشيه سود، پوشش 105 درصدي درآمدهاي پيش بيني شده و در نتيجه تعديل درآمد هر سهم را بدنبال داشته است.
خريد و فروش سهام عدالت در فرابورس
مديرعامل شركت كارگزاري سهام عدالت گفت: خريدوفروش سهام عدالت تنها در مركز فرابورس امكانپذير است و قبل از راهاندازي آن امكان معامله سهام عدالت وجود ندارد.
محمدجواد شيخ، افزود: براي توزيع سهام عدالت تاكنون 30 شركت سرمايهگذاري استاني تشكيل شده است كه شركتهاي تعاوني شهرستانها سهام اين شركتها را در اختيار دارند.
مديرعامل شركت كارگزاري سهام عدالت در ادامه تصريح كرد: شركتهايي كه قصد ورود به بورس را دارند، بايد حداقل مدت سه سال مداوم سوددهي داشته باشند كه سازمان بورس اين شرط را براي شركتهاي سرمايهگذاري استاني حذف كرده است. به گفته وي، شركتهاي سرمايهگذاري استاني براي ورود به بورس بايد به سهامي عام تبديل شوند و همچنين تغيير اساسنامه آنها و به روزكردن سرمايه از ديگر شرايط ورود اين شركتها به بورس است.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]