واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: نگاه جامعه به كتاب روز به روز مهربانانهتر شده است با آمارهاي كتابخواني 40 سال قبل، به مردم اتهام ميزنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به فعاليتها و اقدامات صورتگرفته در جهت گسترش كتابخواني در جامعه، گفت: گزارشهاي خود ناشران گواه اين است كه نگاه جامعه به كتاب روز به روز مهربانانهتر شده و استقبال گسترده از كتاب را شاهديم.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي امروز (سهشنبه، 16 مهر) در نشست اعضاي ستاد هفتهي كتاب، در عين حال عزم ملي و ياري جمعي براي تحقق نهضت كتابخواني در كشور را مورد تأكيد قرار داد و گفت: اگر دستگاهها و نهادهاي كشور از جمله برنامهنويسان و قانونگذاران توجه ويژهاي به امر كتاب داشته باشند، در حسرت تحقق نهضت كتابخواني نخواهيم ماند.
او افزود: نهضت كتابخواني يك بيداري اجتماعي است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به رغم برخي نامهربانيها و عدم تمايلها با جديت تلاش ميكند در تعامل نزديك با دستگاهها و سازمانهاي مختلف با برنامهريزيهاي بلندمدت به اين مهم دست يابد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ارتباط نزديك و وسيع با وزارت آموزش و پرورش و مدرسههاي كشور را به عنوان يك اقدام مهم در اين راستا ارزيابي كرد و گفت: با آموزش و پرورش به عنوان جامعهي بزرگ فرهنگي كار را آغاز كرديم، كه اميدواريم با همكاري شايستهي آنان بتوان جمع كثيري از گروه هدف كه زمينهساز شكلگيري جريان فرهنگي آينده را پيريزي ميكنند، براي آشتي با كتاب تحت پوشش قرار دهيم.
صفار هرندي در ادامه از هفتهي كتاب به عنوان يك نشانه و يك عنصر تحريكآميز و وسيلهاي براي يادآوري به موضوع كتاب ياد كرد و گفت: هفتهي كتاب هنگامي ميتواند مؤثر باشد كه بتواند جامعه را به امر كتابخواني مستمر و دائمي تحريك سازد.
او نقش روابط عمومي براي رسيدن به اين هدف را مهم ارزيابي كرد و گفت: بايد با تقويت روابط عمومي و پاي كار آمدن رسانههاي كشور از جمله رسانهي ملي، شبكهاي جدي براي گسترش فرهنگ كتابخواني در آن ايام سازماندهي كرد، تا بتوان موضوع كتاب را به موضوع روز جامعه تبديل كرد.
وزير ارشاد انعكاس ديدگاههاي شخصيتها و چهرههاي برجسته در عرصههاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي، هنري، ديني و معنوي به موضوع كتاب، انعكاس فعاليتهاي صورتگرفته براي ترويج فرهنگ كتاب در مدارس و سيستم حمل و نقل كشور و يا مكانهايي نظير زندانها را كه در ظاهر در تضاد با اين مسألهي فرهنگي قلمداد ميشود، در ترغيب هر چه بيشتر جامعه به كتابخواني مؤثر دانست.
وي ميزان خريد كتاب به ارزش بيش از 25 ميليارد تومان از ناشران در سال گذشته را رقم بيسابقهاي ارزيابي كرد و گفت: اگر به صورت مقايسهيي، اتفاقهاي اخيري كه در راستاي ترويج فرهنگ كتابخواني صورت گرفته، انعكاس يابد؛ نه به عنوان گزارش كار دولت نهم؛ بلكه به عنوان موفقيتي كه جامعه بدان دست يافته، ميتواند تشويقكننده باشد.
صفار هرندي با بيان اين مطلب كه هيچ تقاضايي براي تأمين كتاب كتابخانهيي به وزارتخانه نرسيد؛ مگر اينكه دستور داده شد كه كتاب باسرعت در اختيار آنها قرار گيرد، افزود: اينها اتفاقهاي خوبي است كه جامعه با شنيدن خبر خوش اينگونه، حتما افتخار خواهد كرد.
او اعلام برخي آمارهاي در خصوص ميزان سرانهي كتابخواني را غيركارشناسي و غيرعلمي دانست و گفت: متأسفانه برخي با اعلام آمارهاي 40 سال قبل به مردم اتهامي وارد ميسازند كه هيچ نسبتي با ايران امروز ندارد.
وزير ارشاد افزود: براي آگاهي از ميزان سرانهي كتابخواني در كشور، يك كار كارشناسي در دست اقدام است، كه اميدواريم نتيجهي آن به زودي اعلام شود.
پيش از سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محسن پرويز - معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - با ارائهي گزارشي از روند برپايي هفتهي كتاب، هدف اصلي از برگزاري اين هفته را تقويت روحيهي كتابخواني و افزايش امكان دسترسي به كيفيت مناسب كتاب توسط آحاد مردم عنوان كرد.
او برنامهي پيشبينيشده براي برپايي هفتهي كتاب را از 21 تا 29 آبانماه در سراسر كشور عنوان كرد و افزود: با برنامهريزي درازمدت و همكاري گسترده با نهادهاي دولتي و غيردولتي، برنامههاي اين هفته هر چه بيشتر متنوعتر و گستردهتر برگزار خواهد شد.
در اين جلسه كه با حضور نمايندگان بيش از 30 نهاد دولتي و غيردولتي برگزار شد، معاون فرهنگي خاطرنشان كرد: كاهش بودجهي معاونت فرهنگي در سال 87 مانع از گسترش فعاليتها در هفتهي كتاب نشده؛ بلكه برنامههاي پيشبينيشده در اين هفته بسيار گستردهتر از سالهاي گذشته برگزار ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]